ŠRI LANKA in MALDIVI

Odgrnite tančico skrivnostne Šrilanke in si privoščite potepanje po starodavnih templjih, lenarjenje na peščenih plažah, vse skozi pa občudovanje rajske pokrajine

 

 

1. DAN, 25.01.2015, LJUBLJANA -  ZAGREB - DUBAJ

Polni počitniških pričakovanj se bomo ob 9.00 uri zbrali v Ljubljani, od koder bo organiziran prevoz do letališča v Zagrebu. Iz Zagreba bomo pričeli naše potovanje ob 13.45 uri z letom proti Dubaju. V Dubaju pristanemo ob 22.10 uri, ob 23.20 uri bomo iz Dubaja poleteli proti našemu cilju, Šrilanki.
 

 

2. DAN, 26.01.2015, COLOMBO - DAMULLA - SIGIRIYA

V Colombu bomo pristali ob 00.45 uri. Sledil bo prevoz do bližnjega hotela Avenra Garden Hotel, namestitev ter nočiitev. Po zajtrku se bomo odpravili v sirotišnico slonov, kjer skrbijo za njihov razvoj in vzdržujejo populacijo slonov na Šrilanki. Potepanje bomo nadaljevali v Dambulli, kjer si bomo v popoldanskem času ogledali jamske templje. Jamski templji skrivajo pet votlin v katerih boste lahko občudovali preko 90 kipov bud. Prvi dan stika z naravo in kulturo Šrilanke bomo zaključili z večerjo in nočitvijo v hotelu Camellia Resort Spa.

 

     

 

3. DAN, 27.01.2015, SIGIRIYA - POLONNARUWA

Po zajtrku bomo dan pričeli z »vrnitvijo« v preteklost. Vrnili se bomo skoraj 1000 let nazaj in odšli v staro prestolnico Šrilanke. Polonnaruwa je bilo glavno mesto več kot 150 let Šrilanke od leta 1055. Ogledali si bomo ruševine tega mesta, med katerimi bomo obiskali kraljevo palačo, tempelj budinega zoba ter Gal viharo. Po ogledu Polonnaruwe nas čaka presenečenje; tamkajšnje življenje si bomo pogledali skozi oči domačinov. Sledi še ura jahanja slonov. Povratek do istega hotela, večerja, nočitev.

 

 

4. DAN, 28.01.2015, SIGIRIYA - ELKADUWA - KANDY

Po zajtrku se bomo odpeljali do skale Sigiriya, na kateri je kralj Kasyapa zgradil svojo rezidenco po želji svojega očeta in je od leta 477 do 498 tudi bival v njej.  Do kraljeve rezidence vodi približno 1200 stopnic, ki jih je vredno prehoditi, saj nas na vrhu čaka čudovit razgled na pokrajino, zanimiva simetrija rezidence in kar 18 ohranjenih čudovitih skalnih fresk. Na poti do Elkaduwe se bomo ustavili v vrtu začimb, ki jih uporabljajo za različne Ayurverdske pripravke. Pot bomo nadaljevali proti mestu Kandy, kjer si bomo ogledali tradicionalne plese. Dan bomo zaključili z večerjo in nočitvijo v hotelu Hotel Topaz (ali podobnem).

 

 

5. DAN, 29.01.2015, KANDY

Po zajtrku bomo začeli z obiskom templja budinega zoba, ki ga bomo obiskali v času, ko se v njem odvija obred daritev. Po obisku templja, bomo dnevne oglede nadaljevali v botaničnem vrtu z več kot 600 letno zgodovino. V mestu Kandy si bomo ogledali tržnico z zelenjavo in sadjem. Kandy je bil zadnja prestolnica otoka pred prihodom Angležev in je ravno tako ena najbolj priljubljenih točk, ki jo obiščejo turisti. V Kandju bomo imeli tudi nekaj časa za ugodne nakupe. Dan bomo zaključili z večerjo in nočitvijo v hotelu Hotel Topaz (ali podobnem).

 

 

6. DAN,  30.1.2015, PRESENEČENJE

Dan bomo začeli z zajtrkom in zaključili z večerjo. Vmes pa ... zaupajte in se pustite zapeljati in presenetiti. Prenočili bomo v Hotelu Topaz (ali podobnem).

 


7. DAN, 31.1.2015, NUWARA ELIYA- RAFTING – VZNOŽJE ADAMOVEGA VRHA

 

Po zajtrku se bomo odpravili na plantaže čaja. Na poti bomo lahko občudovali pestro naravo v hribovitem svetu, saj plantaže čaja ležijo na skoraj 2000 metrov. Ogledali si bomo tovarno čaja, kjer bomo lahko čaj tudi kupili in ga poskusili. Potem si bomo privoščili športno obarvan dan in se podali na razburljiv, a nenevaren rafting. Med raftingom si bomo lahko ogledali most, ki je bil prizorišče filma most na reki  Kwai. Popoldne bomo prispeli v guest house Slightly Chilled (večerja in nočitev).

 

     

 


8. DAN, 1.2.2015, ADAMOV VRH - NANUOYA - PRESENEČENJE

Dan bomo začeli zelo zgodaj ob 02.00 uri, ko se bomo podali na Adamov vrh, ki je najbolj obiskana gora na Šrilanki. Na izlet se lahko odpravi kdor želi, saj se bomo po pohodu vrnili v naš guest house in se po zajtrku odpeljali železniške postaje Nanuoya. Naše potepanje bomo nadaljevali z vlakom. Vožnja z vlakom nam bo postregla z možnostjo občudovanja čudovite narave. Prespali bomo v neznanem kraju v udobnem hotelu.

 


9. DAN, 2.02.2015, YALA - TISSAMAHARAMA

Po zajtrku se bomo odpravili v Tissamaharamo, do katere se bomo peljali skozi pokrajino Rawana Ella. Pokrajina Rawana Ella je polna čudovitih razgledov in za hip se bomo ustavili ob prelepem slapu, ki bo zagotovo pristal med našimi slikovnimi spomini iz Šrilanke. V zgodnjih popoldanskih urah nas bo pot vodila do narodnega parka Yala. Na safariju bomo z jeepi v naravnem okolju opazovali pester in bogat živalski svet (brkati medvedi, leopardi, različne vrste srnjadi, divji prašiči, krokodili, kače, opice, divji sloni, številne ptice, ...). Zvečer prihod v hotel Chandrika hotel. Večerja in nočitev.

 


10. DAN,  3.02.2015, TISSAMAHARAMA - GALLE – HIKKADUWA

Po zajtrku se bomo odpeljali v mesto Hikkaduwa. Med potjo si bomo ogledali tipične šrilanške ribiče v Ahangami, ki na hoduljah sedijo v morju, kjer lovijo in čakajo na ulov. Ustavili se bomo še v mestu Galle, ki še vedno ohranja tipičen nizozemski značaj. Sledi še postanek na želvji farmi, kjer domačini skrbno bedijo nad novimi rodovi teh ogroženih bitij, ki jih nato spuščajo v morje. Namestitev v hotelu Avenra Beach Hotel Hikkaduwa. Nočitev.
 

 

Izberite svoj zaključek oddiha!

 


ŠRI LANKA   
 

11. – 13. DAN, 4.- 6. 02.2015, HIKKADUWA
Samostojne aktivnosti  bivanje v hotelu Avenra Beach (ali podobnem).


14. DAN, sobota 7.02.2015, HIKKADUWA - COLOMBO
V popoldanskih urah bomo zapustili hotel in se odpeljali proti Colombu, kjer sledi krajši ogled prestolnice. Prevoz na letališče.

 

 

MALDIVI

 

11. DAN, 4.02.2015, HIKKADUWA – COLOMBO - MALE – HOLIDAY ISLAND

V zgodnjih urah boste zapustili hotel in se odpeljali proti letališču. Ob 07.15 uri boste poleteli v Male. Ob izhodu iz letališča vas bo pričakal predstavnik in vas odpeljel do otoka s hitrim čolnom. Namestitev na osnovi pol penzion na Holiday Island ali podobnem enake kategorije, večerja in nočitev. Holiday island (ali podoben). Prosto, večerja in nočitev. 

 

12.-13. DAN, 5.-6.02.2015, MALDIVI – HOLIDAY ISLAND

Uživanje na rajskem otoku. Prosto za samostojne aktivnosti. (Holiday Island 4**** Ali podoben)


14. DAN, 7.02.2015, HOLIDAY ISLAND – MALE – COLOMBO
Po zajtrku prosto do prevoza nazaj na Male, od koder boste poleteli v Colombo.


15. DAN, 8.2.2015, COLOMBO – DUBAJ - ZAGREB
Iz Colomba bomo ob 01.40 uri poleteli v Dubaj, kjer bomo pristali ob 05.15 uri in nato nadaljevali z letom v Zagreb, kjer bomo pritali ob 13.00 uri. Iz Zagreba sledi prevoz nazaj v Ljubljano.

 

CENA ARANŽMAJA ŠRI LANKA NA OSEBO: 1.795,00 EUR

CENA ARANŽMAJA MALDIVI NA OSEBO:    2.395,00 EUR

 

*** Cena za Maldive velja za navedeno ponudbo in se lahko spremeni glede na ceno letalske karte (Colombo-Male-Colombo)

in hotela.
NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 12
DATUM SKUPINSKEGA ODHODA:
25.1.2015 in 15.02.2015

 

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: letalski prevoz, letalske takse, avtobusni prevoz Kranj/Ljubljana-Zagreb in nazaj, prevoz s klimatiziranim avtobusom po Šrilanki po programu, na Šrilanki nočitve v dvoposteljnih sobah z zajtrkom in večerjo  v navedenih hotelih ali podobnih hotelih enake kategorije, v Dubaju nočitev z zajtrkom in kosilo, vstopnine po programu, slovensko govoreči lokalni vodič, prevoz z jeepom na safari, organizacija.

 

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: viza za Šrilanko 25,00 EUR, dodatna hrana in kosila, pijača, storitve po vaših naročilih, napitnine

PRIJAVE: Ob prijavi izpolnite prijavnico in plačate varščino 30% cene aranžmaja, preostali del pa najpozneje 15 dni pred odhodom. Plačilo varščine vam zagotavlja rezervacijo. Pri morebitnih odjavah upoštevamo Splošne pogoje za potovanja, ki so vam na voljo v naši agenciji. Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi zadostno število potnikov. Potujete na svojo odgovornost, lahko pa vam uredimo zdravstveno zavarovanje za potovanje in zavarovanje rizika odpovedi. Splošni pogoji in navodila za potovanja so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v naši poslovalnici. Pridržujemo si pravico do spremembe cene aranžmaja, če se spremenijo devizna razmerja. Za prijave veljajo Splošni pogoji in navodila za potovanja ENZ.ZO TA.

 

 

 

Kontaktirajte nas   

 

ali pokličite na  01 42 19 220