BURMA

 

Dežela najlepših templjev Azije ter prijaznih domačinov,

 

 

1.DAN, 21. december 2018, ZAGREB – DOHA - YANGOON:
Ob 07.00 uri pridete na Zagrebško letališče, od koder boste ob 09.05 uri z letalsko družbo Qatar Airways poleteli proti Dohi, kjer pristanete ob 16.35 uri. Ob 20.00 nadaljujete z letom proti Yangoonu, glavnem mestu Myanmara. Obroki in pijača v letalu.


2. DAN, 22. december 2018: YANGOON:
Ob 05.30 uri po krajevnem času boste pristali v Yangoonu. Ob izhodu iz letališča vas bo počakal predstavnik, ki bo poskrbel za prevoz do hotela Rose Garden ali podobnega.  Oglede mesta boste pričeli z obiskom 48 metrov visoke osemkotne pagode Sule, sledi ogled pagode Botataing in templja velikega ležečega bude.  Ob  sončnem zahodu se boste zagledali še v mogočno Shwedagon Pagodo. Povratek v hotel in nočitev.


3. DAN, 23. december 2018: RANGOON – ZLATA SKALA:
Po zajtrku sledi prevoz do približno 5 ur oddaljene Svete gore Kyaikhto, ene izmed največjih znamenitosti Burme. Na poti boste naredili še postankek na živopisni tržnici (če bo čas dopuščal). Prihod v hotel Mountain Top Hotel hotel  ter namestitev v dvoposteljnih  sobah. Popoldan sledi ogled Zlate skale, kjer naj bi po legeni šest budinih las držalo skalo visoko nad previsom. Nočitev.


4. DAN, 24. december  2018: ZLATA SKALA – RANGOON - BAGAN:
Zajtrk ter nadaljevanje z ogledi Zlate Skale. Sledi prevoz nazaj v Rangoon, na železniško postajo in spali vlak proti Baganu.


5. DAN, 25. december 2018: BAGAN:
Zajtrk. Sledi ogled Bagana - starodavne prestolnice, ki je svoj višek doživela v 11. stoletju. Najprej se boste odpeljali na slikovito lokalno tržnico v bližnjem mestecu Nyaung-U, nato si boste ogledali stupo Shwezigon, ki je zaradi svoje graciozne zvončaste oblike postala prototip za vse kasnejše stupe v Burmi. Sledi ogled templja Gubyaukhyi, ki se ponaša z raznobarvnimi freskami iz budinega življenja. Tempelj Ananda Pahto velja za enega izmed najlepših, največjih in najbolje ohranjenih templjev Bagana. V poznih popoldanskih urah se boste povzpeli na enega izmed številnih templjev in pričakali nepozaben sončni zahod. Namestitev in nočitev v istem hotelu.


6. DAN, 26. december 2018: BAGAN - KALAW
Po zajtrku boste nadaljevali z ogledi Bagana in se nato odpeljali proti Kalawu. Na poti boste naredili postanek za fotografiranje Mt Popa. Prihod v Kalaw ter namestitev v hotelu Dream Mountain Resort v 3 x Delux Twin/dbl rooms and 2 x Executive Deluxe room


7. DAN, 27. december 2018: KALAW – TREKKING
Po zajtrku boste pričeli s trekkingom proti jezeru Inle. Glavno prtljago bodo odpeljali do hotela na jezeru Inle,vi se boste samo z najnujnejšim podali na zanimiv dvodnevni trekking proti jezeru Inle. Med potjo boste srečevali majhne vasice, prečkali polja in gozdove. Nočitev pri domačinih ali pa v budističnem samostanu ali v Myat Saytaman Traditonal bamboo house v več posteljnih sobah (odvisno od zasedenosti) s skupnimi kopalnicami s samo hladno vodo. Za vso hrano bo poskrbljeno. 


8. DAN, 28. december 2018, TREKKING – JEZERO INLE:
Po zajtrku boste nadaljevali s trekkingom približno do poldneva, ko boste prispeli na zahodni del jezera Inle. Po kosilu vas bodo s čolni odpeljali do hotela na jezeru Shwe Inn Thar Floating Resort. V popoldanskih urah boste pričeli z ogledi zanimivosti. Nočitev.


9. DAN, 29. december 2018, JEZERO INLE :
Po zajtrku se boste vkrcali na ladjico in se podali na raziskovanje jezera, kjer se boste med drugim srečali tudi s pripadniki plemena Intha, ki se preživljajo z ribolovom in živijo v hišicah na kolih. Na lokalni tržnici se boste navduševali nad različnimi izdelki umetne obrti iz tega področja, obiskali boste še manufakturo, kjer izdelujejo tradicionalne burmanske cigare in kovačnico sredi jezera. Ogledali si boste tempelj sredi jezera. V bližini so občasno tudi pripadnice plemena Padong. Za to pleme je značilno, da ženske okoli vratu nosijo kovinske obročke, ki jim z leti nesorazmerno podaljšajo vrat. Obiskali boste Shwe Inn Thein. Povratek v isti hotel in nočitev.


10. DAN, 30. december 2018, JEZERO INLE
Zajtrk. Ta dan se boste podali na odkrivanje ruševin Shanske kraljevine, ki se nahajajo globo ob jugu jezera. Nočitev v istem resortu.


11. DAN, 31. december 2018: JEZERO INLE – HEHO – YANGOON – NGWESAUNG:
Po zajtrku sledi prevoz na letališče, od koder boste poleteli proti Yangoonu. Iz letališča sledi prevoz po cesti do Ngwesaunga (cca 5ur). Namestitev in nočitev v Myanmar Treasure baech resortu.  ZA NOVOLETNO VEČERJO ŠE NI ZNANO ALI BO OBVEZNA IN KAKŠNA BO CENA. Nočitev.


12. in 15. DAN, 01. in 04. januar 2019. NGWASAUNG:
Zajtrk ter prosto za počitek, plavanje v toplem tropskem morju in uživanje na peščenih plažah, ki jih obrobljajo visoke kokosove palme. Lahko se boste sprehodila do zanimive ribiške vasice, kjer vam bodo prijazni domačini, ki se preživljajo pretežno z ribolovom z veseljem pripravili kakšno morsko pojedino. Ponuja se vam možnost izleta do bližnjih nenaseljenih otočkov, kjer si boste lahko privoščila snorkljanje ali potapljanje. Nočitev v istem hotelu.


16. DAN, 05. januar 2018: RANGOON:
Zajtrk in prevoz po cesti nazaj v Rangoon Prosto za samostojne aktivnosti ter nočitev v  hotelu Rose Garden ali podobnem..


17. DAN, 06. januar 2018: RANGOON – DOHA:
Zgodnji prevoz na letališče, od koder boste ob 07.40 uri poleteli v Doho s pristankom ob 11.35 uri. Možnost ogleda mesta za doplačilo.


18. DAN, 07. januar 2018: DOHA – ZAGREB:
Ob 01.50 uri boste poleteli proti Zagrebu, kjer pristanete ob 06.00 uri.

 

DATUM ODHODA: 21. DECEMBER 2018

 

CENA ARANŽMAJA: 2.695,00 EUR

 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 10

NAJVEČJE ŠTEVILO POTNIKOV: 19

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu, prevozi s klimatiziranimi vozili po Burmi, vožnja s čolnom, spanje v klimatiziranih troposteljni/ dvoposteljni sobi s kopalnico v navedenih hotelih oziroma podobnih hotelih enake kategorije, zajtrki in navedeni obroki, ogledi v Burmi, vstopnine, vodenje potovanja lokalnega vodnika v angleškem jeziku ter slovenski spremljevalec pri najmanj 15 potnikih.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: vizum za Burmo; 50,00 EUR, dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih in napitnine.

 

 

PRIJAVE: Ob prijavi izpolnite prijavnico in plačate varščino 30% cene aranžmaja, preostali del pa najpozneje 15 dni pred odhodom. Plačilo varščine vam zagotavlja rezervacijo. Pri morebitnih odjavah upoštevamo Splošne pogoje za potovanja, ki so vam na voljo v naši agenciji. Potujete na svojo odgovornost, lahko pa vam uredimo zdravstveno zavarovanje za potovanje in zavarovanje rizika odpovedi. Splošni pogoji in navodila za potovanja so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v naši poslovalnici. Pridržujemo si pravico do spremembe cene aranžmaja, če se spremenijo devizna razmerja.  Za prijave veljajo Splošni pogoji in navodila za potovanja  ENZ.ZO TA.

 

Želim izvedeti več   

ali pokličite na  01 42 19 220