VIETNAM in KAMBODŽA

 

Spoznajmo deželo starodavnih kultur,

prisrčnih ljudi ter slikovite narave

 

 

1. DAN: LJUBLJANA - ISTANBUL: Ob 15.40 uri se dobite na letališču Brnik, od koder ob 17.40 z letalsko družbo Turkish airlines poletite proti Istanbulu, kjer pristanete ob 20.55.
 

2. DAN: Ob 00.55 uri nadaljujete z letom v Bangkok, kjer pristanete ob 14.50 uri. Ob izhodu iz letališča vas pričaka naš predstavnik in vas odpelje na letališče Dom Muang, od koder ob 19.20 uri poletite v Kambodožo v Siem Reap, kjer pristanete ob 21.00 uri. Po opravljenih carinskih formalnostih (vizum za Kambodžo se pridobi neposredno na letališču; 20,00 USD na osebo ) vas bo ob izhodu iz letališča pričakal vaš vodnik in vas odpeljal do hotela, namestitev ter zaslužena nočitev.
 

3. DAN: SIEM REAP - TEMPLJI ANGKOR- SIEM REAP: Po zajtrku boste prvič vstopili v starodavno mesto Angkor, ki je bilo prestolnica mogočnega khmerskega imperija ob leta 802 do leta 1350. Obiskali boste Južna vrata, Teraso gobavega kralja – največjo in najbolj kompleksno strukturo v celotnem kompleksu. Popoldan boste pričeli z obiskom starodavnega mesta Angkor Thom-a, ki ga je v 12. stoletju ustanovil kralj Jayavarman VII. in je bil takrat eno izmed največjih mest na svetu. V središču nekdanjega omenjenega mesta boste obiskali najpomembnejši tempelj Bajon, ki je s svojimi 49 stolpiči ponazarjal 49 provinc v Kambodži, ki se ponaša s številnimi skulpturami demonov, bogov ter bodisatev Avolekitešvare in ki je verjetno za časa Khmerskega imperija služil kot sodišče. Pot boste nadaljevali do Slonje terase, od koder so mogočni vladarji še pred 1000 leti spremljali krvave viteške turnirje vključno s slonjimi boji. Po kosilu sledi ogled najmogočnejšega templja v Kambodži - templja Angkor Wat, posvečenega hindujskemu božanstvu Višni, ki so ga za časa kralja Suryavarmana ll., v začetku 12. stoletja gradili kar 30 let in nam v svojih čudovito izklesanih skulpturah podaja hindujska epa o Ramayani in Mahabharathi. Za konec se boste povzpeli še na tempelj Phnom Bakheng, ki stoji na hribčku, od koder se nam bo ob sončnem zahodu pričaral veličasten razgled nad mogočnim templjem Angkor Wat. Zvečer si boste privoščili še tradicionalno večerjo s petjem in plesi. Povratek v  hotel in nočitev.
 

4. DAN:  SIEM REAP - ANGKOR – TONLE SAP – HANOI: Po zajtrku boste ponovno vstopili v kompleks templjev in si za zaključek ogledov Angkorja, privoščili še obisk Ta Prohm templja, ki je namenoma (arheologi so ga pustili v takšnem stanju, kot so ga v 19. stoletju odkrili) preraščen z džunglo. Ogledali si boste še Prasa Kravan in jezero Srah Srang. Odpeljali se boste do reke Siem Reap, kjer se boste vkrcali na čoln, s katerim se boste zapeljali po jezeru Tonle Sap. Obiskali boste plavajočo ribiško vasico in se seznanili z njihovim zanimivim načinom življenja. Prevoz nazaj letališče, od koder boste v popoldanskih urah poleteli v Hanoi. Sledi prevoz do hotela, namestitev in nočitev.
 

5. DAN: HANOI: Zajtrk. Pričeli bomo naš ogled prestolnice Vietnama  z obiskom templja Den Ngoc Son iz 18. stoletja in se nato sprehodili skozi mesto, ki se baha tako z odličnimi primerki francoske kolonialne arhitekture kot tudi z mističnimi budističnimi templji. Obiskali bomo mavzolej, kjer v steklenem sarkofagu počiva prvi predsednik Vietnama, spoštovani Ho Chi Minh. Ogledali si bomo njegovo bivšo razkošno rezidenco in Pagodo enega stebra, ki spominja na lotosov cvet. Nadaljevali bomo z ogledi Templja literature, ki je znan kot prva vietnamska univerza. Obisk katedrale Sv. Jožefa in operne hiše nas bo opomnil na francosko nadvlado Vietnama v 19. in 20. stoletju. Če bomo imeli še dovolj časa se bomo pred povratkom v hotel sprehodili še po bogato založeni tržnici. Povratek v hotel in nočitev.
 

6. DAN: HALONG BAY: Zajtrk. Sledi 3-urna vožnja s klimatiziranim avtobusom do Halonga, od koder se bomo podali na štiri urno križarjenje po istoimenskem zalivu, ki velja skupaj s 3000 apnenčastimi otočki za naravni dragulj Azije. Na našem »križarjenju« si bomo privoščili okusno morsko kosilo in se ustavili na enem izmed otokov in se spustili v veličastno podzemno jamo. Pozno popoldan bomo zapustili Halong Bay in se vrnili nazaj v Hanoi. Prevoz do hotela in nočitev.
   

7. DAN: NINH BINH: Po zajtrku se bomo odpeljali do cca 2 uri oddaljene province Ninh Binh. Najpej se bomo vkrcali na pletene bambusove čolne in po reki Tam Coc odpluli skozi čudovito pokrajino, kjer rečico obdajajo ozke ravnice z riževimi polji katere omejujejo pobočja visokih strmih hribov. Nekajkrat pa se bomo iz ene doline v drugo zapeljali karskozi kraško jamo. Obiskali bomo še starodavno prestolnico vietnamam Hoa Lu, ki datira v 10 stoletje. Ogledali si bomo templja kraljev Dina in Leja, ki veljata za ustanovitelja mesta. Pred povratkom v hotel bomo prisostvovali na značilni predstavi vodnih lutk. Povratek v Hanoi in nočitev.        
  

8. DAN: HA NOI – DANANG - HOI AN: Zajtrk in prevoz na letališče od kjer bomo  poleteli proti Danangu. Po pristanku se bomo odpeljali proti Hoi Anu. Na poti se bomo ustavili v chamskem muzeju kjer si bomo, med drugim, pogledali spomenik hindujskemu bogu Ganeshi. V slikovitem mestu, imenovanem tudi Faifo, si bomo ogledali dvoranski kompleks kitajske skupnosti iz Fujiana in čudovit japonski most iz 16. stoletja. V starem mestnem jedru si bomo ogledali tudi najstarejšo hišo v mestu - Tan Ky, ki predstavlja mešanico japonske, kitajske, indijske in vietnamske arhitekture. Kosilo v lokalni restavraciji. Sprehod med ozkimi uličicami Hoi Ana, ki je pod zaščito Unesca, bomo zaključili z ugodnim nakupovanjem na slikoviti tržnici. Prevoz do hotela.  Nočitev.
 

9. DAN: HOI AN – HO CHI MINH CITY (SAIGON): Po zajtrku prevoz na letališče, od koder ob 08.00 poletimo proti Ho Chi Minhu, kjer pristanemo ob 09.10. »Spopadli« se bomo z ogledi največjega mesta Vietnama in njegove okolice, ki je tako gospodarsko kot tudi kulturno središče dežele. Peljali se bomo mimo bivše ameriške ambasade in mimo bivše rezidence predsednika Južnega Vietnama, katero so preimenovali v Palačo združitve. Nato bomo obiskali nekatere zgradbe iz francoskega kolonialnega obdobja, katedralo Notre Dame, staro pošto,…. Če bo čas dopuščal, si bomo lahko ogledali tudi vojni muzej, v katerem so prikazane grozljive fotografije vietnamsko – ameriške vojne. Kosilo v lokalni restavraciji. Sprehodili se boste po ulicah sedanje gospodarske prestolnice Vietnama in si morda privoščili kakšen ugoden nakup. Odpeljali se bomo do razvpitih Cu Chi tunelov – mesta pod zemljo, katere so v dolžini preko 200 kilometrov zgradili vietnamski borci v dolgotrajnem boju za neodvisnost. Povratek v Ho Chi Minh. Prevoz v hotel, namestitev in nočitev.
 

10. DAN: HO CHI MINH CITY – OTOK PHU QUOC: Po zajtrku vas bo vodnik odpeljal na letališče, od koder boste poleteli na idiličen otok Phu Quoc. Prevoz do hotela Sasco Blue resort 4* ali podobnega in namestitev.
 

11. – 12. DAN: PHU QUOC: Zajtrk ter prosto za samostojne oglede ali le za uživanje na rajskih plažah in plavanje v toplem morju. Namestitev v istem hotelu.
 

13. DAN: OTOK PHU QUOC – SAIGON - ISTANBUL: Zajtrk. Prosto do prevoza na letališče, od koder boste  poleteli v Saigon. Ob 20.50 nadaljujete z poletom proti Istanbulu.
 

14. DAN: ISTANBUL - LJUBLJANA: Ob 05.40 uri pristanete v Istanbulu. Nato pa  ob 09.20 uri nadaljujete polet proti Brniku, kjer  pristanete ob 10.35 uri.

 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 4

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: Letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke pristojbine, namestitev v dvoposteljnih sobah v  hotelih s 3*** ali 4* na osnovi nočitve z zajtrkom, navedeni obroki, prevozi, ogledi in vstopnine po programu, lokalni angleško govoreči vodnik, slovenski spremljevalec ter organizacija potovanja.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: Letališke pristojbine v Kambodži cca 25,00 USD in Vietnamu cca. 20,00 USD, stroški pridobitve vietnamskega vizuma 25,00 USD v Sloveniji, 45,00 USD se plača ob prihodu na letališče v Ho Chi Minhu. Vizum za Kambodžo 20,00 USD, plačljiv na letališču v Siem Reapu.

 

VIZUMA:  Za vstop v Vietnam potrebujemo vietnamski vizum. Vizum se pridobi ob predhodni najavi po prihodu na letališče. Za pridobitev vizuma potrebujemo potni list, prazno stran v potnem listu, dve fotografiji in izpolnjen obrazec.  Za Kambodžo se vizum pridobi na meji ob vstopu v državo brez predhodne najave – potrebujete pa dve sliki in prazno stran v potnem listu.

 

PRIJAVE: Ob prijavi izpolnite prijavnico in plačate varščino 30% cene aranžmaja, preostali del pa najpozneje 15 dni pred odhodom. Plačilo varščine vam zagotavlja rezervacijo. Pri morebitnih odjavah upoštevamo Splošne pogoje za potovanja, ki so vam na voljo v naši agenciji. Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi zadostno število potnikov. Potujete na svojo odgovornost, lahko pa vam uredimo zdravstveno zavarovanje za potovanje in zavarovanje rizika odpovedi. Splošni pogoji in navodila za potovanja so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v naši poslovalnici. Pridržujemo si pravico do spremembe cene aranžmaja, če se spremenijo devizna razmerja. Za prijave veljajo Splošni pogoji in navodila za potovanja ENZ.ZO TA.