KUBA
 

Dežela polna presenečenj, kolonialne preteklosti ter

peščenih plaž Karibskega morja in Atlantskega oceana

 

 

INDIVIDUALNO  ALI SKUPINSKO POTOVANJE
 

1. DAN, POLET - HAVANA: Polet iz enega izmed bližnjih letališč v krogu Milano, Munchen, Dunaj, Benetke, Bologna, Ljubljana do Havane, kjer pristanemo v večernih urah. Po opravljenih carinskih formalnostih sledi prevoz do case particular v središču Havani. Namestitev ter nočitev.
 

2. DAN,  HAVANA: Zajtrk. Sledi ogled Havane, starega kolonialnega mesta, ki je bilo pred Castrovo revolucijo meka bogatih Američanov, ki so mestu pustili svoj pečat, viden predvsem v starih avtomobilih ameriške izdelave, ki jih domačini še vedno uporabljajo. To čudovito mesto si bomo najprej ogledali z obzidja mogočne utrdbe El Morro, ki je več stoletij varovala vhod v pristanišče. Nato se bomo odpeljali v mestno središče, na trg San Francisco, ki je nekoč služil kot glavni trg za trgovanje. Od tod se bomo sprehodili mimo cerkve San Francisco de Asis ter bronastega kipa Parisien Gentlemena in že bomo prispeli do najstarejšega trga v Havani, Plaza Vieja. Nato si bomo ogledali hotel Ambos Mundos, v katerem je v letih od 1930 do 1939 občasno prebival Ernest Hemingway in kjer je začel pisati svoj roman Komu zvoni. Na prijetni terasi si bomo, kot slavni pisatelj, tudi mi lako privoščili odličen kubanski koktail mojito. Nato se bomo sprehodili do parka Plaza de Armas, ki je obkrožen s čudovitimi kolonialnimi zgradbami - palačo Segundo Cabo, trdnjavo Real Fuerza, najlepšo baročno palačo na Kubi - Los Capitanes Generales, v kateri so danes prostori mestnega muzeja. Po slikovitih uličicah v starem delu mesta se bomo sprehodili do katedrale San Cristobal. Pokukali bomo tudi v znameniti bar Bodeguita del Medio, kjer so na stenah zapisani avtogrami slavnih obiskovalcev. Povratek v caso particular, prosto in nočitev.
 

Za doplačilo priporočamo obisk Cabare showa Le Parisien z vročimi plesalkami, plesalci in obilico salse.
 

3. DAN, HAVANA - COJIMAR - HAVANA: Zajtrk. Ta dan si bomo ogledali center Havane. Obiskali bomo Capitolio, kopijo sedeža zveznega parlamenta v Washingtonu, v kateri je nekoč domoval kubanski parlament. Mimo Centralnega parka se bomo sprehodili do bližnjega Muzeja Revolucije z znamenitim tankom, katerega je uporabljal Fidel Castro med svojimi zmagovitimi pohodi in prav tako njegovo ladjo Grandma, s katero je prišel iz Mehike na Kubo ter porazil svojega največjega nasprotnika Batisto - neusmiljenega diktatorja pred revolucijo. Izpred muzeja se bomo odpeljali do znamenitega Trga Revolucije, kjer je imel ob pomembnih kubanskih praznikih Castro svoje več urne govore. Peljali se bomo še mimo največjega pokopališča v Latinski Ameriki, kjer je pokopanih več kot milijon ljudi. Zaradi same velikosti je pokopališče razdeljeno na avenije in ulice. Že malce utrujeni se bomo z avtobusom odpeljali do bližnjega mesteca San Francisco de Paula. Vtis na nas bo naredila Hemingwayeva hacienda - Finca de la Vighia, na robu Havane, kjer je notranjost še vedno prav takšna kot je bila ob pisateljevem odhodu. Nadaljevali bomo z obiskom bližnje, slikovite vasice Cojimar, kjer je pisatelj dobil navdih, za Nobelovo nagrado nagrajeno novelo Starec in morje. V restavraciji La Terraza, kjer je tudi Hemingway rad preživljal popoldneve, se bomo odpočili in si lahko privoščili koktail daiquiri. Na povratku v Havano se bomo ustavili v tovarni, kjer izdelujejo znani kubanski rum. Povratek v caso particular, prosto in nočitev.
 

4. DAN, HAVANA - PINAR DEL RIO – VIÑALES - HAVANA:
Po zajtrku se bomo odpeljali do ene najlepših pokrajin dežele – province Pinar del Rio, ki slovi po najboljšem tobaku na svetu. Obiskali bomo tovarno, kjer še vedno ročno izdelujejo cenjene kubanske cigare. Nato se bomo odpeljali do simpatičnega Viñalesa, ki ga obkroža zanimiva kraška pokrajina z značilnimi stožčatimi »mogotami«. Ogledali si bomo »predzgodovinske poslikave«, ki se nahajajo na strmi steni gorovja Sierra de Vinales. V prijetni senci ob pogledu na stensko poslikavo si bomo privoščili kosilo. Nato se bomo s čolni popeljali skozi Indijansko kraško jamo. Povratek v Havano in nočitev.
 

5. DAN, HAVANA –  TRINIDAD: OPOZORILO: če potujeta samo dva potnika potem je direkten avtobusni prevoz iz Havane v Trinidad (brez ogledov ob poti).Ta dan nas čaka vožnja do Cienfuegosa, na južni, karibski obali Kube. Med potjo se bomo ustavili na eni izmed najlepših krokodiljih farm na svetu, kjer se bomo lahko od blizu spoznali s temi prazgodovinskimi pošastmi. Lahko bomo poskusili tudi krokodilje meso. S čolni se bomo popeljali po Jezeru zakladov, do Boca de Guame, kjer si bomo znali predstavljali življenje prvotnih naseljencev Kube – Indijancev Taino. Na poti se bomo ustavili še v znamenitem Prašičjem zalivu, kjer je potekalo izkrcanje upornikov, ki so želeli zrušiti komunistični režim Fidela Castra. Prihod v Cienfuegos, kratek ogled mesta in nadaljevanje vožnje prosti Trinidadu. Namestitev v casi particular in nočitev.
 

6. DAN, TRINIDAD: Zajtrk in ogled kolonialnega bisera - Trinidada, ki spada med svetovno kulturno dediščino UNESCA. Odpravili se bomo do središča mesta, si ogledali katedralo, muzej romantike, urejen v čudoviti kolonialni vili in obiskali znameniti lokal Chanchanchara, kjer bomo lahko poizkusili istoimensko pijačo. Preostanek dneva se bomo potepali po prijetnih uličicah baročnega Trinidada, si po želji privoščili ugodne nakupe cigar, si lahko za kosilo naročili okusne, poceni jastoge. Namestitev v casi particular v središču mesta. Zvečer se bomo odpravili na glavni trg, ki se zvečer spremeni v veliko plesišče salse in uživali bomo v pravem latinskem temperamentu. Nočitev.
 

7. DAN, TRINIDAD: OPOZORILO: v Trinidadu se lahko dogovorite za izlet v Santa Claro (v primeru, da potueta le dva potnika). Zajtrk in prosto za samostojne oglede mesta ali pa izlet v Cinfuegos oziroma Santa Claro – za izlet se najlaže dogovorite v casi particular, kjer spite ali pa v mestu. Nočitev.
 

8. DAN,  TRINIDAD - SANTA CLARA - VARADERO: OPOZORILO če potujeta samo dva potem je direkten avtobusni prevoz v Varadero brez ogleda Santa Clare
Zajtrk. Sledi vožnja do mesta Santa Clara. Sprehodili se bomo po samem jedru tega kolonialnega mesta. Končno bomo imeli priložnost, da se zazremo v veličasten kip karizmatičnega revolucionarja Che Guevare, obiščemo njegov mavzolej in postojimo pred večnim ognjem, katerega je v čast pogumnemu duhu Che Guevare prižgal nekdanji predsednik Fidel Castro. Ne bomo izpustili obiska muzeja na prostem, kjer je leta 1958 Che s samo 18 možmi spretno premagal Batistino vojsko. Po ogledu bomo nadaljevali z vožnjo proti Varaderu, najbolj znanemu letoviškemu kraju na Kubi, kjer si bomo privoščili zaslužene počitnice. Namestitev v hotelu na obali na osnovi All Inclusive.
 

9. DAN, VARADERO: Prosto za uživanje ali samostojne aktivnosti. Namestitev na osnovi All Inclusive. Nočitev.
 

Za doplačilo cca 100 CUC lahko obiščete v Delfinarij, kjer lahko plavate z delfini.
 

10. DAN, VARADERO - HAVANA: Zajtrk. Prosto do pozno popoldanskega prevoza na letališče, od koder bomo v večernih urah poleteli proti Evropi.   
 

11. DAN, POVRATEK: Pristanek na enem izmed bližnjih letališč.
 

Možnost podaljšanja potovanja v Varaderu:

10. - 13. DAN: Namestitev v prijetnem hotelu ob toplem in kristalno čistem Atlantskem oceanu. Možnost vodnih športov, ogleda spektakularnega showa z delfini, plavanje s temi simpatičnimi sesalci in še mnogo več.

14. DAN: Zajtrk. Po kosilu bomo zapustili hotel ter se odpeljali na letališče. Polet do enega izmed evropskih letališč. Obroki in pijača v letalu.

15. DAN: Pristanek na enem izmed bližnjih letlališč.

 

DATUMI SKUPINSKIH ODHODOV: 30. oktober 2017,

19. februar 2018, 23. april 2018, 25. junij 2018, 31. oktober 2018

 

DATUMI INDIVIDUALNIH ODHODOV: VSAK DAN po želji, glede na prosta mesta na letalu

 

CENA NA OSEBO ZA SKUPINSKO POTOVANJE: z ogledi Cinfuegosa in Santa Clare 1.895,00 EUR

 

CENA INDIVIDUALNO brez ogledov Cinfuegosa in Santa Clare: 1.795,00 EUR

 

DOPLAČILO ZA PODALJŠANJE POTOVANJA V VARADERU: 245,00 EUR

 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV SKUPINSKO: 15, v kolikor potuje manj potnikov vsaj 10 se cena podraži za 95,00 EUR po osebi

 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV INDIVIDUALNO: 2

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: mednaroden letalski prevoz, letališke pristojbine po Evropi, prevozi s klimatiziranim avtobusom in ladjico, spanje v klimatiziranih dvoposteljnih sobah s kopalnico (WC, prha) v casah particular na osnovi nočitev z zajtrkom, v Varaderu v hotelu s 4**** na osnovi All Inclusive, ogledi, vstopnine po programu, vodenje potovanja lokalnega vodnika v angleškem jeziku – pri skupinskih odhodih slovenski spremljevalec in organizacijski stroški.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO:, nezgodno zavarovanje 18,61 EUR – za potovanje na KUBO MORATE OBVEZNO IMETI UREJENO DODATNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE Z ASISTENCO, dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, cabare show cca. 40,00 CUC, storitve po vaših naročilih, napitnine, letališke pristojbine in vizum.

 

OBVEZNA DOPLAČILA: nezgodno zavarovanje 18,61 EUR zavarovanje si lahko uredite sami , kubanski vizum 35,00 EUR, vizum si lahko uredite tudi sami, napitnine na Kubi 25,00 EUR, plačljive na prijavnem mestu.

 

Splošni pogoji in navodila za potovanja so sestavni del aranžmaja in so na voljo v agenciji.

 

 

Kontaktirajte nas   

 

ali pokličite na  01 42 19 220