Novoletna Tajska


NOVOLETNA TAJSKA – KOH CHANG

Iz angelskega mesta, skozi divjino džungle, do rajskega otoka Koh Chang
 

1.DAN, 23. december 2023: LJUBLJANA – ISTANBUL - BANGKOK:
Ob 07.00 uri se dobimo na ljubljanskem letališču Brnik, od koder bomo ob 09.35 uri z letalsko družbo Turskih Airlines poleteli v Istanbul, kjer pristanemo ob 13.55uri po lokalnem času in nato ob 18.35 nadaljujemo polet proti Bangkoku, glavnem mestu Tajske. Obroki in pijača v letalu.

2. DAN, 24. december 2023: BANGKOK:
V angelskem mestu, kako Tajci radi imenujejo Bangkok bomo pristali ob 07.50 uri po krajevnem času. Po opravljenih carinskih formalnostih se bomo odpeljali v center mesta. Vkrcali se bomo na tipično tajsko "dolgorepo" ladjico in se popeljali po slikovitih kanalih - klongih, kjer bomo spoznavali pestrost in raznolikost bangkoškega življenja na reki. Med potjo se bomo povzpeli na mogočen Tempelj jutranje zore – Wat Arun, ki se samozavestno dviga nad reko Chao Phraya. Sledi prevoz do hotela Asia ali podobnega, namestitev in nočitev.

3. DAN, 25. december 2023:  BANGKOK – PLAVAJOČE TRŽNICE – TRAIN MARKET – CHIANG MAI:
Po zgodnjem zajtrku se bomo ob 07.00 odpeljali iz hotela in se po dobri uri vožnje malo pred 09.00 ustavili v mestecu Maeklong, ki slovi po edinstveni tržnici na tirih, ki jo domačini imenujejo kar Tržnica zaprtih tend. Nadaljevali bomo z vožnjo v Damnoen Saduak, kjer se bomo s čolni zapeljali skozi največje plavajoče tržnice na Tajskem. Sledi povratek v  Bangkok in ogled angelskega mesta, kot ga imenujejo Tajci. Kraljeva palača nas bo osupnila s svojimi impresivnimi stavbami, skupaj z Wat Phra Kaewom - Templjem Smaragdnega Bude, ki je znan kot najlepše in najpomembnejše budistično svetišče na Tajskem. Prevoz na postajo, od koder se bomo s spalnim vlakom  (ali s spalnim avtobusom) odpeljali proti drugemu največjemu tajskemu mestu, 695 km oddaljenemu Chiang Maiu.
Možnost za doplačilo cca 90,00 EUR dodatna nočitev v hotelu in naslednje jutro prevoz na letališče in polet v Chiang Mai. Po pristanku vas na letališču vas pričaka lokalni vodnik, ki poskrbi za prevoz do hotela White Boutique hotel ali podobnega. Namestitev.

4. DAN, 26. december 2023: CHIANG MAI:
Zajtrk. Sledi ogled »Vrtnice severa«, kakor radi imenujejo Chiang Mai, ki se razprostira ob reki Ping. Ogledali si bomo tempelj –- Wat Phra Thart, ki leži na gori Doi Suthep in je znan kot simbol Chiang Maia. Ustavili se bomo še v tovarnicah, kjer še vedno ročno tkejo svilo, izdelujejo senčnike, izdelke iz lesa, ratana in keramike, ter v brusilnici dragih kamnov. Kosilo. Popoldanske urice bomo preživeli v Kraljestvu tigrov (vstopnina za doplačilo),  kjer se bomo lahko lahko fotografirali s temi velikimi mačkami, saj jih v omenjenem kraljestvu lagodno živi več kot 100. Povratek v hotel ter nočitev.

5., 6. DAN, 27., 28. december 2023: DVODNEVNI TREKING: 
Po zajtrku pride na vrsto že težko pričakovani treking. S »pick up« džipi se bomo iz Chiang Maia odpeljali do vznožja hribovitega džungelskega področja, od koder bomo pot nadaljevali peš do vasi gostoljubnih gorskih plemen. Kareni izhajajo iz Burme in so od gorskih plemen najštevilnejši. So animisti, budisti, med njimi najdeš celo kristjane. Po tipični plemenski večerji bomo sredi vasi posedli okrog ognja. Prisluškovali bomo nenavadnim zvokom džungle in morda celo skrivnostnim legendam. V njihovih lesenih kolibah bomo tudi prenočili. Naslednji dan zjutraj nas po zajtrku čaka nekaj urna hoja, nato pa obisk slonjega kampa, kjer se bomo družili s temi simpatičnimi velikani.  Hop na bambusove splave, s katerimi se bomo spuščali včasih tudi po precej deročih vodah gorske reke do mesta, kjer nas bodo čakali džipi, ki nas bodo odpeljali nazaj v Chiang Mai. Nočitev.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Namesto dvodnevnega trekkinga se lahko odločite tudi za enodnevni trekking in malo več časa za raziskovanje skrivnosti Chiang Maia

5. DAN, 27.december 2023: TREKING – CHIANG MAI: 
Po zajtrku pride na vrsto že težko pričakovani treking. S »pick up« džipi se bomo iz Chiang Maia odpeljali do vznožja hribovitega džungelskega področja, od koder bomo pot nadaljevali peš do vasi gostoljubnih gorskih plemen. So animisti, budisti, med njimi najdeš celo kristjane.  Kosilo. Prisluškovali bomo nenavadnim zvokom džungle. Sledi kopanje in hranjenje simpatičnih slonih nato pa pot pod noge in hop na bambusove splave, s katerimi se bomo spuščali včasih tudi po precej deročih vodah gorske reke do mesta, kjer nas bodo čakali džipi, ki nas bodo odpeljali nazaj v Chiang Mai. Nočitev.

6. DAN, 28. december 2023: CHIANG MAI: 
Zajtrk in prosto za samostojne oglede ali nakupe. Predlagamo za doplačilo 30,00 EUR tečaj tajske kuhinje. Skupaj z izkušenim tajskim »šefom« se boste najprej podali na tržnico in izbrali osnovne sestavine nato pa v kuhinji spoznavali skrivnosti tajskih okusov. Nočitev.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7. DAN, 29. december 2023: CHIANG MAI - CHIANG RAI:
Zajtrk in prosto za samstojno raziskovanje mesta do popoldanskega prevoza na postajo, od koder se bomo v popoldanskih urah s vlakom »spalnik« ali pa s spalnim avtobusom odpeljali nazaj proti Bangkoku.
Priporočamo za _-doplačilo 125,00 EUR - celodnevni izlet v Chiang Rai, ki leži v srcu Zlatega Trikotnika, ob tromeji Laos, Myanmar (Burma) in Tajska. Najprej se bomo ustavili v Belem Templju, katerega priznani tajski umetnik sam gradi že destletja.  Sledi postanek v vasici plemena Padong, bolj znanega po imenu »dolgovrati Kareni«. Padongi vsem ženskam v plemenu že kot malim deklicam okoli vratu obešajo obroče, ki jim z leti nesorazmerno podaljšajo vrat. Nato se bomo odpeljali k obrežju velike mejne reke Mekong, kjer nas bo čakalo kosilo. S čolni se bomo zapeljali do tromeje Tajska, Burma in Laos. Če bomo imeli dovolj časa se bomo pred povratkom v Chiang Mai se bomo ustavili še v mestecu Mae Sai, ki leži na meji z Burmo in slovi po ugodnih nakupih spominkov in nakita. Nočitev v hotelu. Naslednje jutro pa prevoz na letališče in polet proti Bangkoku.

8. DAN, 30 . december 2023:  BANGKOK– KOH CHANG:
Jutranji prihod v Bangkok. Pot bomo takoj nadaljevali pot po cesti do Trata in nato z ladjo do otoka Koh Chang. Prevoz do hotela The Aiyapuri ali Kai Bae Beach resort, namestitev in nočitev. 

9. - 10. DAN, 31. december 2023 – 01. januar 2024: KOH CHANG:
Zajtrk. Bivali bomo v prijetnem hotelu le nekaj metrov od morja, kjer nas bo nežna melodija južnokitajskega morja zazibala v prijeten sen. Privoščili si bomo zaslužene počitnice ob toplem morju, primernem za plavanje, ribolov, kot tudi za potapljanje in občudovanje podvodne favne in flore. Ponuja se nam tudi možnost individualnih izletov po otoku, na katerem je veliko naravnih zanimivosti, ali pa obisk bližnjega arhipelaga, ki je razglašen za narodni morski park. Na Koh Changu bomo preživeli nepozabne dni pod vročim tropskim soncem, kjer se lahko zatečeš v prijetno hladno okrilje visokih kokosovih palm. Priprava na najdaljšo noč. Nočitev.

11. DAN, 02. januar 2023: KOH CHANG – BANGKOK:
Zajtrk in prevoz v pristanišče, od koder bomo odpluli nazaj na celino in nato po cesti do hotela Port Canary v bližini letališča v Bangkoku.  Namestitev in nočitev.

12. DAN, 03. januar 2023: ISTANBUL - LJUBLJANA: 
Zgodnji prevoz na letališče od koder bomo ob Ob 09.20 uri poleteli proti Istanbulu, kjer pristanemo ob 16.15. Nato pa ob 18.40 uri nadaljujemo z letom na Brnik, kjer pristanemo ob 19.00 uri.

DATUM ODHODA: 23. DECEMBER 2023
CENA ARANŽMAJA: 2145,00 EUR
MOŽNA DOPLAČILA:
- 25. DEC Polet Bangkok Chiang Mai z dodatno nočitvijo v hotelu + 90,00 EUR
- 29. DEC Izlet v Chiang Rai, dodatna nočitev v hotelu in polet BKK + 125,00 EUR
(Če se odločite za obe dodatni opciji je skupna cena 200,00 EUR po osebi)
- Koh Chang KAi Bae Beach resort + 175,00 EUR po osebi

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 219,00 EUR
POPUST ZA OTROKA OD 2 DO 12 LET V SOBI S STARŠI: 165,00 EUR
NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 16, v kolikor potuje manj kot 15 potnikov, (vsaj 10 oseb) se potovanje podraži za 95,00 EUR po osebi

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: naveden letalski prevoz do Bangkoka in nazaj, navedeni leti po Tajski, letališke pristojbine, prevozi s spalnimi vlaki ali avtobusi, minibusi, »pick up« džipi in ladjo po Tajski, spanje v klimatiziranih dvoposteljnih sobah s kopalnico (WC, prha) v navedenih ali podobnih hotelih enake kategorije 3***/4****, zajtrki in navedeni obroki, ogledi, vstopnine, vodenje potovanja lokalnega vodnika v angleškem jeziku in slovenskega spremljevalca pri skupinskih odhodih ter organizacijski stroški.
V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine lokalnim vodnikom in šoferjem 20,00 EUR, nezgodno zavarovanje.
SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA POTOVANJA SO SESTAVNI DEL ARANŽMAJA.
 

Povpraševanje

 

Kje smo