TAJSKA – KOH SAMUI

 

Iz angelskega mesta, skozi divjino džungle, do otoka Koh Samui


 

1. DAN, BENETKE – BANGKOK:

Ob 09.00 uri se dobite na beneškem letališču Marco Polo, od koder ob 10.55 uri z Etihad Airlines (ena izmed najboljših avio kompanij na svetu) poletite proti Abu Dabiju, kjer pristanete ob 19.50 uri.  Nato pa ob 23.40 nadaljujete polet proti Bangkoku. Obroki in pijača v letalu.

Možnost prevoza LJU, (Celje, Maribor) v Benetke z Go opti za doplačilo.
 

2. DAN, BANGKOK – CHIANG MAI:

V »Angelskem mestu«, kakor domačini imenujejo glavno mesto Tajske, pristanete ob 08.55 uri po krajevnem času. Po opravljenih cerinskih formalnostih se z brezplačnim shuttle busom se odpeljete do letališča Don Muang, od koder poletite proti drugem največjem Tajskem mestu Popoldanski prihod v »Vrtnico severa«, kakor radi imenujejo Chiang Mai, ki se razprostira ob reki Ping, prevoz do hotela Pornping ali podobnega in namestitev. Nočitev.
 

3. DAN, CHIANG MAI:

Zajtrk. Najprej boste obiskali kraljestvo tigrov, ki se nahaja v bližini Chiang Maja. Tukaj se lahko sprehajate med tigri jih božate in seveda tudi fotografirate. Ker imajo na voljo več različnih kombinacij ogledov -vstopnica ni v ceni (cca 600,00 THB). Sledi ogled mesta. Odpeljali se boste do tempelja –- Wat Phra Thart, ki leži na gori Doi Suthep in je znan kot simbol Chiang Maia. Ustavili se boste še v tovarnicah, kjer še vedno ročno tkejo svilo, izdelujejo senčnike, izdelke iz lesa, ratana in keramike ter v brusilnici dragih kamnov. Povratek v hotel ter nočitev. 
 

4. - 5. DAN, TREKING:

Po zajtrku pride na vrsto že težko pričakovani treking. S »pick up« džipi se boste iz Chiang Maia odpeljali do vznožja hribovitega džungelskega področja, od koder boste pot nadaljevali peš do vasi gostoljubnih gorskih plemen in v njihovih lesenih kolibah tudi povečerjali in prenočili. Naslednji dan zjutraj vas čaka nekaj urna hoja, nato pa ježa na simpatičnih slonih ter nadaljevanje hoje do plemena Karen. Kareni izhajajo iz Burme in so od gorskih plemen najštevilnejši. So animisti, budisti, med njimi najdeš celo kristjane. Po tipični plemenski večerji boste sredi vasi posedli okrog ognja. Prisluškovali bomo nenavadnim zvokom džungle in morda celo skrivnostnim legendam vaškega vrača. Po zajtrku pa pot pod noge in hop na bambusove splave, s katerimi se boste spuščali včasih tudi po precej deročih vodah gorske reke do mesta, kjer vas bodo čakali džipi, ki vas bodo odpeljali nazaj v Chiang Mai. Nočitev.
 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Namesto dvodnevnega trekinga se lahko odločite tudi za naslednji program, ki pa je za 80,00 EUR dražji .

4. DAN: Po zajtrku se boste odpeljali do slonjega kampa, kjer vas čaka nekaj urna ježa na teh simpatičnih velikanih po okoliški džungli. Po prijetni ježi se boste z bambusovimi splavi spustili po reki Mae Tang do mesta, kjer vas bodo pobrali džipi in vas odpeljali nazaj do Chiang Maia. Nočitev.

5. DAN: Zajtrk in celodnevni tečaj Tajske kuhinje. Najprej se boste odpravili na tržnico in izbrali sveže sestavine, s katerimi boste s pomočjo veščih kuharjev pripravili nekaj okusnih tajskih dobrot. Povratek v hotel in nočitev.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

6. DAN,  CHIANG MAI - CHIANG RAI:

Zajtrk in prosto za samostojne oglede ali počitek. Nočitev.

Za doplačilo 50,00 EUR možnost celodnevnega izleta v Chiang Rai, ki leži v srcu Zlatega Trikotnika, ob tromeji Laos, Myanmar (Burma) in Tajska. Najprej se boste ustavili v vasici plemena Padong, bolj znanega po imenu »dolgovrati Kareni«. Padongi vsem ženskam v plemenu že kot malim deklicam okoli vratu obešajo obroče, ki jim z leti nesorazmerno podaljšajo vrat. Nato se boste odpeljali k obrežju velike mejne reke Mekong, kjer vas bo čakalo kosilo. S čolni se boste zapeljali do tromeje Tajska, Burma in Laos, kjer boste tudi pristali in se podali na krajši sprehod. Če boste imeli dovolj časa boste obiskali še najbolj severno mestece na Tajskem - Mae Sai, ki leži ob tajsko-burmanski meji in slovi po ugodnih nakupih. Večerni povratek v Chiang Mai in nočitev.
 

7. DAN,  CHIANG MAI – KOH SAMUI:

Zajtrk in prevoz na letališče, od koder poletite proti Suratthani sledi prevoz v pristanišče, od koder se boste z ladjico odpeljali proti otoku Koh Samui. Prevoz do hotela Samui Laguna Resort ali podobnega, namestitev in nočitev.
 

8. - 10. DAN,  KOH SAMUI:

Zajtrk. Nameščeni boste v prijetnem hotelu le nekaj metrov od morja, kjer vas bo nežna melodija južnokitajskega morja zazibala v prijeten sen. Privoščili si boste zaslužene počitnice ob toplem morju, primernem za plavanje, ribolov, kot tudi za potapljanje in občudovanje podvodne favne in flore. Ponuja se vam tudi možnost individualnih izletov po otoku, na katerem je veliko naravnih in zgodovinskih zanimivosti, ali pa obisk bližnjega nenaseljenega arhipelaga, ki je razglašen za narodni morski park. Od skupno osemdesetih otokov so naseljeni le trije. Na Koh Samuiju boste preživeli nepozabne dni pod vročim tropskim soncem, kjer se lahko zatečeš v prijetno hladno okrilje visokih kokosovih palm. 
 

11. DAN, KOH SAMUI - BANGKOK:

Zajtrk. Zapustili boste hotel in se odpeljali v pristanišče ter odpluli proti celini, nato prevoz na letališče in poleti proti Bangkoku. Prevoz do hotela Bangkok city, namestitev in nočitev. Po želji se zvečer lahko podate na razvpiti Patpong – rdečo četrt Bangkoka in nočni bazar. Lahko pa se odločite tudi za ogled spektakularne predstave Siam Niramit z večerjo in prevozom iz hotela za doplačilo cca 65,00 EUR. Nočitev.
 

12. DAN,   BANGKOK:

Po zajtrku se boste podali na oglede mesta. Povzpeli se boste na mogočen Tempelj jutranje zore – Wat Arun, ki se samozavestno dviga nad reko Chao Phraya. Sledi ogled Bangkoka, angelskega mesta, kot ga imenujejo Tajci. Kraljeva palača vas bo osupnila s svojimi impresivnimi stavbami, skupaj z Wat Phra Kaewom - Templjem Smaragdnega Bude, ki je znan kot najlepše in najpomembnejše budistično svetišče na Tajskem. Ogledali si boste še najstarejši bangkoški tempelj - Wat Pho, kjer veličastni in enormni (46 m) Buda v nirvani sproščeno počiva. Povratek v hotel in nočitev.
 

13. DAN,  BANGKOK – PLAVAJOČE TRŽNICE - KANCHANABURI:

Zajtrk in prosto za samostojne izlete, oglede ali nakupe. Možnost – za doplačilo 45,00 EUR Celodnevni  izlet v provinco Kanchanaburi.  Najprej se boste ustavili v Damnoen Saduaku in se s čolni zapeljali skozi najlepše plavajoče tržnice na Tajskem. Pot boste nadaljevali proti opevanemu zgodovinskemu mostu na reki Kwai. Sledi še ogled vojnega muzeja in povratek v Bangkok. Nočitev.
 

14. DAN, BANGKOK – ABU DHABI:

Zajtrk in prosto do prevoza na letališče, od koder boste ob 18.05 uri poleteli proti Abu Dhabiju, kjer pristanete ob 22.05 uri.
 

15. DAN,  ABU DHABI – BENETKE:

Ob 02.15 poletite proti Benetkam, kjer pristanete ob 06.45.


 

DATUMI ODHODA: vsak dan glede na prosta mesta na letalu razen med 10 in 31 decembrom 2016/17

 

 

CENA ARANŽMAJA po osebi: 1375,00 EUR  

                                                    

                                                 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 2

 

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: navedeni poleti, notranji leti po Tajski, letališke pristojbine, prevozi z avtobusi, minibusi in ladjo po Tajski, spanje v klimatiziranih dvoposteljnih sobah s kopalnico (WC, prha) v navednih ali podobnih hotelih z zajtrki, vodenje potovanja lokalnega vodnika v angleškem jeziku ter organizacijski stroški.

 

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine, nezgodno zavarovanje.

 


Kontaktirajte nas   


 

ali pokličite na  01 42 19 220

 

 

SPLOŠNI  POGOJI IN NAVODILA ZA POTOVANJA T.A. ENZZO SO SESTAVNI DEL POTOVANJA.