JAPONSKA in HONG KONG
 

Presenetljiva dežela vzhajajočega sonca in mali azijski Tiger

 

1. DAN,: Ob 14.00 se dobite v Benetkah na letališču Marco Polo, od koder ob 15.50 s Emirates Airlines poletite proti Dubaju, kjer pristanete ob 23.35. Obroki in pijača v letalu.
 

2. DAN: Ob 02.50 nadaljujete polet proti Tokyu, kjer na letališču Narita pristanete ob 17.25 po lokalnem času. Po opravljenih letaliških in carinskih formalnostih, vas pričaka lokalni predstavnik in vas odpelje v hotel 3***.  Namestitev in nočitev.
 

3. DAN: Po zajtrku se boste z javnim prevozom odpravili na oglede mesta. Obiskali boste budistični tempelj Asakusa Kannon, posvečen istoimenski boginji, katere kip naj bi na tem mestu v 7. stoletju izvlekli iz vode. Nato boste pot nadaljevali do Ginze, tokijske sprehajalne in nakupovalne ulice in velja za eno najbolj znanih na svetu. Sprehodili se boste tudi po predelih Harajuku in Omotesando, ki slovita kot najbolj obiskani območji v mestu. Nato boste obiskali tempelj Meiji, ki so ga postavili v čast cesarju Meijiju, ki je japonski vladal v začetku 20. stoletja in s svojimi obširnimi zelenimi površinami predstavlja tudi rekreacijsko območje domačinov. Na poti se boste  zapeljali mimo stolpa Tokyo Tower ki je bil ob izgradnji leta 1958 z višino 333 m najvišji jekleni stolp na svetu. Če bo čas dopuščal, se boste lahko tudi povzpeli do  razgledne ploščadi na višini 150m in občudovali razgled na eno največjih mestnih območij na svetu. Povratek v hotel. Nočitev.

Pri odhodu v septembru je, za doplačilo 65,00 EUR, možen obisk velikega turnirja v enem najbolj priljubljenih športov na Japonskem, sumu. Na Sumo Grand Tournamentu si boste lahko ogledali več dvobojev. Povratek v hotel in nočitev.
 

4. DAN: Po zajtrku se boste odpeljali do 50 km oddaljenega mesta Kamakura, ki je preživljalo svoje zlato obdobje v 13. stol., ko je bilo središče in največje mesto takratne Japonske. Pogledali si boste tempelj Hase, kjer stoji čudovit, lesen 9 meterski kip budističnega božanstva Kanona, nato boste obiskali tempelj Tsurugara Hachimanga, ki je glavni simbol mesta, sprehodili pa se boste tudi po slikoviti nakupovalni ulici Komachidori. Počasi se boste začeli vračati  proti Tokiu. Na poti se boste ustavili še v Jokohami, kjer se boste zapeljali po veličastnem mostu nad jokohamskim pristaniščem. V enem največjih pristanišč na svetu se boste ustavili tudi v parku Yamashita, ki so ga zgradili po najhujšem potresu v japonski zgodovini, za gradnjo pa so porabili odpadni material porušenih zgradb. Povratek v hotel. Nočitev.
 

5. DAN: Po zajtrku prosto za lastne oglede velemesta in spoznavanje specifične japonske kulture. Nočitev.
 

6. DAN: Po zajtrku zapustite prestolnico in se odpeljete do mogočne svete gore Fuji. Veličastni stožec, večino leta prekrit s snegom, se vzpenja z ravnine ob tihomorski obali otoka Honšuja. Povzpeli se boste do petega platoja te najvišje japonske gore (3776 m) in uživali v čudovitem razgledu. Vožnja v Hakone, ki je znan po lepi, vulkanski naravi. Vožnja z ladjo po jezeru Ashi z gondolo pa se boste zapeljali nad območjem Owakudani, zaradi številni vročih vodnih in žveplovih vrelcev imenovanem tudi »velika vrela dolina«. Po prihodu v riokan (tipično japonsko prenočišče) prosto za tople kopeli in tipično večerjo in nočitev.
 

7. DAN: Po japonskem zajtrku spust v dolino do mesta Mishima, kjer se vkrcate na vlak Shinkansen, s katerim boste 350 km razdaljo do Kiota prevozili v manj kot dveh urah.  Obiskali boste predel Gion, ki slovi kot mestni predel gejš. Ta mestna četrt je zaslovela tudi zaradi knjižne uspešnice Spomini gejše, ki se dogaja tu. Grad Nijo vas bo prevzel s svojo izjemno arhitekturo in notranjo opremo, tempelj Kiyomizu ob vznožju gore Otowa, pa s čudovitimi vrtovi v najlepšem predelu mesta. Namestitev v hotelu 3*. Nočitev.
 

8. DAN: Zajtrk. Dopoldan si boste ogledali znameniti tempelj Kinkakuji ali Zlati pavilijon, ki je bil v 14.stol. poletna rezidenca šoguna Ašikaga. Trinadstropno zgradbo, prekrito z zlatom, odlikuje tudi izjemna lega ob ribniku, kjer na vodni gladini lahko opazujemo njen odsev. Sledi ogled templja Ryoanji, ki slovi po svojem kamnitem vrtu in svetišča Heinan, ki ga je zgradil ustanovitelj mesta, cesar Kanmuja. Ogledali si boste tudi čudovito modno revijo tradicionalnih japonskih kimonov. Pozno popoldne povratrek v hotel. Nočitev.
 

9. DAN: Po zajtrku se boste odpeljali proti predmestju Fushimi, kjer boste obiskali tempelj Fushjimi Inari, ki je znan po izredno čistih izvirih, ki jih uporabljajo za izdelavo. Zato je območje Kiota zelo pomembno za pridelavo japonskega vina sake. Ravno s tem namenom boste tudi obiskali muzej, kjer se boste seznanili tudi z načinom izdelave. Kasneje se boste odpeljali proti Osaki. Na poti postanek v Nari, nekdanji japonski prestolnici. Sprehod po mestu, ki je pomembno kulturno središče. Obisk ene največjih lesenih stavb na svetu, templja Todaiji, ki ga krasi mogočen, šestnajst metrov visok bronast kip Bude iz 8.stol. Nato pa se boste sprehodili po parku srnjadi. Prihod v drugo največje mesto na Japonskem, Osaka. Namestitev v hotelu. Nočitev.
 

10. DAN: Po zajtrku se boste odpravili na raziskovanje mesta. Obiskali boste mestni grad, ki predstavlja tradicionalno Osako, nato  boste nadaljevali proti nebotičniku Umeda, ki vas bo očaral s svojo futuristično obliko. Še zadnje nakupe boste lahko opravili v najbolj priljubljeni mestni četrti Namba. Popoldan  boste obiskali enega največjih akvarijev na svetu, kjer boste v glavnem bazenu videli tudi manto in morskega psa kitovca. Prevoz na letališče, od koder ob cca 21.30 polete v Hong kong, kjer pristanete ob cca 23.20. Lasten prevoz s taksijem do hotela Holiday Inn Express east Kowloon. Namestitev in nočitev.
 

11. – 12. DAN: Zajtrk in prosto za samostojne oglede mesta. Nočitev.
 

13. DAN: Zajtrk. Prosto za samostojne oglede mesta. Sobe zapustite ob 12.00. Lahko pa se v hotelu dogovorite za podaljšanje(doplačilo). Popoldanski prevoz s taksijem na letališče, od koder ob 21.50 poletite prosti Dubaju.
 

14. DAN: Ob 04.45 pristanete v Dubaju in nato ob 09.45 nadaljujete polet proti Benetkam s pristankom ob 13.55 uri.

 

DATUM ODHODA: 21. april 2015

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: Letalski prevoz, letališke pristojbine, prevozi po programu Z JAVNIM PREVOZOM IN NAJETIMI VOZILI, spanje v klimatiziranih dvoposteljnih sobah s kopalnico v hotelih 3*, zajtrki in navedeni obroki, ogledi po programu, vstopnine, vodenje potovanja lokalnega vodnika v angleškem jeziku in organizacijski stroški.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: Dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih in napitnine.

Splošni pogoji so sestavni del aranžmaja.