PERU
 

Lima – morski park Paracas, linije v puščavi Nasce, Arequipa, Belo mesto - Colca, kanjon kondorjev - jezero Titicaca -  Cusco, zlato mesto - mistični Machu Picchu – dolina reke Urubambe

 

INDIVIDUALNO  ALI SKUPINSKO POTOVANJE

 

DAN, 19.10.2018, MILANO – TORONTO - LIMA:
Najkasneje ob 10.00 uri pridete na letališče v Malpensa v Milanu, od kjer ob 12.10 uri z letalsko družbo Air Canada poletite proti Torontu, kjer pristanete ob 15.00 uri. Nato pa ob 18.00 nadaljujete polet proti Limi.  Obroki in pijača v letalu.


2. DAN, 20.10.2018, LIMA - PARACAS:
Ob 01.00 uri po lokalnem času pristanete v Limi. Po opravljenih letaliških formalnostih vas na letališču pričaka predstavnik agencije in vas  odpelje do hotela Faraona ali podobnega v četrti Miraflores, namestitev in nočitev. Pozen zajtrk. Dopoldansko spoznavanje mesta boste pričeli na glavnem trgu - Plaza Mayor, obdanem s predsedniško in škofovsko palačo ter katedralo, v kateri ležijo posmrtni ostanki ustanovitelja Lime - Francisca Pizzara - moža, ki je največ prispeval k uničenju inkovskega imperija. Sprehodili se boste do bližnje cerkve in samostana San Francisco, kjer se v labirintu temačnih katakomb skrivajo usode konkvistadorjev. Prevoz na avtobusno postajo in vožnja proti Paracasu. Namestitev in nočitev v hotelu San Augustin Paracas ali podobnem.


3. DAN, 21.10.2018 PARACAS - NASCA:
Zajtrk. Dopoldan se boste vkrcali na čolne in se po Tihem oceanu odpeljali proti otokom Ballestas, kjer gnezdijo številne kolonije morskih ptic, ki si otoke delijo z igrivimi morskimi levi, s kančkom sreče boste občudovali tudi simpatične pingvine. Med potjo se boste zazrli v mogočen Candelabre, v hrib vrezano podobo, o nastanku katere lahko danes le ugibamo. Po povratku na kopno se boste skozi puščavsko pokrajino odpeljali naprej proti Ici, kjer se boste podali na razburljivo vožnjo s buggyji po puščavi.  Sledi vožnja  proti  Nasci. Namestitev v DM hotelu Nasca ali podobnem. Nočitev.


4. DAN, 22.10.2018 NASCA - AREQUIPA:
Zajtrk. Nasca slovi predvsem po neverjetnih živalskih likih in geometrijskih linijah, izdolbljenih v bližnji puščavski planoti. Še danes ne vemo natančno kdo so bili načrtovalci teh presenetljivih podob in čemu so služile. Zaradi svoje veličine so podobe z zemeljske površine nerazločljive, zanimivo pa je, da se lepo vidijo iz zraka. Odpravili se boste na bližnje  letališče in za doplačilo 80,00 USD - z majhnimi letali poleteli nad puščavsko planoto Nasce, kjer se vam bodo tisočletne linije pokazale v vsej svoji veličini. Če bo dovolj časa se lahko dogovorita še za ogled bližnjega arheološkega parka Chauchilla. Popoldanski prevoz z avtobusom v Arequipo. Prevoz do hotela Lav Plaza Arequipa ali podobenga. Namesitev in nočitev.


5. DAN, 23.10.2018 AREQUIPA:
Zajtrk. Potepanje po tem kolonialnem mestu na 2.325 metrov nadmorske višine, kjer se najlepše izraža prehod iz obmorskih nižin v visoke predele Andov, boste pričeli na glavnem trgu - Plaza Mayor, kjer poleg katedrale stoji tudi nenavadna jezuitska cerkev La Compania s pisano kapelico Sv. Ignacija. Najzanimivejši kompleks v mestu je prav gotovo nunski samostan Santa Catalina, ustanovljen v drugi polovici 16. stoletja. V samostan so sprejemali le dekleta iz najbogatejših družin, kjer je vsaka imela na voljo služabnice in celo temnopolte sužnje, tako da je v naslednjih 250 letih prišlo do takega razvrata, da je glas o nespodobnem samostanu zašel celo v Vatikan. Papež je leta 1871 poslal čez ocean strogo nunsko delegacijo z nalogo, naj končno naredijo v samostanu red in od takrat naprej tu velja izredna disciplina. Povratek v hotel. Lahko si samostojno ogledate tudi muzej, ki hrani znamenito inkovsko mumijo Huanito, če je v mestu. Nočitev.


6. DAN, 24.10.2018 AREQIPA – KANJON COLCA:
Zajtrk. Privoščili si boste avanturistično vožnjo po čudoviti pokrajini čez visoko planoto, proglašeno za naravni rezervat »Salinas y Aguada Blanca«, kjer se ob redkih vodnih izvirih pasejo črede lam in alpak in se plašne vikunje potepajo po najbolj neprijaznih predelih planote. Pot vas bo vodila čez prelaz, za katerim se boste začeli strmo spuščati proti indijanskemu mestecu Chivay, kjer se običajnemu popotniku ob opazovanju domačinov v pisanih andskih nošah zazdi, da se je tukaj čas že davno ustavil. Namestitev v hotelu El Refugio ali podobnem. Proti večeru se boste lahko sprehodili do toplih vrelcev in si privoščili plavanje v vročih bazenih na prostem. Nočitev.   


7. DAN, 25.10.2018 CHIVAY - PUNO:
Zgodnji zajtrk. Odpeljali se boste po robu sprva dokaj širokega in s terasastimi polji, njivami ter majhnimi vasicami prepletenega kanjona Colca do mesta, kjer se soteska povsem zoži in se spremeni v nedostopno orjaško, več kot tri kilometrov globoko brezno, ki se nato v dolžini preko sto kilometrov vije proti morju. Kanjon Colca velja za najgloblji kanjon na svetu. Po šestdesetih kilometrih vožnje se boste ustavili na točki, imenovani »El Cruz del Condor« in se peš odpravili do roba kanjona, kjer vas bodo v toplih jutranjih sončnih žarkih preletavali mogočni kondorji. Sledi povratek v Chivay. Popoldan se boste z avtobusom odpeljali do Puna, ki leži ob obali najvišje ležečega plovnega jezera na svetu Tititacace, na višini 3820 metrov nadmorske višine. Prosto. Nočitev v hotelu Taypicala ali podobnem.


8. DAN, 26.10.2018 JEZERO TITICACA:
Po zajtrku se boste s čolni popeljali po hladnih vodah jezera do edinstvenih plavajočih, iz trstja narejenih otokov Uros. Krajši postanek za ogled in morebitne skromne nakupe. Ogromno jezero vas bo vodilo naprej do naravnega otoka Taquile, kjer boste presenečeni ostrmeli nad preprostim načinom življenja prijaznih domačinov. Po kosilu boste odpluli nazaj proti Punu. Pozno popoldanski prihod nazaj v hotel, nočitev.


9. DAN, 27.10.2018 PUNO - CUSCO:
Zajtrk. S turističnim avtobusom se boste odpeljali proti Cuzcu. Ustavili se boste na polotoku Sillustani, kjer se boste srečali s tako imenovanimi čulpami »chulpas«, velikimi nagrobnimi stolpi predinkovskih kultur, sledi še kratek postanek v tipični indijanski hiški, nato pa nadaljevanje poti do postanka v ruševinah svetega inkovskega mesteca Raqchi, kjer se boste seznanili z ostanki templja boga Viracoche, enega najpomembnejših templjev inkovskega imperija. Kosilo. Nadaljevanje poti proti Altiplanu, kjer se boste ustavili v majhni andski vasici Andahuaylillas, ki se ponaša s izjemno baročno cerkvico, imenovano ameriška sikstinska kapela. Pot vas bo vodila ob obrobju gorske verige Vilcanota, kjer boste srečevali črede lam in vikunj ter opazovali zasnežene vrhove La Raya in Kunurana. Popoldanski prihod v Cuzco in namestitev v hotelu Casa Andina ali podobnem. Nočitev.


10. DAN, 28.10.2018 CUSCO:
Po zajtrku boste začeli z ogledi na Plazi de Armas, ob kateri stoji mestna katedrala - v glavnem zgrajena iz ruševin inkovskih svetišč, ki čuva nekatere najlepše izdelke priznane cuscanske šole slikarstva. V starem delu mesta boste občudovali trdne inkovske zidove, mojstrsko narejene iz kamnitih blokov, ki se tako prilegajo drug drugemu, da vmes ni prostora niti za šivanko. Prav ti zidovi so eni redkih ostankov mogočnega mesta, saj so Španci gornja nadstropja palač podrli, zidove pa uporabili kot temelje, na katerih so postavljali svoje stavbe. Enaka usoda je doletela tudi »Coricancho« - Zlati tempelj, ki je bil nekdaj prekrit z več kot tono in pol zlata v obliki zlatih plošč, kipov ljudi, živali in rastlin ter abstraktnih simbolov. Konkvistadorji so ga popolnoma izropali in razrušili ter na tem mestu zgradili cerkev Sv. Dominga. Ob vsakem večjem potresu se španske stavbe rušijo kot hiše iz kart, inkovski zidovi pa nepoškodovani kljubujejo času. Ko se je v potresu leta 1950 cerkev Sv. Dominga podrla, so ostanke Zlatega templja zaščitili kot kulturno dediščino, cerkev pa postavili poleg ostankov temeljev. Odpeljali se boste do bližnje trdnjave Sacsayhuaman visoko nad mestom, ki je imelo v inkovskih časih obliko pume, trdnjava pa predstavlja njeno glavo. Sledi še ogled stražarske opazovalnice Puca Pucara, obrednega vodnega templja Tambo Machay in majhnega iz skale izklesanega labirinta Qenko. Povratek v hotel, nočitev.


11. DAN, 29.10.2018 CUSCO – DOLINA REKE URUBAMBE:
Zajtrk. Sledi izlet v »Sveto inkovsko dolino Urubamba«, kjer se bosta navduševali nad tržnico v Pisacu in obnemeli nad mogočnostjo utrdbe Ollantaytambo, ki je narejena po načrtu obrisa lame. Namestitev in nočitev v hotelu San Augustin Monasterio de la Recoleta ali podobnem.


12. DAN, 30.10.2018 URUBAMBA – MACHU PICCHU - CUSCO:
Zajtrk in jutranji odhoda vlaka na enourno vožnjo proti največji znamenitosti Peruja, Machu Picchu-ju. Takoj boste pričeli z ogledom skrivnostne inkovske utrdbe, ki je celo Španci v svoji osvajalski gorečnosti niso uspeli odkriti. Če želite se lahko za doplačilo cca 50,00 EUR povzpete tudi na hrib Huayna Picchu, ki bdi nad starodavnim mestom. Karte je potrebno kupiti vnaprej, ker je število obiskovalcev omejeno.  Med razvalinami Machu Picchuja se bosta zadržali do popoldneva, nato se boste spustili do vasice Aguas Calientes ob vznožju hriba in se nato z vlakom odpeljali nazaj v Cusco. Prevoz do hotela, namestitev in nočitev.


13. DAN, 31.10.2018 CUSCO - LIMA:
Zajtrk. Prosto za samostojne oglede do prevoza na letališče, od koder ob 12.00 poletimo proti Limi, kjer pristanemo ob 13.25. Sledi obisk znamenitega muzeja De Oro, ki hrani največjo zbirko indijanskega zlata. Zapeljali se boste še čez rezidenčni predel mesta San Izidoro. Postanek za večerjo v restavraciji in nato večerni prevoz na letališče.


14. DAN, 01. 11.2018 LIMA – TORONTO - MILANO:
Ob 02.15 poletite proti Torontu, kjer pristanemo ob 11.10. Možnost – za doplačilo - ogleda mesta. Ob 20.55 uri nadaljujete polet proti Milanu.


15. DAN, 02.11.2018 MILANO:
V Milanu pristanete ob 10.00 in nato se odpeljete samo še proti domu.

MOŽNOST ORGANIZIRANEGA PREVOZA LJU – LETALIŠČE MILANO – LJU (za doplačilo, cena je odvisna od št zainteresiranih potnikov)

 

 

 

DATUMI ODHODA: 19. oktober 2018

 

CENA ARANŽMAJA po osebi:  2695,00 EUR

 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV:  8

 

MOŽNOST PODALJŠANJA POTOVANJA V LA PAZU – BOLIVIJA  za doplačilo cca 375,00 EUR, cena je odvisna tudi od št potnikov


13. DAN, 31.10.2018, CUSCO - LA PAZ - CHACALTAYA - LUNINA DOLINA - LA PAZ:
Zajtrk in prevoz na letališče, od koder boste ob 07.50 poleteli proti glavnemu mestu Bolivije - La Paz-u, ki se razprostira od 3.200 do 4.100 metrov nadmorske višine, kjer pristanete ob 09.50 uri. Takoj iz letališče se boste z minibusom povzpeli na goro Chacaltaya, ki se veličastna dviga na 5.460 metrov nadmorske višine. Do 5.260 metrov se boste pripeljali z avtobusom, naslednjih 200 metrov, popolnoma do vrha Chacaltaye, pa boste počasi premagovali peš.  Sledi ogled mesta in znane čarovniške tržnice, za konec pa, če bo dovolj časa še sprehod po Dolini Lune, kjer skalne gmote zaradi močne erozije resnično spominjajo na nezemeljsko pokrajino. Prevoz  v hotel Gloria ali podoben, namestitev in nočitev.

Priporočamo –  WARI PENJA – iz hotela zelo malo desno potem pa po naravnost klancu dol do glavne ulice in čez cesto pa mimo cerkve po klancu gor skoraj do vrha naravnost na levi, že kar visoko -ima tablo -mislim da nasproti hotela Colon je kratek hodnik s trgovinami in v prvem nadstropju Wari Pena restavracija s folklorno predstavi in super Argentinian Churasco – zmenite se za cca 16 – 20 USD za show in zrezek skupaj - gazdarica je Marta in za konec ima še žganje v katerem je namočena anakonda.


14. DAN, 01.11.2018, LA PAZ - PUNO:
Po zajtrku se boste ob 07.00 uri podali novim dogodivščinam naproti in se z busom odpeljali proti meji med Perujem in Bolivijo pri vasici Desaguadero. Med potjo si boste ogledali ruševine mesta Tihuanaco - zibelke južnoameriške civilizacije, ki je eno izmed najbolj zanimivih zgodovinskih krajev sveta. Presenečeni boste ugotavljali izredno podobnost umetniškega upodabljanja, ki vas bo močno spominjala na kulturo Majev v Srednji Ameriki.  Pot boste nadaljevali ob obali jezera Titicaca. Prihod v Puno, namestitev in nočitev v hotelu Taypicala.


15. DAN, 02.11.2018 PUNO - LIMA:
Zajtrk. Prosto za samostojne oglede do prevoza na letališče Juliaca, od koder poletimo proti Limi. Zvečer prijava k letu.


16. DAN, 03. 11.2018 LIMA – TORONTO - MILANO:
Ob 02.15 poletite proti Torontu, kjer pristanemo ob 11.10. Možnost – za doplačilo - ogleda mesta. Ob 20.55 uri nadaljujete polet proti Milanu.


17. DAN, 04.11.2018 MILANO:Ž
V Milanu pristanete ob 10.00 in nato se odpeljete samo še proti domu.

 

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: Navedeni letalski prevozi, letališke pristojbine, navedeni prevozi z avtobusom, vlakom, kombijem ali ladjico s skupinskim prevozom, ogledi (nekateri skupinski in nekateri privat) in vstopnine po programu, spanje v dvoposteljnih sobah v navedenih hotelih, zajtrki in navedeni obroki, lokalni vodnik v angleškem jeziku, če potuje vsaj 10 potnikov še slovenski spremljevalec, organizacijski stroški.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: Dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vajinih naročilih, napitnine, letališke pristojbine in vse kar ni navedeno v programu.

 

OBVEZNA DOPLAČILA: ESTA za Canado cca 15 EUR,  cca. 10,00 USD letaliških pristojbin plačljivih na letališčih v Južni Ameriki.

 

 

 

Želim izvedeti več   

ali pokličite na  01 42 19 220