ARGENTINA

 

Ljubitelji gavčev, gor, večnega ledu in deviške narave bodo uživali na tem potovanju, kjer ne bo manjkalo pustolovščin ter obilo prave argentinske hrane in pijače.

 

1. dan:

Zbor potnikov na letališču Brnik ob 16.30, od koder boste ob 18.20 poleteli proti Frankfurtu s pristankom ob 19.45. Nato ob 22.05 nadaljujete polet proti  Buenos Airesu.

 

2. dan:

Pristanek v Buenos Airesu ob 08.05. Iz letališča se boste odpeljali v mesto in si ogledali najpomembnejše znamenitosti Buenos Airesa: trg Plaza de Mayo z vladno palačo, katedralo in staro mestno hišo, nato boste odšli do četrti San Telmo, ki slovi kot eden najstarejših predelov mesta in ki je še posebej živahen ob koncih tedna, ko ga preplavijo sejemske stojnice in ulični umetniki. Sprehodili se boste tudi po četrti La Boca, ki s svojimi pisanimi hišicami in plesalci tanga privablja številne obiskovalce. Popoldne se boste odpeljali še do Recolete, prestižnega predela Buenos Airesa, znanega predvsem po svojem pokopališču, kjer je pokopanih veliko znanih in pomembnih oseb. Zvečer boste obiskali predstavo argentinskega tanga (z večerjo) in se tako pobliže spoznali s tradicijo nekaterih četrti argentinskega glavnega mesta. Nočitev.

 

3. dan:

Zajtrk. Prost dan za raziskovanje četrti San Telmo, ki slovi po nedeljski tržnici, kjer ne manjka tipičnih argentinskih izdelkov in pouličnih umetnikov. Nočitev.

 

4. dan:

Po zajtrku prevoz na letališče, od koder ob 08.15 poletite proti El Calafatu, kjer pristanete ob 11.35. Od tu boste pot nadaljevali z lokalnim avtobusom do El Chalténa, ki bo v naslednjih dneh izhodišče za vaše trekinge. Nočitev.

 

5. dan:

Zajtrk in treking na Laguna de los Tres in Lago Capri (cca. 9 ur). Gre za nepozaben trek, ki vas bo popeljal skozi patagonske gozdove, mimo nekaterih najlepših lagun v tem predelu Andov ter seveda ledenikov. Na poti se vam bo odpiral pogled na mogočni Fitz Roy. Povratek v el Chaltén in nočitev.

 

6. dan:

Zajtrk in treking na Laguno Torre (cca. 7 ur). Pot vas bo vodila preko različnih tipov pokrajin in  razglednih točk, kjer boste v lepem vremenu lahko opazovali gorski masiv Torre, gorsko verigo Adela, goro Solo in njihove ledenike. Vrnitev v El Chaltén in nočitev.

 

7. dan:

Zajtrk in prevoz do avtobusne postaje, od koder se boste peljali proti El Calafate. Po prihodu se boste odpravili v narodni park Los Glaciares na ranč Nibepo Aike, ki se nahaja ob enem izmed rokavov jezera Lago Argentino. Popoldne boste preživeli aktivno: uživali bomo v sprehodih oz. jahanju. Spoznali boste ranč, videli boste, kako so včasih s škarjami strigli ovce ter mogoče pomagali gavčem pri njihovih vsakodnevnih opravilih. Večerja na ranču in povratek v hotel v El Calafate.

 

8. dan:

Zjutraj boste odšli na izlet v narodni park Los Glaciares, ki je znan po številnih ledenikih in ledeniških jezerih. Sprehodili se boste po razglednih poteh in si ogledali ledenik Perito Moreno. Nato se boste vkrcali na ladjo, s katero se boste približali steni ledenika ter tako dobili občutek njegove velikosti. Kor pravi pustolovci boste odšli na mini treking po ledeniku in tako spoznali mogočnost Perita Morena. Povratek v El Calafate. Popoldne priporočamo obisk muzeja ledenikov, kjer boste pobliže spoznali Narodni park Los Glaciares, kako nastajajo in izginjajo ledeniki ter strokovnjake, ki jih raziskujejo (med njimi tudi slovenski Argentinec Pedro Skvarča). V sklopu muzeja je tudi edinstveni ledeni bar, ki je narejen iz ledu ledenika Perita Morena. Nočitev.

 

9. dan:

Prevoz do letališča, od koder ob 11.05 poletite proti Ushuaii, kjer pristanete ob 12.20. Sledi prevoz v pristanišče. Ob 15.00  se boste vkrcali na ladjo in se odpravili na mini križarjenje po kanalu Beagle: uživali boste ob pogledu na najjužnejše mesto na svetu - Ushuaio ter na neokrnjeno naravo, ki jo obkroža. Pripluli boste do otoka z znanim rdeče-belim svetilnikom, do otoka, kjer kraljujejo morski levi ter do Ptičjega otoka, kjer živi več kot 20 vrst morskih ptic, med drugim tudi kraljevi kormoran. Nočitev.

 

10. dan:

Ta dan boste namenili narodnemu parku Tierra del Fuego. Zjutraj se boste iz Ushuaie odpeljali v park in v zalivu Ensenada pričeli  7 km dolg treking. Po poti boste spoznali rastlinski in živalski svet,  tipičen za "konec sveta", srečali pa se boste tudi z ostanki, ki jih je tu pustilo pleme yámana. Ko boste prišli do jezera Roca, vas bo pričakala malica. Popoldne se boste poizkusili v veslanju in se s kanuji  odpeljali po reki Lapataia do istoimenskega zaliva, kjer se tudi konča Panameriška magistrala. Prihod v hotel. Nočitev.

 

11. dan:

Prevoz na letališče, od koder boste ob 09.45 poleteli proti Buenos Airesu, kjer pritanete ob 13.13, in nato ob 16.20 nadaljujete polet proti Puerto de Iguazú, s pristankom ob 18.05. Nastanitev in večerja v hotelu.

 

12. dan:

Zjutraj se boste odpravili v argentinski del parka, kjer se boste najprej sprehodili po spodnji poti, od koder boste iz žabje perspektive občudovali slapove. Nepozabna bo tudi zgornja pot, ki vas bo skozi bujni tropski gozd, poln eksotičnih rastlinskih in živalskih vrst, popeljala do roba slapov, kjer voda z vso močjo pada v globino. Povratek v hotel. Večerja in nočitev.

 

13. dan:

Zajtrk. Dopoldne se boste odpeljali na brazilsko stran narodnega parka in si med sprehajanjem po urejenih poteh ogledali brzice in slapove, ki so v povprečju visoki 70 m in se raztezajo na dolžini 800 m. Prevoz na letališče, od koder ob 18.45 poletite proti Buenos Airesu, kjer pristanete on 20.45. transfer do hotela in nočitev.

 

14. dan:

Zajtrk in prosto za samostojno spoznavanje glavnega mesta Argentine. Nočitev.

 

15. dan:

Zajtrk in enodnevni izlet v Colonio del Sacramento (Urugvaj), kamor boste prispeli po enourni vožnji po široki reki Río de la Plata. Najprej se boste odpravili na kosilo, nato pa boste spoznali stari del mesta Colonia ter del obale vse do arene za bikoborbe v Real de San Carlos. Vrnitev v Buenos Aires. Nočitev.

 

16. dan:

Po zajtrku se boste odpravili na sever mesta, poznan pod imenom Tigre, kjer se boste vkrcali na čolne in se popeljali na raziskovanje delte reke Paraná. Uživali boste ob pogledu na številne otočke, kanale in bujno subtropsko rastje, ki služi kot prebivališče številnim živalskim vrstam. Popoldne prosto. Nočitev.

 

17. dan:

Dopoldne nekaj prostega časa za potepanje po ulicah Buenos Airesa, nato pa odhod na letališče in ob 17.45 polet nazaj v Evropo.

 

18. dan:

Ob 11.00 pristanete v frankfurtu in nato ob 16.00 nadaljujete polet proti ljubljani, kjer pristanete ob 17.15. Prihod domov.

 

 

 

ARANŽMA VKLJUČUJE:

·         letalske prevoze po programu (mednarodni leti + 5 notranjih letov),

·         letališke in varnostne takse,

·         prevoze s turističnimi avtobusi in ladjami,

·         namestitve v dvoposteljnih (BsAs, Iguazú, Ushuaia) in triposteljnih sobah (El Chaltén, El Calafate) v hotelih s 3* (13x nočitve z zajtrkom, 2x polpenzion),

·         večerja na ranču Nibepo Aike,

·         kosilo v Colonii,

·         predstava tanga z večerjo,

·         2 trekkinga v Chaltenu, 1 trekking+kanuji v Ushuaii, Miniterkking po ledeniku Perito Moreno (age limit 10-65 let)

·         oglede in vstopnine po programu,

·         lokalne vodnike v angleškem jeziku,

·         organizacijo potovanja.

 

NE vključuje:

      -  izstopne takse na letališčih v Argentini: cca. 30 USD

 

Za rezervacije bomo potrebovali , št. potnih listov, do kdaj veljejo in datum rojstva.

 

Argentinci bodo hoteli ob rezervaciji tudi do 50% akontacije, avio karte pa bomo morali plačati v celoti. Tako, da bi bilo potrebno, - če se odločite - čim prej plačati cca 2500 EUR po osebi, da potrdimo rezervacije in izdamo karte. 

 

Riziko odpovedi Zavarovalnica Maribor, krije strožke odpovedi v primeru bolezni potnika ali njegovih ožjih družinskih članov 3,97% cene aranžmaja.