ŠRI LANKA

 

Odgrnite tančico skrivnostne Šrilanke in si privoščite potepanje po starodavnih templjih, lenarjenje na peščenih plažah, vse skozi pa občudovanje rajske pokrajine

 

DATUM ODHODA: VSAK DAN, GLEDE NA RAZPOLOŽLJIVOST MEST NA LETALU

 

CENA ARANŽMAJA NA OSEBO: 1.395,00 EUR

 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 2

 

1. DAN: POLET: Polet iz enega izmed bližnjih evropskih letališč, z vmesnim postankom proti Colombu.

 

2. DAN: COLOMBO - NEGOMBO: Predviden pristanek v Colombu je v popoldanskih urah. Po opravljenih carinskih formalnostih vaju bo ob izhodu iz letališča pričakal vajin lokalni angleško govoreči voznik, ki je ob enem tudi vajin vodnik. Odpeljali se boste do bližnjega obmorskega letovišča Negombo. Namestitev ter prosto za samostojne aktivnosti. Nočitev.
 

 
 

3. DAN: NEGOMBO - PINNAWELA - KANDY: Zgodaj zjutraj bosta obiskala znamenito ribiško tržnico, kjer bosta lahko od blizu doživela vsakdan tukajšnjih ribičev. Od pisanih papagajk, do koralnih morskih psov in ogromnih tun,... Vse to in še mnogo več se najde na tržnici polni vrveža, medtem ko nedaleč stran v zalivu mirno počivajo pisane ribiške ladje. Kasneje bosta nadaljevala z vožnjo proti drugemu največjem mestu - Kandy-ju. Na poti se bosta ustavila v »Millennium Elephant Foundation«, fundaciji, ki oskrbuje tempeljske in bivše delovne slone. Slone bosta lahko jahaha, jima pomagala pri kopanju, jih nahranila in spoznala njihove bivalne prostore. Ogledala si bosta lahko tudi njihovo »tovarnico«, kjer iz slonjih iztrebkov izdelujejo papir. Ta dan se bosta ustavila tudi v vrtu začimb, kjer bosta imela priložnost spoznati razne eksotične in nam neznane začimbe, dišavnice ter njihovo uporabo v šrilanški kuhinji in ajurvedski medicini. V Kandyju si bosta ogledala najbolj znan tempelj na otoku - Dalada Maligawa, kjer čuvajo Budin zob, ki kot najpomembnejša relikvija privlači množice domačih in tujih turistov. Prevoz do hotela ter nočitev.

 

4. DAN: KANDY: Po zajtrku se bosta sprehodila po tem prijetnem mestu, ki leži ob umetnem jezeru. Na bogato založeni tržnici bosta občudovala slikovito zloženo eksotično sadje ter zelenjavo. Ta dan je namenjen tudi obisku vaške šole, ki je odlično zrcalo družbe, saj prikaže šrilanško skromnost, urejenost in preprostost. Otroci v belih uniformah z velikimi nasmehi in učiteljice v pisanih sarijah bodo z veseljem poklepetali z vama. Po obisku šole vaju bodo odpeljali v okolico Kandya, kjer se bosta spopadla s tečajem kuhanja. Kuharski tečaj bo vodila vaščanka na njenem domu. Spoznala bosta skrivnosti šrilanške kuhinje, domačinka vama bo razložila kako se v njihovih menijih sestavlja jedi in vaju naučila skuhati tradicionalni riž in kari. Ravno tako ne bosta izpustila obiska Udawata Kele, džungle sredi mesta, ki skriva zanimive rastline in živali, vendar je med turisti še dokaj neznana. Zvečer si bosta ogledala še tradicionalne plese, ki vključujejo tudi hojo po ognju. Prevoz nazaj v hotel ter nočitev.

 

5. DAN: KANDY - NUWARA ELLIYA - KANDY: Po zajtrku se bosta odpeljala do hribovitega področja Nuware Elliye, čajevih plantaž, kjer Tamilci gojijo najboljši čaj na svetu na višini nad 2000 metrov. Ogled plantaže in tovarne za predelavo čaja z možnostjo nakupa. Popoldan je namenjen obisku Nuwara Elliye, ki še danes nosi naziv »Mala Anglija« Mesto poleg igrišča za golf skriva tudi čudovito jezero, dirkališče za konje, botanične vrtove in predvsem številne impresivne zgradbe iz časa Angleške kolonizacije. V popoldanskih urah se bosta vrnila nazaj v Kandy. Nočitev.

 

6. DAN: KANDY - SIGIRIYA: Po zajtrku se bosta odpeljala proti Sigiriyi. Dopoldanske ure bosta izkoristila za ogled Dambulle, kjer bosta obiskala Zlat Kamnit tempelj iz 1. st. pred. n.št in je največji tempelj na otoku zgrajen v skali. Skalnat strop je prekrit s freskami, ki izhajajo iz bogate budistične mitologije in pripovedujejo zgodbe o preteklih življenjih Bude. V bližini Habarane si bosta lahko privoščila vožnjo z na Šri Lanki, tipično volovsko vprego po ruralnem področju. S katamaranom se bosta popeljala po jezeru na drugo stran, kjer bosta spoznala kako pridni kmetje pridelujejo arašide, kasavo, topinambur,….Po koslicu z domačini se boste odpeljala do Sigiriye. Namestitev ter nočitev.

 

7. DAN: SIGIRIYA - POLONNARUWA - NARODNI PARK MINNERYA ALI KAUDULLA - SIGIRIYA: Po zajtrku bosta obiskala Polonnaruwo, ki je bila najpomembnejše središče Ceylona od 10. do 13. st. Ogled mesta in številnih templjev, najbolje ohranjenih primerkov sinhaleške kulture, bosta pričela z obiskom knjižnice Potgul Vihare in se malo severneje ustavila še ob nenavadno realističnem 4 metre visokem kipu religioznega učitelja Agastaye. Malo naprej si bosta ob zgoščenem kompleksu templjev, posvetnih objektov in svetišč, ki vključujejo tudi Gal Viharo, najbolj znano Šri Lanško skupino Budinih podob, izklesanih iz enega kosa skale, zlahka predstavljala bogastvo in moč tedanjega kraljestva. V popoldanskih urah se bosta zapeljala do bližnjega narodnega parka Minnerya ali Kaudulla (vodnik se bo na samem mestu odločil, v kater park vaju bo peljal, saj je odvisno kje se bodo takrat nahajale večje skupine živali). Vožnja skozi divjino, vama bo na safariju omogočila, da opazujeta divje eksotične živali, v njihovem naravnem okolju. Kdo bo prvi opazil divjega slona? Prevoz nazaj v Sigiriyo ter nočitev.

 

8. DAN: SIGIRIYA - KALUTARA/BENTOTA: Po zajtrku sledi ogled Sigirye, skalne rezidence kralja Kasyape iz 5. st. Ko se bosta povzpela po strmih stopnicah navpične skalne gmote, se vama bo razodel pogled na edine posvetne freske na otoku. Od nekoč petsto fresk jih je ohranjenih le še dvaindvajset. Skozi "levje šape", od koder tudi ime skali - Levja skala, se bosta dvignila na vrh nekdanjega kraljevega zimskega domovanja, kjer se odpre obzorje nad tem rajskim otokom. Kasneje se bosta odpeljala na JZ del otoka do idilične plaže Kalutara. Namestitev v hotelu ob morju na osnovi nočitev z zajtrkom.
  

9. -12. DAN: KALUTARA/BENTOTA: Zajtrk ter prosto za samostojne aktivnosti ali le za poležavanje na rajskih plažah Šri Lanke. Nočitev.

 

13. DAN: BENTOTA/KALUTARA -LETALIŠČE: Po zajtrku prosto do prevoza na letališče, od koder bosta poletela nazaj v Evropo, z vmesnim postankom.

 

14. DAN, PRIHOD: Predviden pristanek na enem izmed bližnjih evropskih letališč je v dopoldanskih urah.

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: navedeni letalski prevozi, letališke pristojbine, prevozi s klimatiziranim vozilom po Šri Lanki, spanje v hotelih turistične kategorije, prevoz do ogledov, vendar brez vstopnin, ježe slonov, volovske vprege, vodenje v angleškem jeziku.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: vstopnine, vse kar ni navedeno v programu, dodatna hrana, pijača, dodatni izleti po vajinih željah, storitve po vajinih naročilih, vizum za Šri Lanko 30,00 EUR

 

PROGRAM LAHKO GLEDE NA VAŠE ŽELJE SPREMINJAMO, PODALJŠAMO,…NAPRIMER NA MALDIVIH! ZA POMOČ VPRAŠAJTE NAŠE STROKOVNE SVETOVALCE:

 

PRIJAVE: Ob prijavi izpolnite prijavnico in plačate varščino 30% cene aranžmaja, preostali del pa najpozneje 15 dni pred odhodom. Plačilo varščine vam zagotavlja rezervacijo. Pri morebitnih odjavah upoštevamo Splošne pogoje za potovanja, ki so vam na voljo v naši agenciji. Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi zadostno število potnikov. Potujete na svojo odgovornost, lahko pa vam uredimo zdravstveno zavarovanje za potovanje in zavarovanje rizika odpovedi. Splošni pogoji in navodila za potovanja so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v naši poslovalnici. Pridržujemo si pravico do spremembe cene aranžmaja, če se spremenijo devizna razmerja. Za prijave veljajo Splošni pogoji in navodila za potovanja ENZ.ZO TA.

 

Kontaktirajte nas   

ali pokličite na  01 42 19 220