ŠRI LANKA in MALDIVI

 

Odgrnite tančico skrivnostne Šrilanke in si privoščite potepanje po starodavnih templjih, lenarjenje na peščenih plažah, vse skozi pa občudovanje rajske pokrajine


 

INDIVIDUALNO  ALI SKUPINSKO POTOVANJE

 

1. DAN,  PROTI COLOMBU
Polet iz enega izmed bližnjih letališč.
 

2. DAN, COLOMBO -SIGIRIYA Po pristanku v Colombu se bomo odpravili proti Sigiriyi. Med potjo si bomo ogledali  sirotišnico slonov, kjer skrbijo za njihov razvoj in vzdržujejo populacijo slonov na Šrilanki.  Namestitev in nočitev v hotelu Aliya resort & Spa ali podobnem. Večerja in nočitev.  
 

3. DAN, SIGIRIYA – POLLONARUWA - SIGIRIYA
Zajtrk. Dopoldan sledi ogled Polonnaruwe, ki je bila najpomembnejše središče Šri Lanke od 10. do 13. st. Ogled mesta in številnih templjev, najbolje ohranjenih primerkov singalske kulture, bomo pričeli z obiskom knjižnice Potgul Vihare in se malo severneje ustavili še ob nenavadno realističnem 4 metre visokem kipu religioznega učitelja Agastaye. Malo naprej si bomo ob zgoščenem kompleksu templjev, posvetnih objektov in svetišč, ki vključujejo tudi Gal Viharo, najbolj znano Šrilanško skupino Budinih podob, izklesanih iz enega kosa skale, zlahka predstavljali bogastvo in moč tedanjega kraljestva.  Po ogledu vas čaka presenečenje, ogledali si boste tamkajšnje življenje skozi oči Šrilančanov. Sledi še ura jahanja slonov. Povratek v hotel v poznih popoldanskih urah, večerja in nočitev.
 

4. DAN: SIGIRIYA - KANDY
Po zajtrku bomo zapustili naš hotel in se odpeljali proti mestu Kandy. Najprej se bomo odpravili do skale Sigiriya, na kateri je kralj Kasyapa zgradil svojo rezidenco po želji svojega očeta  in je od leta 477 do 498 tudi bival v njej.  Do kraljeve rezidence vodi približno 1200 stopnic, ki jih je vredno prehoditi, saj nas na vrhu čaka čudovit razgled na pokrajino, zanimiva simetrija rezidence in kar 18 ohranjenih, čudovitih skalnih fresk. Potepanje bomo nadaljevali v Dambulli, kjer si bomo v popoldanskem času ogledali jamske templje. Jamski templji skrivajo pet votlin, v katerih boste lahko občudovali preko 90 kipov bud.

Na poti se bomo ustavili v vrtu začimb, ki jih uporabljajo za različne Ayuverdske pripravke. Zvečer si bomo ogledali tradicionalni ples, dan pa bomo zaključili z večerjo in nočitvijo v hotelu Topaz.
 

5. DAN, KANDY – NUWARE ELIA
Zajtrk. Dan bomo nadaljevali z obiskom templja Budin zob, ki ga bomo obiskali v času, ko se v njem odvija obred daritve. Po obisku templja bomo dnevne oglede nadaljevali v botaničnem vrtu z več kot 600-letno zgodovino. V mestu Kandy si bomo ogledali tržnico z zelenjavo in sadjem. Kandy je ena najbolj priljubljenih točk, ki jo obiščejo turisti, ki je bila zadnja prestolnica pred prihodom Angležev na Šri Lanko.  Obiskali bomo še muzej dragih kamnov in se potem odpravili na plantažo čaja.  Na poti bomo lahko občudovali pestro naravo v hribovitem svetu, saj plantaža čaja leži na skoraj 2000 metrov nadmorske višine. Ogledali si bomo tovarno čaja, kjer si boste lahko čaj poskusili in ga tudi kupili. Mesta v pokrajini Nuwara Eliya se zaradi značilne angleške arhitekture imenujejo kar mala Anglija, kar si bomo ogledali v umirjenem sprehodu po mestu. Čas bo tudi za kozarček piva in zdravico z domačini. Zvečer bomo prispeli v hotel Heaven seven. Večerja in nočitev.


6. DAN, NUWARE ELIA – UDAWALAWE
Zajtrk. Odpeljali se bomo do Nanu.oya, kjer se bomo vkrcali na vlak in se odpeljali na eno najlepših panoramskih voženj na otoku do Elle, kjer nas bo počakal naš prevoz. Predno nadaljujemo pot do Udawalawe si bomo ogledli še slap Rawana Ella.

Namestitev, večerja in nočitev v hotelu Grand Udawalawe safari resort.
 

7. DAN, UDAWALAWE - COLOMBO
Zajtrk. Zjutraj si bomo lahko privošćili zanimiv safari v narodenem parku, kjer je mogoče videti divje slone,razne vrste srnjadi in opic, ter celo izmuzljivega leoparda. Sledi prevoz proti skozi zanimivo pokrajino proti Colombu. Nemestitev, večerja in nočitev v hotelu Mirage.
 

8. DAN, COLOMBO - MALDIVI
Po zajtrku boste zapustili hotel in se odpeljali proti letališču. Odhod letala Maldivom. Ob izhodu iz letališča vas bo pričakal predstavnik in vas, s hitrim čolnom, odpeljal do otoka. Namestitev, polpenzion v Paradise Island 4* (ali podoben). Prosto, večerja in nočitev.
 

9.-10. DAN, MALDIVI
Prosto za samostojne aktivnosti. Namestitev in polpenzion v Paradise Island 4* (ali podoben). Prosto, večerja in nočitev.
 

11. DAN, MALDIVI
Zajtrk in prosto do prevoza na letališče, od koder boste poleteli proti domu.
 

12. DAN, POVRATEK
S pristankom na enem izmed bližnjih letališče se naše potovanje konča.

 

DATUM ODHODA:  28.oktober.2017,  27. april 2018, 29. oktober 2018, 30. november 2018

 

CENA ARANŽMAJA na osebo: 1.895,00 EUR

 

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO NA ŠRI LANKI IN MALDIVIH: 250,00 EUR

 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 20,  v kolikor potuje manj potnikov (vsaj 15) se potovanje podraži za 90,00 EUR. Če pa potuje še manj potvnikov (vsaj 10) se potovanje podraži za 145,00 EUR.

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: naveden letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke pristojbine (345,00 EUR na dan 12.2.2013), prevoz s klimatiziranim avtobusom po Šri Lanki in safari z jeepom, namestitev v dvoposteljnih sobah na osnovi nočitev z zajtrkom na Šri Lanki v namestitvah osnovne kategorije na Maldivih v hotelu 4****, ogledi po programu,  vodenje slovensko govorečega spremljevalca in organizacija.  

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: Obvezna šrilanška viza (20,00 EUR), dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine, vstopnine po programu cca 130,00 EUR

 

SPLOŠNI PODATKI:

-    čas: srednjeevropski + 4.30 ure na Šri Lanki.

-    za Šri Lanko je vizum za slovenske državljane vizum potreben (20,00 EUR)

-          denar: šrilanška rupija (LKR), 1 EURO = 147,28 LKR (03.01.2012)

-          elektrika: 220V, adapterjev ne potrebujete

 

 

Splošni pogoji in navodila za potovanja so sestavni del aranžmaja in so na voljo v agenciji.

 

 

PRIJAVE: Ob prijavi izpolnite prijavnico in plačate varščino 30% cene aranžmaja, preostali del pa najpozneje 15 dni pred odhodom. Plačilo varščine vam zagotavlja rezervacijo. Pri morebitnih odjavah upoštevamo Splošne pogoje za potovanja, ki so vam na voljo v naši agenciji. Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi zadostno število potnikov. Potujete na svojo odgovornost, lahko pa vam uredimo zdravstveno zavarovanje za potovanje in zavarovanje rizika odpovedi. Splošni pogoji in navodila za potovanja so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v naši poslovalnici. Pridržujemo si pravico do spremembe cene aranžmaja, če se spremenijo devizna razmerja. Za prijave veljajo Splošni pogoji in navodila za potovanja ENZ.ZO TA.

 


 

Želim izvedeti več   

ali pokličite na  01 42 19 220