SUMATRA, JAVA, BALI, LOMBOK IN GILI TRAWANGAN
 

Neraziskana Sumatra, Ognjena Java, mistični Bali, neokrnjen Lombok ter rajski Gili Trawangan

 

1. DAN: BENETKE - ISTANBUL - BENETKE: Ob 17.00 uri pridete na letališče Marco Polo v Benetkah, od koder boste ob 19.00 uri z letalsko družbo Turkish Airlines poleteli v Istanbul, kjer boste pristali ob 22.25 uri. Obroki in pijača v letalu.
 

2. DAN: ISTANBUL- JAKARTA: Ob 00.40 uri boste iz Istanbula nadaljevali z letom v Jakarto, kjer boste pristali ob 19.20 uri. Po opravljenih carinskih formalnostih (viza za Indonezijo se pridobi neposredno na letališču in stane 30,00 USD na osebo) vas bo ob izhodu iz letališča pričakal predstavnik hotela FM 7, ki vas bo odpeljal do deset minut oddaljenega hotela. Namestitev ter nočitev.
 

3. DAN: JAKARTA - MEDAN - BUKIT LAWANG: Po zajtrku vas bodo odpeljali nazaj na letališče, od koder boste ob 07.00 uri poleteli na Sumatro. Ob 09.20 uri boste pristali v prestolnici Sumatre - Medanu. Ob izhodu iz letališča vas bo pričakal vaš vodnik in odpeljal vas bo na krajši ogled Medana (Sultanova palača, Velika mošeja,…) sledi obisk krokodilje farme. Kasneje se boste odpeljali proti 100 km oddaljenem Bohoroku in se med potjo ustavili še na plantažah oljnih palm, kavčuka in kakava. Prihod v Bukit Lawang, namestitev v hotelu Bukit Lawang Cottage. Namestitev. Popoldan se boste peš odpravili skozi džunglo do bližnjega »Orangutan Rehabilitation Centra«, kjer boste v naravnem okolju opazovali te velike in redke opice. Rehabilitacijski center skrbi, da se ujete ali pa osirotele živali postopoma navajajo na samostojno življenje v pragozdu. Orangutani živijo svobodno v tropskem pragozdu, skrbniki pa jim enkrat na dan prinesejo hrano na posebno ploščad. Ko se opice ponovno navadijo na življenje v džungli in so si sposobne same poiskati dovolj hrane, se v center vračajo vedno redkeje, dokler se povsem ne osamosvojijo in se v center ne vračajo več. Nato boste nadaljevali z lažjim trekingom po džungli, kjer boste imeli priložnost videti tudi druge prebivalce gozda, makake, gibone, različne kuščarje. Vrnitev nazaj v resort ter nočitev.
 

4. DAN: BUKIT LAWANG - BRASTAGI - JEZERO TOBA: Po zajtrku sledi vožnja do Brastagija, kjer boste obiskali tržnico s sadjem in se povzpeli na hrib nad mestom, ki ponuja lep razgled na okoliške vulkanske vrhove. Nadaljevali boste z vožnjo proti vulkanskemu jezeru Toba, ki velja za enega izmed najlepših predelov Sumatre, kjer že stoletja prebiva pleme Batak, nekoč kanibalsko ljudstvo z bogato kulturo in lastno pisavo. Med potjo se boste ustavili pri slapu Sipiso – Piso in si ogledali še »longhouse« ali po naše "dolgo hišo" kraljev plemena Batak.  Prihod do največjega jezera v JV Aziji - visokogorskega jezera Toba, ki je na nekaterih mestih globoko tudi čez 450 metrov. Sledi prevoz na otok Samosir, ki leži sredi jezera. Namestitev in nočitev v Tabo Cottages.
 

5. DAN, 15.03.2015: JEZERO TOBA: Zajtrk. Z ladjico boste odpluli do vasice Ambarita, kjer se boste zazrli v kamnite stole kralja Siallagana. V Simanindi boste prisostvovali tradicionalnem plemenskem plesu » tor - tor«. Pred povratkom v hotel pa se boste ustavili še v vasici Tomok pri grobu kralja Sidabutarja. Nočitev.
 

6. DAN: JEZERO TOBA - MEDAN - JAKARTA - YOGYAKARTA: Po zajtrku se boste odpeljali nazaj v Medan. Iz Medana boste ob 11.50 uri preko Jakarte poleteli v Yogyakarto, kjer vas bo 17.00 uri pričakal vaš vodnik in ki vas bo odpeljal do hotela Puri Artha 3***. Namestitev. Večerne urice boste preživeli na najbolj živahni ulici Yogyakate – Malioboro - prosto. Prevoz nazaj v hotel ter nočitev.
 

7. DAN: YOGYAKARTA: Po zajtrku boste pričeli z ogledi mesta Yogjakarte, ki velja za kulturno prestolnico Jave. V stari sultanovi palači boste občudovali nenavadne kamnite bazene, se sprehodili po mističnih podzemnih hodnikih in spoznali nenavadno ptičjo tržnico. Kasneje boste obiskali še razkošni del palače, kjer prebiva sedanji sultan. Nato se boste odpeljali do nekaj kilometrov oddaljenega starodavnega Prambanana, največjega kompleksa hinduističnih templjev na Javi.
 

8. DAN: YOGYAKARTA: Po zajtrku se boste odpravili proti najmogočnejšemu svetišču Indonezije – budističnemu templju Borobudur, katerega v stoletjih niso uničili izbruhi bližnjega vulkana Merapi (Ognjena gora), ki je eden najbolj uničujočih vulkanov Indonezije. V bližini Borobudurja si boste ogledali še tempelj Mendut ter Pawon. V popoldanskih urah se boste odpeljali do vasice Kaliadem, kjer vas čaka vožnja s terenskimi vozili po okolici, ki je prekrita s strnjeno lavo. Povratek nazaj v hotel ter nočitev. Priporočamo obisk predstave Ramayane, znanega indijskega epa.
 

9. DAN: YOGYAKARTA - DENPASAR - UBUD: Po zajtrku sledi prevoz na letališče, od koder boste ob 10.10 uri poleteli na Bali, kjer boste pristali ob 12.10 uri po krajevnem času. Na Baliju vas pričakuje povsem drugačen način življenja. Ob izhodu iz letališča vas bo pričakal voznik, ki vas bo odpeljal v osrednji del otoka – do Ubuda, ki slovi kot kulturna prestolnica otoka. Nameščeni boste v hotelu Ananda Cottages 3*, ki leži med sveže zelenimi riževimi terasami. Nočitev.
 

10.- 14: UBUD IN OKOLICA: Zajtrk ter prosto za samostojne aktivnosti. Nočitev.
 

 

Predlagani izleti po Baliju:

1.) Celodnevni izlet z VW – hrošči (kabriolet), z voznikom, v notranjost otoka, do tipične balijske vasice, kjer se boste naučili kako se iz naravnih materialov izdelujejo tradicionalne balijske daritve. V vasi vam bodo pokazali kako se pripravi najboljša balijska kava in njihovo žganje –arak. Po okusnem indonezijskem kosilu pod dišečimi drevesi, vas bodo z bečaki odpeljali do svetega gozda opic, kjer boste v naravnem okolju opazovali te igrive primate. Kasneje se boste z VW odpeljali do jezera Beratan, od koder boste lahko tudi sami odveslali do enega izmed najbolj svetih templjev na otoku do templja Ulun Danu. Mimo čudovitih riževih teras Jati Luih se boste v večernih urah vrnili nazaj v hotel. Cca 70,00 EUR za odraslo osebo.

 

2.) cca 3 urni izlet (bližina Ubuda), kjer si boste ogledali Tirta Empul – tempelj svetih izvirov, kamor si še vedno hodijo množice domačinov izpirati svoje grehe. Sledi obisk bližnjega Gunung Kawi-ja, ki velja za eno izmed največjih in najstarejših zgodovinskih znamenitosti Balija. Deset v živo skalo izklesanih jamskih pagod, predstavlja 10 članov balijske kraljeve družine iz 11. stoletja. V Tegallalangu se boste zazrli v verjetno najlepše riževe terase na otoku, ki se po strmih pobočjih vijejo globoko v dolino.  Popoldan lahho izkoristite za obisk templja Ulu Watu, kjer se ob sončnem zahodu odvija ples Kecak in se nato na morsko večerjo odpravite v znamenito vasico Jimbaran. Cca 40 EUR lavto za vse 4.

 

3.) cca 2 urni ogled Parka ptičev ter reptilov v bližini Ubuda, ter Svetega gozda opic v Ubudu.  Zvečer je morda primerno, da si v Ubudu, v restavraciji Lotos ogledate ples Lebong, ki je vštet v ceno večerje. Cca 7 EUR avto iz hotela do parka in nazaj + 15,00 EUR vstopnina za odraslega

 

4.) Celodnevni izlet do najpomembnejšega templja na Baliju – templja Besakih – imenovanega tudi »mati templjev«, ki leži na pobočju gore Agung. Sledi ogled tipične starodavne vasice Tenganang, ki je do danes ohranila prvotni izgled in običaje. Ravno tako ne izpustite obiska Goa Lawah – Templja netopirjev. V Klungungu boste obiskali staro sodno palačo Kera Gosa. Z ogledi ta dan lahko zaključite v tempeljskem kompleksu Goa Gajah – Slonji votlini v bližini Ubuda. Cca 70,00 EUR avto za vse + vstopnine max 10 EUR za vse

 

5.) Cca 4 urni izlet do templja Mengwi, nato do slikovitega templja Tanah Lot, ki se nahaja na skali obkroženi z morjem. Izlet lahko zaključite na veliki tržnici Sukumwati. Cca 30 EUR za avto + vstopnine max 5 EUR za vse

 

6.) CCa 1 ½ ura. Zjutraj si lahko še pred zajtrkom privoščite peš, vendar voden sprehod po bližnjih riževih terasah (bližina Ubuda). Vodnik po poljih cca 15 EUR za vse za dobor uro hoje

 

15. DAN: UBUD - GILI TRAWANGAN: Po zajtrku vas bodo odpeljali do pristanišča, od koder boste odpluli na idiličen otoček Gili Trawangan. Namestitev v Villi Ombak (Lumbung Hut), prosto in nočitev.
 

16.-19: GILI TRAVANGAN: Zajtrk in prosto za uživanje na rajskem otočku. Tukaj ni avtomobilov, le kolesa in konjske vprege. Privoščite si lahko enourni sprehod okoli otoka, na določenih delih obale boste presenečeni občudovali kupe odmrlih koral in eksotičnih školjk. Lahko se odločite tudi za simpatični prevoz s kočijo okoli otoka. Na otoku se lahko potapljate, za manj avanturistične pa bo dovolj že snorkljanje med jatami pisanih tropskih rib, ki naseljujejo pester koralni greben, ki obkroža otok. V večernih urah se lahko poveselite v kakšni izmed restavracij, ki ponujajo predvsem svežo morsko hrano.. Nočitev.
 

20. DAN: GILI TRAWANGAN – LOMBOK - JAKARTA - ISTANBUL: Po zajtrku prosto do prevoza s čolnom na Lombok, od koder sledi prevoz s kombijem do letališča. Iz Lomboka boste ob 14.20 uri poleteli v Jakarto, kjer boste pristali ob 15.15 uri. Ob 19.50 uri boste nadaljevali z letom v Istanbul. Obroki in pijača v letalu.
 

21. DAN: ISTANBUL- BENETKE: Ob 06.10 uri boste pristali v Istanbulu in ob 08.10 uri nadaljevali z letom v Benetke, kjer boste pristali ob 09.45 uri.

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: navedeni letalski prevozi, transferji s klimatiziranimi vozili in ladjicami po Indoneziji, spanje v klimatiziranih dvoposteljnih sobah z zajtrki v izbranih hotelih s 3*** vstopnine za navedene oglede, lokalni angleško govoreči vodniki po programu.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: letališke pristojbine v Indoneziji cca. 20,00 USD, plačljive na letališčih, indonezijski vizum na samem mestu na letališču 35,00 USD, vse kar ni navedeno v programu: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine.

 

PRIJAVE: Ob prijavi izpolnite prijavnico in plačate varščino 30% cene aranžmaja, preostali del pa najpozneje 15 dni pred odhodom. Plačilo varščine vam zagotavlja rezervacijo. Pri morebitnih odjavah upoštevamo Splošne pogoje za potovanja, ki so vam na voljo v naši agenciji. Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi zadostno število potnikov. Potujete na svojo odgovornost, lahko pa vam uredimo zdravstveno zavarovanje za potovanje in zavarovanje rizika odpovedi. Splošni pogoji in navodila za potovanja so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v naši poslovalnici. Pridržujemo si pravico do spremembe cene aranžmaja, če se spremenijo devizna razmerja. Za prijave veljajo Splošni pogoji in navodila za potovanja ENZ.ZO TA.