SINGAPUR, BALI, ter GILI TRAWANGAN

Levje mesto, mistični Bali ter neokrnjen Gili Trawangan

 

1. DAN: BENETKE – ZURICH - SINGAPUR:  Ob 18.05 uri prideta na letališče Marco Polo v Benetkah, od koder bosta ob 20.05 uri z letalsko družbo Swiss Airlines poleteli proti Zurichu, kjer pristanete ob 21.10 uri. Ob 22.45 nadaljujete polet proti Singapurju. Obroki in pijača v letalu.

2. DAN: SINGAPUR: Ob 18.10 uri po krajevnem času boste pristali v Singapurju. Iz letališča si sami organizirata taksi (cca 20,00 EUR) do hotela ParkRoyal. Namestitev ter prosto za samostojno odkrivanje vedno živahnega mesta. Nočitev.

3. DAN: SINGAPUR - BALI: Zajtrk. Podali se boste na ogled mesta in si ogledali kip Marlion, ki velja za simbol Singapurja, stari del masta Clark's Key, Indijsko četrt Little India in poslovni del mesta.  Prevoz s taksijem na letališče, od koder boste ob 16.00 uri poleteli proti Denpasarju, kjer pristanete ob 18.35. Prevoz do hotela Melia Bali v Nusa Dui  in namestitev v premier sobi.

4. – 6. DAN: NUSA DUSA: Zajtrk in nočitev. Ti dnevi so namenjeni počitku po napornem poletu, uživanju v toplem Indijskem oceanu ali v hotelskem bazenu in pa vodnim športom. Seveda pa si lahko bolj  privoščite tudi kakšen izlet po okolici, na primer obisk Templja Pura Uluvatu, ki edinstven leži visoko na klifu nad morjem,  v poznih popoldanskih urah pa postane prizorišče tradicionalnih Kecak plesov. V večernih urah se boste ob izvrstni, pestri in raznoliki hrani lahko poveselili v prijetnem vzdušju otoških restavracij, še posebej v bližnjem zalivu Jimbaran, kjer v ličnih restavracijah na plaži pripravljajo okusno morsko hrano.  V Kuti pa si lahko privoščite obilen shopping. Nočitev. 

7. DAN: PADANG BAI – GILI TRAWANGAN: Po zajtrku vas bodo odpeljali do pristanišča Padang Bai, od koder boste odpluli do idiličnega otočka Gili Trawangan. Namestitev v butičnem resortu Villa Ombak 4*. Otočje Gili, katerim pravijo tudi indonezijski Maldivi, zavzema tri manjše otočke, ki so si med seboj podobni in kjer se nam ponujajo neomejene možnosti snorklanja in potapljanja, saj so otočki obkroženi z živim koralnim grebenom, kjer biva veliko število pisanih tropskih rib in želv, ki v glavnem niso plašne in jih je mogoče opazovati iz neposredne bližine. Čudovite peščene plaže dajejo otočkom še prav poseben čar. Nočitev.

8. - 10. DAN: GILI TRAWANGAN: Zajtrk in prosto za uživanje na Gili Trawanganu. Tukaj ni avtomobilov, le kolesa, redki motorji in pa konjske vprege. Privoščite si lahko dvourni sprehod okoli otoka, na določenih delih obale boste presenečeni občudovali kupe odmrlih koral in eksotičnih školjk Lahko se odločite tudi za simpatični prevoz s kočijo okoli otoka. Na otoku se lahko potapljate, za manj avanturistične pa zadostuje že snorkljanje med jatami pisanih tropskih rib, ki naseljujejo pester koralni greben, ki obkroža otok. V večernih urah se lahko poveselite v mnogih odličnih restavracijah in barih. Nočitev.

11. DAN: GILI TRAWANGAN – LOMBOK – JAKARTA - FANKFURT: Zajtrk in prevoz s čolnom na sosednji otok Lombok. Transfer na letališče, če želite se lahko med potjo ustavite še na tržnici v glavnem mestu Mataramu.  Sledi polet ob 12.40 v Jakrato, kjer pristanete ob 13.40 in nato ob 20.40 uri nadaljujete polet proti Frankfurtu. V jajarti imate cca 4 ure časa za morebitem ogled mesta. Predlagamo, da prtljago shranite na letlišču in se s taksijem podate v center mesta.

12. DAN: FRANKFURT – BENETKE: Ob 07.15 uri boste pristali v Frankfurtu in nato ob 08.45 uri nadaljevali z letom v Benetke, kjer  pristanete ob 10.00 uri.

 

 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 2

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: naveden letalski prevozi v ekonomskem razredu, letališke pristojbine po Evropi, transferji s klimatiziranimi vozili in ladjicami po Indoneziji, spanje v klimatiziranih dvoposteljnih sobah z zajtrki v izbranih hotelih s 4****,  vstopnine za navedene oglede, lokalni angleško govoreči vodnik in organizacijski stroški.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: letališke pristojbine v Indoneziji cca. 20,00 USD, plačljive na letališčih, indonezijski vizum na samem mestu na letališču 35,00 USD, vse kar ni navedeno v programu: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vajinih naročilih.