INDONEZIJA -  Sulawesi

 

 

1. DAN: BENETKE – DUBAJ: Ob  13.30 uri prideta na letališče Marco Polo v Benetkah, od koder ob 15.30 uri z letalsko družbo Emirates Airlines poletita proti Dubaju. Obroki in pijača v letalu.

2. DAN: DUBAJ – JAKARTA - MAKASSAR: Ob 00.10 uri pristaneta v Dubaju in nato ob 04.40 uri nadaljujeta z letom v Jakarto, kjer pristaneta ob 15.45 uri. Po opravljenih carinskih formalnostih (vizum se pridobi neposredno na letališču, 25,00 USD na osebo) ob 20.20 uri poletita v Makassar, kjer bosta pristala ob 23.45 uri. Ob izhodu iz letališča vas pričaka prestavnik in vaju odpelje do hotela Pacific ali podobnega enake kategorije. Zaslužena nočitev.

3. DAN: MAKASSAR – PAREPARE – TORAJA: Po zajtrku se bosta odpeljala do področja Toraje, ki je s kulturnega vidika nedvomno najplodnejši del otoka. Najprej si bosta lahko privoščilia "morsko" kosilo v Pare Pareju , nato pa po slikoviti poti naprej. Sledi še krajši postanek za kavico v Puncak Lakawangu. V popoldanskih urah bosta prispela v mesto Rantepao središču področja Toraje. Namestitev v hotelu Torsina ali podobnem enake kategorije in nočitev.

4. in 5. DAN: TURA PO TORAJI: NA PODROČJU TORAJE IMATA TA DVA DNI VODNIKA; Po zajtrku se bosta z vodnikom odpeljala na celodnevna izleta v področje Tanatoraje. Med značilnosti otoka nedvomno sodijo tudi različni nenavadni načini pokopavanja mrtvih glede na posamezno področje in prav v okolici Tanatoraje, je moč videti nekaj najzanimivejših grobišč, prvo med njimi si bosta ogledala v Suaji, kjer so grobnice izklesane visoko v skalah. Pot vaju bo vodila naprej do Londe, kjer naj bi bili po legendi pokopani potomci kralja Tangdiliinoqa, ki je svoje ljudstvo pripeljal v te kraje. Zastrmela se bosta v "tau tau-je", posmrtne kipe umrlih v naravni velikosti, ki na visokem balkonu »stražijo« grobnice. Ustavila se bosta še v vasici Kete - Kesu, ki slovi po izdelavi čudovitih lesenih okrasov in kipcev in si ogledali tradicionalne Tongkonan hiše in shrambe za riž. Povratek v  Rantepao in nočitev v istem hotelu Torsina ali podobnem enake kategorije.

6. DAN: TORAJA- TENTENA: Po zajtrku sledi »bondovska« vožnja po ovinkasti cesti, polni težko prehodnih prelazov, od Tana Taoraje do Tentene. Med potjo bosta prečkala tipične balijske vasi in to na Sulawesiju, saj tu živijo hindujski Balijci, ki so bili zaradi migracijske politike preseljeni iz prenaseljenega Balija na Sulawesi. V kateri izmed njih se lahko tudi ustavite in si jo ogledate. V bližini ravno tako ne bosta izpustila ogleda enaga najlepših slapov na tem koncu sveta, kjer bosta imela možnost tudi »počofotati« v bistrih tolmunih. V Tenteni namestitev v Siuri Cottages ali Uedatu Cottage ob jezeru Poso. Nočitev.

7. DAN: TENTENA – BADA' VALLEY: V DOLINI BADA IMATA RAVNO TAKO VES ČAS ANGLEŠKO GOVOREČEGA VODNIKA. Po zajtrku se bosta z 4 WD jepom odpeljala do narodnega parka Lore Lindu, kjer bosta lahko občudovala starodavne megalisteke kamne. Nočitev v lodgu na osnovi polnega penziona.

8. DAN: Po zajtrku se bosta podala na zanimiv trekking po parku. Kosilo, večerja in nočitev v lodgu.

9. DAN: BADA' VALEY – TENTENA - AMPANA: Po zajtrku bosta počasi zapustila osrednje višavje Sulavesija ter se mimo plantaž kokosovh palm spustila v obmoreske predele. Nočitev v Marina cottages (najboljša namestitev, ki je na voljo) v Ampani.

10. DAN: AMPANA - TOGIAN OTOKI - KADIDIRI: V jutranjih urah bosta s trajektom odplula proti otočkom Togina, kjer bosta v popoldanskiu urah pristala na glavnem otoku, od koder vaju bodo s čolnom odpeljali na bližnji Kadadiri otoček. Namestitev v Kadadiri Paradise Resort – deluxe bungalow na osnovi polnega penziona. Nočitev.

11. -15. DAN: KADIDIRI OTOK: Zajtrk ter prosto za samostojne aktivnosti ali le za poležavanje na tropskih plažah. Možnost večih pol dnevnih izletov na sosednje otoke, atole ali na čudovite in ena najlepših koralnih grebenov na svetu: Namestitev na osnoi polnega penziona v Kadadiri Paradise Resort – deluxe bungalow. Nočitev.

16. DAN: KADIDIRI – AMPANA – PALU: Po poznem zajtrku bosta odplula v Wakai, od koder se bosta  s trajektom odpeljala do Ampena in od tam z avtom nadaljevala z vožnjo v Palu. Namestitev ter nočitev v Golden Hotelu ali podobnem hotelu enake kategorije, nočitev.

17. DAN: PALU – MAKASSAR – JAKARTA: Po zajtrku prosto do prevoza na letališče, od koder bosta ob 14.55 uri poletela v Makassar in iz Makassarja nadaljevala z letom v Jakarto ob 18.20 uri, s pristankom v prestolnici ob 19.40 uri.

18. DAN: JAKARTA –DUBAJ – BENETKE: Ob 00.15 uri bosta nadaljevala z letom v Dubaj, kjer bosta pristala ob 05.35 uri in nato bosta ob 10.05 uri poletela v Benetke, kjer bosta pristala ob 13.45 uri.

 

 

V ARANŽMA JE VKLJUČENO: navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu, letališke pristojbine, prevozi s klimatiziranimi avtomobili, minibusi, jeepi  in ladjo po Indoneziji, spanje v navedenih namestitvenih objektih, na osnovi nočitve z zajtrkom, razen na Togianu in Bada' valiju, kjer imata polni penzion, prevoz lokalnega voznika, ki se bo potrudil vsaj malo govoriti angleško, ter angleško govoreč vodnik v Bada' s Valleyu in v Tanatoraji

V ARANŽMA NI VKLJUČENO: vse kar ni navedeno v programu: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vajinih naročilih, napitnine, zavarovanje, indonezijski vizum in letališke pristojbine, božična in novoletna večerja (trenutno obe večerji nista obvezni),zdravstveno zavarovanje

OBVEZNA DOPLAČILA:

·         indonezijski vizum 25,00 USD se pridobi direktno na letališču v Jakarti (potrebna je prazna stran v potnem listu in veljavnost potnega lista še najmanj 6 mesecev po izstopu iz Indonezije)

·         letališka pristojbina v Indoneziji 150.000,00 Rupij za mednarodne polete in 12.000 – 25.000 Rupij za notranje polete, plačljive na letališču

 

SPLOŠNI PODATKI:-

-       SULAWESI  - srednjeevropski + 7 ur

-       1 EUR = 15.000 IDR