KOSTARIKA

 

Čudovita tropska dežela, dvakrat tako velika kot Slovenija, ki jo na vzhodu obliva toplo Karibsko morje in na zahodu Tihi ocean

 

1.DAN: BENETKE – PARIZ – ATLANTA – SAN JOSE:

Najkasneje ob 05.30 uri pridete na letališče v Benetkah od kjer ob 07.00 uri poletite proti Parizu, kjer pristanete ob 08.50 uri. Nato ob 11.05 uri nadaljujete s poletom proti Atlanti, kjer pristanete ob 14.55 uri po lokalnem času. Ob 18.00 uri nadaljujete s poletom proti San Joseju, kjer pristanete ob 21.00 uri. Poleti z letalsko družbo Delta. Obroki in pijača v letalu. Po opravljenih letaliških formalnostih vas pričaka lokalni predstavnik, ki vas odpelje do hotela Palma Real 3* ali podobnega, nočitev.

2. DAN: SAN JOSE:

Po zajtrku ogled prestolnice, kjer boste očarani nad bogato kulturo in zgodovino dežele. Zapeljali se boste skozi čudovit Sabana park, se sprehodili po narodnem gledališču, ki je bilo dokončano leta 1897 in je edinstven umetniški biser San Josea. Prav tako ne boste izpustili obiska narodnega muzeja, univerze in vrhovnega sodišča. Prosto popoldne in nočitev.

3. DAN: SAN JOSE – VULKAN POAS – SAN JOSE:

Po zajtrku se boste odpeljali do vulkana Poas, visokega 2.708 m, ki se nahaja severno od mesta Alajuela. Glavni krater s premerom 1,5 km predstavlja enega največjih kraterjev na svetu. Skozi tropski megleni gozd se boste povzpeli do razgledne točke Botos, nekdanjega kraterja z jezerom, kjer je sedaj slikovita laguna. Na poti se boste ustavili tudi na plataži kave, kjer se boste spoznali s pridelavo in predelavo tega dragocenega zrna. Kasneje boste nadaljevali z obiskom prečudovitih vrtov s petimi slapovi. Ogledali si boste farmo metuljev, kač ter vrt orhidej. Slastno kosilo s tipično kostariško hrano nam bodo postregli v restavraciji znotraj parka. Povratek v San Jose, nočitev.

4. DAN: SAN JOSE – VULKAN ARENAL:

Zajtrk. Sledi 3-urna vožnja (organizirano v skupini) na sever proti meji z Nikaragvo do še vedno aktivnega vulkana Arenal, ki se nahaja v vedno zeleni okolici toplih vrelcev, lagun, odmaknjenih narodnih parkov in deročih rek. Prihod v hotel Arenal Volcano Inn 3*, namestitev. Prosto popoldne in nočitev.

5. DAN: VULKAN ARENAL: Po zajtrku odhod v narodni park vulkana Arenal, kjer se boste odpravili na lažji treking. Vulkan je aktiven že od leta 1968. Iz njega se neprestano valita dim in para. Pogoste izbruhe ter eksplozije spremlja močno in skrivnostno donenje. Seznanili se boste z zgodovino mesta in se sprehodili do formacije skal, kjer je nekoč tekla lava in od koder boste občudovali vulkan in jezero Arenal na nasprotni strani. Povratek v hotel, prosto, večerja in nočitev.

6. DAN: VULKAN ARENAL - MONTEVERDE: Zajtrk. Odpeljali se boste do obrežja jezera Arenal, kjer se boste vkrcali na motorni čoln in prečkali jezero ter se kasneje s kombijem odpeljali do Monteverda. Namestitev v hotelu Monteverde Country Lodge 3* ali podoben, prosto popoldne, večerja in nočitev.

7. DAN: MONTEVERDE: Zajtrk. Ta dan boste preživeli v tropskem meglenem gozdu, precej avanturistično, a kljub vsemu varno. Podali se boste na »sprehod po zraku – sky walk« po visečih mostovih in ploščadih. Povratek v hotel, prosto in nočitev.  

8. DAN:  MONTEVERDE – PAPAGAYO BEACH: Po okusnem zajtrku boste zapustili hotel in se odpeljali (organizirano v skupini) proti obmorskem mestecu Guanacaste in do Papagayo Gulfa. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

9. - 13. DAN: PAPAGAYO BEACH: Namestitev na osnovi nočitev z zajtrkom. Prosto za samostojno odkrivanje narave, kopanje, snorkljanje in potapljanje.

14. DAN: PAPAGAYO BEACH – SAN JOSE: Zjutraj prosto do popoldanskega prevoza (organizirano v skupini) nazaj v San Jose. Namestitev v hotelu Palma Real.

15. DAN: SAN JOSE – ATLANTA - PARIZ: Zjutraj prevoz na letališče od kjer ob 08.30 uri poletite proti Atlanti, kjer pristanete ob 13.25 uri, nato pa ob 15.25 uri nadaljujete proti Parizu. Obroki in pijača v letalu.

16. DAN: PARIZ - BENETKE: V Parizu pristanete ob 06.00 uri, nato pa ob 07.20 uri nadaljujete s poletom v Benetke, kjer se vaše potovanje tudi konča.
 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 2

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: letalski prevoz, letališke pristojbine (340,00 EUR na dan 17.7.2014), prevozi s klimatiziranim avtobusom/minibusom po Kostariki, spanje v klimatiziranih dvoposteljnih sobah s kopalnico v navedenih hotelih ali podobnih, navedeni obroki, ogledi, vstopnine, vodenje potovanja lokalnega vodnika v angleškem jeziku ter organizacijski stroški.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine, letališke pristojbine na Kostariki.

 

OBVEZNA DOPLAČILA: letališke pristojbine v Kostariki 29,00 USD, plačljive neposredno na letališču.