SUMATRA – JAVA - FLORES – RINCA – MOYO -  LOMBOK – GILI TRAWANGAN


Spoznajte zanimivosti neokrnjene Sumatre, bogato kulturo Jave, divjino Floresa in na tropskem

Baliju, Lomboku in Gili Trawanganu doživite pristen čar popolne eksotike

 

1. DAN: BENETKE – DUBAJ: Najkasneje ob 13.25 uri prideta na letališče Marco Polo v Benetkah, od koder z letalsko družbo Emirates airlines ob 15.25 uri poletita v Dubaj. Obroki in pijača v letalu.

2. DAN: DUBAJ – JAKARTA - MEDAN: Ob 00.10 uri priletita v Dubaj, (glede na to, da iv Dubaju čakata več kot 4 ure, vama na letališču vsaj pripada obrok) od koder ob 04.40 uri nadaljujeta s poletom v Jakarto in kjer pristaneta ob 15.45 uri po krajevnem času. Po opravljenih carinskih formalnostih (vizum za Indonezijo se pridobi neposredno na letališču in stane 35,00 USD) bosta ob 19.55 uri poletela v Medan, kjer bosta pristala ob 22.20 uri po krajevnem času. Ob izhodu iz letališča vaju bo pričakal vajin lokalni vodnik, ki bo poskrbel za prevoz do hotela Tiara 4* ali Asean Int hotel. Nočitev.

3. DAN: MEDAN – BUKIT LAWANG: Po zajtrku se bosta odpeljala proti Bukit Lawangu. Na poti se bosta ustavila na plantažah oljnih palm, plantažah kavčukovca te kakava. V Bukit Lawangu se bosta peš odpravila skozi džunglo do bližnjega »Orangutan Rehabilitation Centra«, kjer bosta v naravnem okolju opazovala te velike in redke opice. Rehabilitacijski center skrbi, da se ujete ali pa osirotele živali postopoma navajajo na samostojno življenje v pragozdu. Orangutani živijo svobodno v tropskem pragozdu, skrbniki pa jim enkrat na dan prinesejo hrano na posebno ploščad. Ko se opice ponovno navadijo na življenje v džungli in so si sposobne same poiskati dovolj hrane, se v center vračajo vedno redkeje, dokler se povsem ne osamosvojijo in se v center ne vračajo več. Prihod v Resort Bukit Lawang Cottages ali Rindu Alam ter nočitev.

4. DAN: BUKIT LAWANG – JEZERO TOBA (OTOK SAMOSIR): Zajtrk. Ta dan se bosta odpeljala proti vulkanskemu jezeru Toba, ki velja za enega izmed najlepših predelov Sumatre, kjer že stoletja prebiva pleme Batak, nekoč kanibalsko ljudstvo z bogato kulturo in lastno pisavo. Najprej se bosta ustavila v Berstagiju, kjer se bosta sprehodila po bogato založeni živilski tržnici in naredila še krajši postanek na razgledni točki, s čudovitim pogledom na bližnja vulkana.  Med potjo se bosta ustavila tudi pri slapu Sipiso – Piso in si ogledala še »longhouse« ali po naše "dolgo hišo" kraljev plemena Batak. Prihod do enega največjih jezer v JV Aziji - visokogorskega jezera Toba, ki je na nekaterih mestih globoko tudi čez 450 metrov. Sledi prevoz na otok Samosir, ki leži sredi jezera. Namestitev in nočitev v Silinntong ali Toledo Inn.

5. DAN: OTOK SAMOSIR: Po zajtrku se bosta odpeljala do vasice Ambarita, kjer se bosta zazrla v kamnite stole kralja Siallagana. V Simanindi bosta prisostvovala tradicionalnem plemenskem plesu » tor - tor«. Pred povratkom v hotel pa se bosta ustavila še v vasici Tomok pri grobu kralja Sidabutarja. Povratek v isti hotel ter nočitev.

6. DAN:  OTOK SAMOSIR – MEDAN – JAKARTA: Po zajtrku se bosta odpeljala proti Medanu, od koder bosta ob 16.50 uri poletela v Jakarto, s priatnkom ob 19.30 uri. Na letališču v Jakarti vaju bo pričakal vajin vodnik in vaju odpeljel do hotela Paragon, namestitev ter nočitev.

7. DAN: JAKARTA - YOGYAKATA: Po zajtrku si bosta ogledala zanimivo pristanišče, kjer raztovarjajo tipične indonezijske ladje Pinisi, ki v prestolnico prihajajo z vsega indonezijskega arhipelaga. Ravno tako ne bosta izpustila ogleda živopisne in založene tržnice. Po obisku mestne hiše, ki so jo postavili še nizozemski kolonizatorji, se bosta odpeljala na železniško postajo, od koder bosta ob 16.20 uri odpotovala v osrednji del Jave, do Yogyakarte, kamor bosta prispela ob 23.42 uri. Na železniški postaji vaju bo pričakal vajin vodnik, ki vaju bo odpeljal do hotela Melia Purosani 4*.

8. DAN: YOGYAKARTA – PRAMBANAN - YOGYAKARTA: Po zajtrku bosta z vodnikom pričela z ogledi mesta Yogjakarte, ki velja za kulturno prestolnico Jave. V stari sultanovi palači bosta občudovala nenavadne kamnite bazene, se sprehodila po mističnih podzemnih hodnikih in spoznala nenavadno ptičjo tržnico. Kasneje bosta obiskala še razkošni del palače, kjer prebiva sedanji sultan. Popoldan se bosta odpeljala do nekaj kilometrov oddaljenega starodavnega Prambanana, največjega kompleksa hinduističnih templjev na Javi. V večernih urah se bosta skupaj z vodnikom odpravila na eno najbolj živahnih ulic Jave – Malioboro, kjer bosta lahko poizkusila številne, ulične kulinarične specialitete. Prevoz nazaj do hotela ter nočitev.

9. DAN: YOGYAKARTA – BOROBUDUR – YOGYAKARTA: Po zajtrku se bosta odpeljala proti najmogočnejšemu svetišču Indonezije – budističnemu templju Borobudur, katerega v stoletjih niso uničili izbruhi bližnjega vulkana Merapi (ognjena gora), ki je eden najbolj uničujočih vulkanov Indonezije. Povratek nazaj v hotel ter nočitev. Priporočamo obisk predstave Ramayane, znanega indijskega epa.

10. DAN, 06. mar.2015. YOGYAKARTA – DENPASAR – UBUD: Po zajtrku sledi prevoz na letališče, od koder bosta ob 07.25 uri poletela na Bali. Na letališču v Denpasarju vaju pričaka prestavnik in vaju odpelje do približno uro oddaljenega Ubuda. Namestitev ter prosto v hotelu Ananda Cottages, ki se nahaja ob morju.

11. – 12.: DAN: UBUD: Zajtrk ter prosto za samostojne aktivnosti vedno zanimivega Balija. Nočitev.

1.) Celodnevni izlet z VW – hrošči (kabriolet), z voznikom, v notranjost otoka, do tipične balijske vasice, kjer se bosta naučila kako se iz naravnih materialov izdelujejo tradicionalne balijske daritve. V vasi vama bodo pokazali kako se pripravi najboljša balijska kava in njihovo žganje –arak. Po okusnem indonezijskem kosilu pod dišečimi drevesi, vaju bodo z bečaki odpeljali do svetega gozda opic, kjer bosta v naravnem okolju opazovala te igrive primate. Kasneje se bosta z VW odpeljali do jezera Beratan, od koder bosta lahko tudi sama odveslala do enega izmed najbolj svetih templjev na otoku do templja Ulun Danu. Mimo čudovitih riževih teras Jati Luih se bosta v večernih urah vrnila nazaj v hotel. Omenjen izlet stane cca 50,00 – 60,00 USD na osebo, vendar je potrebno barantati.

 

2.) cca 3 urni izlet (bližina Ubuda), kjer si bosta ogledala Tirta Empul – tempelj svetih izvirov, kamor si še vedno hodijo množice domačinov izpirati svoje grehe. Sledi obisk bližnjega Gunung Kawi-ja, ki velja za eno izmed največjih in najstarejših zgodovinskih znamenitosti Balija. Deset v živo skalo izklesanih jamskih pagod, predstavlja 10 članov balijske kraljeve družine iz 11. stoletja. V Tegallalangu se bosta zazrla v verjetno najlepše riževe terase na otoku, ki se po strmih pobočjih vijejo globoko v dolino. Ta izlet stane cca 10,00 USD na osebo. Popoldan lahho izkoristita za obisk templja Ulu Watu, kjer se ob sončnem zahodu odvija ples Kecak in se nato na morsko večerjo odpravita v znamenito vasico Jimbaran, kjer pa je potrebno barantati.

 

3.) cca 2 urni ogled Parka ptičev ter reptilov v bližini Ubuda, ter Svetega gozda opic v Ubudu. Cca 10,00 USD na osebo. Zvečer je morda primerno, da si v Ubudu, v restavraciji Lotos ogledata ples Lebong, ki je vštet v ceno večerje v restavraviji Lotos.

 

4.) Celodnevni izlet do najpomembnejšega templja na Baliju – templja Besakih – imenovanega tudi »mati templjev«, ki leži na pobočju gore Agung. Sledi ogled tipične starodavne vasice Tenganang, ki je do danes ohranila prvotni izgled in običaje. Ravno tako ne izpustita obiska Goa Lawah – Templja netopirjev. V Klungungu bosta obiskala staro sodno palačo Kera Gosa. Z ogledi ta dan lahko zaključita v tempeljskem kompleksu Goa Gajah – Slonji votlini v bližini Ubuda. Cca 40,00 USD na osebo.

 

5.) Cca 4 urni izlet do templja Mengwi, nato do slikovitega templja Tanah Lot, ki se nahaja na skali obkroženi z morjem. Izlet lahko zaključita na veliki tržnici Sukumwati, v bližini Ubuda.

 

6.) CCa 1 ½ ura. Zjutraj si lahko še pred zajtrkom privoščita peš, vendar voden sprehod po bližnjih riževih terasah. CCa 10,00 USD za oba

13. DAN: UBUD – DENPASAR – LABUAN BAJO – LADJICA PERAMA: Po zajtrku sledi prevoz na letališče, od koder bosta ob 10.45 uri poletela na zahodni del Floresa, v Labuan Bajo, kjer bosta pristala ob 12.20 uri. Ob izhodu iz letališča vaju bo pričakal predstavnik in vaju odpeljel na pol dnevni ogled. Obiskala bosta Batu Cermin - Zrcalno jamo, živopisno tržnico in si iz razgledne točka pogleda Labuan Bajo z okolico. Povratek v Labuan Bajo ter prevoz do ladje Perama. Nočitev na ladji, v pristanišču.

14. DAN: LADJA PERAMA: V jutranjih urah bosta odplula proti otoku Rinca, kjer se bosta po zajtrku tudi ustavila, kjer se bosta srečala s še živečimi zmaji, z mogočnimi komodoškimi kuščarji, ki zrastejo do 3 metre v dolžino in tehtajo do 100 kilogramov. Del dneva bo namenjen tudi za kopanje, snorkljanje in opazovanju pestrega podvodnega sveta. Kosilo, večerja in nočitev na ladji.

15. DAN: LADJA PERAMA – LOMBOK - SENGIGGI: Zajtrk. Ta dan se bosta ustavila na otočku Moyo. Dve tretjini otočka s pripadajočim podmorskim svetom so razglašeni za naravni rezervat, poznan po izredno bogatem podmorskem svetu. V zgodnjih večernih urah boste pripluli na vzhodni del Lomboka, prevoz do hotela Holiday Resort 3* v Sengiggiju, ki se nahaja na zahodnem delu otoka.

16. DAN: SENGGIGI – GILI TRAWANGAN: Po zajtrku vaju bodo odpeljali na živahno lokalno tržnico  v Mataram, eno izmed treh prestolnic Lomboka, kasneje bosta nadaljevala z obiskom tipične vasi prebivalcev Sasak. Ravno tako ne bosta izpustila ogleda slapu, ki se nahaja pod vznožjem visokega vulkana Rinjani. V popoldanskih urah sledi prevoz na Gili Trawangan. Namestitev v Villi Ombak.

17. – 21. DAN: GILI TRAVANGAN: Zajtrk ter prosto za uživanje na čudovitih plažah Gili Trawangana. Nočitev.

22. DAN: GILI TRAWANGAN –LOMBOK – JAKARTA: Po zajtku prosto do prevoza na letališče na Lomboku, od koder bosta ob 18.50 uri poletela v Jakarto, s pristankom ob 19.50 uri. Tukaj je še kasnejši in tudi zadnji let ta dan, iz Lomboka v Jakarto; ob 20.30 uri iz Lomboka in sta v Jakarti ob 21.25 uri. Samo, v primeru, da letalo zamuja, je precej riskantno, poleg tega pa je potrebno v Jakarti menjat terminal.

23. DAN: JAKARTA – DUBAJ – BENETKE: Ob 00.15 uri bosta poletela v Dubaj, kjer bosta pristala ob 05.35 uri in nato bosta ob 09.40 uri nadaljevala z letom v Benetke, s pristankom ob 13.15 uri.

 

 

 NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 2

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: Navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu na relaciji VCE – DXB –JKT – MES – JKT// YOG – DPS – LBJ// LOP – JKT – DXB - VCE, vsi v programu navedeni transferji z vozili in ladjicami po Indoneziji, spanje v klimatiziranih dvoposteljnih sobah z zajtrki v navedenih hotelih, navedeni ogledi, vstopnine ter angleško govoreči vodniki.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: letališke pristojbine v Indoneziji cca. 35,00 USD, plačljive na letališču, indonezijski vizum na samem mestu na letališču 35,00 USD, vse kar ni navedeno v programu: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vajinih naročilih, napitnine.