JAVA, KALIMANTAN, BALI
 

Ognjena Java, divji Kalimantan, mistični Bali,

 

1. DAN: JAKARTA - JOGJAKARTA: Po pristanku v Jakarti in opravljenih carinskih formalnostih (viza za Indonezijo se pridobi neposredno na letališču) boste ob 19.00 uri iz Jakarte nadaljevali s poletom na osrednjo Javo, v Yogyakarto, kjer pristanete ob 20.10 uri. Na letališču vas pričaka predstavnik in vas odpelje do hotela Puri Artha 3***. Namestitev ter nočitev.

2. DAN: YOGYAKARTA: Po zajtrku boste pričeli z ogledi mesta Yogjakarte, ki velja za kulturno prestolnico Jave. V stari sultanovi palači boste občudovali nenavadne kamnite bazene, se sprehodili po mističnih katakombah in spoznali nenavadno ptičjo tržnico. Kasneje boste obiskali še razkošni del palače, kjer prebiva sedanji sultan. Nato se boste odpravili proti najmogočnejšemu svetišču Indonezije – budističnemu templju Borobudur, katerega v stoletjih niso uničili izbruhi bližnjega vulkana Merapi (Ognjena gora), ki je eden najbolj uničujočih vulkanov Indonezije. Kosilo. V bližini Borobudurja si boste ogledali še tempelj Mendut ter Pawon. Povratek v hotel. Večerja. Večerne urice boste lahko preživeli na najbolj živahni ulici Yogyakate – Malioboro. Prosto praznovanje novega leta.

3. DAN: YOGYAKARTA – SURABAYA – VULKAN BROMO: Zajtrk. Nato se boste odpeljali do nekaj kilometrov oddaljenega starodavnega Prambanana, največjega kompleksa hinduističnih templjev na Javi. Prevoz na letališče od kjer boste ob 15.00 uri poleteli proti Surabayi, kjer pristanete ob 16.10 uri. Kosilo. Nato se po zanimivi, hriboviti pokrajini odpeljete do vznožja vulkana Bromo. Prispeli boste tik pod vrh 2.383 metrov visokega Mount Broma. Namestitev v hotelu Bromo Tosari. Večerja in nočitev.

4. DAN: VULKAN BROMO – IJEN KRATER – BANYAVUNGI: Malo pred četrto uro zjutraj boste vstali in se odpravili čez jezero vulkanskega peska, proti kraterju še delujočega vulkana Bromo. Po strmem stopnišču se boste povzpeli na vrh kraterja, od koder se vam bo v soju prvih sončnih žarkov odprl veličasten pogled po tej kozmični pokrajini. Ob lepem vremenu se lepo vidi velik del vulkanskega masiva Tengger – Sumeru z mnogo manjših in večjih kraterjev v ozadju. Malce kasneje se boste spustili še v kratek Ijen, ki se ponaša z enim največjih kislih jezer na svetu. Prevoz do Bondowosa in namestitev v Ijen View Hotel.

5. DAN: BANYAVUNGI – SURABAYA: Po zajtrku sledi prevoz v Surabayo. Med vožnjo z vrhov visokih gora se boste čudili pestrosti javanskega življenja ob cesti. Namestitev v hotelu Surabaya Plaza 3*. Sledi kratek ogled mesta in prosto popoldne. Nočitev.

6. DAN: SURABAYA – PANGKALANBUN (KALIMANTAN) – KUMAI: Po zajtrku se boste odpeljali na letališče od kjer ob 08.55 uri poletite proti Pangkalanbunu na jugu Kalimantana (indonezijski del Bornea). Po pristanku ob 09.55 uri vas lokalni predstavnik odpelje do Kumaia, kjer se boste vkrcali na ladjico, na kateri boste prenočili (Houseboat). Odpluli boste proti Harapanu, ker boste videli kako hranijo orangutane. Po kosilu boste nadaljevali z opazovanjem orangutanov in opic vrste proboscis, ki so endemični za Borneo. Večerja in nočitev na ladji.

7. DAN: PONDOK – KAMP LEAKEY: Po zajtrku boste nadaljevali s plovbo do rehabilitacijskega centra, kjer boste ponovno uživali, ko boste spremljali hranjenje orangutanov. Nato boste nadaljevali plovbo proti kampu Leakey. Na poti boste spremljali živahno življenje na reki in ob njej. Poslišali boste številne ptiče, primate, v reki pa boste morda videli tudi kakšnega krokodila. Po prihodu v kamp se boste odpravili na kratek treking v gozd, kjer boste ponovno opazovali orangutane. Popoldan vrnitev na ladjo s katero boste odpluli do področja kjer rastejo palme sorte nipa, kjer boste v mraku opazovali na tisoče kresničk. Večerja in nočitev na ladji.

8. DAN: KUMAI – PANGKALANBUN: Po zajtrku boste odpluli nazaj do Kumaia, od koder se boste odpeljali v Pangkalanbun. Namestitev v hotelu Swissbell Inn 3***. Prosto in nočitev.

9. DAN: PANGKALANBUN – SURABAYA – DENPASAR - UBUD: Zgodaj zjutraj prevoz na letališče, od koder boste ob 07.15 uri poleteli proti Surabayi, s pristankom ob 08.15 uri. Ob 11.10 uri boste nadaljevali z letom na Bali, kjer boste pristali ob 13.20 uri po krajevnem času. Na Baliju vas pričakuje povsem drugačen način življenja. Ob izhodu iz letališča vas pričaka voznik, ki vas bo odpeljal v osrednji del otoka – do Ubuda, ki slovi kot kulturna prestolnica otoka. Nameščeni boste v hotelu Ananda Cottages 3*, ki leži med sveže zelenimi riževimi terasami. Nočitev.

10. DAN. 03.05.2014: UBUD: Zajtrk. Ta dan se boste odpeljali do templja Mengwi. Obiskali boste tudi slikovit tempelj Tanah Lot, ki se nahaja na čeri obkroženi z morjem. V notranjosti otoka si boste ogledali Tirta Empul – tempelj svetih izvirov, kamor si še vedno hodijo množice domačinov izpirati svoje grehe. Sledi obisk bližnjega Gunung Kawi-ja, ki velja za eno izmed največjih in najstarejših zgodovinskih znamenitosti Balija. Deset v živo skalo izklesanih jamskih pagod, predstavlja 10 članov balijske kraljeve družine iz 11. stoletja. V Tegallalangu se boste zazrli v verjetno najlepše riževe terase na otoku, ki se po strmih pobočjih vijejo globoko v dolino. Povratek nazaj v Ananda Cottages 3***, prosto ter nočitev.

11. DAN: UBUD – BESAKIH – UBUD: Po zajtrku se boste odpeljali na sever otoka. Oglede boste pričeli z obiskom tempeljskega kompleksa Goa Gajah – Slonje votline. V Klungkungu si boste ogledali Sodno palačo – Kertha Gosa iz 18.stol. Ravno tako v Klungkiungu ne boste izpustili obiska živahne tržnice. Kasneje se boste odpeljali do najpomembnejšega templja na Baliju – templja Besakih – imenovanega tudi »mati templjev«, ki leži na pobočju gore Agung. Z razglednega roba kaldere v vasici Kintamani boste občudovali posledice nedavnih izbruhov aktivnega vulkana Batur. Obiskali boste Templj Netopirjev - Goa Lawah. Sledi ogled tipične starodavne vasice Tenganang, ki je do danes ohranila prvotni izgled in običaje. Povratek nazaj v Ubud in nočitev v hotelu Ananda Cottages 3***.

12.DAN: UBUD: Zajtrk ter prosto za samostojno raziskovanje simpatičnega Ubuda. Nočitev v Ananda Cottages 3***.

13. DAN: UBUD – DENPASAR – LABUAN BAJO – OTOK RINCA in BIDADARI – LABUAN BAJO: Zelo zgodaj zjutraj sledi prevoz nazaj na letališče (mogoče lahko to noč prespite v Kuti, ki se nahaja v neposredni bližini letališča; iz Ubuda do letališča je cca 45 minut vožnje), od koder boste ob 06.15 uri poleteli na zahod Floresa, v Labuan Bajo, kjer boste pristali ob 07.50 uri po krajevnem času. Na letališču vas bo pričakal vodnik, ki vas bo odpeljal do bližnjega pristanišča, kjer se boste vkrcali na ladjico in odplula proti otoku Rinca, kjer se boste srečali s še živečimi zmaji, z mogočnimi komodoškimi kuščarji, ki zrastejo do 3 metre v dolžino in tehtajo do 100 kilogramov. Najdemo jih samo na Komodu, Rinci in nekaterih področjih zahodnega Floresa. V spremstvu čuvaja se boste peš podali na izlet po otoku, kjer boste lahko poleg zmajev opazovali še divje konje, bivole, divje prašiče, srne in kakaduje. Kosilo si boste privoščila na ladjici. Za krajši čas se boste ustavili tudi na otočku Bidadiri, kjer boste imeli možnost snorklanja in opazovanja bogatega podvodnega sveta ali pa le za kopanje v toplem indijskem oceanu. Povratek v Labuan Bajo in nočitev v hotelu Puri Sari Labuan Bajo 3***.

14. DAN: LABUAN BAJO – DENAPSAR – LOMBOK – GILI AIR: Po zajtrku vas bodo odpeljali na letališče, od koder boste ob 08.30 uri poleteli v Denpaar, kjer boste pristali ob 09.50 uri in nato boste ob 10.55 uri nadaljevali z letom na Lombok, s pristankom ob 11.25 uri. Na letališču vas bo pričakal voznik, ki vas bo odpeljal na sever otoka, od koder boste s čolnom odpluli na bližnji otok Gili Meno/ Gili Air. Namestitev v Biru meno bungalow 3*** ali v Manta Dive Gili Air.

 

15. – 16. DAN: GILI MENO/ GILI AIR: Zajtrk in prosto za uživanje na enem izmed otočkov. Tukaj ni avtomobilov, le kolesa, redki motorji in pa konjske vprege. Privoščite si lahko enourni sprehod okoli otoka, na določenih delih obale boste presenečeni občudovali kupe odmrlih koral in eksotičnih školjk. Lahko se odločite tudi za simpatični prevoz s kočijo okoli otoka. Na otoku se lahko potapljate, za manj avanturistične pa bo dovolj že snorkljanje med jatami pisanih tropskih rib, ki naseljujejo pester koralni greben, ki obkroža otok. V večernih urah se lahko poveselite v kakšni izmed restavracij, ki ponujajo predvsem svežo morsko hrano.. Nočitev.

17. DAN: GILI MENO/ GILI AIR – LOMBOK - JAKARTA: Po zajtrku prosto do prevoza s čolnom nazaj na Lombok, od koder sledi prevoz s kombijem do letališča. Iz Lomboka boste ob 18.50 uri poleteli v Jakarto, kjer boste pristali ob 19.50 uri. Nato boste v večernih urah pričeli s prijavo za let nazaj proti domu. Obroki in pijača v letalu.

 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 4

 

V ARANŽMA JE VKLJUČENO: navedeni letalski prevozi po Indoneziji, transferji s klimatiziranimi vozili in ladjicami po Indoneziji, spanje v klimatiziranih dvoposteljnih sobah z zajtrki v izbranih hotelih s 3***, na ladjici na Kalimantanu polni penzion, vstopnine za navedene oglede, lokalni angleško govoreči vodnik

 

V ARANŽMA NI VKLJUČENO: letališke pristojbine v Indoneziji cca. 20,00 USD, plačljive na letališčih, indonezijski vizum na samem mestu na letališču 25,00 USD, vse kar ni navedeno v programu: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine.

 

PRIJAVE: Ob prijavi izpolnite prijavnico in plačate varščino 30% cene aranžmaja, preostali del pa najpozneje 15 dni pred odhodom. Plačilo varščine vam zagotavlja rezervacijo. Pri morebitnih odjavah upoštevamo Splošne pogoje za potovanja, ki so vam na voljo v naši agenciji. Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi zadostno število potnikov. Potujete na svojo odgovornost, lahko pa vam uredimo zdravstveno zavarovanje za potovanje in zavarovanje rizika odpovedi. Splošni pogoji in navodila za potovanja so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v naši poslovalnici. Pridržujemo si pravico do spremembe cene aranžmaja, če se spremenijo devizna razmerja. Za prijave veljajo Splošni pogoji in navodila za potovanja ENZ.ZO TA.