GALAPAGOS

 

Odkrivanje edinstvenega Galapaškega otočja

 

1. DAN: BENETKE – MADRID – BOGOTA: Najkasneje ob 06.00 uri pridete na letališče Marco Polo v Benetkah, od kjer ob 07.40 uri poletite proti Madridu, kjer pristanete ob 10.20 uri. Nato ob 17.20 uri poletite proti Bogoti, kjer pristanete ob 20.54 uri, nato pa ob 22.59 uri poletite proti Quitu. Polet z Iberio in Avianco.

2. DAN: QUITO: V Quitu pristanete ob 00.39 uri. Po opravljenih letaliških formalnostih vas pričaka lokalni predstavnik, ki vas odpelje do hotela Eugenia 3*. Namestitev in nočitev. Po zajtrku se boste odpravili na odkrivanje mesta. Obiskali boste največjo in najlepšo kolonialno četrt v Južni Ameriki, ki je bila v zadnjih letih uspešno prenovljena. Občudovali boste razkošje kolonialne in baročne arhitekture. Prosto za kosilo. Odpeljali se boste tudi na kratko vožnjo ven iz mesta in prišli do spomenika, ki označuje potek ekvatorja, po katerem je država tudi dobila ime. Lahko boste dobesedno skočili s severne na južno poloblo ali obratno. Obiskali boste tudi etnografski muzej v neposredni bližini. Popoldan povratek v hotel in nočitev.

3. DAN: QUITO – GALAPAGOS (OTOK BALTRA – OTOK MOSQUERA): Zajtrk. Sledi prevoz na letališče od kjer poletite na otok Baltra. Tam se vkrcate na ladjo Golondrina (turistični ekonomski razred). Kosilo. Popoldan boste odpluli na otok Mosquera, ki ga sestavljajo dolge peščene plaže, skale in lagune. Otok je poseljn z veliko kolonijo morskih levov. Prosto za sprehode po plaži in morebitno snorkljanje. Povratek na ladjo. Večerja in nočitev.

4. DAN: GALAPAGOS (OTOK ISABELA – OTOK FERNANDINA): Zajtrk. Z manjšimi čolni boste prepeljani na največji otok v otočju Galapagos, otok Isabela, kjer se boste izkrcali pri točki Vicente Roca. Območje sestavlja velik zaliv z bogatim morskim življenjem. Tu živijo morske želve, morski konjički, ribe napihljivke in druge. Na kopnem pa vidite pingvine in različne morske ptice. Povratek na ladjo, kosilo in prevoz do otoka Fernandina. Pristanek in odhod na 1,5h dolg sprehod po otoku, kjer boste občudovali sledove tokov lave in bogato živalstvo otoka. Videli voste morske iguane, pingvine, pelikane, kormorane. Možnost boste imeli tudi snorkljati v morju. Povratek na ladjo, večerja in nočitev.

5. DAN: GALAPAGOS (OTOK ISABELA): Po zajtrku se boste izkrcli na otoku Isabela v zalivu Urbina, pod vznožjem vulkana Alcedo. Odpravili se boste na 2h dolgo krožno pot, kjer boste občudovali korale, školjke in neleteče kormorane, ki živijo samo na območju Galapagosa. Možnost snorkljanja, kjer morda plavali s pingvini in kormorani. Povratek na ladjo. Kosilo. Popoldan boste pristali v zalivu Tagus, kjer se boste odpravili na 2 uri dolg pohod do jezera Darwin in vulkana Wolf. Kasneje boste z manjšimi čolni zapluli pod klifi in opazovali pingvine, kormorane in pelikane. Povratek v zaliv, kjer boste ponovno imeli možnost snorkljanja. Večerja na ladji in nočitev.

6. DAN: GALAPAGOS (OTOK SANTIAGO): Zajtrk. Pristali boste v zalivu James, od kjer se boste po skalnati poti odpravili na 1,5 ure dolg pohod do slanega kraterja. Opazovali boste galapagoške sokole, morske igvane, živobarvne rakovice, tjulne in morske leve.  Po kosilu se boste odpravili na območje Sombrero Chino, vulkansko območje, kjer boste opazovali tipično vulkansko rastlinje, kaktuse in endemitski sesuvium. Pred povratkom na ladjo možnost snorkljanja. Večerja in nočitev.

7. DAN: GALAPAGOS (OTOK SANTA CRUZ – OTOK BALTRA) - QUITO: Po zajtrku pristanek na otoku Santa Cruz, kjer boste obiskali postajo Charles Darwin. Tu skrbijo za galapagoške orjaške želve, katere boste opazovali ob hranjenju. Po tem plovba do otoka Baltra. Prevoz na letališče in polet v Quito. Po pristanku prevoz do hotela Eugenia ali podobnega. Prosto in nočitev.

8. DAN: QUITO - BOGOTA: Po zajtrku prosto do prevoza na letališče od kjer ob 18.40 uri poletite proti Bogoti, kjer pristanete ob 20.20 uri. Nato ob 21.35 uri poletite proti Madridu.

9. DAN: MADRID - BENETKE: Ob 14.15 uri pristanete v Madridu. Nato ob 15.15 uri poletite proti Benetkam, kjer se vaše potovanje, s pristanko, ob 18.15 uri, zaključi.

 

  • Doplačilo za polet iz Ljubljane (enako z dvema prestopanjema)
  • Doplačilo za križarjenje na ladji Fragata (turistični superior razred) z enakim programom:

 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 2

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: letalski prevozi, letališke pristojbine (480,00 EUR), prevozi po Ekvadorju, spanje v dvoposteljnih sobah s kopalnico (WC, prha) v navedenem hotelu na osnovi nočitev z zajtrkom, križarjenje v navedeni ladji, namestitev v kabini na osnovi polni penzion, ogledi, vstopnine, vodenje potovanja lokalnega vodnika v angleškem jeziku ter organizacijski stroški.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, zavarovanje.

 

PRIJAVE: Ob prijavi izpolnita prijavnico in plačata varščino 30% cene aranžmaja, preostali del pa najpozneje 15 dni pred odhodom. Plačilo varščine vama zagotavlja rezervacijo. Pri morebitnih odjavah upoštevamo Splošne pogoje za potovanja, ki so vama na voljo v naši agenciji. Potujeta na svojo odgovornost, lahko pa vama uredimo zdravstveno zavarovanje za potovanje in zavarovanje rizika odpovedi. Splošni pogoji in navodila za potovanja so vama na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v naši poslovalnici. Pridržujemo si pravico do spremembe cene aranžmaja, če se spremenijo devizna razmerja. Za prijave veljajo Splošni pogoji in navodila za potovanja ENZ.ZO TA.