PERU
 

Lima – morski park Paracas, linije v puščavi Nasce, Arequipa, Belo mesto - Colca, kanjon kondorjev - jezero Titicaca -  Cusco, zlato mesto - mistični Machu Picchu – dolina reke Urubambe

 

INDIVIDUALNO  ALI SKUPINSKO POTOVANJE

 

1.DAN, POLET DO  LIME:
Najverjetneje po spodaj opisani poti pridržujemo pa si pravico do spremembe latalskega prevoznika in kraja odhoda.
Najkasneje ob 06.00 uri pridete na letališče Marco Polo v Benetkah od kjer ob 07.40 uri poletite proti Madridu, kjer pristanete ob 10.20 uri in ob 13.10 uri nadaljujete s poletom proti Limi, kjer pristanete ob 19.15 uri po lokalnem času. Polet z letalsko družbo Iberia, hrana in pijača na letalu samo na medcelinskem poletu. Po pristanku in opravljenih letaliških formalnostih sledi prevoz do hotela Quinta Miraflores Boutique. Namestitev in nočitev.
 

2. DAN, LIMA:
Zajtrk. Sledi spoznavanje mesta z lokalnim vodnikom. Pričeli boste na glavnem trgu - Plaza Mayor, obdanem s predsedniško in škofovsko palačo ter katedralo, v kateri ležijo posmrtni ostanki ustanovitelja Lime - Francisca Pizzara - moža, ki je največ prispeval k uničenju inkovskega imperija. Sprehodili se boste do bližnje cerkve in samostana San Francisco, kjer se v labirintu temačnih katakomb skrivajo usode konkvistadorjev. Če bo dovolj časa boste obiskali  še Museo de Oro z največjo zbirko indijanskega zlata na svetu. Sledi transfer do Paracasa. Namestitev in nočitev v Hotelu Hacienda Bahia Paracas.
 

3. DAN,  PARACAS - NASCA:
Po zajtrku se boste vkrcali na čolne in se po Tihem oceanu odpeljali proti otokom Ballestas, kjer gnezdijo številne kolonije morskih ptic, ki si otoke delijo z igrivimi morskimi levi, s kančkom sreče boste občudovali tudi simpatične pingvine. Med potjo se boste zazrli v mogočen Candelabre, v hrib vrezano podobo, o nastanku katere lahko danes le ugibamo. Povratek v Paracas in prevoz na avtobusno postajo. V opoldanskih urah se boste skozi puščavsko pokrajino odpeljali naprej proti jugu, proti 200 km oddaljeni Nasci (cca 4 ure). Nasca slovi predvsem po neverjetnih živalskih likih in geometrijskih linijah, izdolbljenih v bližnji puščavski planoti. Še danes ne vemo natančno kdo so bili načrtovalci teh presenetljivih podob in čemu so služile. Zaradi svoje veličine so podobe z zemeljske površine nerazločljive, zanimivo pa je, da se lepo vidijo iz zraka. Namestitev v hotelu in nočitev.
 

4. DAN, NAZCA - AREQUIPA:
Po zajtrku se boste odpravili na bližnje letališče in z majhnimi letali poleteli nad puščavsko planoto Nazce, kjer se vam bodo tisočletne linije pokazale v vsej svoji veličini – na letališču je potrebno plačati letališko pristojbino par USD. Popoldan se odpeljete na avtobusno postajo od kjer se boste ob 14.00 uri z avtobusom odpeljali v Arequipo (400km, cca 8 ur). Na postaji vas pričaka lokalni vodnik, ki poskrbi za prevoz do hotela Los Tambos v centru mesta. Nočitev.
 

5. DAN, AREQUIPA:
Zajtrk. Potepanje po tem kolonialnem mestu na 2.325 metrov nadmorske višine, kjer se najlepše izraža prehod iz obmorskih nižin v visoke predele Andov, boste pričeli na glavnem trgu - Plaza Mayor, kjer poleg katedrale stoji tudi nenavadna jezuitska cerkev La Compania s pisano kapelico Sv. Ignacija. Najzanimivejši kompleks v mestu je prav gotovo nunski samostan Santa Catalina, ustanovljen v drugi polovici 16. stoletja. V samostan so sprejemali le dekleta iz najbogatejših družin, kjer je vsaka imela na voljo služabnice in celo temnopolte sužnje, tako da je v naslednjih 250 letih prišlo do takega razvrata, da je glas o nespodobnem samostanu zašel celo v Vatikan. Papež je leta 1871 poslal čez ocean strogo nunsko delegacijo z nalogo, naj končno naredijo v samostanu red in od takrat naprej tu velja izredna disciplina. Povratek v hotel. Prosto za samostojne sprehode po mestu. Nočitev.

6. DAN, AREQUIPA - CHIVAY (KANJON COLCA):

Zajtrk. Privoščili si boste avanturistično vožnjo po čudoviti pokrajini, okoli šestisočakov El Misti in Chachani, ki bedita nad Arequipo, nato čez visoko planoto, proglašeno za naravni rezervat »Salinas y Aguada Blanca«, kjer se ob redkih vodnih izvirih pasejo črede lam in alpak in se plašne vikunje potepajo po najbolj neprijaznih predelih planote. Pot vas bo vodila čez skoraj 5000 m visok prelaz, za katerim se boste začeli strmo spuščati proti indijanskemu mestecu Chivay, kjer se običajnemu popotniku ob opazovanju domačinov v pisanih andskih nošah zazdi, da se je tukaj čas že davno ustavil. Namestitev v hotelu Colca logde. Proti večeru se boste lahko sprehodili do toplih vrelcev in si privoščili plavanje v vročih bazenih na prostem. Večerja v restavraciji ali lodgu, nočitev.   
 

7. DAN, CHIVAY - KANJON COLCA - CRUZ DEL CONDOR - PUNO:
Zgodnji zajtrk. Malo pred sedmo uro se boste odpeljali po robu sprva dokaj širokega in s terasastimi polji, njivami ter majhnimi vasicami prepletenega kanjona Colca do mesta, kjer se soteska povsem zoži in se spremeni v nedostopno orjaško, več kot tri kilometrov globoko brezno, ki se nato v dolžini preko sto kilometrov vije proti morju. Kanjon Colca velja za najgloblji kanjon na svetu. Po šestdesetih kilometrih se boste ustavili na točki, imenovani »El Cruz del Condor« in se peš odpravili do roba kanjona, kjer vas bodo v toplih jutranjih sončnih žarkih preletavali mogočni kondorji. Sledi povratek v Chivay, kosilo in avtobusni prevoz proti Punu, ki leži ob obali najvišje ležečega plovnega jezera na svetu Tititacace, na višini 3820 metrov nadmorske višine. Pot traja cca 5-6 ur. Prevoz do hotela Taypicala Lago. Namestitev in nočitev.
 

8. DAN, PUNO - JEZERO TITICACA - PUNO:
Po zajtrku se boste okoli 07.00  s hitrim čolnom popeljali po hladnih vodah jezera, najprej do naravnega otoka Taquile, kamor prispete okoli 09.00. Presenečeni boste ostrmeli nad preprostim načinom življenja prijaznih domačinov, kjer se moški posvečajo pretežno pletenju. Otok boste zapustili ob cca 11.30 in odpluli do Santa Marie de Lanchon, kjer si boste privoščili tradicionalno kosilo. Po kosilu boste odpluli do edinstvenih plavajočih, iz trstja narejenih otokov Uros. Uros sccopani naj bi bil zadnji avtentični otoček. Krajši postanek za ogled in morebitne skromne nakupe. Ogromno jezero vas bo vodilo nazaj proti Punu, kamor se vrnetre okoli 16.30. Prevoz nazaj v hotel, nočitev.
 

9. DAN, PUNO - CUSCO:
Zajtrk. Z avtobusom se boste odpeljali proti Cuscu. Pot vas bo vodila ob obrobju gorske verige Vilcanota, kjer boste srečevali črede lam in vikunj ter opazovali zasnežene vrhove La Raya in Kunurana. Pred kosilom se boste ustavili v ruševinah svetega inkovskega mesteca Raqchi, kjer se boste seznanili z ostanki templja boga Viracoche, enega najpomembnejših templjev inkovskega imperija. Na Altiplanu se boste ustavili v majhni andski vasici Andahuaylillas, ki se ponaša z izjemno baročno cerkvico, imenovano ameriška Sikstinska kapela. Večerni prihod v Cusco, namestitev in nočitev v hotelu Costa Del Sol Ramada.
 

10. DAN, CUSCO:
Zajtrk. Z ogledi boste zopet začeli na Plazi de Armas, ob kateri stoji mestna katedrala - v glavnem zgrajena iz ruševin inkovskih svetišč, ki čuva nekatere najlepše izdelke priznane cuscanske šole slikarstva. V starem delu mesta boste občudovali trdne inkovske zidove, mojstrsko narejene iz kamnitih blokov, ki se tako prilegajo drug drugemu, da vmes ni prostora niti za šivanko. Prav ti zidovi so eni redkih ostankov mogočnega mesta, saj so Španci gornja nadstropja palač podrli, zidove pa uporabili kot temelje, na katerih so postavljali svoje stavbe. Enaka usoda je doletela tudi »Coricancho« - Zlati tempelj, ki je bil nekdaj prekrit z več kot tono in pol zlata v obliki zlatih plošč, kipov ljudi, živali in rastlin ter abstraktnih simbolov. Konkvistadorji so ga popolnoma izropali in razrušili ter na tem mestu zgradili cerkev Sv. Dominga. Ob vsakem večjem potresu se španske stavbe rušijo kot hiše iz kart, inkovski zidovi pa nepoškodovani kljubujejo času. Ko se je v potresu leta 1950 cerkev Sv. Dominga podrla, so ostanke Zlatega templja zaščitili kot kulturno dediščino, cerkev pa postavili poleg ostankov temeljev. Odpeljali se boste do bližnje trdnjave Sacsayhuaman visoko nad mestom, ki je imelo v inkovskih časih obliko pume, trdnjava pa predstavlja njeno glavo. Sledi še ogled stražarske opazovalnice Puca Pucara, obrednega vodnega templja Tambo Machay in majhnega iz skale izklesanega labirinta Qenko. Povratek v hotel, nočitev.
 

11. DAN, CUZCO - URUBAMBA:
Zajtrk. Sledi izlet v »Sveto inkovsko dolino Urubamba«, kjer se boste navduševali nad tržnico v Pisacu in obnemeli nad mogočnostjo utrdbe Ollantaytambo, ki je narejena po načrtu obrisa lame. Namestitev in nočitev v hotelu Pakaritapu. 
 

12. DAN, URUBAMBA - AGUAS CALIENTES - MACHU PICCHU :
Zajtrk. Z vlakom se boste odpeljali do največje znamenitosti Peruja - Machu Picchuju. Dopoldan boste pričeli z ogledom skrivnostne inkovske utrdbe, ki je celo Španci v svoji osvajalski gorečnosti niso uspeli odkriti. Po ogledu se boste spustili nazaj do aguas calientes, kjer boste v hotelu Taypicala tudi prenočili.
 

13. DAN, MACHU PICCHU - CUSCO
Zajtrk. Ta dan se lahko sami ponovno povzpete do ruševin Machu Picchuja in se še bolj podrobno vse ogledate. Predlagamo pa vzpon na Huajna Picchu – vrh, ki se dviguje nad starodavno mesto, od koder je čudovit razgled. Vzpon traja cca 45 minut in pot je dokaj urejena. Se je potrebno predhodno najaviti, ker spuščajo samo določeno število obiskovalcev vsak dan in seveda je treba nekaj tudi plačati za vstopnino – če ste za lahko vse rezerviramo vnaprej.

Popoldan se boste z vlakom odpeljali nazaj proti Cuscu. Prevoz do hotela, namestitev in nočitev.


14. DAN, CUZCO – LIMA - EVROPA:
Velja enako kot pri odhodu.  Zajtrk in prosto do prevoza na letališče, od kjer poletite proti Limi in nato ob 19.45 nadaljujete polet proti Madridu.


15. DAN,  MADRID - BENETKE:
Ob 14.05 uri pristanete v Madridu, od kjer ob 15.45 uri nadaljujete s poletom v Benetke, kjer pristanete ob 18.05 uri.

 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 10

 

DATUM ODHODA: 25. Oktober 2017, 20 April 2018, 25.Oktober 2018

 

CENA ARANŽMAJA : 3.499,00 EUR 
 

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: Navedeni letalski prevozi, letališke pristojbine, navedeni prevozi z avtobusom, vlakom, kombijem ali ladjico, privatni ogledi samo za vas  in  skupinski ogledi na delu potovanja ( pridružite se manjši skupini nabrani z vsega sveta, vstopnine, spanje v dvoposteljnih sobah (WC,tuš) v hotelih, lodgih oz haciendah,  zajtrki, navedeni obroki, vodenje lokalnih vodnikov v angleškem jeziku, organizacijski stroški.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: Dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine, letališke pristojbine v Peruju cca 30 USD in vse kar ni navedeno v programu.

 

 

Želim izvedeti več   

ali pokličite na  01 42 19 220

 

 

Želim izvedeti več   

ali pokličite na  01 42 19 220