NEPAL

 

Dežela pod streho sveta, s prijetnimi domačini in čudovito pokrajino vaju bo toplo sprejela in popeljala vse do vznožja mogočnega Everesta

 

 

1. DAN: LJUBLJANA – ISTANBUL – KATMANDU

Ob 12.35 uri prideta na letališče Brnik, od koder ob 14.35 uri odletita v Istanbul, kjer pristaneta ob 17.45 uri in nato ob 20.45 uri nadaljujeta z letom v Katmandu. Obroki in pijača v letalu.

2. - 4. DAN: KATMANDU: Ob 06.15 uri po krajevnem času pristaneta v prestolnici Nepala. Po opravljenih carinskih formalnostih (vizum za Nepal se pridobi neposredno na letališču v Katmanduju, 25,00 USD na osebo), vaju bo ob izhodu iz letališča pričakal vajin vodnik in vaju odpeljal do hotela Ambassador ali podobnega enake kategorije. Namestitev ter prosto za raziskovanje vama že domačega Katmanduja. Nočitev.

5. DAN: KATMANDU – LUKLA – PHAKDING: Po zajtrku vaju bo vodnik odpeljal na letališče, od koder bosta poletela v Luklo, ki se nahaja že na 2.840 n.m.v. Na letališču bosta skupaj z vodnikom ter enim nosačem za oba (skupaj imata enega nosača, ki nosi do 30 kg prtljage) pričela s trekkingom, ki vaju bo v 13.-dneh varno pripeljal do Baznega tabora pod vznožjem Everesta in nazaj. Ta dan bosta do lodga v Phakdingu hodila cca 4 ure. Kosilo in Večerja. Nočitev v lodgu

6. DAN: TREKKING DO NAMCHEE BAZZAR-ja: Zajtrk. Šest do sedem ur hoda bosta prehodila ta dan in se dvignila do 3.440 m nad morje. Kosilo in večerja. Nočitev v lodgu.

7. DAN: NAMCHE BAZZAR – TREKKING DO EVEREST VIEW HOTEL-a – NAMCHE BAZZAR: Zajtrk. Ta dan bosta preživela bolj ležerno, saj je namenjen predvsem aklimatizaciji. Vseeno pa bosta do Everest View hotela in nazaj hodila skupaj približno 3 ure. Kosilo in večerja. Namestitev v istem lodgu v Namchee Bazzar-ju.

8. DAN: NAMCHE BAZZAR – TENGBOCHE: Po zajtrku sledi trekking do Tengboche-ja, ki leži 3860 m visoko in ki se lahko pohvali s pomembnim budističnim svetiščem. Do Tengboche-ja bosta potrebovala približno 4 ure hoje. Kosilo in večerja. Namestitev v lodgu.

9. DAN: TENGBOCHE-  - DINGBOCHE: Zajtrk. Sledi približno štiriurni vzpon proti Dingboche-ju Kosilo in večerja. Nočitev v lodgu.

10. DAN: DINGBOCHE – CHHUKUNG – DINGBOCHE: Zajtrk tudi ta dan je namenjen predvsem aklimatizaciji, saj Dingboche leži že na 4.350 m nad morjem. Kljub vseemu se bosta odpravila na lažji trekking (cca 5 ur), kjer bosta obiskala Chhukung. Po kosilu se bosta vrnila nazaj v Dingboche. Večerja in nočitev v istem lodgu.

11. DAN: DINGBOCHE – LABUCHE: Po zajtrku pa pod pod noge, da bosta lahko v približno 4 urah premagala vzpon do Labuche-ja in prvič prestopila mejo 5.000 m. Kosilo. Večerja v lodgu na 5.018 m.

12. DAN: LABUCHE – BAZNI TABOR EVEREST – GORAKSHEP: Zajtrk. Zapustila bosta Labuche in se dvignila na 5.364 m do Južnega Baznega tabora. Po kosliu se bosta spustila v Gorakshep, ki leži 200 m nižje. Ta dan bo trekking skupaj potekal približno 6 ur. Večerja in nočitev v lodgu.

13. DAN: GORAKSHEP – KALAPATTAR – PHERICHE: Po zajtrku se bosta na tem trekkingu dvignila najvišje, na 5.545 m visok Kalapattar. Nagrajena bosta z enim najlepših razgledov na najvišjo goro sveta. Po kosilu se bosta spustila na 4.280 m v Pheriche. Vsega skupaj bo ta dan dobrih 6 ur hoje. Večerja in nočitev v lodgu.

14. DAN: PHERICHE – KHUMJUNG ALI TENGBOCHE: Zajtrk. Dvanajsti dan vajinega potovanja iz Pheriche-ja do Khamjung-a (3.753 m nad morjem) bo hoja zahtevala približno 6 ur. Vmes se bosta seveda ustavila za kosilo. Večerja vama bo postrežena v lodgu.

15. DAN: KHAMJUNG ali TENGBOCHE – MANJU: Po zajtrku se bosta v 5-ih urah spustila do na 2.800 m nad morjem ležečega Manju-ja. Koslio na poti. Večrja in nočitev v lodgu.

16. DAN: MANJU – LUKLA: Zajtrk. Zadnji dan trekinga bosta do Lukle hodila 5 ur. Kosilo na poti. Večerja in nočitev v lodgu.

17. DAN: LUKLA – KATMANDU: Po zajtrku vaju bodo odpeljali do letališča, od kdoer bosta poletela v Katmandu. Prevoz do hotela Ambassador ter prosto. Nočitev.

18. DAN: KATMANDU: Ta dan je namenjen rezervi, v primeru, da zaradi slabega vremena, dan prej letalo ne bi poletelo iz Lukle v prestolnico. Sicer prosto za samostojne aktivnosti. Nočitev.

19. DAN: KATMANDU – ISTANBUL – ZAGREB: Po  zajtrku vaju bodo odpeljlai na letališče, od koder bosta ob 08.45 uri poletela v Istanbul, kjer bosta pristala ob 12.40 uri in nato bosta ob 18.10 uri nadaljevala z letom v Zagreb, kjer bosta pristala ob 19.20 uri.

 

 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 2

 

 

ARANŽMA VKLJUČUJE: letalski prevoz Lj -Ist - Katmandu - Lukla – Katmandu - Ist – Zagreb, letališke pristojbine, prevoz letališče hotel in nazaj iz hotela v Katmanduju na letališče, angleško govoreč vodnik na trekkingu in nosač, ki nosi na celotnem trekkingu max 30 kg, trekking dovoljenja za Everest Narodni park, vsa ostala potrebna dovoljenja in dokumentacija, namestitev v lodgih/tea housih, guest housih v dvoposteljnih sobah (kopalnice/toaletni prostori so skupni in ponavadi je hladna voda (topla vod za doplačilo) na osnovi polnega penziona, namestitev v navedenem hotelu v Katmandu-ju ali podobnem enake kategorije na osnovi nočitve z zajtrkom, zavarovanje, dnevna plače nosaču in vodniku, oprema in obroki ter namestitev v lodgih za vodnika in nosača, osnovni pribor za prvo pomoč.

 

ARANŽMA NE VKLJUČUJE: dodatno zdravstveno zavarovanje, ki omogoča nujen prevoz s helikopterjem (25,00 EUR na osebo), polnilca za baterije v nekaterih lodgih,  nepredvidene stroške na katere ni možno vplivati (strorniran ali prestavljen letalski prevoz, bolezen na trekkingu, helikoptersko reševanje na trekkingu, strški nastali zaradi slabega vremena,  dodatna hrana, pijača, dodatni izleti po Katmanduju, storitve po vajinih naročilih, napitnine, nepalski vizum, ki se ga pridobi neposredno na meji (potrebujeta vsak po 1 x photo in vsak po 40,00 USD).