VIETNAM

 

Spoznajmo deželo starodavnih kultur,

prisrčnih ljudi ter slikovite narave

 

INDIVIDUALNO  ALI SKUPINSKO POTOVANJE

 

1. DAN POLET: Najverjetneje po spodaj opisani poti pridržujemo pa si pravico do spremembe latalskega prevoznika in kraja odhoda. Ob 18.00 uri se dobimo na ljubljanskem letališču, od koder bomo ob 19.55 uri poleteli v Istanbul. Obroki in pijača v letalu. in pijača na letalu.
 

2. DAN: ISTANBUL – HANOI: Ob 00.15 uri bomo pristali v Istanbulu in nato ob 02.35 uri nadaljevali z letom v prestolnico Vientnama, kjer bomo pristali ob 16.05 uri po krajevnem času. Po opravljenih carinskih formalnostih se bomo odpeljali do hotela v središču mesta Eco Luxury Hotel ali podobne namestitve enake kategorije. Namestitev ter prosto. Nočitev.
 

3. DAN: HANOI: Po zajtrku bomo pričeli z ogledom prestolnice Vietnama z obiskom templja Den Ngoc Son iz 18. stoletja in se nato sprehodili skozi mesto, ki se baha tako z odličnimi primerki francoske kolonialne arhitekture kot tudi z mističnimi budističnimi templji. Obiskali bomo mavzolej, kjer v steklenem sarkofagu počiva prvi predsednik Vietnama, spoštovani Ho Chi Minh. Ogledali si bomo njegovo bivšo razkošno rezidenco in Pagodo enega stebra, ki spominja na lotosov cvet. Nadaljevali bomo z ogledi Templja literature, ki je znan kot prva vietnamska univerza. Obisk katedrale Sv. Jožefa in operne hiše nas bo opomnil na francosko nadvlado Vietnama v 19. in 20. stoletju. Sprehodili se bomo še po bogato založeni tržnici. Povratek v hotel in nočitev.
 

4. DAN: HANOI – HALONG – HANOI: Zajtrk. Sledi vožnja s klimatiziranim avtobusom do Halonga, od koder se bomo podali na štiri urno križarjenje po istoimenskem zalivu, ki velja skupaj s 3000 apnenčastimi otočki za naravni dragulj Azije. Na našem »križarjenju« si bomo privoščili okusno morsko kosilo in se ustavili na enem izmed otokov in se spustili v veličastno podzemno jamo. Pozno popoldan bomo zapustili Halong Bay in se vrnili nazaj v Hanoi. Pred povratkom v hotel bomo prisostvovali na značilni predstavi vodnih lutk. Prevoz do hotela in nočitev.
 

5.DAN:  NINH BINH - HOA LU
Zajtrk in prosto za samostojne oglede mesta ali pa za doplačilo cca 45,00 EUR - celodnevni izlet v Hoa Lu. Odpeljali se boste do cca 2 uri oddaljene province Ninh Binh.  Najpej se boste vkrcali na pletene bambusove čolne in po reki Tam Coc odpluli skozi čudovito pokrajino, kjer rečico obdajajo ozke ravnice z riževimi polji katere omejujejo pobočja visokih strmih hribov. Nekajkrat pa se boste iz ene doline v drugo zapeljali kar skozi kraško jamo. Kosilo. Obiskali boste še starodavno prestolnico Vietnama Hoa Lu, ki datira v 10 stoletje. Ogledali si boste templja kraljev Dina in Leja, ki veljata za ustanovitelja mesta. Povratek v Hanoi.  Nočitev.
 

6. DAN: HANOI – DA NANG - HOI AN: Po zajtrku prosto do prevoza na letališče, od koder bomo ob cca 13.55 uri poleteli v Da Nang. Po pristanku ob cca15.10 uri se bomo odpeljali proti Hoi Anu. Na poti se bomo ustavili v chamskem muzeju, kjer si bomo, med drugim, pogledali spomenik hindujskemu bogu Ganeshi. Nadaljevanje poti v Hoi An. V slikovitem mestu, imenovanem tudi Faifo, si bomo ogledali dvoranski kompleks kitajske skupnosti iz Fujiana in čudovit japonski most iz 16. stoletja. V starem mestnem jedru bomo obiskali tudi najstarejšo hišo v mestu - Tan Ky, ki predstavlja mešanico japonske, kitajske, indijske in vietnamske arhitekture. Sprehod med ozkimi uličicami Hoi Ana, ki je pod zaščito Unesca, bomo zaključili z ugodnim nakupovanjem na slikoviti tržnici. Prevoz do hotela. Namestitev in nočitev v hotelu Sunshine 3*** ali podobnem enake .
 

7. DAN: HOI AN: Zajtrk. Prosto za samostojne oglede mesta ali uživanje na plaži. Nočitev v istem hotelu.
 

8. DAN: HOI AN – HUE: Po zajtrku se bomo odpeljali v Hue. Ogled starega cesarskega mesta, ki se nahaja znotraj Citadele in je bilo zgrajeno v zgodnjem 19. stoletju po vzoru Prepovedanega mesta v Pekingu. V cesarsko mesto bomo vstopili skozi glavni vhod Ngo Mon Gate in si ogledali Palačo Thai Hoa, ki je bila zgrajena 1803 leta. Nadaljevali bomo z ogledi Dvoran Mandarinov, kjer so se urili za cesarske obrede in z obiskom Prepovedanega Škrlatnega mesta. Da bi doživeli popoln utrip tega živahnega mesta, se bomo podali še na tržnico Dong Ba, kjer bomo lahko poizkusili različne dobrote iz tega konca sveta. Po kosilu se bomo podali na izlet po Dišeči reki. Med potjo se bomo ustavili in si ogledali Thien Mu pagodo, ki je ena izmed najbolj veličastnih v deželi. Pred grobnico cesarja Tu Duca, ki je uspešno vladal Hueju pred več kot sto leti, se bomo poklonili njegovemu spominu. Prevoz do hotela Huong Giant Hotel Resort and Spa ali podobenga 3***. 
 

9. DAN: HUE – HO CHI MINH (SAIGON): Po zajtrku se bomo odpeljali na letališče, od koder bomo ob cca 08.40 uri poleteli v Saigon, kjer bomo pristali ob cca ob 10.00 uri. Po pristanku se bomo »spopadli« z ogledi največjega mesta Vietnama in njegove okolice, ki je tako gospodarsko kot tudi kulturno središče dežele. Peljali se bomo mimo bivše ameriške ambasade in mimo bivše rezidence predsednika Južnega Vietnama, katero so preimenovali v Palačo združitve. Nato bomo obiskali nekatere zgradbe iz francoskega kolonialnega obdobja, katedralo Notre Dame, staro pošto…. Če bo čas dopuščal, si bomo lahko ogledali tudi vojni muzej, v katerem so prikazane grozljive fotografije vietnamsko – ameriške vojne. Po kosilu v lokalni restavraciji se bomo odpeljali do razvpitih Cu Chi tunelov – mesta pod zemljo, katere so v dolžini preko 200 kilometrov zgradili vietnamski borci v dolgotrajnem boju za neodvisnost. Povratek v Ho Chi Minh in nočitev v Queen Ann hotelu ali podobnem 3***.
 

10. DAN: HO CHI MINH - DELTA MEKONGA – HO CHI MINH: Zajtrk. Ta dan bomo preživeli z obiskom delte Mekonga, ene izmed desetih največjih rek na svetu. Presenetil nas bo preprost način življenja domačinov ob rodovitnih rokavih delte. Kosilo v lokalni restavraciji. Z ladjico se bomo tudi zapeljali med otoki, kjer se bomo ustavili na plantažah tropskega sadja. Ob povratku nazaj v Saigon prosto za ugodne nakupe. Nočitev v istem hotelu.
 

11. DAN: HO CHI MINH – PHAN TIET / MUI NE: Po zajtrku nas bodo odpeljali do obmorskega Prja Phan Tiet - Mui Ne. Namestitev v hotelu ob morju. Nočitev.
 

12. – 14. DAN: MORJE: Zajtrk ter prosto za samostojne oglede ali le za uživanje na peščenih plažah in plavanje v toplem morju. Lahko se odločita za ogled bližnjih sipin, zvečer pa se alhko poveselite v kateri izmed mnogih restavracij v Mui Neju. Namestitev v istem hotelu/resortu.
 

15 DAN: PHAN TIET – MUI NE – HO CHI MINH - ISTANBUL: Zajtrk. Prosto do prevoza na letališče, od koder bomo ob cca 12.00 uri  poleteli v Saigon in nato ob 18.05 uri nadaljevali z letom v Istanbul. Obroki in pijača v letalu.
 

16. DAN: ISTANBUL – LJUBLJANE: Ob 05.50 uri bomo pristali v Istanbulu in nato ob 08.15 uri nadaljevali s poletom, s pristankom na domačem letališču ob 08.45 uri.

                               

DATUM ODHODA: 19. december 2017

 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 10

 

CENA ARANŽMAJA NA OSEBO: 2.199,00 EUR, pri najmanj 20 potnikih, cena se podraži za 85,00 EUR na osebo pri 15 potnikih in 135, pri najmanj 10 prijavljenih potikih

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: navedeni letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke pristojbine, namestitev v dvoposteljnih sobah v  navedenih hotelih ali podobnih hotelih enake kategorije na osnovi nočitve z zajtrkom, navedeni obroki, prevozi, ogledi in vstopnine po programu, lokalni angleško govoreči vodnik, slovenski vodnik/spremljevalec ter organizacija potovanja.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO:, stroški pridobitve vietnamskega vizuma (garantno pismo) 25,00 USD v Sloveniji, 25,00 USD se plača ob prihodu na letališče v Ho Chi Minhu.

 

VIZUM:  Za vstop v Vietnam slovenski državljani otrebujemo vietnamski vizum. Vizum se pridobi ob predhodni najavi, direktno na letališču. Za pridobitev vizuma potrebujemo potni list, prazno stran v potnem listu, dve fotografiji in izpolnjen obrazec.  

 

PRIJAVE: Ob prijavi izpolnite prijavnico in plačate varščino 30% cene aranžmaja, preostali del pa najpozneje 15 dni pred odhodom. Plačilo varščine vam zagotavlja rezervacijo. Pri morebitnih odjavah upoštevamo Splošne pogoje za potovanja, ki so vam na voljo v naši agenciji. Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi zadostno število potnikov. Potujete na svojo odgovornost, lahko pa vam uredimo zdravstveno zavarovanje za potovanje in zavarovanje rizika odpovedi. Splošni pogoji in navodila za potovanja so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v naši poslovalnici. Pridržujemo si pravico do spremembe cene aranžmaja, če se spremenijo devizna razmerja. Za prijave veljajo Splošni pogoji in navodila za potovanja ENZ.ZO TA.

 

 

Želim izvedeti več   

ali pokličite na  01 42 19 220