NERAZISKANA SUMATRA
 

Otok Weh, Orangutani, Jezero Toba, Padang


 

1. DAN, 20.12.2015: LJUBLJANA - ISTANBUL: Ob 15.40 uri pridemo na letališče Brnik, od koder bomo ob 17.40 uri z letalsko družbo Turkish Airlines poleteli v Istanbul, kjer bomo pristali ob 20.55 uri. Obroki in pijača v letalu.
 

2. DAN, 21.12.2015: ISTANBUL- KUALA LUMPUR: Ob 01.00 uri bomo iz Istanbula nadaljevali z letom v Kuala Lumpur, kjer bomo pristali ob 17.25 uri. Po opravljenih carinskih formalnostih, transfer do hotela, namestitev in nočitev.
 

3. DAN, 22.12.2015: KUALA LUMPUR – BANDA ACEH - WEH: Po zajtrku prosto za samostojne oglede mesta. Sledi prevoz nazaj na letališče.  Od koder bomo poleteli proti  Bandi Acehu,  Ob izhodu iz letališča nas bo pričakal lokalni vodnik, ki poskrbi za prevoz do pristanišča, kjer se vkrcamo na ladjo in odplujemo do cca uro oddaljenega otoak Weh. Prevoz do hotela Casanemo ali Freddie santau Sumur Tiga tik ob morju. Namestitev in nočitev.
 

4.-6. DAN, 23. - 25.01.2016: PULAU WEH: Zajtrk in prosto za uživanje na rajskem otočku. Privoščite si lahko sprehod po plaži, na določenih delih obale boste presenečeni občudovali kupe odmrlih koral in eksotičnih školjk. Na otoku se lahko potapljate, za manj avanturistične pa bo dovolj že snorkljanje med jatami pisanih tropskih rib, ki naseljujejo pester koralni greben, ki obkroža otok. Nočitev.
 

7. DAN, 26.12.2015: WEH – BANDA ACEH – MEDAN
Zajtrk in plovba nazaj do Bande Aceha, krajši ogled mesta in polet proti Medanu. Transfer do hotela Garuda Plaza ali podobnega, namestitev in nočitev.


Vas zanima več?


 

8. DAN, 27.12.2015: MEDAN - BUKIT LAWANG (3 ure): Po zajtrku se bomo odpeljali proti 100 km oddaljenem Bohoroku in se med potjo ustavili še na plantažah oljnih palm, kavčuka in kakava. Prihod v Bukit Lawang, namestitev v hotelu Rindu Alam Bukit Lawang Cottage. Namestitev. Peš se bomo odpravili skozi džunglo do bližnjega »Orangutan Rehabilitation Centra«, kjer bomo v naravnem okolju opazovali te velike in redke opice. Rehabilitacijski center skrbi, da se ujete ali pa osirotele živali postopoma navajajo na samostojno življenje v pragozdu. Orangutani živijo svobodno v tropskem pragozdu, skrbniki pa jim enkrat na dan prinesejo hrano na posebno ploščad. Ko se opice ponovno navadijo na življenje v džungli in so si sposobne same poiskati dovolj hrane, se v center vračajo vedno redkeje, dokler se povsem ne osamosvojijo in se v center ne vračajo več. Nato bomo nadaljevali z lažjim trekingom po džungli, kjer bomo imeli priložnost videti tudi druge prebivalce gozda, makake, gibone, različne kuščarje. Vrnitev nazaj v resort in to kakšna: s povezanimi kamionskimi zračnicami se bomo cca 25 minut spuščali po čist, topli, tropski reki do Bukit Lawanga. Če kdo želi se lahko vrne peš. Nočitev.
 

9. DAN, 28.12.2015: BUKIT LAWANG - BRASTAGI - JEZERO TOBA (cca 7 ur): Po zajtrku sledi vožnja do Brastagija, kjer bomo obiskali tržnico s sadjem in se lahko povzpeli na hrib nad mestom, ki ponuja lep razgled na okoliške vulkanske vrhove. Nadaljevali bomo z vožnjo proti vulkanskemu jezeru Toba, ki velja za enega izmed najlepših predelov Sumatre, kjer že stoletja prebiva pleme Batak, nekoč kanibalsko ljudstvo z bogato kulturo in lastno pisavo. Med potjo se bomo ustavili pri slapu Sipiso – Piso in si ogledali še »longhouse« ali po naše "dolgo hišo" kraljev plemena Batak.  Prihod do največjega jezera v JV Aziji - visokogorskega jezera Toba, ki je na nekaterih mestih globoko tudi čez 450 metrov. Sledi prevoz na otok Samosir, ki leži sredi jezera. Namestitev in nočitev v hotelu Silinton ali Toledo inn ali podobnem.
 

10. DAN, 29.12.2015: JEZERO TOBA: Zajtrk. Z ladjico bomo odpluli do vasice Ambarita, kjer se bomo zazrli v kamnite stole klana Siallagana. V Simanindi bomo prisostvovali tradicionalnem plemenskem plesu » tor - tor«. Pred povratkom v hotel pa se bomo ustavili še v vasici Tomok pri grobu kralja Sidabutarja. Nočitev.
 

11. DAN, 30.12.2015: JEZERO TOBA - MEDAN (cca 5 ur) : Po zajtrku se bomo odpeljali nazaj v Medan. Med potjo nas bodo spremljale razne plantaže ( kavčuk, palmino olje itd…)  Sledi krajši ogled Medana (Sultanova palača, Velika mošeja,…) obisk krokodilje farme. Namestitev in nočitev.
 

12. DAN, 31.12.2015: MEDAN - PADANG : Zajtrk in prevoz na letališče, od koder bomo poleteli proti Padangu. Prevoz do hotela Pangeran beach rali podobnem. Namestitev in pričakovanje prihoda novega leta. Nočitev. 
 

13. DAN, 01.01.2016: PADANG BANGUS BEACH – PADANG ISLAND – PASUMPAHAN ISLAND: Zajtrk. Odpeljali se bomo do plaže Bangus, kjer se bomo vkrcali na čoln inodpluli do cca 1 uro oddaljenega otoka Padang. Med potjo se bomo peljali mimo večih tropskih otočkov.  Na Padang otoku se bomo malo odpočili na lepi plaži nato o si bomo privoščili snorkljanje med številnimi koralami in pisanimi tropskimi ribami. Po kosilu se bomo odpeljali še do otoka Parsumbahan, kjer bomo ponovno skočili v morje in zaplavali med koralami. Povratek v hotel in nočitev.
 

14. DAN, 02.01.2015: PADANG : - JAKARTA : Po zajtrku prosto do prevoza na letališče, polet v Jakarto in prevoz do hotela FM7 v bližini letališča. Namestitev in nočitev.
 

15. DAN, 03.01.2016: JAKARTA - ISTANBUL:  Prosto za »shopping« ali samostojne oglede mesta, ki se ponaša z največjim pristaniščem delovnih jadrnic na svetu, guvernerjevo palačo itd... do pozno popoldanskega prevoza na letališče, od koder ob 21.35 uri poletimo proti Istanbulu.
 

16. DAN, 04.01.2016: ISTANBUL - LJUBLJANA:   Ob 05.10  pristanemo v Istanbulu in ob 09.20 uri nadaljujemo z letom v Ljubljano, kjer  pristanemo ob 10.35 uri.
 

Vas zanima več?   

DATUM ODHODA: 20. december 2015
 

 CENA ARANŽMAJA NA ODRASLO OSEBO: 1.849,00 EUR


 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 20, v kolikor potuje manj potnikov, se lahko cena aranžmaja poviša za cca 95,00 EUR po osebi


 

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: navedeni letalski prevozi, transferji s klimatiziranimi vozili in ladjicami po Indoneziji, spanje v dvoposteljnih sobah z zajtrki v navedenih ali podobnih hotelih, resortih itd... vstopnine za navedene oglede, lokalni angleško govoreči vodniki po programu in slovenski spremljevalec, če potuje vsaj 10 oseb.


 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: letališke pristojbine v Indoneziji cca. 20,00 USD, plačljive na letališčih, indonezijski vizum na samem mestu na letališču 30,00 USD, vse kar ni navedeno v programu: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine. 

PRIJAVE: Ob prijavi izpolnite prijavnico in plačate varščino 30% cene aranžmaja, preostali del pa najpozneje 15 dni pred odhodom. Plačilo varščine vam zagotavlja rezervacijo. Pri morebitnih odjavah upoštevamo Splošne pogoje za potovanja, ki so vam na voljo v naši agenciji. Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi zadostno število potnikov. Potujete na svojo odgovornost, lahko pa vam uredimo zdravstveno zavarovanje za potovanje in zavarovanje rizika odpovedi. Splošni pogoji in navodila za potovanja so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v naši poslovalnici. Pridržujemo si pravico do spremembe cene aranžmaja, če se spremenijo devizna razmerja. Za prijave veljajo Splošni pogoji in navodila za potovanja ENZ.ZO TA.

 

Kontaktirajte nas   


 

ali pokličite na  01 42 19 220