SULTANAT OMAN in DUBAJ
 

Skrivnostni Oman s svojo puščavsko in s soncem obsijano pokrajino, živahnimi tržnicami in prijetnimi ter gostoljubnimi domačini vas zagotovo ne bo pustil ravnodušne

 

 

1. DAN: MUŠKAT (Z, K):

Ob 03.55 uri boste pristali v Muskatu. Po opravljenih carinskih formalnostih (vizum za Oman se pridobi neposredno na letališču) se boste odpeljali do hotela Haffa House 3***. Namestitev v dvoposteljni sobi. Kratka nočitev. Po krajšem počitku boste pričeli z ogledi prestolnice. Muškat velja za eno najlepših in najbolj urejenih mest na tem koncu sveta. Obiskali boste najbolj zeleno sosesko Shatti Al Qurum, kjer boste občudovali veličastno operno hišo. V starem delu Muškata si boste ogledali portugalsko obzidje iz 16. stol., se sprehodili mimo pisanih mošej, pot nadaljevali skozi srednjeveški Muttrah, kjer bomo začutili pravi arabski utrip in na slikovitem souku preizkusili sposobnosti barantanja. Obiskali boste sultanovo palačo Al Alam in Narodni muzej Bait Al Zubair, kjer se bomo spoznali z njihovo dolgoletno kulturo in zgodovino. Kosilo v lokalni restavraciji.  Povratek v hotel in nočitev.

2. DAN: MUŠKAT - PUŠČAVA WAHIBA (Z, K, V):

Zajtrk. Prvi postanek boste naredili pri največji mošeji v deželi, ki jo je dal postaviti sultan Qaboos. Nato boste nadaljevali z vožnjo do puščave Wahiba. Do 160 km dolga ter 80 km široka puščava, s čudovitimi sipinami, ponekod visoke tudi do 200 m, ki segajo vse do obal Indijskega oceana. Kosilo v lokalni restavraciji. Ta dan boste namenili spoznavanju puščave in beduinskega ljudstva Bedu. S terenskimi vozili se boste tudi zapeljali na razburljivo vožnjo po peščenem prostranstvu. Namestitev v beduinskem taboru 1000 Nights. Zvečer boste uživali v nepozabnem doživetju sončnega zahoda, ko se bodo menjali nešteti odtenki barv in senc. Večerja in prosto. Nočitev.

3. DAN: PUŠČAVA WAHIBA – WADI BANI KHALID - SUR (Z, K, V):

Zajtrk. Ta dan vas bo pot vodila proti Suru. Ustavili se boste v Wadiju Bani Khalid, ki sodi med najlepše in največje v Omanu. Najprej se boste z avti spustili v sotesko. Že na poti boste opazovali zeleno okolico manjšega jezera. Po prihodu do vasice pa se boste odpravili na krajši treking ob globokih, sinjemodrih tolmunih v katerih se boste lahko tudi zaplavali. Po kosilu v lokalni restavraciji boste nadaljevali z vožnjo proti obali. Prihod v Sur, ki je staro pristanišče, v katerem še vedno gradijo tradicionalne ladje dhow. Prevoz in namestitev v hotel Resort Al Hadd Holiday. Večerja in namestitev.

4. DAN: SUR (Z, V):

Zajtrk. Prosto za uživanje na plaži. Po večerji se boste odpeljali v bližnji Ras Al Jinz, kjer boste zvečer opazovali orjaške zelene morske želve. Povratek v hotel okoli polnoči. Nočitev.

5. DAN: SUR - WADI SHAAB - PLAŽA FINS - UDORINA BIMAH - MUŠKAT (Z, K):

Po zajtrku se boste po obalni cesti odpeljali nazaj proti Muskatu. Ustavili se boste v Wadiju Shaab, kar pomeni soteska med klifi. V wadi vstopite z majhnim trajektom, nato pa se lahko v številnih tolmunih tudi okopate s pogledom na oaze datljevih palm in zelenih travnikov, ki so v Omanu prava redkost. V nadaljevanju poti se boste v Fins-u ustavili na beli plaži. Pesek je na plaži bel, izgleda skoraj kot sneg. Morski valovi in bel pesek naredijo čudovito kuliso. Kosilo v lokalni restavraciji. Ustavili se boste tudi ob udorini Bimah, ki je napolnjena s vodo, ki odseva v čudovitih barvah. Prihod v Muskat. Namestitev v hotelu Haffa House Hotel. Prosto. Nočitev.

6. DAN: MUŠKAT - DUBAJ (Z):

Po zajtrku prosto do prevoza na avtobusno postajo kjer se boste ob 16.00 uri vkrcali na avtobus in se odpeljali v Dubaj, kamor prispete okoli 21.00 ure. Po prihodu vas pričaka lokalni predstavnik, ki vas odpelje v hotel Arabian Park. Namestitev v dvoposteljni sobi. Nočitev.

7. DAN: DUBAJ (Z):

Po zajtrku se boste podali na odkrivanje tega mističnega mesta. Stare zgradbe se prepletajo z moderno oblikovanimi steklenimi nebotičniki, ki segajo visoko v nebo. Vzrok za njegov čudežno hitri razvoj je bilo predvsem odkritje nafte. Najprej se boste odpeljali do slikovitega predela Jumeirah, kjer so postavljeni najsodobnejši hoteli na svetu, med drugim se boste zaustavili na mestu, od koder se lepo vidi hotel Burj Al Arab. Nadaljevali boste z ogledom Jumeriah mošeje in šejkove palače v Zabeelu ter zanimivega dirkališča za kamele v Nad Al Sheba. Po slikovitem puščavskem delu vas bo pot vodila do Dubajskega muzeja, ki ima svoje prostore v trdnjavi Fahidi. Z vodnim taksijem - Abra se boste odpeljali na tržnico začimb in najbolj znane ulice z zlatom. Povratek v hotel, nočitev.

6. DAN: DUBAJ (Z, V):

Zajtrk in prosto. Popoldan se boste s terenskimi vozili odpeljali na puščavski safari. Po razburljivi vožnji po peščenih sipinah boste prišli do arabskega kampa, kjer vas bodo pozdravili prijazni domačini s svojimi kamelami. Uživali boste ob čudovitem sončnem zahodu. Med čakanjem puščavske večerje si boste lahko čas krajšali z jahanjem kamel ali deskanjem po peščenih sipinah, se fotografirali oblečeni v tradicionalne arabske kostume, Henna lady vas bo lahko porisala s tradicionalnimi arabskimi tatooji, lahko pa boste tudi poizkusili arabsko pipo imenovano argila ali shisha. Po večerji z žara boste uživali v ritmih arabske glasbe in nepozabni predstavi trebušne plesalke. Po prijetnem dnevu boste zadovoljni sedli v »jeepe« in se polni novih vtisov vrnili v hotel. Nočitev.

7. DAN: DUBAJ (Z):

Zajtrk in prosto za lastne oglede Dubaja. Nočitev.

8. DAN: DUBAJ (Z):

Zjutraj se boste z lokalnim predstavnikom odpeljali na letališče, kjer boste oddali prtljago za polet v Evropo.

 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 2

 

V ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: namestitev v omenjenih hotelih (ali podobnih hotelih enake kategorije), navedeni obroki, vsi navedeni prevozi, angleško govoreč vodnik ter organizacija potovanja.

 

V ARANŽMA NI VKLJUČENO: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih naročilih, vizum za Oman 40,00 EUR.

 

PRIJAVE: Ob prijavi izpolnite prijavnico in plačate varščino 30% cene aranžmaja, preostali del pa najpozneje 15 dni pred odhodom. Plačilo varščine vam zagotavlja rezervacijo. Pri morebitnih odjavah upoštevamo Splošne pogoje za potovanja, ki so vam na voljo v naši agenciji. Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi zadostno število potnikov. Potujete na svojo odgovornost, lahko pa vam uredimo zdravstveno zavarovanje za potovanje in zavarovanje rizika odpovedi. Splošni pogoji in navodila za potovanja so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v naši poslovalnici. Pridržujemo si pravico do spremembe cene aranžmaja, če se spremenijo devizna razmerja. Za prijave veljajo Splošni pogoji in navodila za potovanja ENZ.ZO TA.