NOVOLETNA TAJSKA – KOH SAMUI

 

Iz angelskega mesta, skozi divjino džungle, do rajskega otoka Koh Samui


INDIVIDUALNO  ALI SKUPINSKO POTOVANJE

 

1.DAN, 23. december 2018: LJUBLJANA – ISTANBUL:
Ob 18.00 uri se dobimo na ljubljanskem letališču Brnik, od koder bomo ob 19.55 uri z letalsko družbo Turskih Airlines poleteli v Istanbul. Obroki in pijača v letalu.


2. DAN, 24. december 2018: ISTANBUL – BANGKOK – CHIANG MAI:
Ob 00.15 uri bomo pristali v Istanbulu in nato ob 01.55 uri nadaljevali z letom v Bangkok. Obroki in pijača v letalu. Ob 14.50 uri bomo pristali v Bangkoku, glavnem mestu Tajske. Po opravljenih carinskih formalnostih v večernih urah nadaljujemo polet proti drugemu največjemu tajskemu mestu, 695 km oddaljenemu Chiang Maiu. Prevoz do hotela Pornping ali podobnega, namestitev in nočitev.


3. DAN, 25. december 2018: CHIANG MAI:
Zajtrk in ogled »Vrtnice severa«, kakor radi imenujejo Chiang Mai, ki se razprostira ob reki Ping. Ogledali si bomo tempelj –- Wat Phra Thart, ki leži na gori Doi Suthep in je znan kot simbol Chiang Maia. Ustavili se bomo še v tovarnicah, kjer še vedno ročno tkejo svilo, izdelujejo senčnike, izdelke iz lesa, ratana in keramike, ter v brusilnici dragih kamnov. Popoldanske urice bomo preživeli v Kraljestvu tigrov (vstopnina za doplačilo),  kjer se bomo lahko lahko fotografirali s temi velikimi mačkami, saj jih v omenjenem kraljestvu lagodno živi več kot 100. Povratek v hotel ter nočitev. 


4. DAN, 26. december 2018: CHIANG MAI - CHIANG RAI:
Zajtrk in prosto za samostojne oglede ali nakupe. Za doplačilo 55,00 EUR možnost celodnevnega izleta v Chiang Rai, ki leži v srcu Zlatega Trikotnika, ob tromeji Laos, Myanmar (Burma) in Tajska. Najprej se bomo ustavili v Belem Templju, katerega priznani tajski umetnik sam gradi že destletja.  Sledi postanek v vasici plemena Padong, bolj znanega po imenu »dolgovrati Kareni«. Padongi vsem ženskam v plemenu že kot malim deklicam okoli vratu obešajo obroče, ki jim z leti nesorazmerno podaljšajo vrat. Nato se bomo odpeljali k obrežju velike mejne reke Mekong, kjer nas bo čakalo kosilo. S čolni se bomo zapeljali do tromeje Tajska, Burma in Laos, kjer bomo tudi pristali in se podali na krajši sprehod. Če bomo imeli dovolj časa bomo obiskali še najbolj severno mestece na Tajskem - Mae Sai, ki leži ob tajsko-burmanski meji in slovi po ugodnih nakupih. Prevoz nazaj v  Chiang Mai in nočitev.


5. - 6. DAN, 27.- 28. december 2018: TREKING:
Po zajtrku pride na vrsto že težko pričakovani treking. S »pick up« džipi se bomo iz Chiang Maia odpeljali do vznožja hribovitega džungelskega področja, od koder bomo pot nadaljevali peš do vasi gostoljubnih gorskih plemen in v njihovih lesenih kolibah tudi povečerjali in prenočili.  Po tipični plemenski večerji bomo sredi vasi posedli okrog ognja. Prisluškovali bomo nenavadnim zvokom džungle in morda celo skrivnostnim legendam vaškega vrača. Naslednji dan zjutraj nas čaka nekaj urna hoja do vasi plemena Karen. Kareni izhajajo iz Burme in so od gorskih plemen najštevilnejši. So animisti, budisti, med njimi najdeš celo kristjane.  Sledi ježa na simpatičnih slonih nato pa pot pod noge in hop na bambusove splave, s katerimi se bomo spuščali včasih tudi po precej deročih vodah gorske reke do mesta, kjer nas bodo čakali džipi, ki nas bodo odpeljali nazaj v Chiang Mai. Nočitev.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Namesto dvodnevnega trekinga se lahko odločite tudi za naslednji program, ki pa je za 85,00 EUR dražji - slovenski spremljevalec gre tja, kamor se prijavi več potnikov:


5. DAN, 27. december 2018: SLONJI KAMP:
Po zajtrku se boste odpeljali do slonjega kampa, kjer vas čaka nekaj urna ježa na teh simpatičnih velikanih po okoliški džungli.  Ogledali si boste tudi spektakularno predstavo s sloni in pa neverjetno slonje slikanje na platno. Po prijetni ježi se boste z bambusovimi splavi spustili po reki Mae Tang do mesta, kjer vas bodo pobrali džipi in vas odpeljali nazaj do Chiang Maia. Nočitev.


6. DAN, 28. december 2018: ŽIVALSKI VRT:
Zajtrk in obisk živalskega vrta, ki velja za najlepšega na Tajskem. Povratek v hotel in nočitev. Lahko pa se odločite za celodnevni tečaj Tajske kuhinje. Najprej se boste odpravili na tržnico in izbrali sveže sestavine, s katerimi boste s pomočjo veščih kuharjev pripravili nekaj okusnih tajskih dobrot. Povratek v hotel in nočitev.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


7. DAN, 29 . december 2018:  CHIANG MAI– KOH SAMUI:
Zajtrk in prevoz na letališče. Polet preko Bangkoka na jug Tajske in nato prevoz v pristanišče, od koder se bomo z ladjico odpeljali proti otoku Koh Samui. Prevoz do hotela Samui Laguna Resort oz. Weekender ali podobne namestitve iste kategorije, Namestitev.

 

                                KONTAKTIRAJTE NAS

 


8. - 10. DAN, 30. december 2018 – 01. januar 2019: KOH SAMUI:
Zajtrk. Bivali bomo v prijetnem hotelu le nekaj metrov od morja, kjer nas bo nežna melodija južnokitajskega morja zazibala v prijeten sen. Privoščili si bomo zaslužene počitnice ob toplem morju, primernem za plavanje, ribolov, kot tudi za potapljanje in občudovanje podvodne favne in flore. Ponuja se nam tudi možnost individualnih izletov po otoku, na katerem je veliko naravnih in zgodovinskih zanimivosti, ali pa obisk bližnjega nenaseljenega arhipelaga, ki je razglašen za narodni morski park. Od skupno osemdesetih otokov so naseljeni le trije. Na Koh Samuiju bomo preživeli nepozabne dni pod vročim tropskim soncem, kjer se lahko zatečeš v prijetno hladno okrilje visokih kokosovih palm. Priprava na najdaljšo noč. Cena morebitne obvezne novoletne večerje še ni znana (cca 30,00 do 40,00 EUR). Nočitev.


11. DAN, 02. januar 2019: KOH SAMUI - BANGKOK:
Zajtrk in prevoz v pristanišče, od koder bomo odpluli na celino. Avtobus nas bo pripeljal na železniško postajo, od koder bomo s spalnim vlakom (lahko tudi s spalnim avtobusom) nadaljevali pot proti Bangkoku.


12. DAN, 03. januar 2019:  BANGKOK:
Jutranji prihod v Bangkok. Transfer do hotela Bangkok City ali podobnega. Vkrcali se bomo na tipično tajsko "dolgorepo" ladjico in se popeljali po slikovitih kanalih - klongih, kjer bomo spoznavali pestrost in raznolikost bangkoškega življenja na reki. Med potjo se bomo povzpeli na mogočen Tempelj jutranje zore – Wat Arun, ki se samozavestno dviga nad reko Chao Phraya. Sledi ogled Bangkoka, angelskega mesta, kot ga imenujejo Tajci. Kraljeva palača nas bo osupnila s svojimi impresivnimi stavbami, skupaj z Wat Phra Kaewom - Templjem Smaragdnega Bude, ki je znan kot najlepše in najpomembnejše budistično svetišče na Tajskem. Ogledali si bomo še najstarejši bangkoški tempelj - Wat Pho, kjer veličastni in enormni (46 m) Buda v nirvani sproščeno počiva.


13. DAN, 04. januar 2019: BANGKOK – PLAVAJOČE TRŽNICE – TRAIN MARKET:
Za doplačilo 40,00 EUR možnost celodnevnega izleta v provinco Kanchanaburi. Po zgodnjem zajtrku se bomo po kakšni uri vožnje ustavili v mestecu Maeklong, ki slovi po edinstveni tržnici na tirih, ki jo domačini imenujejo kar Tržnica zaprtih tend. Nadaljevali bomo z vožnjo v Damnoen Saduak, kjer se bomo s čolni zapeljali skozi najlepše plavajoče tržnice na Tajskem. Ta dan nas čaka tudi obisk Kanchanaburija, kjer se bomo sprehodili po opevanem in zgodovinskem mostu na reki Kwai. Sledi še ogled vojnega muzeja in pokopališča. Povratek nazaj v Bangkok. Nočitev.


14. DAN, 05. januar 2019: BANGKOK – ISTANBUL:
Zajtrk in prosto do prevoza na letališče, od koder bomo ob 23.45 poleteli proti Istanbulu. Obroki in pijača v letalu.


15. DAN, 06. januar 2018: ISTANBUL - ZAGREB:
Ob 06.05 uri bomo pristali v Istanbulu. Lahko se odločite za brezplačen ogled mesta s Turkish airlines, ki vključuje tudi kosilo. Ob 19.00 uri nadaljujemo z letom v Zagreb, kjer pristanemo ob 19.05 uri.

 

DATUM ODHODA: 23. DECEMBER 2018

 

CENA ARANŽMAJA: 1.745,00 EUR

 

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 335,00 EUR

 

POPUST ZA OTROKA OD 2 DO 12 LET V SOBI S STARŠI: 145,00 EUR

 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 20, v kolikor potuje manj kot 20 potnikov (vsaj 15), se aranžma podraži za 95,00 EUR po osebi, (vsaj 10) potnikov 150,00 EUR na osebo

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: NAVEDEN letalski prevoz do Bangkoka in nazaj, navedeni leti po Tajski, letališke pristojbine, prevozi s spalnimi vlaki ali avtobusi, minibusi, »pick up« džipi in ladjo po Tajski, spanje v klimatiziranih dvoposteljnih sobah s kopalnico (WC, prha) v hotelih turistične kategorije (razen na trekingu), zajtrki in navedeni obroki, ogledi, vstopnine, na trekingu polni penzion, vodenje potovanja lokalnega vodnika v angleškem jeziku in slovenskega spremljevalca pri skupinskih odhodih ter organizacijski stroški.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine 25,00 EUR, nezgodno zavarovanje. 

 

Želim izvedeti več   

ali pokličite na  01 42 19 220