BURMA

 

Dežela najlepših templjev Azije, prijaznih domačinov,

neokrnjene narave in čudovitih peščenih plaž

 

SKUPINSKO POTOVANJE

 

1.DAN, 20. oktober 2019, ZAGREB – DOHA - BANGKOK

Ob 07.30 uri pridete na Zagrebško letališče, od koder bomo ob 09.45 uri z letalsko družbo Qatar Airlines poleteli proti Dohi, kjer pristanemo ob 16.15 uri in nato ob 18.15 nadaljujemo polet proti Bangkoku.  

2. DAN, 21. oktober 2019, BANGKOK - MANDALAY

Ob 05.00 uri po krajevnem času pristanemo v Bangkoku, kjer opravimo carinske formalnosti in nato nadaljujemo polet proti Mandalayu. Ob izhodu iz letališča nas bo počakal predstavnik, ki bo poskrbel za prevoz do hotela Ritz Grand hotel Mandalay. Namestitev in nočitev.  

3. DAN, 22. oktober 2019, MANDALAY

Zajtrki. Vkrcali se bomo na ladjico in se po reki Ayweyarwady (Iravadi) popeljali do Minguna. Na poti bomo občudovali zanimivo pokrajino in spoznali življenje revnega kmečkega prebivalstva. V Mingunu se bomo zazrli v velikanski temelj največje budistične pagode na svetu. Obiskali bomo skromen dom za ostarele, ki se nahaja v sklopu budističnega samostana. Kosilo. Z ladjo bomo nadaljevali pot in si ogledali britanski most iz leta 1934, ki je bil edini most čez reko Irawadi vse do leta 1998. Ostanek dneva bomo izkoristili za oglede Mandalaya in okolice. V Inwi, nekoč prestolnici zgornje Burme se bomo s kočijami zapeljali okoli otoka in se srečali z »Nanmyin-om«, 27 metrov visokim stražarskim stolpom, samostan Bagayar nam bo  razkril značilnosti tradicionalnega burmanskega lesenega samostana. Obiskali bomo še opečnat samostan Maenu, ter tempeljski kompleks Yadana Semi. Za konec pa se bomo ustavili še pri mostu U bein, ki velja za največji tikov most na svetu. Povratek v hotel in nočitev.

4. DAN, 23. oktober 2019, MANDALAY - BAGAN

Po zajtrku si bomo ogledali najpomembnejše svetišče zgornje Burme – pagoda Mahamuni, ki se ponaša z ogromnim skoraj brezobličnim kipom budhe na katerega so v zadnjih dobrih 100 letih verniki nanesli cca 10 ton zlata. Med potjo proti Baganu se bomo v mestu Myngan ustavili na najbolj tipični lokalni tržnici. Popoldanski prihod v Bagan in namestitev v hotelu Umbra hotel Bagan. Pred sončnim zahodom se bomo s kočijami zapeljali po planjavi med neštetimi templji. Povratek v hotel in nočitev.

5. DAN, 24. oktober 2019, BAGAN

Zajtrk. Sledi ogled Bagana - starodavne prestolnice, ki je svoj višek doživela v 11. stoletju. Najprej se bomo odpeljali na slikovito lokalno tržnico v bližnjem mestecu Nyaung-U, nato si bomo ogledali stupo Shwezigon, ki je zaradi svoje graciozne zvončaste oblike postala prototip za vse kasnejše stupe v Burmi. Sledi ogled templja Gubyaukhyi, ki se ponaša z raznobarvnimi freskami iz budinega življenja. Tempelj Ananda Pahto velja za enega izmed najlepših, največjih in najbolje ohranjenih templjev Bagana. V poznih popoldanskih urah se bomo povzpeli na enega izmed številnih templjev in pričakali nepozaben sončni zahod. Nočitev v istem hotelu.

6. DAN, 25. oktober 2019, BAGAN – Mt. POPA – INLE LAKE

Po zajtrku se bomo odpeljali proti jezeru Inle.  Med potjo si bomo ogledali svetišče Mt. Popa, ki v izredno močnem in v Burmi  povsod prisotnem kultu škratov velja za burmanski Olimp - prebivališče najpomembnejših škratov in največje središče kulta. Po prihodu v Nyaungshwe na obrežju jezera Inle, nas bodo s čolni odpeljali do hotela  Shwe Inn Thar Floating Resort, ki stoji na kolih sredi jezera. Namestitev in nočitev.

7. DAN, 26. oktober 2019, JEZERO INLE

Po zajtrku se bomo vkrcali na ladjico in se podali na raziskovanje jezera, kjer se bomo med drugim srečali tudi s pripadniki plemena Intha, ki se preživljajo z ribolovom in živijo v hišicah na kolih. Na lokalni tržnici se bomo navduševali nad različnimi izdelki umetne obrti iz tega področja, obiskali bomo še manufakturo, kjer izdelujejo tradicionalne burmanske cigare in kovačnico sredi jezera. Ogledali si bomo tempelj sredi jezera. V bližini so občasno tudi pripadnice plemena Padong. Za to pleme je značilno, da ženske okoli vratu nosijo kovinske obročke, ki jim z leti nesorazmerno podaljšajo vrat. Obiskali bomo še impresivne ruševine templja Shwe Inn Dein. Povratek v isti hotel in nočitev.

8. DAN, 27. oktober 2019, JEZERO INLE – HEHO – RANGOON – NGWE SAUNG

Po zajtrku sledi prevoz na letališče, od koder bomo poleteli proti Yangoonu, nato pa po cesti nadaljevali do cca 5 ur oddaljenega obmorskega letovišča Ngwe Saung. Namestitev in nočitev v Myanmar Treasure beach resortu.

09. - 11. DAN, 28. - 30. oktober 2019, NGWE SAUNG

Zajtrk ter prosto za počitek, plavanje v toplem andamanskem  morju in uživanje na skoraj praznih peščenih plažah, ki jih obrobljajo visoke kokosove palme. Lahko se bomo sprehodili do zanimive ribiške vasice, kjer nam bodo prijazni domačini, ki se preživljajo pretežno z ribolovom z veseljem pripravili kakšno morsko pojedino. Ponuja se nam možnost izleta do bližnjih nenaseljenih otočkov, kjer si bomo lahko privoščili snorkljanje ali potapljanje. V bližini je tudi džungelski slonji kamp, kjer lahko jezdimo te mogočne prijazne orjake.  Nočitev v istem hotelu.

12. DAN, 31. oktober 2019, MORJE – RANGOON

Zajtrk in povratek v Yangoon. Prevoz do hotela Jasmine Palace in namestitev. Ob sončnem zahodu se bomo zazrli v glavno znamenitost Burme – pagodo Shwedagon, katero krasi ogromen diamant, ki se povsem z vrha blešči v sončnem zahodu. Povratek v hotel in nočitev. Predlagamo obisk Zawgy marketa.  

13. DAN, 01. november 2019, RANGOON – DOHA

Zajtrk in prevoz na letališče, od koder bomo ob 07.20 nadaljujemo polet proti Dohi, kjer pristanemo ob 11.15 uri po lokalnem času. Možnost ogleda mesta in okolice za doplačilo 50,00 do 100,00 EUR odvisno od izbrane ture. Lahko gremo pa tudi sami v mesto.  

14. DAN, 02. november 2019, DOHA - ZAGREB

Ob 02.00 uri bomo poleteli proti Zagrebu, kjer se s pristankom ob 06.15 uri se naše potovanje zaključi.  

 

DATUM ODHODA: 20. OKTOBER 2019

 

 CENA ARANŽMAJA PO OSEBI V DVOPOSTELJNI SOBI: 2.250,00 EUR

 

CENA ZA OTROKA (nad 11 let) na dodatnem ležišču v sobi z dvema odraslima: 2.000,00 EUR

CENA ZA 2 otroka (en nad 11 let in en pod 12 let) na enem dodatnem ležišču v sobi s starši:

  • Prvi otrok: 2.050,00 EUR, Drugi otrok: 1.870,00 EUR

 

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO: 495,00 EUR

 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 16, v kolikor potuje manj potnikov, (vsaj 10) se aranžma podraži za 100,00 EUR po osebi

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu, prevozi s klimatiziranimi vozili po Burmi, vožnja s čolnom, spanje v klimatiziranih dvoposteljnih sobah s kopalnico v navedenih hotelih oziroma podobnih hotelih enake kategorije, zajtrki in navedeni obroki, ogledi v Burmi, vstopnine, vodenje potovanja lokalnega vodnika v angleškem jeziku in slovenski spremljevalec.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: vizum za Burmo; 50,00 EUR, dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih in napitnine cca 25,00 EUR po osebi.

 

PRIJAVE: Ob prijavi izpolnite prijavnico in plačate varščino 30% cene aranžmaja, preostali del pa najpozneje 15 dni pred odhodom. Plačilo varščine vam zagotavlja rezervacijo. Pri morebitnih odjavah upoštevamo Splošne pogoje za potovanja, ki so vam na voljo v naši agenciji. Potujete na svojo odgovornost, lahko pa vam uredimo zdravstveno zavarovanje za potovanje in zavarovanje rizika odpovedi. Splošni pogoji in navodila za potovanja so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v naši poslovalnici. Pridržujemo si pravico do spremembe cene aranžmaja, če se spremenijo devizna razmerja.  Za prijave veljajo Splošni pogoji in navodila za potovanja  ENZ.ZO TA.