NOVOLETNA TAJSKA – Koh Lanta

 

Iz angelskega mesta, skozi divjino džungle, do rajskih otokov

 

 

 

1. DAN: LJUBLJANA – ISTANBUL:

Ob 15.40 uri se dobimo na letališču Jožeta Pučnika, od koder ob 17.40 uri poletimo proti Istanbulu, kjer pristanemo ob 20.55 uri.

 

2. DAN: ISTANBUL - BANGKOK:

Ob 00.55 uri z letalsko družbo Turkish Airlines nadaljujemo z letom proti Bangkoku. Obroki in pijača v letalu. Ob 14.50 uri po krajevnem času pristanemo v Bangkoku, glavnem mestu Tajske. Prevoz do hotela, namestitev, prosto za počitek. Po želji se lahko – za doplačilo 60,00 EUR - zvečer odpeljete na svetovno znano tajsko predstavo Siam Niamrit z večerjo. Na glamuroznem odru, se vam bo prestavilo čez 100 umetnikov, ki bodo nastopali v 500 različnih ekstravagantnih in bogatih kostumih in ki vas bodo z tajsko duhovno in umetniško tradicijo popeljali nazaj v zgodovinio in kulturo Siamskega kraljestva. Povratek nazaj v hotel ter nočitev.

 

3. DAN: BANGKOK:

Zajtrk. Po zajtrku se bomo vkrcali na tipično tajsko "dolgorepo" ladjico in se popeljali po slikovitih kanalih - klongih, kjer bomo spoznavali pestrost in raznolikost bangkoškega življenja na reki. Med potjo se bomo povzpeli na mogočen Tempelj jutranje zore – Wat Arun, ki se samozavestno dviga nad reko Chao Phraya. Sledi ogled Bangkoka, angelskega mesta, kot ga imenujejo Tajci. Kraljeva palača nas bo osupnila s svojimi impresivnimi stavbami, skupaj z Wat Phra Kaewom - Templjem Smaragdnega Bude, ki je znan kot najlepše in najpomembnejše budistično svetišče na Tajskem. Ogledali si bomo še najstarejši bangkoški tempelj - Wat Pho, kjer veličastni in enormni (46m) Buda v nirvani sproščeno počiva. Popoldanski prevoz na železniško postajo, od koder se bomo v večernih urah s spalnim vlakom (lahko tudi s spalnim avtobusom) odpeljali proti Chiang Maiu. Možnost za doplačilo cca 85 EUR polet v Chiang Mai in dodatna nočitev v hotelu.
  

4. DAN: BANGKOK – CHIANG MAI:

Jutranji prihod v »Vrtnico severa«, kakor radi imenujejo Chiang Mai, ki se razprostira ob reki Ping. Prevoz do hotela in namestitev. Sledi ogled templja - Wat Phra Thart, ki leži na gori Doi Suthep in je znan kot simbol Chiang Maia. Ustavili se bomo še v tovarnicah, kjer še vedno ročno tkejo svilo, izdelujejo senčnike, izdelke iz lesa, ratana in keramike ter v brusilnici dragih kamnov. Večer je namenjen skupnemu potepanju po nočnem bazarju, kjer lahko vidiš in kupiš, karkoli si zaželiš. Nočitev.

 

5. - 7. DAN: CHIANG MAI (TREKING):

Po zajtrku pride na vrsto že težko pričakovani treking. S »pick up« džipi se bomo iz Chiang Maia odpeljali do vznožja hribovitega džungelskega področja, od koder bomo pot nadaljevali peš do vasi gostoljubnih gorskih plemen in v njihovih lesenih kolibah tudi povečerjali in prenočili. Naslednji dan zjutraj nas čaka nekaj urna hoja, nato pa ježa na simpatičnih slonih ter nadaljevanje hoje do plemena Karen. Kareni izhajajo iz Burme in so od gorskih plemen najštevilnejši. So animisti, budisti, med njimi najdeš celo kristjane. Po tipični plemenski večerji bomo sredi vasi posedli okrog ognja. Prisluškovali bomo nenavadnim zvokom džungle in morda celo skrivnostnim legendam vaškega vrača. Po zajtrku pa pot pod noge in hop na bambusove splave, s katerimi se bomo spuščali včasih tudi po precej deročih vodah gorske reke do mesta, kjer nas bodo čakali džipi, ki nas bodo odpeljali nazaj v Chiang Mai. Nočitev. Zvečer priporočamo – za doplačilo cca 7,50 EUR - tipično Khan Thoke večerjo s plesno prireditvijo, ki ima tu na severu, znanem po svoji široki gostoljubnosti, že dolgo tradicijo. Nočitev.

 


 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Namesto tridnevnega trekinga se lahko odločite tudi za naslednji program, ki pa je za 90,00 EUR dražji - slovenski spremljevalec gre tja, kamor gre več potnikov:

 

5. DAN: CHIANG MAI:

Po zajtrku se boste odpeljali do slonjega kampa, kjer vas čaka nekaj urna ježa na teh simpatičnih velikanih po okoliški džungli. Po prijetni ježi se boste z bambusovimi splavi spustili po reki Mae Tang do mesta, kjer vas bodo pobrali džipi in vas odpeljali nazaj do Chiang Maia. Nočitev.

 

6. DAN: CHIANG MAI:

Zajtrk. Čaka vas celodnevni tečaj tajske kuhinje. Najprej se boste odpravili na tržnico in izbrali sveže sestavine, s katerimi boste s pomočjo veščih kuharjev pripravili nekaj okusnih tajskih dobrot. Povratek v hotel in nočitev.

 

7. DAN: CHIANG MAI:

Zajtrk in obisk živalskega vrta, ki velja za najlepšega na Tajskem. Povratek v hotel in nočitev.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

8. DAN: CHIANG MAI – ZLATI TRIKOTNIK – CHIANG MAI:

Zajtrk in prosto za samostojne oglede ali počitek. Zvečer praznovanje novega leta. Za doplačilo 40 EUR možnost celodnevnega izleta v Chiang Rai, ki leži v srcu Zlatega Trikotnika, ob tromeji Laos, Myanmar (Burma) in Tajska. Prvi postanek bo pri vasi gorskega plemena Padong, bolj znanega pod imenom »dolgovrati Kareni«. Padongi vsem ženskam v plemenu že kot malim deklicam okoli vratu obešajo obroče, ki jim z leti nesorazmerno podaljšajo vrat. Pot bomo nadaljevali proti Chiang Raiu in se kmalu znašli na obrežju velike mejne reke Mekong, kjer nas bo čakalo kosilo. S čolni se bomo zapeljali do tromeje Tajska, Burma in Laos, kjer bomo tudi pristali in se podali na krajši sprehod. Povratek v Chiang Mai in praznovanje novega leta. Nočitev.
 


 

9. DAN: CHIANG MAI - BANGKOK:

Zajtrk. V dopoldanskih urah se bomo odpeljali do Kraljestva tigrov. Kdor bo želel lahko ob plačilu vstopnine od cca 600 THB vstopi v kompleks, kjer se mu ponujajo možnosti sprehoda s tigri in fotografiranja teh lepih mačk. ( Kraljestvo tigrov ponuja več različnih možnosti obiska - mladiči, odrasle živali, oboji itd.. - in vsak sklop ima svojo ceno vstopnine).  V večernih urah bomo s spalnim vlakom (lahko tudi s spalnim avtobusom) odpotovali nazaj v Bangkok.  Priporočamo – za doplačilo 85,00 EUR – polet v Bangkok, nočitev v hotelu in 02. jan dopoldan izlet na plavajoče tržnice v Damnoen Saduaku. Kjer se bomo s čolni zapeljali skozi najlepše plavajoče tržnice na Tajskem. Povratek v Bangkok. 

 

10. DAN: BANGKOK – KOH LANTA:

Jutranji prihod v Bangkok in prevoz do hotela. Namestitev. Prosto za samostojne oglede mesta do popoldanskega prevoza na železniško postajo, od koder bomo s spalnim vlakom ali spalnim avtobusom nadaljevali pot proti jugu Tajske. Možnost – za doplačilo 95,00 EUR – poleta na jug Tajske in nato prevoz do neokrnjenega tropskega otoka Koh Lanta + dodatna nočitev v hotelu.

 

11. - 14. DAN: KOH LANTA:

Zajtrk. Nameščeni bomo v prijetnem hotelu le nekaj metrov od morja, kjer nas bo prijetna melodija Andamanskega morja zazibala v prijeten sen. Privoščili si bomo zaslužene počitnice ob toplem morju, primernem za plavanje, ribolov, kot tudi za potapljanje in občudovanje podvodne favne in flore. Ponuja se nam tudi možnost individualnih izletov po otoku, na katerem je veliko naravnih zanimivosti, ali pa obisk bližnjega arhipelaga, ki je razglašen za narodni morski park in vključuje tudi Koh Phi Phi in Krabi. Na Koh Lanti bomo preživeli nepozabne dni pod vročim tropskim soncem, kjer se lahko zatečeš v prijetno hladno okrilje visokih kokosovih palm.

  

15. DAN: KOH LANTA - BANGKOK:

Zajtrk. Zapustili bomo hotel in se odpeljali do letališča, od koder bomo poleteli proti Bangkoku. Ob 23.45 uri poletimo proti Istanbulu z letalsko družbo Turkish Airlines.

 

16. DAN: BANGKOK:

V Istanbulu pristanemo ob 05.40 uri in nato ob 09.20 uri nadaljujemo z isto letalsko družbo polet proti Ljubljani, kjer pristanemo ob 10.35 uri. S tem se naše potovanje tudi konča.

 

 

V  ARANŽMA JE VKLJUČENO: Letalski prevoz Ljubljana – Istanbul – Bangkok – Istanbul – Ljubljana,  Krabi – Bangkok, prevozi s minibusi, »pick up« džipi, spalnim vlakom ali avtobusom in ladjo po Tajski, spanje v klimatiziranih dvoposteljnih sobah s kopalnico (WC, prha) v hotelih turistične kategorije (razen na trekingu), zajtrki in navedeni obroki, ogledi, vstopnine, na trekingu polni penzion, vodenje potovanja lokalnega vodnika v angleškem jeziku in slovenskega spremljevalca pri skupinskih odhodih ter organizacijski stroški.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: Dodatna hrana, tradicionalna večerja na severu, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine lokalnim vodnikom in voznikom 20,00 EUR, zavarovanja.

 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA POTOVANJA SO SESTAVNI DEL ARANŽMAJA.

 

Kontaktirajte nas   

 

ali pokličite na  01 42 19 220