FILIPINI

 

 

1. DAN: BENETKE - DUBAJ

Najkasneje ob 13.45 uri pridete na letališče v Benetkah, od koder ob 15.25 uri poletite proti Dubaju, z letalsko družbo Emirates Airlines. Obroki in pijača na letalu.

2. DAN: DUBAJ - MANILA

Ob 00.10 uri pristanete v Dubaju. Ob 03.55 uri nadaljujete z letom proti Manili, prestolnici Filipinov, kjer pristanete ob 16.00 uri. Ob izhodu iz letališča vas pričaka lokalni vodnik, ki poskrbi za prevoz do hotela. Nočitev.

3. DAN: MANILA - BANAUE

Zgodaj zjutraj zajtrk, nato sledi prevoz do osem ur oddaljenega Banaue-ja. Na poti se boste povzpeli na prelaza Dalton Pass in Santa Fe, se peljali mimo mest Nueva Vizcaya in Bagabag, vse to v slikoviti vožnji med riževimi polji in tipičnimi mesteci. Pozno popoldan prihod v Banaue in namestitev v hotelu Banaue 3*. Nočitev.

4. DAN:  BANUE – BANG AN - BANAUE

Zajtrk in nato ob 08.00 uri sledi izlet s tipičnim prevoznim sredstvom na Filipinih – jeepeneyem do vasice Bang-An in nato naprej do vasi Ifugao, ki je znana po tipičnih riževih terasah, ki ležijo na 1.300 metrov nadmorske višine. Obisk ene od domačij, kjer se vam bodo delno razkrile tudi skrivnosti plemena Ifigao. Nato se boste odpeljali do vasi Batad, kjer boste začeli s dvajsetminutnim trekingom med čudovitimi riževimi terasami, ki so stare preko 2.000 let in ležijo skoraj na 2.000 metrih nad morsko gladino in so pod zaščito UNESCO-a. Povratek v hotel in nočitev.

5. DAN: BANUE – BONTOC & SAGADA TOUR - BANAUE - MANILA

Po zajtrku se boste odpravili na celodnevni izlet do slikovitega mesteca Sagada, kjer si boste v bližini ogledali starodavne votline, kjer lesene krste visijo izpod skalnih previsov. Nadaljevali boste z ogledom muzeja Bontoc, ki hrani izvorne predmete in fotografije gorskih plemen. Popoldne prevoz nazaj v Banaue. Sledi nočna vožnja nazaj v Manilo.

6. DAN, 28.01.2015: MANILA

Zgodaj zjutraj prihod v Manilo in namestitev v hotelu. Kratek počitek. Po zajtrku se boste »spopadli« z ogledi filipinske prestolnice. Najprej se boste podali v Intramuros – stari kolonialni del mesta z utrdbo Santiago in staro kamnito cerkvijo Sv. Avguština. Nadaljevali boste sprehod po parku Rizal, ki je Filipincem zelo pomemben, saj se je ravno tam v zgodovini zgodilo veliko pomembnih dogodkov. Obiskali boste še tržnico v Quiapu, kitajsko pokopališče in četrt Makati, ki velja za finančno četrt Filipinov. (Pri ogledu se priključite skupini turistov). Povratek v hotel in nočitev.

7. DAN: MANILA - BOHOL - PANGLAO

Zajtrk in nato prevoz do letališča, od koder boste ob 11.30 uri poleteli do Tagbilarana. Po pristanku ob 12.40 uri vas pričaka predstavnik in vas zapelje do trajekta, ki vas popelje na otok Panglao. Od tu vas zapeljejo do hotela Lost Horizon 3*. Nočitev.

8. DAN: PANGLAO – LOBOC – CHOCOLATE HILLS  - PANGLAO

Po zajtrku boste pričeli z ogledom Bohola. V Baclayaonu boste obiskali »kamnito« cerkev iz 16. stol., ki je ena najstarejših na Filipinih. Ne boste izpustili ogleda vasi umetnostnih obrti. Kasneje boste vstopili v tipično, tradicionalno boholsko kočo. Kosilo boste uživali med plovbo po reki Loboc – Loay, kjer boste občudovali vedno zeleno okolico. Med vožnjo boste opazovali najmanjše primate na svetu – opice tarsier. Ravno tako boste obiskali skupnost plemena Ati. Popoldan se boste povzpeli na enega izmed 1268 čokoladnih hribčkov, ki so tako tipični za Bohol in od koder se vam bo razodel pogled na čudovito pokrajino. Prevoz v hotel ter nočitev.

9. DAN: PANGLAO

Zajtrk, prosto za lastne oglede ali uživanje na plaži. Nočitev.

10. DAN: PANGLAO - MANILA – OTOK PALAWAN

Po zajtrku prevoz na letališče od kjer preko Manile poletite proti Puerto Princesi. Prevoz do hotela Daluyon Beach Resort 3*, namestitev in nočitev.

11. DAN: OTOK PALAWAN (PODZEMNA REKA)

Po zajtrku sledi celodnevni izlet do ene največjih podzemnih rek na svetu. Nahaja se v neposredni bližini hotela v katerem ste nameščeni. Po prihodu se boste vkrcali na kanuje in se zapeljali v podzemne predele reke, ki se vije med votlinami, ki spominjajo na katedralo, ki jo je mati narava izklesala v svoji miljonski zgodovini. Obiskovalcem svetujejo, da vzamejo s seboj kopalke, da se lahko okopajo v kristalno čisti reki. Povratek nazaj v hotel. Nočitev.

12. DAN: OTOK PALAWAN

Prosto za uživanje na plaži.

13. DAN: OTOK PALAWAN - MANILA - OTOK BORACAY

Po zajtrku prosto do prevoza na letališče od kjer poletite proti Manili in nato proti Boracayu. Na letalu je možno prijaviti 10kg prtljage, ostalo se doplača. Na letališču vas pričaka lokalni predstavnik, ki vas odpelje do hotela na Boracayu. Namestitev in prosto.

14. – 15. DAN:  BORACAY

Prosto za uživanje na plaži, potapljanje, »snorkljanje«, ali pa samostojne izlete po okolici. Nočitev.

16. DAN: BORACAY - HONG KONG

Po zajtrku prosto do prevoza na letališče od kjer poletite do Manile in nadaljujete s poletom v Hong Kong. Po pristanku se s taksijem odpeljete v hotel City Garden Hotel. Namestitev in prosto. Nočitev.

17. DAN: HONG KONG

Po zajtrku prosto za raziskovanje mesta. Zvečer se odpeljete na letališče in oddate prtljago.

18. DAN: HONG KONG - DUBAJ - BENETKE

Ob 00.35 uri poletite proti Dubaju. V Dubaju pristanete ob 05.35 uri in nato ob 10.05 uri nadaljujete s poletom v Benetke, kjer pristanete ob 13.40 uri.

 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 4
 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: Letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke pristojbine, lokalni prevozi, navedeni izleti, namestitev v dvoposteljni sobi v navedenih hotelih z zajtrki, lokalni angleško govoreči vodnik, omenjeni notranji leti ter organizacijski stroški.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: Dodatna hrana, pijača, storitve po vaših naročilih, napitnine, letališke pristojbine na Filipinih cca 25 USD .