TAJSKA - KOH SAMUI

 

          Iz angelskega mesta, skozi divjino džungle, do otoka Koh Samui

 

 

                   

 

 

1. DAN, LJUBLJANA - ISTANBUL: Ob 12.30 uri se dobimo na ljubljanskem letališču, od koder ob 14.35 uri poletimo proti Istanbulu, kjer pristanemo ob 17.45 uri in nato ob 19.50 uri z letalsko družbo Turkish airlines nadaljujemo z letom proti Bangkoku. Obroki in pijača v letalu.

 

2. DAN, ISTANBUL - BANGKOK: Ob 09.45 uri po krajevnem času pristanemo v Bangkoku, glavnem mestu Tajske. Prevoz do hotela First ali podobnega, namestitev, prosto za počitek. Po želji se zvečer lahko podate na razvpiti Patpong – rdečo četrt Bangkoka in nočni bazar. Nočitev.

 

3. DAN, BANGKOK: Po zajtrku se bomo vkrcali na tipično tajsko "dolgorepo" ladjico in se popeljali po slikovitih kanalih - klongih, kjer bomo spoznavali pestrost in raznolikost bangkoškega življenja na reki. Med potjo se bomo povzpeli na mogočen Tempelj jutranje zore – Wat Arun, ki se samozavestno dviga nad reko Chao Phraya. Sledi ogled Bangkoka, angelskega mesta, kot ga imenujejo Tajci. Kraljeva palača nas bo osupnila s svojimi impresivnimi stavbami, skupaj z Wat Phra Kaewom - Templjem Smaragdnega Bude, ki je znan kot najlepše in najpomembnejše budistično svetišče na Tajskem. Ogledali si bomo še najstarejši bangkoški tempelj - Wat Pho, kjer veličastni in enormni (46 m) Buda v nirvani sproščeno počiva. Avtobus nas bo pripeljal na železniško postajo v Bangkoku, od koder bomo s spalnim vlakom (lahko tudi s spalnim avtobusom) nadaljevali pot proti drugemu največjemu tajskemu mestu, 695 km oddaljenemu Chiang Maiu. Namesto vlaka se lahko odločite za polet Bangkok Chaing Mai– doplačilo 77,00 EUR, vključno z dodatno nočitvijo v hotelu in ogled kraljestva Tigrov v bližini Chiang Maia (brez vstopnine k tigrom cca 12 EUR).

 

              

 

4. DAN, BANGKOK - CHIANG MAI: Zjutraj prihod v »Vrtnico severa«, kakor radi imenujejo Chiang Mai, ki se razprostira ob reki Ping, prevoz do hotela Pornping ali podobnega in namestitev. Ogledali si bomo tempelj –- Wat Phra Thart, ki leži na gori Doi Suthep in je znan kot simbol Chiang Maia. Ustavili se bomo še v tovarnicah, kjer še vedno ročno tkejo svilo, izdelujejo senčnike, izdelke iz lesa, ratana in keramike ter v brusilnici dragih kamnov. Povratek v hotel ter nočitev.

 

5. - 7. DAN, CHIANG MAI: Po zajtrku pride na vrsto že težko pričakovani treking. S »pick up« džipi se bomo iz Chiang Maia odpeljali do vznožja hribovitega džungelskega področja, od koder bomo pot nadaljevali peš do vasi gostoljubnih gorskih plemen in v njihovih lesenih kolibah tudi povečerjali in prenočili. Naslednji dan zjutraj nas čaka nekaj urna hoja, nato pa ježa na simpatičnih slonih ter nadaljevanje hoje do plemena Karen. Kareni izhajajo iz Burme in so od gorskih plemen najštevilnejši. So animisti, budisti, med njimi najdeš celo kristjane. Po tipični plemenski večerji bomo sredi vasi posedli okrog ognja. Prisluškovali bomo nenavadnim zvokom džungle in morda celo skrivnostnim legendam vaškega vrača. Po zajtrku pa pot pod noge in hop na bambusove splave, s katerimi se bomo spuščali včasih tudi po precej deročih vodah gorske reke do mesta, kjer nas bodo čakali džipi, ki nas bodo odpeljali nazaj v Chiang Mai. Nočitev.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Namesto tridnevnega trekinga se lahko odločite tudi za naslednji program, ki pa je za 95,00 EUR dražji - slovenski spremljevalec gre tja, kamor gre več potnikov:

5. DAN, CHIANG MAI: Po zajtrku se boste odpeljali do slonjega kampa, kjer vas čaka nekaj urna ježa na teh simpatičnih velikanih po okoliški džungli. Po prijetni ježi se boste z bambusovimi splavi spustili po reki Mae Tang do mesta, kjer vas bodo pobrali džipi in vas odpeljali nazaj do Chiang Maia. Nočitev.

6. DAN, CHIANG MAI: Zajtrk in obisk živalskega vrta, ki velja za najlepšega na Tajskem. Povratek v hotel in nočitev.

7. DAN, CHIANG MAI: Zajtrk. Zajtrk. Čaka vas celodnevni tečaj tajske kuhinje. Najprej se boste odpravili na tržnico in izbrali sveže sestavine, s katerimi boste s pomočjo veščih kuharjev pripravili nekaj okusnih tajskih dobrot. Povratek v hotel in nočitev.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

8. DAN, CHIANG MAI - ZLATI TRIKOTNIK - BANGKOK: Zajtrk in prosto. V večernih urah bomo s spalnim vlakom (lahko tudi s spalnim avtobusom) odpotovali nazaj v Bangkok. Za doplačilo 85,00 EUR možnost poleta proti Bangkoku in celodnevnega izleta v Chiang Rai, ki leži v srcu Zlatega Trikotnika, ob tromeji Laos, Myanmar (Burma) in Tajska. Najprej se bomo ustavili v vasici plemena Padong, bolj znanega po imenu »dolgovrati Kareni«. Padongi vsem ženskam v plemenu že kot malim deklicam okoli vratu obešajo obroče, ki jim z leti nesorazmerno podaljšajo vrat. Nato se bomo odpeljali k obrežju velike mejne reke Mekong, kjer nas bo čakalo kosilo. S čolni se bomo zapeljali do tromeje Tajska, Burma in Laos, kjer bomo tudi pristali in se podali na krajši sprehod. Če bomo imeli dovolj časa bomo obiskali še najbolj severno mestece na Tajskem - Mae Sai, ki leži ob tajsko-burmanski meji in slovi po ugodnih nakupih. Prevoz na letališče v Chiang Rai in večerni polet proti Bangkoku. Transfer do hotela, namestitev in nočitev.

 

9. DAN, BANGKOK - KOH SAMUI: Jutranji prihod v Bangkok in prevoz do hotela. Prosto za samostojne oglede mesta do popoldanskega prevoza na železniško postajo, od koder bomo s spalnim vlakom ali spalnim avtobusom nadaljevali pot proti Suratthaniju. Možnost – za doplačilo 120,00 EUR – poleta direktno na Koh Samui oizroma za 80,00 EUR polet na Surathani in nato prevoz do pristanišča ter plovba do otoka Koh Samui + dodatna nočitev v hotelu.

 

Druga možnost (vendar le, če se odločite tudi za izlet v Chiang Rai 8. Dan) Izlet v Damnoern Saduak – za doplačilo 20,00 EUR –  Najprej se bomo ustavili v manufakturi, kjer nam bodo predstavili vsestranske izdelke iz kokosove palme. V Damnoen Saduaku se bomo s čolni zapeljali skozi najlepše in največje še delujoče plavajoče tržnice na Tajskem.  Povratek v Bangkok.

 

10. DAN, KOH SAMUI: Jutranji prihod v Suratthani in prevoz v pristanišče, od koder se bomo z ladjico odpeljali proti otoku Koh Samui, kamor prispemo okoli poldneva. Prevoz do hotela Samui Laguna Resort ali podobnega, namestitev in nočitev.

 

11. - 13. DAN, KOH SAMUI: Nameščeni bomo v prijetnem hotelu le nekaj metrov od morja, kjer nas bo prijetna melodija južnokitajskega morja zazibala v prijeten sen. Privoščili si bomo zaslužene počitnice ob toplem morju, primernem za plavanje, ribolov, kot tudi za potapljanje in občudovanje podvodne favne in flore. Ponuja se nam tudi možnost individualnih izletov po otoku, na katerem je veliko naravnih in zgodovinskih zanimivosti, ali pa obisk bližnjega nenaseljenega arhipelaga, ki je razglašen za narodni morski park. Od skupno osemdesetih otokov so naseljeni le trije. Na Koh Samuiju bomo preživeli nepozabne dni pod vročim tropskim soncem, kjer se lahko zatečeš v prijetno hladno okrilje visokih kokosovih palm.

 

14. DAN, KOH SAMUI - BANGKOK - ISTANBUL: Zajtrk. Zapustili bomo hotel in se odpeljali na letališče, od koder bomo poleteli proti Bangkoku in ob 23.45 uri nadaljevali polet proti Istanbulu.

 

15. DAN, ISTANBUL - LJUBLJANA: Ob 05.30 uri  pristanemo v Istanbulu in nato ob 12.15 uri nadaljujemo polet proti Ljubljani, kjer pristanemo ob 13.30 uri in s tem se naše potovanje tudi konča.

 

 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 20, v kolikor potuje manj kot 20 potnikov (vsaj 15), se aranžma podraži za 95,00 EUR po osebi, (vsaj 10) potnikov 150,00 EUR na osebo

 

           

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: letalski prevoz Ljubljana – Istanbul – Bangkok – Istanbul – Ljubljana, Koh Samui – Bangkok, letališke pristojbine, prevozi s spalnimi vlaki ali avtobusi, minibusi, »pick up« džipi in ladjo po Tajski, spanje v klimatiziranih dvoposteljnih sobah s kopalnico (WC, prha) v hotelih turistične kategorije (razen na trekingu), zajtrki in navedeni obroki, ogledi, vstopnine, na trekingu polni penzion, vodenje potovanja lokalnega vodnika v angleškem jeziku in slovenskega spremljevalca pri skupinskih odhodih ter organizacijski stroški.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine 25,00 EUR, nezgodno zavarovanje.

 

 

Kontaktirajte nas   

ali pokličite na  01 42 19 220