ŠRI LANKA
 

Odgrnite tančico skrivnostne Šrilanke in si privoščite potepanje po starodavnih templjih, lenarjenje na peščenih plažah, vse skozi pa občudovanje rajske pokrajine

 

DATUM ODHODA: 24. DECEMBER 2015

CENA ARANŽMAJA NA OSEBO: 1.855,00 EUR

 

1. DAN, 24.12. 2015: ZAGREB - DUBAJ - COLOMBO: Ob 12.00 uri se dobimo na letališču Pleso v Zagrebu, od koder bomo ob 13.40 uri z letalsko družbo Fly Dubai poleteli v Dubaj, kjer bomo pristali ob 22.10 uri. Ob 23.15 uri bomo nadaljevali z letom proti Šri Lanki.

 

2. DAN, 25. 12. 2015: COLOMBO – KEGALLE - SIGIRIYA: V Colombu, prestolnici Šri Lanke bomo pristali ob 05.10 uri po krajevnem času. Po opravljenih carinskih formalnostih bomo začeli spoznavati znamenitosti te čudovite dežele. Najprej bomo obiskali znamenito ribiško tržnico, ki je v teh jutranjih najbolj živahna. Doživeli bomo vsakdan tukajšnjih ribičev in spoznali številne vrste rib, vse od pisanih papagajk, do koralnih morskih psov in ogromnih tun,... Vse to in še mnogo več se najde na tržnici polni vrveža, medtem ko nedaleč stran v zalivu mirno počivajo ribiške ladje. Na poti proti Sigiriyi se bomo ustavili v »Millennium Elephant Foundation«, fundaciji, ki oskrbuje tempeljske in bivše delovne slone. Slone bomo jahali, jim pomagali pri njihovem najljubšem opravilu - kopanju, jih nahranili in obiskali njihove bivalne prostore. Ogledali si bomo tudi »tovarnico«, kjer iz slonjih izrebkov izdelujejo papir. Ta dan bomo tudi izkoristili in naredili še nepogrešljiv skok na vrt začimb, po katerih otok slovi. Ravno tako ne bomo izpustili obiska manjše tovarnice, kjer ročno izdelujejo, različne umetelne izdelke iz kravjega ter bivoljevega usnja. Prihod v Sigiriyo, večerja ter nočitev.

 

3. DAN, 26. 12. 2015: SIGIRIYA - NARODNI PARK MINNERYA ali KAUDULLA – PIDURANGALA - SIGIRIYA: Po zajtrku sledi ogled Sigirye, skalne rezidence kralja Kasyape iz 5. st. Ko se bomo povzpeli po strmih stopnicah navpične skalne gmote, se nam bo razodel pogled na edine posvetne freske na otoku. Od nekoč petsto fresk jih je ohranjenih le še dvaindvajset. Skozi "levje šape", od koder tudi ime skali - Levja skala, se bomo dvignili na vrh nekdanjega kraljevega zimskega domovanja, kjer se odpre obzorje nad tem rajskim otokom. V popoldanskih urah se boste lahko za doplačilo zapeljali do bližnjega narodnega parka Minnerya ali Kaudulla (vodnik se bo na samem mestu odločil, v kater park vas bo peljal, saj je odvisno kje se bodo takrat nahajale večje skupine živali). Vožnja skozi divjino, vam bo na safariju omogočila, da opazujete divje eksotične živali, v njihovem naravnem okolju. Ostali se bomo po džunglskem področju dvignili na kamniti osamelec Pidurangala, kjer se skrivajo ostanki budističnega samostana. Prevoz nazaj v Sigiriyo, večerja in nočitev.

 

      

 

4. DAN; 27. 12. 2015: SIGIRIYA – POLONNARUWA – SIGIRIYA: Po zajtrku sledi prevoz do Polonnaruwe, ki je bila najpomembnejše središče Ceylona od 10. do 13. stoletja. Ogled mesta in številnih templjev, najbolje ohranjenih primerkov sinhaleške kulture, bomo pričeli z obiskom knjižnice Potgul Vihare in se malo severneje ustavili še ob nenavadno realističnem 4 metre visokem kipu religioznega učitelja Agastaye. Malo naprej si bomo ob zgoščenem kompleksu templjev, posvetnih objektov in svetišč, ki vključujejo tudi Gal Viharo, najbolj znano šrilanško skupino Budinih podob, izklesanih iz enega kosa skale, zlahka predstavljali bogastvo in moč tedanjega kraljestva. V Hiriwaduni se lahko za dopačilo odločite za vožnjo z na Šri Lanki tipično, volovsko vprego do jezerca, kjer se boste s kanuji zapeljali na drugo stran. V ruralnem okolju, med nasadi koruze, čilijia, arašidov,… vas bodo prijazni kmetje pričakali s tipičnim, iz domačih sestavin, pripravljenim kosilcem. Ta dan bomo lahko tudi "zapravljali" v tovarni, kjer še vedno, večinoma ročno izdelujejo različne predmete iz lesa (znane šrilanške maske) in v tovarni batika, kjer na tradicionalni način še vedno izdelujejo ročno tkane in slikane bombažne in svilene umetnine. Prevoz nazaj v hotel, večerja in nočitev.

 

5. DAN, 28. 12. 2015: SIGIRIYA – DAMBULLA - KANDY: Zajtrk. Dopoldan bomo izkoristili za obisk Dambulle, kjer si bomo ogledali budistične jamske templje. Po rahlem vzpenjanju po vročih skalah in stopnicah bomo bogato nagrajeni z obiskom petih skrivnostnih votlin, ki čuvajo neštete podobe Bud. V Matali se bomo ustavili v templju Alu Vihara, kjer je bil prvič zapisan budističen nauk. Prihod v Kandy. Sprehod po tem prijetnem mestu, ki leži ob umetnem jezeru, bomo pričeli z obiskom najbolj znanega templja na otoku - Dalada Maligawa, kjer čuvajo Budin zob, ki kot najpomembnejša relikvija privlači množice domačih in tujih turistov. Večer bomo preživeli skupaj s plesalci tradicionalnih, predvsem Kandyjskih plesov, ki vključujejo tudi hojo po ognju. Prevoz do hotela večerja in nočitev.

 

6. DAN, 29. 12. 2015: KANDY: Zajtrk. Dopoldan bomo obiskali Udawata Kele, kjer bomo skoraj v mestu, spoznali džunglo, ki skriva zanimive rastline in živali. Tako bomo naleteli na metulje velikane, srne, radožive opice in z malo sreče bomo opazili tudi divje prašice. Kasneje bomo obiskali bogato založeno živilsko tržnico. V Kandy-ju se bomo zagledali v ogromen bel kip Bude, ki budno bdi na vrhu hriba in čuva mesto pod seboj. V bližini mesta bomo stopili v tipično Šrilanško vas, ki se nahaja na obrobju čudovite gorske verige Hanthana. Tukaj bomo imeli priložnost spoznati skromen način življenja prijetnih domačinov. Prebivalci so predvsem poljedelci in pretežno pridelujejo riž in živijo v skladu z njihovimi tradicijami in običaji. Šri Lanko radi imenujemo tudi Biser Indijskega oceana, saj je znana po najboljših safirjih na svetu. Ogledali si bomo tovarnico, kjer nam bodo predstavili proces pridobivanje teh dragih kamnov. Naš današnji dan bomo zaključili z večernim sprehodom okorg jezera, ki predstavlja srce mesta. Prevoz do hotela, večerja in nočitev.

 

Za prijave do 23. novembra privarčujete 50€

 

7. DAN, 30. 12. 2015: KANDY –NUWARA ELIYA – ELLA: Po zajtrku se bomo odpeljali do hribovitega področja Nuwara Eliye, kjer domačini gojijo najboljši čaj na svetu na višini okoli 2000 metrov. Ogled čajevih plantaž in tovarnice za predelavo z možnostjo nakupa. Na poti se bomo ustavili in si lahko privoščili osvežilno kopel pri slapovih Ramboda. Popoldan bomo nadaljevali z najlepšo vožnjo z vlakom na Šri Lanki, na relaciji Nanu Oya – Ella. Pogled se nam bo razprostiral na hribovje pokrito s čajnimi plantažami. Prihod v Ello, večerja in nočitev.

 

8. DAN, 31. 12. 2015: ELLA – AHANGAMA – UNAWATUNA: Po zajtrku bomo pričeli z »raziskovanjem« neokrnjene narave v okolici Elle. Našo pot bomo nadaljevali po južni obali Šri Lanke. Ustavili se bomo v Ahangami, kjer bomo spoznali ribiče, ki sedijo na hoduljah v morju in čakajo na bogat ulov. Prihod v Unawatuno, ki je bila leta 2002 na kanalu Discovery proglašena za najlepšo plažo na svetu. Namestitev v hotelu ob plaži v Unawatuni.

 

9. -11. DAN, 01.- 03. 01. 2016: UNAWATUNA: Zajtrk ter prosto za samostojne aktivnosti ali le za poležavanje na čudobitih plažah Unawatune. V okolici se lahko odločite za opazovanje sinjih kitov in delfinov, lahko obiščete lagune mangrov, vstopite v bližnjo utrdbeno mesto Galle,... in še in še. Namestitev na osnovi nočitve z zajtrkom.

 

12. DAN, 04. 01. 2016: UNAWATUNA – COLOMBO: Po zajtrku prosto do večernega prevoza na letališče.

 

13. DAN; 05. 01. 2016: COLOMBO – DUBAJ – ZAGREB: Ob 01.40 uri bomo poleteli v Dubaj, kjer bomo pristali ob 05.15 uri nato bomo ob 09.40 uri iz Dubaja poleteli v Zagreb, s pristankom ob 13.00 uri.

 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 12

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: navedeni letalski prevozi, letališke pristojbine (353,00 EUR na dan 24.06.2015), prevozi s klimatiziranim avtobusu po Šri Lanki, 7 x pol penziono v hotelih s 3*** oziroma butičnih hotelih, 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu s 3*** v Unawatuni, obisk ribje tržnice, ogled po Millennium Elephant fundaciji, jahanje in kopanje slonov, obisk tovarnice papirja iz slonjih iztrebkov, ogled vrta začimb, obisk delavnice usnja, izlet v starodavno prestolnico Polonnaruwa, obish Levje skale Sigiriya, Obisk jamskih templjev v Dambulli, ogled hindujskega templja v Matali, obisk tovarne dragih kamnov, kulturna predstava v Kandyu, obisk templja Budinega zoba, obisk živilske tržnice, ogled templja z budinim kipom v Kandyu, obisk Džungle Udawatta Kele, obisk tipične vasi, ogled tovarne in plantaž čaja, vožnja z vlakom ter vodenje v slovenskem jeziku.

 
 
 
 
V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti po vaših željah, storitve po vaših naročilih, vizum za Šri Lanko 30,00 EUR, prevoz do Zagreba in nazaj, ki bo organiziran, cena je odvisna od števila prijavljenih.
 
 
PRIJAVE: Ob prijavi izpolnite prijavnico in plačate varščino 30% cene aranžmaja, preostali del pa najpozneje 15 dni pred odhodom. Plačilo varščine vam zagotavlja rezervacijo. Pri morebitnih odjavah upoštevamo Splošne pogoje za potovanja, ki 
so vam na voljo v naši agenciji. Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi zadostno število potnikov. Potujete na svojo odgovornost, lahko pa vam uredimo zdravstveno zavarovanje za potovanje in zavarovanje rizika odpovedi. Splošni pogoji in navodila za potovanja so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v naši poslovalnici. 
 
Pridržujemo si pravico do spremembe cene aranžmaja, če se spremenijo devizna razmerja. Za prijave veljajo Splošni pogoji in navodila za potovanja ENZ.ZO TA.      
 

Kontaktirajte nas   

 

ali pokličite na  01 42 19 220