JUŽNA INDIJA

 

Potovanje po slikovitih rečnih kanalih, starodavnih mestih, občudovanje templjev, raznovrstne narave in uživanje na rajskih plažah čistega Indijskega oceana

 

 

1.DAN: BENETKE – DUBAJ (5,45 ur): Ob 14.00 uri se dobimo na letališču Marco Polo v Benetkah, od koder ob 15.50 uri z letalsko družbo Emirates Airlines poletimo v Dubaj, s pristankom ob 23.35 uri. Obroki in pijača v letalu.

 

2. DAN:: DUBAJ – MADRAS (4,05ur): Ob 02.45 uri iz Dubaja nadaljujemo s poletom v Madras, v zvezno državo Tamil Nadu, kjer bomo pristali ob 08.20 uri po krajevnem času. Po opravljenih carinskih postopkih se bomo odpeljali do hotela Quality Inn Sabari 4**** ali podobnega enake kategorije, namestitev.

Popoldan je namenjen obisku muzeja z bogato galerijo umetnosti in bronastih izdelkov. Pogledali si bomo  stavbo vrhovnega sodišča. Obiskali bomo plažo Marina, ki je z 12 km ena najdaljših peščenih plaž na svetu. Občudovali bomo tudi katedralo Santhome, katero so zgradili že Portugalci v 14. stol. Trdnjavo St. Fort in Kapaleshwar tempelj posvečen Šivi.  Prevoz do hotela in nočitev.

 

3. DAN: MADRAS – KANCHIPURAM -  MAHABALIPURAM (60 km/1ura): Po zajtrku se bomo odpeljali proti Mahabalipuramu.  Na poti v Mahabalipuram se bomo ustavili v Kanchipuramu - starodavni prestolnici posvečeni Šivi in enem izmed 7 najsvetejših mest Indije, ki se je nekoč ponašalo z več 1000 hindujski templji, danes pa jih stoji le še 125. Prve so začeli graditi že v 7. stoletju. Ogled mesta. Nadaljevanje vožnje v Mahbalipuram in namestitev v hotelu Ideal Beach resort 3***, ki se nahaja neposredno na plaži. V večernih urah bomo lahko posedeli in si v prijetnem vzdušju lokalnih restavracij na plaži, privoščil okusno in poceni morsko večerjo Nočitev.

 

4. DAN: MAHABALIPURAM: Zajtrk. Spopdali se bomo z ogledi Mahabalipurama, ki spada pod Unescovo kulturno dediščino. Osupnili bomo nad reliefom Arjune, indijskega epskega junaka. Obiskali bomo tempelj Ganeša, boga s slonjo glavo, jamske templje, sedem granitnih monolitnih templjev, itd... Povratek v hotel ter prosto za kopanje v toplem Indijskem oceanu. Nočitev.

 

5. DAN: MAHABALIPURAM – PONDICHERRY (11km/ 3ure): Po zajtrku se boste odpeljali do PondicheRrija. Namestitev v hotelu Atihti 4****. Sledi poldnevni ogled mesta. Obiskali boste znani Aurobindo Ashram, si kasneje ogledali še Auroville, katerega je zasnoval franscoski arhitekt Roger Anger, kot oazo miru in razsvetljenja. Povratek v hotel in nočitev.
 

6. DAN: PONDICHERRY – TANJORE (200km/ 5ur): Po zgodnjem zajtrku se boste odpeljli proti Tanjoru.Med potjo si boste v Chidambaramu ogledali mogočni šivin tempelj Gangaikonda Cholapuram. Namestitev v hotelu Ideal River View 3*** ali podobnem. Popoldan se boste podali na poldnevni ogled mesta z Brahadeeswara templjem in muzejem.  Nočitev.

 

7. DAN: TANJORE – TRICHY - MADURAI (225km/ 6ur): Po zgodnjem zajtrku se boste odpeljali do 50 km oddaljenega zgodovinskega mesta Tiruchirappalija, ki leži ob reki Kaveri. Ogledali si boste tempelj Srirangam, ki pokriva 2 kvadratni milji velik otok na reki.  Ogledali si boste še Rock Fort in nadaljevali vožnjo proti Maduraju. Namestitev v hotelu Heritage Madurai 5***** ali podobnem. Zvečer vas bodo pospremili do posebne religiozne nočne ceremonije v templju Meenakashi. Nočitev.

 

8, DAN: MADURAI: Zajtrk. Madurai se ponaša z več kot 2500 letno zgodovino, obenem pa je drugo največje mesto Tamil Naduja. Ogledali si boste palačo Thirumalai Nayak, Gandijev muzej, tržnico cvetja in seveda Madurai Meenakshi tempelj – starodavni kompleks postavljen na kar šestih hektarih, ki se ponaša kas s 1000 stebri. Povratek v hotel in nočitev.

 

9. DAN : MADURAI – KANYAKUMARI (250km/ 5,30ur): Po zajtrku se boste odpeljali proti Kanyakumariju. Ogledali si boste skalo Vivekananda, tempelj Sucheendram in Gandijev memorial. Namestitev in nočitev v hotelu Sparsa 4****.

 

10. DAN: KANYAKUMARI - KOVALAM (90km/ 2uri): Po zajtrku se boste odpeljali proti Kovalamu. Med potjo si boste ogledali še palačo Padmanabhapuram. Namestitev v hotelu Niramaya retreat 5*****. Prosto popoldne za uživanje na plaži. Nočitev.

 

11. DAN: TRIVANDRUM SIGHTSEEING: Po zajtrku se boste podali na ogled Trivandruma, glavnega mesta Kerale. Ogledali si boste Napier muzej, kjer hranijo delčke bogate zgodovine Kerale. Obiskali boste še Sree Chitra Art galerijo, Padmanabhaswami tempelj posvečen Višnuju, muzej Kuthiramalika Palace. Povratek v hotel in nočitev.

 

12, 13. DAN: KOVALAM: Zajtrk in prosto za počitek, samostojne oglede ali uživanje na plaži. Nočitev.

 

14. DAN: KOVALAM – KOCHI (220km/ 5ur): Po zajtrku se boste odpeljali proti Kochiju, komercialnem centru Kerale. Namestitev v  Flora Airport hotelu. Popoldan pa se boste podali na ogled mesta. Ogledali si boste najstarejšo židovsko sinagogo v celotnem Commonwealthu. Nizizemsko palačo, katero so leta 1557 zgradili Portugalci. Ogledali si boste še cerkev Sv. Frančiška in kitajsko ribiško četrt.   Povratek v hotel in nočitev.

 

15.DAN, 04.05.2014: KOCHI – DUBAI – BENETKE (13,20 ur): Zgodaj zjutraj se boste prestavili na letališče, od koder boste 04.15uri poleteli v Dubaj, s pristankom ob 06.35 uri in nato boste ob 09.50 uri nadaljevali s poletom v Benetke, kjer boste pristali ob 14.05 uri. Obroki in pijača v letalu.


 

 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA POTOVANJA SO SESTAVNI DEL ARANŽMAJA