BURMA – ANGKOR

Dežela najlepših templjev Azije, prijaznih domačinov,

neokrnjene narave in čudovitih peščenih plaž

 

 

BENETKE – BANGKOK: Ob 13.25 uri pridete na letališče Marco Polo v Benetkah, od kjer ob 15.25 uri z letalsko družbo Emirates poletite v Dubaj, Obroki in pijača v letalu.

BANGKOK - SIEM REAP: V Dubaju pristanete ob 00.10 uri. Ob 03.05 uri nadaljujete s poletom v Bangkok, kjer pristanete ob 12.05. Po opravljenih carinskih formalnostih vas na letališču pričaka lokalni vodnik, ki poskrbi za prevoz do letališča Don Muang - med potjo se lahko ustavite za kosilo ali kakšen ogled. Ob 19.50 nadaljujete polet proti Siem Reapu, kjer pristanete ob 21.00. Prevoz do hotela Steung Siem reap ali podomnega, namestitev in nočitev.

TEMPLJI ANGKOR: Po zajtrku boste prvič vstopili v starodavno mesto Angkor, ki je bilo prestolnica mogočnega khmerskega imperija ob leta 802 do leta 1350. Obiskali boste Južna vrata, Teraso gobavega kralja – največjo in najbolj kompleksno strukturo v celotnem kompleksu. Popoldan boste pričeli z obiskom starodavnega mesta Angkor Thom-a, ki ga je v 12. stoletju ustanovil kralj Jayavarman VII. in je bil takrat eno izmed največjih mest na svetu. V središču nekdanjega omenjenega mesta boste obiskali najpomembnejši tempelj Bajon, ki je s svojimi 49 stolpiči ponazarjal 49 provinc v Kambodži, ki se ponaša s številnimi skulpturami demonov, bogov ter bodisatev Avolekitešvare in ki je verjetno za časa Khmerskega imperija služil kot sodišče. Pot boste nadaljevali do Slonje terase, od koder so mogočni vladarji še pred 1000 leti spremljali krvave viteške turnirje vključno s slonjimi boji. Sledi še ogled templja Ta Prohm, ki je namenoma (arheologi so ga pustili v takšnem stanju, kot so ga v 19. stoletju odkrili) preraščen z džunglo. Za konec se boste povzpeli še na tempelj Phnom Bakheng, ki stoji na hribčku, od koder se vam bo ob sončnem zahodu pričaral veličasten razgled nad mogočnim templjem Angkor Wat. Povratek v  hotel in nočitev.

SIEM REAP - TONLE SAP - BANGKOK: Zajtrk. Sledi ogled najmogočnejšega templja v Kambodži - templja Angkor Wat, posvečenega hindujskemu božanstvu Višni, ki so ga za časa kralja Suryavarmana ll., v začetku 12. stoletja gradili kar 30 let in nam v svojih čudovito izklesanih skulpturah podaja hindujska epa o Ramayani in Mahabharathi.  Popoldan se boste odpeljali do reke Siem Reap, kjer se boste vkrcali na čoln, s katerim se boste zapeljali po jezeru Tonle Sap. Obiskali boste plavajočo ribiško vasico in se seznanili z njihovim nenavadnim načinom življenja. Prevoz na letališče, od koder boste ob 21.45 poleteli proti Bangkoku, kjer pristanete ob 22.50. Prevoz v hotel Asia ali podoben, namestitev in nočitev.

BANGKOK– MANDALAY:  Zajtrk in prevoz na letališče. Ob 10.55 boste poleteli proti Mandalayu, kjer pristanete ob 12.20. Po opravlejnih carinskih formalnostih boste z ogledi mesta pričeli z obiskom bivše kraljeve palače imenovane Mandalay Fort. Pomemben samostan Shwenandaw Kyaung, ki je bil nekoč del kraljeve palače vam bo razkril značilnost tradicionalnega burmanskega lesenega samostana. Med ogledi zadnje kraljeve prestolnice Burme se boste zazrli še v veličastne pagode Mahamuni, Kuthodaw in Kyauktawgyi. Za konec se boste (če bo čas) povzpeli še na hrib Mandalay, od koder se vam bo odprl čudovit pogled na mesto in številne stupe posejane po okolici. Namestitev in nočitev v hotelu Ayeyarwaddy Riverview.

MANDALAY – STARODAVNA MESTA: Podali se boste na celodnevni izlet po okolici Mandalaya in obiskali dve zapuščeni kraljevi prestolnici. V Inwi, nekoč prestolnici zgornje Burme se boste s kočijami zapeljali okoli otoka in se srečali z »Nanmyin-om«, 27 metrov visokim stražarskim stolpom, samostanoma Maha Angmye Bonzan in Bagaya Kyaung ter britanskim mostom iz leta 1934, ki je bil edini most čez reko Irawadi vse do leta 1998. Sledi še ogled ruševin palače v Amarapuri in povratek v hotel. Nočitev.

MANDALAY - BAGAN: Zgodnji zajtrk in prevoz v pristanišče, kjer se boste vkrcali na ladjo in po reki Irawady s tokom odpluli proti Baganu. Med potjo boste občudovali pestro življenje ob reki. Popoldanski prihod v Bagan. Prevoz do hotela Thande, namestitev in nočitev.

BAGAN: Zajtrk. Sledi ogled Bagana - starodavne prestolnice, ki je svoj višek doživela v 11. stoletju. Najprej se boste odpeljali na slikovito lokalno tržnico v bližnjem mestecu Nyaung-U, nato si boste ogledali stupo Shwezigon, ki je zaradi svoje graciozne zvončaste oblike postala prototip za vse kasnejše stupe v Burmi. Sledi ogled templja Gubyaukhyi, ki se ponaša z raznobarvnimi freskami iz budinega življenja. Tempelj Ananda Pahto velja za enega izmed najlepših, največjih in najbolje ohranjenih templjev Bagana. V poznih popoldanskih urah se bosta povzpeli na enega izmed številnih templjev in pričakala nepozaben sončni zahod. Povratek v hotel in nočitev.

BAGAN – HEHO – JEZERO INLE: Zajtrk in prevoz na letališče, od koder boste v jutranjih urah poleteli proti Hehu. Prevoz iz letališča proti jezeru Inle, kjer se boste vkrcali na ladjico in se podali na raziskovanje jezera, kjer se boste med drugim srečali tudi s pripadniki plemena Intha, ki se preživljajo z ribolovom in živijo v hišicah na kolih. Na slikoviti lokalni tržnici se boste navduševali nad različnimi izdelki umetne obrti iz tega področja, obiskali boste še manufakturo, kjer izdelujejo tradicionalne burmanske cigare in kovačnico sredi jezera. Ogledali si boste tempelj sredi jezera. Prihod do hotela, ki stoji na kolih neposredno na jezeru. Namestitev v tradicionalnih bungalovih na jezeru v Shwe Inn Thar Floating resortu, nočitev.

JEZERO INLE: Zajtrk. Ta dan se boste z ladjico podali do vasice, s slikovito tržnico. Ravno tako ne boste izpustili obiska tipične vasice, ki se dviga na lesenih stebrih. Obiskali boste tudi bližnje svetišče Inn Dein, kjer stoji več kot sto pagod in še več stebrov, ki so podpirali veličastno pasažo. Povratek v hotel in nočitev.

JEZERO INLE – HEHO – NGAPALI : Zajtrk in prevoz do Heha, kjer se boste vkrcali na letalo.

Polet proti Thandweju. Sledi prevoz do bližnje obmorske vasice Ngapali, ki leži v Bengalskem zalivu. Namestitev v hotelu Amazing Ngapali. Prosto in nočitev.

MORJE: Zajtrk in prosto za počitek, plavanje v toplem tropskem morju in uživanje na peščenih plažah, ki jih obrobljajo visoke kokosove palme. Lahko se boste sprehodili do zanimive ribiške vasice, kjer vam bodo prijazni domačini, ki se preživljajo pretežno z ribolovom z veseljem pripravili kakšno morsko pojedino. Ponuja se vam možnost izleta do bližnjih nenaseljenih otočkov, kjer si boste lahko privoščila snorkljanje ali potapljanje. Možnost izleta do slonjega kampa in ježa na teh simpatičnih velikanih. Nočitev.

MORJE – YANGOON: Zajtrk. Prosto do prevoza nazaj na letališče, od koder boste poleteli v Yangoon. Prevoz do hotela Summit Parkview in namestitev. Proti večeru se boste zagledali v veličastno, 2500 let staro pagodo Shwedagon, ki slovi kot glavna znamenitost Yangoona, saj naj bi v njej hranili osem budinih las. Povratek v hotel  in nočitev.

YANGON - BANGKOK: Po zajtrku boste pričeli z ogledi bivše prestolnice Burme. Ogledali si boste glavni trg z mestno hišo, osemkotno pagodo Sule, pagodo Botatoung, kjer so se Burmanci prvič srečali z buddhovimi relikvijami. Prosto za morebitne še zadnje ugodne nakupe. Prevoz nazaj na letališče od kjer ob 17.35 uri poletite v Bangkok, kjer pristanete ob 19.25. Po pristanku prevzamete prtljago in se s shuttle busom odpeljete na glavno letališče Suwarnabhumi, od koder nadaljujete polet.

BANGKOK – DUBAJ - BENETKE: Ob 01.55 uri poletite proti Dubaju, kjer pristanete ob 05.45 uri. Ob 10.05 uri nadaljujete z letom proti Benetkam, kjer pristanete ob 13.40 uri s čimer se vaše potovanje tudi zaključi.

 

 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 4
 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: letalske karte, letališke pristojbine, prevozi s klimatiziranimi vozili po Burmi, Tajski in Kambodži, vožnja s čolnom, spanje v klimatiziranih dvoposteljnih sobah s kopalnico v navednih ali primerljivih hotelih, zajtrki, ogledi v Burmi in Kambodži, vstopnine, vodenje potovanja lokalnega vodnika v angleškem jeziku in organizacijski stroški.

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: vizum za Burmo 50,00 USD, vizum za Kambodžo 30 USD, letališke pristojbine v Kambodži 25,00 USD in v Burmi cca 20,00 USD dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vajinih naročilih in napitnine.

 

PRIJAVE: Ob prijavi izpolnite prijavnico in plačate varščino 30% cene aranžmaja, preostali del pa najpozneje 15 dni pred odhodom. Plačilo varščine vam zagotavlja rezervacijo. Pri morebitnih odjavah upoštevamo Splošne pogoje za potovanja, ki so vam na voljo v naši agenciji. Potujete na svojo odgovornost, lahko pa vam uredimo zdravstveno zavarovanje za potovanje in zavarovanje rizika odpovedi. Splošni pogoji in navodila za potovanja so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v naši poslovalnici. Pridržujemo si pravico do spremembe cene aranžmaja, če se spremenijo devizna razmerja.  Za prijave veljajo Splošni pogoji in navodila za potovanja  ENZ.ZO TA.