DIVJA SUMATRA, JAVA, BALI, LOMBOK IN GILI TRAWANGAN

Divja Sumatra, ognjena Java, mistični Bali, neokrnjen Lombok ter rajski Gili Trawangan

 

SKUPINSKO  POTOVANJE ALI INDIVIDUALNO POTOVANJE

 

1. DAN, 24. december 2017: BENETKE – ISTANBUL: Ob 18.00 uri se dobimo na domačem letališču na Brniku, od koder bomo ob 19.55 z letalsko družbo Turkish Airways poleteli proti Istanbulu, kjer pristanemo ob 00.15 uri. Obroki in pijača v letalu.
 

2. DAN, 25. december 2017: ISTANBUL – JAKARTA: Ob 02.40 uri nadaljujemo polet proti Jakarti, kjer pristanemo ob 18.20 uri po krajevnem času. Po opravljenih carinskih formalnostih nas bo na letališču pričakal predstavnik in nas odpeljal do bližnjega hotela FM7. Namestitev in nočitev.
 

3. DAN, 26. december 2017: JAKARTA - MEDAN – BUKIT LAWANG:
Po zajtrku nas bo pričakal predstavnik in nas odpeljal na letališče v Jarkarti, od koder bomo ob 07.00 poleteli v prestolnico Sumatre – Medan, kjer bomo pristali ob 09.20 uri. Ob prihodu iz letališča, nas bo počakal lokalni vodnik in že takoj se bomo polni pričakovanj odpeljali proti džungelskemu področju, proti Bukit Lawangu. Med potjo se bomo ustavili še na plantažah oljnih palm in kavčuka. Prihod v Bukit Lawang, namestitev v hotelu Bukit Lawang Cottage ali podobni namestitvi enake kategorije. Popoldne bomo prečkali reko in se nato peš odpravili skozi džunglo do bivšega »Orangutan Rehabilitation Centra«, kjer bomo v naravnem okolju opazovali te velike in redke opice. Tukaj skrbijo, da se ujete ali pa osirotele živali postopoma navajajo na samostojno življenje v pragozdu. Orangutani živijo svobodno v tropskem pragozdu, skrbniki pa jim enkrat na dan prinesejo hrano na posebno ploščad. Ko se opice ponovno navadijo na življenje v džungli in so si sposobne same poiskati dovolj hrane, se na to področje vračajo vedno redkeje, dokler se povsem ne osamosvojijo. V tropski džungli bomo imeli priložnost opazovati tudi druge prebivalce gozda, makake, gibone, različne kuščarje. Povratek nazaj v resort ter nočitev.
 

4. DAN, 27. december 2017: BUKIT LAWANG – JEZERO TOBA/OTOK SAMOSIR: Zajtrk. Ta dan nas čaka vožnja do Brastagija, kjer bomo obiskali živopisno tržnico s sadjem in se povzpeli na hrib nad mestom, ki ponuja lep razgled na okoliške vulkanske vrhove. Nadaljevali bomo z vožnjo proti vulkanskemu jezeru Toba, ki velja za enega izmed najlepših predelov Sumatre, kjer že stoletja prebiva pleme Batak, nekoč kanibalsko ljudstvo z bogato kulturo in lastno pisavo. V vasici Lingga  bomo imeli priložnost občudovati redke in čez 150 let stare  tipične »dolgke hiše«. Pravijo, da domačije plemena Batak Karo služijo kot materialna povezava s tradicijo in načeli njihovih prednikov in zagotavljajo kontinuiteto vrednot med generacijami. Med potjo se bomo ustavili pri slapu Sipiso – Piso in si ogledali še »longhouse« ali po naše "dolgo hišo" kraljev plemena Batak. Prihod do največjega jezera v JV Aziji - visokogorskega jezera Toba, ki je na nekaterih mestih globoko tudi čez 450 metrov. Sledi prevoz na otok Samosir, ki leži sredi jezera. Namestitev in nočitev v resortu Tabo Cottages ali podobni namestitvi enake kategorije.
 

5. DAN, 28. december 2017: TURA PO SAMOSIRJU: Po zajtrku se bomo odpeljali do vasice Ambarita, kjer se bomo zazrli v kamnite stole kralja Siallagana. V Simanindi bomo prisostvovali tradicionalnem plemenskem plesu » tor - tor«. Pred povratkom v hotel pa se bomo ustavili še v vasici Tomok pri grobu kralja Sidabutarja. Povratek v isti hotel ter nočitev.
 

6. DAN, 29. december 2017: SAMOSIR – MEDAN – JAKARTA - YOGYAKARTA: Po zajtrku se bomo odpeljali nazaj v Medan, od koder bomo ob 15.50 poleteli v Yogyakarto, kjer pristanemo ob 18.40. Prevoz do hotela Hotel Indies Heritage Prawirotaman*** ali podobne namestitve enake kategorije, ter nočitev.
 

7. DAN, 30. december 2017: YOGYAKARTA – BOROBODUR - YOGYAKARTA: Po zajtrku se bomo odpravili proti najmogočnejšemu svetišču Indonezije – budističnemu templju Borobudur, katerega v stoletjih niso uničili izbruhi bližnjega vulkana Merapi (Ognjena gora), ki je eden najbolj uničujočih vulkanov Indonezije. V bližini Borobudurja si bomo ogledali še tempelj Mendut ter Pawon. Popoldan bomo pričeli z ogledi mesta Yogjakarte, ki velja za kulturno prestolnico Jave. V stari sultanovi palači bomo občudovali nenavadne kamnite bazene, se sprehodili po mističnih katakombah in spoznali nenavadno ptičjo tržnico. Kasneje bomo obiskali še razkošni del palače, kjer prebiva sedanji sultan. Večerne urice bomo lahko preživeli na najbolj živahni ulici Yogyakate – Malioboro. Povratek nazaj v isti hotel ter nočitev.
 

8. DAN, 31. december 2017: YOGYAKARTA– BALI – KUTA: Po zajtrku se bomo odpeljali do nekaj kilometrov oddaljenega starodavnega Prambanana, največjega kompleksa hinduističnih templjev na Javi. Sledi prevoz na letališče od koder bomo ob 15.20 uri poleteli na hinduistični Bali, kjer nas pričakuje povsem drugačen način življenja. Pristanek ob 18.10 uri, prevoz do hotela v Kuti ali okolici. Namestitev in priprava na najdaljšo noč v letu. Možno doplačilo zaradi obvezne novoletne večerje, kar pa nas hotel še ni obvestil. Nočitev.
 

9. DAN, 01. januar 2018: KUTA: Zajtrk in prosto. Bali ponuja za vsakogar nekaj - od ugodnih nakupov, prijetnih domačinov, okusne hrane, vodnega zabavnega parka, izletov v notranjost otoka, vseh vodnih športov, do prijetne sprostitve v Indijskem oceanu ali v hotelskem bazenu le nekaj metrov stran od morja. V večernih urah se boste ob izvrstni, pestri in raznoliki hrani poveselili v prijetnem vzdušju otoških restavracij. Nočitev.
 

10. DAN, 02. januar 2018: KUTA – UBUD: Po zajtrku se bomo odpeljali v notranjost otoka in si ogledali templelj Mengwi.  Obiskali bomo tudi slikovit tempelj Tanah Lot, ki se nahaja na čeri obkroženi z morjem. V notranjosti otoka si bomo ogledali Tirta Empul – tempelj svetih izvirov, kamor si še vedno hodijo množice domačinov izpirati svoje grehe. Sledi obisk bližnjega Gunung Kawi-ja, ki velja za eno izmed največjih in najstarejših zgodovinskih znamenitosti Balija. Deset v živo skalo izklesanih jamskih pagod, predstavlja 10 članov balijske kraljeve družine iz 11. stoletja. V Tegallalangu se bomo zazrli v verjetno najlepše riževe terase na otoku, ki se po strmih pobočjih vijejo globoko v dolino. Sledi prevoz do bližnjega Ubuda, ki slovi kot kulturna prestolnica otoka. Nameščeni bomo v simpatičnem hotelu  Bliss Ubud Spa & Bungalow, ki leži med sveže zelenimi riževimi terasami ali podobni namestitvi enake kategorije. Nočitev.
 

11. DAN, 03. januar 2018: UBUD – BESAKIH – CANDIDASA: Po zajtrku se bomo odpeljali na sever otoka. Oglede bomo pričeli z obiskom tempeljskega kompleksa Goa Gajah – Slonje votline. V Klungkungu si bomo ogledali Sodno palačo – Kertha Gosa iz 18.stol. Kasneje se bomo odpeljali do najpomembnejšega templja na Baliju – templja Besakih – imenovanega tudi »mati templjev«, ki leži na pobočju gore Agung. V popoldanskih urah se bomo odpeljali na vzod Balija do Candidase. Na poti ne bomo izpustili obiska Templja netopirjev - Goa Lawah. Sledi ogled tipične starodavne vasice Tenganang, ki je do danes ohranila prvotni izgled in običaje. Namestitev v hotelu D'Tunjung 3*** ali podobni namestitvi enake kategorije ter nočitev.
 

12. DAN, 04. januar 2018: CANDIDASA – GILI TRAWANGAN: Po zajtrku se bomo odpeljali do bližnjega pristanišča, od koder bomo odpluli do idiličnega otočka Gili Trawangan. Namestitev v butičnem resortu Manta Dive Gili Trawangan Resort***. Otočje Gili, katerim pravijo tudi indonezijski Maldivi, zavzema tri manjše otočke, ki so si med seboj podobni in kjer se nam ponujajo neomejene možnosti snorklanja in potapljanja, saj so otočki obkroženi z živim koralnim grebenom, kjer biva veliko število pisanih tropskih rib in želv, ki v glavnem niso plašne in jih je mogoče opazovati iz neposredne bližine. Čudovite peščene plaže dajejo otočkom še prav poseben čar. Nočitev.
 

13. DAN, 05. januar 2018: GILI TRAWANGAN: Zajtrk in prosto za uživanje na Gili Trawanganu. Tukaj ni avtomobilov, le kolesa, redki motorji in pa konjske vprege. Privoščimo si lahko dvourni sprehod okoli otoka, na določenih delih obale bomo presenečeni občudovali kupe odmrlih koral in eksotičnih školjk. Lahko se odločimo tudi za simpatični prevoz s kočijo okoli otoka. Na Trawanganu se lahko potapljamo, za manj avanturistične pa bo dovolj že snorkljanje med jatami pisanih tropskih rib, ki naseljujejo pester koralni greben, ki obkroža otok. V večernih urah se lahko poveselimo v mnogih odličnih restavracijah in barih. Nočitev.
 

14. Dan, 06. januar 2018: GILI TRAWANGAN – LOMBOK: Po zajtrku se bomo s čolnom odpeljali na sosednji otok Lombok. Obiskali bomo tradicionalno vasico plemena Sasak, ki predstavljajo kar 80% prebivalcev otoka, nadaljevali bomo z ogledom bližnjega slapu. V Mataramu se bomo sprehodili po slikoviti tržnici. Prihod v hotel Holiday Resort 3* ali podobno namestitev enake kategorije, v Sengigiju, ki se nahaja ob morju in nočitev.
 

15. DAN, 07. januar 2018: LOMBOK – JAKARTA - ISTANBUL: Po zajtrku prosto za samostojne aktivnosti, do prevoza na letališče. Ob 14.50 uri sledi polet v Jakarto, kjer pristanemo ob 15.50 uri. Ob 21.00 uri bomo iz Jakarte nadaljevali z letom v Istanbul. Obrok in pijača v letalu.
 

16. DAN, 08. januar 2018: ISTANBUL – LJUBLJANA: V Istanbulu bomo pristali ob 06.15 uri in nato ob 08.15 uri poleteli proti domačem letališču, kjer bomo pristali ob 08.45 uri in tukaj se bo naše potovanje zaključilo.

 

DATUMI SKUPINSKIH ODHODOV: 24. december 2017, 15. februar 2018, 21. april 2018, 20. oktober 2017

 

DATUMI INDIVIDUALNIH ODHODOV: VSAK DAN GLEDE NA PROSTA MESTA NA LETALU

 

CENA ARANŽMAJA NA OSEBO: 1.995,00 EUR

 

 DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 490,00 EUR

 

OBVEZNO DOPLAČILO PRI PROGRAMU 24. DECEMBER 2017 – NOVOLETNA VEČERJA CCA 80,00 EUR

 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 20, v kolikor potuje manj potnikov (najmanj 15) se aranžma podraži za 120,00 EUR

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: naveden letalski prevoz, letališke pristojbine po Evropi, transferji s klimatiziranimi vozili in ladjicami po Indoneziji, spanje v klimatiziranih dvoposteljnih sobah z zajtrki v navedenih hotelih ali podobnih hotelih enake kategorije, vstopnine za navedene oglede, lokalni angleško govoreči vodnik, slovenski spremljevalec pri skupinskih odhodih in organizacijski stroški.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: vse kar ni navedeno v programu: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine 25,00 EUR pri skupinskih odhodih.

 

PRIJAVE: Ob prijavi izpolnite prijavnico in plačate varščino 30% cene aranžmaja, preostali del pa najpozneje 15 dni pred odhodom. Plačilo varščine vam zagotavlja rezervacijo. Pri morebitnih odjavah upoštevamo Splošne pogoje za potovanja, ki so vam na voljo v naši agenciji. Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi zadostno število potnikov. Potujete na svojo odgovornost, lahko pa vam uredimo zdravstveno zavarovanje za potovanje in zavarovanje rizika odpovedi. Splošni pogoji in navodila za potovanja so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v naši poslovalnici. Pridržujemo si pravico do spremembe cene aranžmaja, če se spremenijo devizna razmerja. Za prijave veljajo Splošni pogoji in navodila za potovanja ENZ.ZO TA.

 

Kontaktirajte nas   

 

ali pokličite na  01 42 19 220