LAOS IN  TAJSKA

 

Spoznajmo deželi  starodavnih kultur, prisrčnih ljudi in slikovite narave

 

 

INDIVIDUALNO  ALI SKUPINSKO POTOVANJE

 

Laos ni tipična dežela Jugovzhodne Azije in je zato nekaj posebnega. Je kulturni mozaik z vplivi sosednjih dežel in Francozov, kar prav simpatično vpliva na deželo. Laos je izredno urejen in čist. Hrana je podobna tajski za nekatere celo okusnejša. Rezanci in riž so seveda na dnevnem meniju, tako za zajtrk, kot za kosilo in večerjo. Tudi tisti bolj navajeni domačega okusa bodo v Laosu prišli na svoj račun, saj tudi sadje, zelenjava in kruh predstavljajo velik del njihovega jedilnika. Lepota in neokrnjenost  narave sta glavna aduta Laosa, ki pa nima toliko pomembnih zgodovinskih spomenikov kot njene sosednje dežele. Laos je izredno prijeten za potovanje, tako za individualne potnike kot tudi za družine.

Tajska je zanimiva dežela, ki leži v osrčju jugovzhodne Azije, skoraj na sredini med Indijo in Kitajsko.  Pomembno mesto v tajskem gospodarstvu zavzema turizem, ki s svojo pestrostjo in raznolikostjo ugodi različnim okusom. Vendar pa se na Tajskem še najdejo mirni kotički, kjer vpliv turizma še ni povsem spremenil značilnega tajskega utripa življenja. Namen našega potovanja je, da  spoznamo prav to Tajsko. Tajska kraljeva družina, kot tudi oblika budizma, ki se je tu ohranila kot državna religija, sta del vsakdana in istočasno tudi najvišji vrednoti tega azijskega naroda. Budizem lahko opazujemo na vsakem koraku, pa naj si bodo to mogočni, raznobarvni templji ali skromni menihi, ki v živobarvnih haljah hitijo po živahnih bangkokških ulicah. Spoznali bomo, da Tajski ne pravijo zaman dežela smehljaja, saj so vsi ljudje prijazni, veseli in nasmejani, tako da kljub velikim razlikam med Evropo in Azijo dobimo občutek pristne domačnosti in gostoljubnosti. V številnih majhnih restavracijah, kot tudi kar na stojnicah, bomo lahko poizkusili raznoliko, po vsem svetu cenjeno tajsko hrano, kot so številne morske specialitete, sočno tropsko sadje, vegetarijanske dobrote, obilico čilija in nepogrešljiv riž. Za okusen in precej nasiten obrok bomo tako odšteli le nekaj deset bahtov (tajska valuta).

 

1. DAN, 23. december 2017: LJUBLJANA – ISTANBUL:  Ob 18.00 uri se dobimo na ljubljanskem letališču Brnik, od koder bomo ob 19.55 uri z letalsko družbo Turskih Airlines poleteli v Istanbul.Obroki in pijača v letalu.
 

2. DAN, 24. december 2017: ISTANBUL - BANGKOK: Ob 00.15 uri bomo pristali v Istanbulu in nato ob 01.55 uri nadaljevali z letom v Bangkok. Obroki in pijača v letalu. Ob 14.50 uri bomo pristali v Bangkoku, glavnem mestu Tajske. Po opravljenih mejnih formalnostih na letališču se bomo odpravili v hotel. Prosto za počitek ali masažo po napornem potovanju. Najbolj zagnani pa se zvečer lahko podate na obisk rdeče četrti Patpong, ali pa se (doplačilo 60€) odpeljete na svetovno znano tajsko predstavo Siam Namrit z vključeno večerjo. Na glamuroznem odru se vam bo predstavilo preko sto umetnikov, ki bodo nastopili v več kot petstotih različnih ekstravagantnih in bogatih kostumih. S Tajsko, duhovno in umetniško tradicijo vas bodo popeljali nazaj v čase Siamskega kraljestva. Povratek v hotel in nočitev.
 

3. DAN, 25. december 2017: BANGKOK– UDON THANI: Po zajtrku se bomo odpeljali na odkrivanje velemestnega utripa tajske prestolnice. Vkrcali se bomo na tipično tajsko dolgorepo ladjico in se popeljali po slikovitih kanalih – klongih. Med potjo bomo spoznali pestrost in raznolikost bangkoškega življenja na reki in se ob postanku vzpeli tudi na mogočen tempelj Jutranje zore  - Wat Arun, ki se samozavestno dviga nad reko Chao Phraya. Sledi ogled angelškega mesta, kot ga imenujejo Tajci. Kraljeva palača nas bo skupaj s templjem Wat Phra Kaewom – tempelj Smaragdnega Bude, osupnila s svojimi impresivnimi stavbami. Tempelj je znan kot najlepše in naj pomembnejše budistično svetišče na Tajskem. Zvečer  sledi vožnja z nočnim vlakom (spalnikom) do meje z Laosom.
 

4. DAN, 26. december 2017: VIENTIAN - BUDA PARK- VIENTIAN: Po zajtrku vstopimo v Laos. Razlika je opazna že takoj. Tajski vrvež zapustimo za seboj in se odpeljemo v hotel v Vientienu. Po krajšem počitku sledi ogled mesta Vientiana - današnje prestolnice Laosa. Očarani se bomo zagledali v zlato stupo That Luang, ki je verjetno najbolj pomemben nacionalni simbol Laosa in budistične religije. Nato bomo nadaljevali z ogledom  Koh Phra Kea – bivšega kraljevega templja, kjer je danes muzej. Ogledali si bomo najstarejši ohranjen tempelj Wat Sisaket s prečudovito arhitekturo in laoški slavolok zmage Patuxai, od koder bomo imeli panoramski pogled na mesto. Po kosilu se bomo odpeljali cca. 30km  JV do mesta, do Buda parka, kjer se bomo sprehodili med več kot 200 budističnimi in hindujskimi skulpturami. Prevoz nazaj do Vientiana, kjer bomo dan zaključili s potepanjem po nočni tržnici pri parku Chao Anouvong. Nočni bazar jer je poln barov, kavarnic, restavracij in stojnic. Sprehajalna pot, pa nam bo pričarala prečudovit pogled na reko Mekong, kjer se domačini rekreirajo in zabavajo.

 

5. DAN, 27. december 2017: VIENTIAN - VANG VIENG: Zjutraj, ko si bomo moč napolnili z zajtrkom se bomo podali na pot. Po približno treh urah vožnje se bomo pripeljali do mesta Vang Vieng. Začarani bomo ob pogledu na idilično okolico z kraškimi vrhovi, ki dajejo poseben pečat mestu in življenju ob reki. Popoldne se lahko prepustite radostim na reki (veslanje, ziplining), obiščete katero izmed znamenitih bližnjih kraških jam (Tham Jang) ali pa uživate v čarih modre lagune Tham Phu Kham. Prosto za večerjo ob reki, pijačo v enem izmed mnogih barov… Nočitev v gostišču.

 

6. DAN, 28. december 2017: VANG VIENG – LUANG PRABANG: Ta dan bomo po zajtrku začeli z vožnjo skozi hribovit del Laosa proti bivši prestolnici dežele. Med vožnjo bomo opazovali neokrnjeno naravo in prečudovite vrhove kraškega sveta. V popoldankih urah bomo prispli v Luang Prabang. Nastanitev v gostišču in prosto za večerjo in sprehod po prijetnih mestnih uličicah.
 

7. DAN, 29. december 2017: LUANG PRABANG - KUANG SII -  MOUNT PHOUSI: Po zajtrku bomo dan preživeli s raziskovanjem nekdanje prestolnice. Mesto, ki leži med rekama Nam Khan in Na Ou, je zaradi svojih kar 38 zgodovinskih templjev, ki se prepletajo s kolonialnimi zgradbami, pod zaščito UNESCA. V bivši kraljevi palači bomo obiskali narodni muzej. Ogledali si bomo tempelj Wat Visoun, najstarejši še delujoči tempelj v mestu, zgrajen leta 1513. Ne bomo izpustili obiska templja Wat Xsieng Thong, ki se ponaša z mnogimi bogato okrašenimi stavbami. Od tu se bomo peš podali v center mesta in se med potjo srečevali z značilnimi budističnimi spomeniki, kot je Svetišče Wat Aham in tempelj Wat Mai. Popoldan se bomo odpeljali do 30 km oddaljenih čudovitih slapov Kuang Sii, med katerimi se bomo sprehodili, pod njimi lahko tudi zaplavali. Vrnili se bomo nazaj v mesto in se povzpeli še na hrib Mount Phousi. Od tukaj bomo ob lepem pogledu na mesto in obe reki  počakali na sončni zahod. Pred povratkom se bosta ustavila še na nočni tržnici. Prevoz do hotela, nočitev.
 

8. DAN, 30. december 2017: LUANG PRABANG: Zajtrk. Prosto za samostojne oglede in raziskovanje mesta. Na voljo imate veliko možnosti izletov kot so: znamenite jame Pak Ou s kipci Bude, obisk organske farme, kjer spoznate življenje na polju in zgodbo »riž je življenje«, se odpravite na enodnevni treking in jahanje slonov, obiščete masažni salon in se prepustite uživanju ob tipični laoški masaži… Popoldne bomo poleteli v Bangkok, transfer in nastanitev.
 

9. DAN, 31. december 2017: BANGKOK – SURATHANI -KOH SAMUI: Po zajtrku bomo poleteli na Surathani, od koder bomo z ladjico zapluli proti Koh Samui. Prevoz do hotela ter namestitev v hote Namestitev in prosto.
 

10- 12. DAN 01. – 03. januar 2018: KOH SAMUI: Nameščeni bomo v prijetnem hotelu le nekaj metrov od morja, kjer nas bo prijetna melodija južnokitajskega morja zazibala v prijeten sen. Privoščili si bomo zaslužene počitnice ob toplem morju, primernem za plavanje, ribolov, kot tudi za potapljanje in občudovanje podvodne favne in flore. Ponuja se nam tudi možnost individualnih izletov po otoku, na katerem je veliko naravnih in zgodovinskih zanimivosti, ali pa obisk bližnjega nenaseljenega arhipelaga, ki je razglašen za narodni morski park. Od skupno osemdesetih otokov so naseljeni le trije. Na Koh Samuiju bomo preživeli nepozabne dni pod vročim tropskim soncem, kjer se lahko zatečeš v prijetno hladno okrilje visokih kokosovih palm…
 

13. DAN, 04. januar 2018: KOH SAMUI – BANGKOK – ISTANBUL:  Zajtrk. Zapustili bomo hotel in se odpeljali na letališče Surathani, od koder bomo poleteli proti Evropi. Obroki in pijača v letalu.
 

14. DAN, 05. januar 2018: PRIHOD DOMOV: Ob 06.25 uri bomo pristali v Istanbulu in nato ob 18.30 uri nadaljevali z letom v Ljubljano in na domačem letališču bomo pristali ob 19.00 uri.

 

PROGRAM V LAOSU SE LAHKO TUDI OBRNE !

Potni list mora biti veljaven vsaj 6 mesecev po prihodu domov.

 

DATUM ODHODA: 30. oktober 2017, 23. december 2017, 18. februar 2018, 25. april 2018, 28. november 2018

 

CENA ARANŽMAJA NA OSEBO: 2.165 EUR

 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 15, v kolikor potuje manj potnikov (vsaj 8) je cena potovanja  2.365 EUR

 

CENA VKLJUČUJE: Letalski prevoz, letališke pristojbine, prevozi po programu, spanje v klimatiziranih dvoposteljnih sobah s kopalnico v navedenih hotelih oziroma podobnih hotelih enake kategorije 3*, zajtrki in navedeni obroki, ogledi po programu, vstopnine, vodenje potovanja lokalnega vodnika v angleškem jeziku, slovenski spremljevalec in organizacijski stroški.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: Dodatna hrana, pijača, napitnine (cca 20$),  vizum na meji  31$, doplačilo za hotel 4* na otoku Koh Samui in zavarovanje z asistenco in riziko odpovedi

 

Splošni pogoji in navodila za potovanja so sestavni del aranžmaja in so na voljo v agenciji.

 

 

Želim izvedeti več   


ali pokličite na  01 42 19 220

 

 

 

Želim izvedeti več   

ali pokličite na  01 42 19 220