JUŽNA AFRIKA

 

Zakaj pa ne bi vstopili v malo drugačen svet, ki je še vedno ohranil nekatere izmed najzanimivejših živalskih vrst v naravnem okolju

 

1. DAN: DUNAJ – DUBAJ:

Ob 21.00 uri prideta na letališče na Dunaju, od koder bosta ob 22.40 uri poletela proti Dubaju. Polet z letalsko družbo Emirates Airlines. Obroki in pijača v letalu.

2. DAN: DUBAJ – JOHANESBURG:

Ob 06.20 uri bosta pristala v Dubaju, in nato bosta ob 10.15 uri nadaljevala z letom v Johanesburg, kjer bosta pristala ob 16.25 uri po krajevnem času. Ob izhodu iz letališča vaju bo pričakal predstavnik, ki bo poskrbel za prevoz do hotela Protea Sea Point ali podobnega enake kategorije. Nočitev.

3. DAN: JOHANESBURG:

Zajtrk, Prosto za samostojno odkrivanje živahnega Johannesbura. Ob 19.00 uri se zberete v recepciji hotela, kjer se spoznate z vašimi sopotniki in vodnikom na potovanju. Nočitev.

4. DAN: JOHANESBURG – HAZYVIEW (cca 500 km):

Po zajtrku se boste odpravili proti Mpumalangi, pri čemer se boste spustili v bujno subtropsko regijo Lowveld. Na panoramski vožnji se boste ustavili ob kanjonu reke Blyde, enega od naravnih čudes Adrike. S takoimenovanega Božjega okna, boste uživli v čudovitem razgledu na okoliške gore in rodovitne ravnine. Tu so snemali tudi znameniti film Bogovi so padli na glavo. Nato boste nafaljevali do nepozabnega prizora pri Bourkovih “skodelicah sreče”, čudovitih mavričnih kamnitih oblikah, ki jih je izdobla reka Blythe. Popoldan boste prispeli v Hazyview. Namestitev v Hippo Hollow Country Estate ali podobnem.

5. DAN: KRUGER NATIONAL PARK (cca 200 km):

Zgodaj zjutraj (zajtrk paket boste imeli s sabo) se boste odpravili na fotosafari v Krugerjev narodni park (v zaprtem vozilu). V parku boste iskali takoimenovano veliko peterico (lev, slon, bivol, nosorog, leopard). Park je eno največjih zaščitenih območij v Afriki z izredno pestrim živalskim svetom.  Povratek v namestitev v času kosila. Prosto popoldne. Nočitev.

Za doplačilo 58,00 EUR je možen popoldanski safari v odprtem vozilu ALI za doplačilo 41,00 EUR boste popoldan preživeli s sloni, jih hranili, čistili in jih razvajali…

6. DAN: HAZYVIEW - SWAZILAND (cca 290km):

Po zajtrku se boste odpeljali v Svaziland. Peljali se boste proti Malalane in nato v Svaziland, kjer si boste ogladali pravo poglavarjevo vas, ob tem pa boste spoznali pravo tradicionalno svazijsko kulturo. Namestitev v Mantenga Lodge ali podobnem.

7. DAN: SWAZILAND – ZULULAND in okolica (cca 435km):

Po zajtrku se boste zapeljali naprej po Svazilandu in vstopili v Zululand, kjer se boste ustavili na lokalni tržnici in se preverili v testiranju vaših sposobnosti in spretnosti v barantanju. Nato boste nadaljevali v Kraljevino KwaZulu-Natal, kjer boste opazovali kako sta se združili tradicionalna kultura domačinov iz plemena Zulu in modernih evropskih prišlekov. Skupaj sobivajo v miru in harmoniji. Popoldan prihod v Umfolozi, kjer boste nameščeni v hotelu Protea Umfolozi. Nočitev.

Za doplačilo 36,00 EUR se lahko odpravite na popoldanski safari v park Hluhluwe-iMfolozi, kjer boste uživali v čudoviti naravi Zululanda in opazujete belega in črnega nosoroga.

8. DAN: ST LUCIA z okolico  - DURBAN (cca 290km)

Po zajtrku se boste odpeljali do obmorskega letoviškega kraja St. Lucia, kjer boste imeli prosto. Nato boste nadaljevali pot do Durbana. Ogled mesta, ki ga zaznamuje pestra nacionalna in kulturna raznolikost. Namestitev v hotelu Garden Court South Beach ali podobnem. 

Za doplačilo 15,00 EUR se lahko odpravite na jutranjo vožnjo z ladjico po okolici St. Lucie, kjer boste lahko opazovali povodne konje, krokodile ter številne ptice.

9. DAN: DURBAN - DRAKENSBURG (255km)

Po zajtrku se lahko odpravite na sprehod po obalni promenade Golden Mile, na kateri se domačini srečujejo, rekreirajo. Občutili boste energijo mesta. Nato pa se boste odpeljali v Južne Drakenbergške gore, kjer boste obiskali veličasten slap Howick, visok skoraj 100m. Nato boste nadaljevali do Drakenburga, kamor prispete sredi popoldneva. Namestitev v hotelu Drakensberg Gardens Hotel ali podobnem. Prosto popoldne za počitek, lahko pa se odpravite ribarit, jahat konje ali le na pohod po okoliških gorah. Večerja in nočitev.

10. DAN: DRAKENSBURG

Zajtrk in prosto za lastne aktivnosti.

Za doplačilo 42,00 EUR se boste, s terenskimi vozili, odpeljali preko prelaza Sani (2876m) v malo gorsko kraljestvo Lesoto. Ustavili se boste tudi v najvišjem lodgu v Afriki, kjer boste imeli kosilo. Popoldan povratek v hotel. Večerja in nočitev.

11. DAN: DRAKENSBURG – EASTERN CAPE COAST (520km)

Po zajtrku se boste odpeljali proti jugu proti obali v province Eastern Cape, kjer je bil rojen tudi Nelson Mandela. Na poti boste opazovali tradicionalen način življenja v pokrajini Transkei. Kosilo na poti. Nato boste nadaljevali do obale. Namestitev v Chinsti v Crawfords Beach Lodge. Večerja in prosto. Nočitev.

12. DAN: EASTERN CAPE COAST - PORT ELIZABETH (340km)

Zjutraj se boste zbudili ob zvoku valov. Po zajtrku prosto za sprehod po dolgih peščenih plažah, ki mejijo na gost obalni gozd, ki je bogat predvsem s ptiči. Po kosilu boste nadaljevali ob obali proti mestu Port Elizabeth. Namestitev v hotelu Paxton ali podobnem. Prosto in nočitev.

13. DAN: PORT ELIZABETH - KNYSNA (300km)

Zajtrk. Nato nadaljujete pot proti Rtu. Na poti boste obiskali gozd in Narodni park Tsitsikamma, kjer boste uživali v prijetnem sprehodu v obalnem gozdu. Obiskali boste tudi bližnji izliv reke Storms, ki priteče iz globoke soteske. Pozno popoldan boste prispeli v obalno mesto Knysna, kjer boste nameščeni v hotelu Knysna Hollow Country. Večerja in prosto. Nočitev.

14. DAN: KNYSNA - OUTSHOORN - KNYSNA (315km)

Po zajtrku se boste odpravili v notranjost preko veličastnega prelaza Outeniqua (800m). Prispeli boste v mesto Oudtshoorn, znano tudi kot mesto peres, saj je tu glavno središče vzreje nojev na svetu, ki so bili še posebej pomembni in dragoceni konec 19. stoletja. Iz tega časa so tudi veličastne palače, ki so jih gradili lastniki farm nojev. Obiskali boste eno od the farm, nato pa nadaljevali v jamo Cango, ki je bogata z jamskimi oblikami. Popoldan povratek v Knysno. Prosto in nočitev.

15. DAN: KNYSNA – CAPE TOWN (540km)

Po zajtrku se boste odpravili po obalni cesti proti Capetownu. Na poti se boste ustavili Mossel Bay, kjer boste obiskali tudi staro drevo imenovano poštno drevo, ki se nahaja v muzeju pomorščaka Bartolomea Diaza, ki je prvi obplul Rt Dobrega upanja. Obiskali boste tudi muzej školjk, kjer boste spoznali prebivalce okoliških morij. Popoldan nadaljevanje vožnje mimo Swellendama v Capetown, kamor prispete v večernih urah. Namestitev v hotelu Protea Sea Point. Prosto, nočitev.

Za doplačilo 27,00 EUR se boste odpravili na tradicionalno večerjo s plesnim in gledališkim nastopom, ki predstavlja uvod v raziskovanje Capetowna.

16. - 18. DAN: CAPE TOWN

Zajtrk. Prosto.

Za doplačilo 49,00 EUR se boste odpravili na celodnevni izlet na polotok Rta dobre nade, kjer boste obiskali tudi kolonijo pingvinov in naravni rezervat na polotoku. Popoldan povratek v hotel.

Za doplačilo 61,00 EUR se lahko odpravite na celodnevni izlet v vinorodno območje okoli Capetowna, kjer boste uživali ob odličnem vinu in v čudoviti naravi.

Za doplačilo 95,00 EUR se lahko odpravite z ladjo na odprto morje, kjer se boste lahko v posebni kletki potopili v vodo in se srečali iz oči v oči z največjo morsko zverjo - belim morskim psom.

19, DAN: CAPE TOWN – DUBAJ:

Po zajtrku prosto do prevoza na letališče, od koder boste ob 18.10 uri poleteli v Dubaj. Obroki in pijača v letalu.

20. DAN: DUBAJ – DUNAJ:

Ob 05.45 uri boste pristali v Dubaju in nato ob 09.45 uri nadaljevali z letom na Dunaj, s pristankom ob 12.55 uri.

 

 

V ARANŽMA JE VKLJUČENO: navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu, letališke pristojbine (411,00 EUR na dan 1.8.2014), spanje v dvoposteljni sobi na osnovi nočitev z zajtrkom, dodatni obroki po programu,  prevoz od letališča do hotela in nazaj, vstopnina v Krugerjev park in organizacijski stroški.

 

V ARANŽMA NI VKLJUČENO: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, vstopnine, storitve po vaših naročilih, napitnine in južnoafriški vizum 95,00 EUR.

 

PRIJAVE: Ob prijavi izpolnite prijavnico in plačate varščino 30% cene aranžmaja, preostali del pa najpozneje 15 dni pred odhodom. Plačilo varščine vam zagotavlja rezervacijo. Pri morebitnih odjavah upoštevamo Splošne pogoje za potovanja, ki so vam na voljo v naši agenciji. Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi zadostno število potnikov. Potujete na svojo odgovornost, lahko pa vam uredimo zdravstveno zavarovanje za potovanje in zavarovanje rizika odpovedi. Splošni pogoji in navodila za potovanja so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v naši poslovalnici. Pridržujemo si pravico do spremembe cene aranžmaja, če se spremenijo devizna razmerja. Za prijave veljajo Splošni pogoji in navodila za potovanja ENZ.ZO TA.