INDONEZIJA - OTOK BALI

 

Doživimo pristen čar popolne eksotike, obiščite indonezijske templje ter si privoščite oddih na peščenih plažah rajskega  otočka. 

 

SKUPINSKO POTOVANJE

 

1. DAN, 29. DECEMBER 2019, LJUBLJANA – ISTANBUL - BALI

Ob 17.30 uri se zberemo na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, od koder bomo ob 19.55 uri z letalsko družbo Turkish Airlines poleteli v Istanbul, kjer bomo pristali ob 00.15 uri.Obroki in pijača v letalu.

2. DAN, 30. DECEMBER 2019, ISTANBUL - BALI

Nadaljevali bomo s poletom proti Baliju ob 01.20 uri. V Dempasarju, glavnem mestu otoka bomo pristali ob 19.30 uri. Obroki in pijača v letalu. Po opravljenih carinskih formalnostih, nas bo na letališču pričakal predstavnik, ki bo poskrbel za prevoz do našega hotelaBali Dream Resort Ubud. Namestitev v dvoposteljnih sobah in nočitev.

3. DAN, 31. DECEMBER 2019, UBUD 

Zajtrk. Prosto za uživanje na otoku bogov. Na recepciji hotela nas bo pričakal lokalni vodnik in skupaj se bomo odpravili na celodnevni izlet. V notranjosti otoka si bomo ogledali Tirta Empul – tempelj svetih izvirov, kamor si še vedno hodijo množice domačinov izpirati svoje grehe. Sledi obisk bližnjega Gunung Kawi-ja, ki velja za eno izmed največjih in najstarejših zgodovinskih znamenitosti Balija. Deset v živo skalo izklesanih jamskih pagod, predstavlja 10 članov balijske kraljeve družine iz 11. stoletja. V Tegallalangu se bomo zazrli v verjetno najlepše riževe terase na otoku, ki se po strmih pobočjih vijejo globoko v dolino. Prevoz nazaj do hotelain priprave na najdaljšo noč v letu. Nočitev. 

4. DAN, 1. JANUAR 2019, UBUD 

Zajtrk. Prosto za samostojno raziskovanje živahnega Ubuda ter okolice. Celodnevni izlet v notranjost otoka, do tipične balijske vasice, kjer se boste naučili kako se iz naravnih materialov izdelujejo tradicionalne balijske daritve. V vasi vam bodo pokazali kako se pripravi najboljša balijska kava in njihovo žganje –arak. Po okusnem indonezijskem kosilu pod dišečimi drevesi, se boste odpeljali do jezera Beratan, od koder boste lahko tudi sami odveslali do enega izmed najbolj svetih templjev na otoku do templja Ulun Danu. Mimo čudovitih riževih teras Jati Luih se boste v večernih urah vrnili nazaj v hotel. Doplačilo cca 70,00 EUR na osebo. Nočitev v istem hotelu.

5. DAN, 2. JANUAR 2019, UBUD - SANUR 

Zjutraj si bomo še pred zajtrkom privoščili voden sprehod po bližnjih riževih terasah (bližina Ubuda). Zajtrk. Prosto za še zadnji potep po Ubudu. Možen še organiziran ogled Parka ptičev in reptilov v bližini Ubuda. V Bali Bird Parku, lahko opazujete različne vrste ptic iz Indonezije, tu pa so tudi ptice iz Afrike in Južne Amerike itd. Park ima površino približno 2 hektarja, poleg  približno 1000 ptic in 250 različnih vrst ptic, se lahko pohvali tudi z približno 2000 različnih vrst tropshih rastlin, ki tako ustvarijo poseben ambient. Doplačilo cca 35,00 EUR na osebo. Ob cca 14h prevoz do Inna Sindhu Beach Hotel & Resort. Namestitev in nočitev. 

6. DAN, 3. JANUAR 2019, SANUR

Po zajtrku se bomo odpravili na izlet do templja Mengwi, kjer bomo občudovali osupljivo arhitekturo kompleksa. Nadaljujevali bomo do svetega opičjega gozda,v katerem živi več sto dolgorepih mamakijev. Pod krošnjami visokih dreves se bomo seznanili z njegovim nagajivim prebivalci. Kasneje se bomo podali do templja Tanah Lot, ki se nahaja na skali obkroženi z morjem in ga nekateri ljubkovalno imenujejo Tempelj sončnega zahodaki, ter je zaradi le tega najbolj fotografiran tempelj Balija. Občuduovali bomo črne lavne stolpe templja iz 16. stoletja. Povratek nazaj v hotel. 

7. DAN, 4. JANUAR 2019, SANUR

Ta dan se lahko podate na izlet do najpomembnejšega templja na Baliju – templja Besakih – imenovanega tudi »mati templjev«, ki leži na pobočju gore Agung. Po končanem ogledu vas bo pot peljala do tipične starodavne vasice Tenganang, ki je do danes ohranila prvotni izgled in običaje. Ravno tako ne boste izputili obiska Goa Lawah – Templja netopirjev. V Klungungu boste obiskali še staro sodno palačo Kera Gosa. Prevoz nazaj v hotel. Doplačilo cca 75,00 EUR na osebo.  

8. DAN, 5. JANUAR 2019, SANUR

Zajtrk. Ta dan se lahko, za doplačilo 90,00EUR na osebo, odločite za celodnevni izlet na sosednji otocek Nusa Penida. Skupaj z lokalnim vodnikom boste raziskali ta, očarljiv otok, ki se nahaja med Balijem in Lombokom. Iz pristaniišča v Sanurju boste s trajetkom odpluli prosti čudovitim plažam otoka in sproščen način življenja. Najprej se boste ustavili na vrhu plaže Kelingking s čudovitim razgledom na belo peščeno plažo. Nato boste obiskali še Broken Beach in v Angel's Billabong skočili v v naravni bazen neskončnosti. Po obisku manj znanh predelov Nuse Penide, se boste podali v Crystal Bay, kjer bo nekaj časa za snorklanje in kopanje. Povratek nazaj na Bali. Nočitev v istem hotelu na Baliju. 

9. DAN, 6. JANUAR 2019, SANUR

Zajtr. Že zgodaj zjutraj je, za doplapčilo cca 60,00 EUR na osebo, možen odhod na cca 2 urni izlet z ladjico. Prevoz iz hotela do pristanišča kjer vas bo čakala ladjica. Preden boste pričeli s plovbo se boste lahko okrepčali s pecivom, sadnimi sokovi, čajem ali kavo. Hop na krov hitrega gliserja in plovba po osupljivi južni obali Balija se bo pričela. Medtem, ko se bodo začeli kazati prvi sončni žarki, boste z malo sreče lahko opazili delfine, kako plavajo in skačejo v ocanu, ter s pomočjo podvodnega oddajnika zvoka spoznali njihov edinstven način njihove medsebojne komunikacije. Prosto. Nočitev. 

10. DAN IN 11. DAN, 7. IN 8. JANUAR 2019, SANUR

Zajtrk ter prosto. Priporočamo obisk muzeja Le Mayeur, sprehod po morski promenadi, ljubiteljem cvetja priporočamo ogled balijskega vrta orhidej, na plaži v Nusa Dui si lahko poceni privoščite polet s padalom, vožnjo z letečo blazino, »banana boatom«, vodnim skuterjem itd… seveda pa si lahko bolj zagnani privoščite tudi kakšen izlet po okolici, na primer obisk Templja Pura Uluvatu, ki edinstven leži visoko na klifu nad morjem,  v poznih popoldanskih urah pa postane prizorišče tradicionalnih Kecak plesov. V večernih urah se bomo ob izvrstni, pestri in raznoliki hrani lahko poveselili v prijetnem vzdušju otoških restavracij, še posebej v bližnjem zalivu Jimbaran, kjer v ličnih restavracijah na plaži pripravljajo okusno morsko hrano. Popoldan in večer bomo lahko izkoristili za prav ugoden »shopping« v množici bližnjih trgovin in veleblagovnic, ter se lahko sprehodili ponočni tržnici v Sanurju (Pasar Sindhu Markets Sanur) .

12. DAN, 9. JANUAR 2019, BALI– ISTANBUL

Zajtrk ter prosto do prevoza na letališče, od koder bomo ob 21.00 uri poleteli v Istanbul.

13. DAN, 10. JANUAR 2019, ISTANBUL - LJUBLJANA

Ob 05.25 uri bomo pristali v Istanbulu in nato ob 08.20 uri nadaljevala z letom v Ljubljano. V Sloveniji bomo pristali ob 8.40 uri, kjer se naše potovanje zaključi.

 

 

DATUM ODHODA: 29. december 2019

 

 CENA ARANŽMAJA na osebo: 1.295,00 EUR

 

NAJMANJŠE ŠTEVIL​O POTNIKOV: 10

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO:navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu, letališke pristojbine, vsi transferji s klimatiziranimi vozili po Indoneziji, spanje v klimatiziranih sobah z zajtrki v navedenih hotelih oziroma v podobnih enake kategorije, vstopnine za navedene oglede, lokalni angleško govoreč vodnik po programu, slovenski spremljevalec in organizacija potovanja. 

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO:vse kar ni navedeno v programu: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine.

 

PRIJAVE:Ob prijavi izpolnite prijavnico in plačate varščino 30% cene aranžmaja, preostali del pa najpozneje 15 dni pred odhodom. Plačilo varščine vam zagotavlja rezervacijo. Pri morebitnih odjavah upoštevamo splošne pogoje za potovanja, ki so vam na voljo v naši agenciji. Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi zadostno število potnikov. Potujete na svojo odgovornost, lahko pa vam uredimo zdravstveno zavarovanje za potovanje in zavarovanje rizika odpovedi. Splošni pogoji in navodila za potovanja so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v naši poslovalnici. Pridržujemo si pravico do spremembe cene aranžmaja, če se spremenijo devizna razmerja. Za prijave veljajo splošni pogoji in navodila za potovanja ENZ.ZO TA.