JAPONSKA

 

Presenetljiva dežela vzhajajočega sonca

 

 

INDIVIDUALNO  ALI SKUPINSKO POTOVANJE

 

1. DAN: POLET PROTI TOKIU: Odhod z letališča v Ljubljani ali z enega od bližnjih letališč  proti Tokiu. Obroki in pijača na letalu.
 

2. DAN: TOKYO TOWER: Ob prihodu na letališče nas, po opravljenih letaliških in carinskih formalnostih, pričaka lokalni predstavnik in nas odpelje v hotel. Na poti se bomo zapeljali mimo stolpa Tokyo Tower ki je bil ob izgradnji leta 1958 z višino 333 m najvišji jekleni stolp na svetu. Če bo čas dopuščal, se bomo lahko tudi povzpeli do razgledne ploščadi na višini 150m in občudovali razgled na eno največjih mestnih območij na svetu. Prihod v hotel Citadines Tokyo 3* ali podobnega in nočitev.
 

3. DAN: ASAKUSA KANNON – TOKYO: Po zajtrku se bomo z javnim prevozom odpravili na oglede mesta. Obiskali bomo budistični tempelj Asakusa Kannon, posvečen istoimenski boginji, katere kip naj bi na tem mestu v 7. stoletju izvlekli iz vode. Nato bomo pot nadaljevali do Ginze, tokijske sprehajalne in nakupovalne ulic, ki velja za eno najbolj znanih na svetu. Sprehodili se bomo tudi po predelih Harajuku in Omotesando, ki slovita kot najbolj obiskani območji v mestu. Ne bomo izpustili ogleda templja Meiji, ki so ga postavili v čast cesarju Meijiju, ki je japonski vladal v začetku 20. stoletja in ki s svojimi obširnimi zelenimi površinami predstavlja tudi rekreacijsko območje domačinov. Prosto popoldne za samostojne oglede in nakupe.
 

Pri odhodu v septembru je, za doplačilo 65,00 EUR, možen obisk velikega turnirja v enem najbolj priljubljenih športov na Japonskem, sumu. Na Sumo Grand Tournamentu si boste lahko ogledali več dvobojev. Povratek v hotel in nočitev.
 

4. DAN: KAMAKURA - JOKOHAMI – YAMASHITA – TOKYO: Po zajtrku se bomo odpeljali do 50 km oddaljenega mesta Kamakura, ki je preživljalo svoje zlato obdobje v 13. stol., ko je bilo središče in največje mesto takratne Japonske. Pogledali si bomo tempelj Hase, kjer stoji čudovit, lesen 9 meterski kip budističnega božanstva Kanona, nato bomo obiskali tempelj Tsurugara Hachimanga, ki je glavni simbol mesta, sprehodili pa se bomo tudi po slikoviti nakupovalni ulici Komachidori. Počasi se bomo vrnili proti Tokiu. Na poti se bomo ustavili še v Jokohami, kjer se bomo zapeljali po veličastnem mostu nad jokohamskim pristaniščem. V enem največjih pristanišč na svetu se bomo ustavili tudi v parku Yamashita, ki so ga zgradili po najhujšem potresu v japonski zgodovini, za gradnjo pa so porabili odpadni material porušenih zgradb. Povratek v hotel. Nočitev.
 

5. DAN: TOKYO: Po zajtrku prosto za samostojne oglede velemesta in spoznavanje specifične japonske kulture. Nočitev.
 

6. DAN: FUJI – HAKONE - ASHI: Po zajtrku bomo zapustili prestolnico in se odpeljali do mogočne svete gore Fuji. Veličastni stožec, večino leta prekrit s snegom, se vzpenja z ravnine ob tihomorski obali otoka Honšuja. Povzpeli se bomo do petega platoja te najvišje japonske gore (3776 m) in uživali v čudovitem razgledu. Vožnja v Hakone, ki je znan po lepi, vulkanski naravi. Vožnja z ladjo po jezeru Ashi, z gondolo se boste zapeljali nad območjem Owakudani, zaradi številni vročih vodnih in žveplovih vrelcev imenovanem tudi »velika vrela dolina«. Po prihodu v riokan (tipično japonsko prenočišče) prosto za tople kopeli in tipično večerjo in nočitev.
 

7. DAN: MISHIMA – GION: Po japonskem zajtrku se bomo spustili v dolino do mesta Mishima, kjer se bomo vkrcali na vlak Shikansen, s katerim bomo 350 km razdaljo do Kiota prevozili v manj kot dveh urah.  Obiskali bomo predel Gion, ki slovi kot mestni predel gejš. Ta mestna četrt je zaslovela tudi zaradi knjižne uspešnice Spomini gejše, ki se dogaja prav tukaj. Grad Nijo nas bo prevzel s svojo izjemno arhitekturo in notranjo opremo, tempelj Kiyomizu ob vznožju gore Otowa, pa s čudovitimi vrtovi v najlepšem predelu mesta. Namestitev v hotelu Hearton 3* ali podobnem enake kategorije. Nočitev.
 

8. DAN: KINKAKUJI – RYOANJI – KIMONI: Zajtrk. Dopoldan si bomo ogledali znameniti tempelj Kinkakuji ali Zlati pavilijon, ki je bil v 14. stol. poletna rezidenca šoguna Ašikaga. Trinadstropno zgradbo, prekrito z zlatom, odlikuje tudi izjemna lega ob ribniku, kjer na vodni gladini lahko opazujemo njen odsev. Sledi ogled templja Ryoanji, ki slovi po svojem kamnitem vrtu in svetišča Heinan, ki ga je zgradil ustanovitelj mesta, cesar Kanmuja. Ogledali si bomo tudi čudovito modno revijo tradicionalnih japonskih kimonov. Pozno popoldne povratrek v hotel. Nočitev.
 

9. DAN: FUSHIMA – OSAKA: Po zajtrku se bomo odpeljali proti predmestju Fushimi, kjer bomo obiskali tempelj Fushjimi Inari, ki je znan po izredno čistih izvirih, ki jih izkoriščajo za izdelavo znanega sakeja. Zato je območje Kiota zelo pomembno za pridelavo japonskega vina sake. Ravno s tem namenom bomo obiskali muzej, kjer se bomo seznanili tudi z načinom izdelave. Nato se bomo odpeljali proti Osaki. Na poti sledi postanek v Nari, nekdanji japonski prestolnici. Sprehod po mestu, ki je pomembno kulturno središče. Obiskali bomo ene največjih lesenih stavb na svetu - tempelj Todaiji, ki ga krasi mogočen, šestnajst metrov visok bronast kip Bude iz 8. stol. Nato pa se bomo sprehodili po parku srnjadi. Prihod v drugo največje mesto na Japonskem, Osako. Namestitev v hotelu Osaka Daiichi Hotel. Nočitev.
 

10. DAN: OSAKA: Po zajtrku se bomo odpravili na raziskovanje mesta. Obiskali bomo mestni grad, ki predstavlja tradicionalno Osako, nato bomo nadaljevali proti nebotičniku Umeda, ki nas bo očaral s svojo futuristično obliko. Še zadnje nakupe bomo lahko opravili v najbolj priljubljeni mestni četrti Namba. Popoldan bomo obiskali enega največjih akvarijev na svetu, kjer bomo v glavnem bazenu naleteli tudi na mante ter največje ribe na svetu – kitovce. Zvečer prevoz na letališče, kjer bomo oddali prtljago in poleteli proti Evropi.
 

11. DAN: OSAKA – EVROPA: Prihod v Ljubljano oziroma na ene izmed bližnjih letališč.

 

DATUM ODHODA: 14. september 2017, 22. april 2018, 21. september 2018

 

CENA ARANŽMAJA NA OSEBO: 2.995,00 EUR

 

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 290,00 EUR

 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 15, v kolikor potuje manj potnikov (vsaj 10) se potovanje podraži za 310,00 EUR

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: letalski prevoz, letališke pristojbine, prevozi po programu, spanje v klimatiziranih dvoposteljnih sobah s kopalnico v navedenih hotelih oziroma podobnih hotelih enake kategorije 3*, zajtrki in navedeni obroki, ogledi po programu, vstopnine, vodenje potovanja lokalnega vodnika v angleškem jeziku, slovenski spremljevalec in organizacijski stroški.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vajinih naročilih in napitnine.

 

Splošni pogoji in navodila za potovanja so sestavni del aranžmaja in so na voljo v agenciji.
 

 

Kontaktirajte nas   

 

ali pokličite na  01 42 19 220