ŠRI LANKA

 

Potepanje po starodavnih templjih, lenarjenje na peščenih plažah

ter občudovanje rajske pokrajine

SKUPINSKO POTOVANJE

 

1.DAN, 23.12.2019, LJUBLJANA– ISTANBUL – COLOMBO:

Ob 18.00 uri se dobimo na  letališču Brnik, od koder bomo ob 19.55 uri s letalsko družbo Turkish airlines poleteli v Istanbul.  

2. DAN, 24.12.2019: ISTANBUL – COLOMBO:

Ob 00.15 pristanemo v Istanbulu in nato ob 02.10 uri nadaljujemo s poletom v Colombo. V prestolnici Šri Lanke pristanemo ob 15.10 uri po krajevnem času. Po opravljenih carinskih formalnostih se bomo odpeljali do hotela Mandarina Colombo.  Namestitev in prosto za počitek. Nočitev.

3. DAN, 25.12.2019: COLOMBO – KANDY:

Zajtrk.  Med potjo proti Kandyju se bomo ustavili v »Millennium Elephant Foundation«, fundaciji, ki oskrbuje tempeljske in bivše delovne slone. Slone bomo lahko sprehajali (doplačilo 3000rp), jim pomagali pri kopanju, jih nahranili in spoznali njihove bivalne prostore. Ogledali si bomo tudi njihovo »tovarnico«, kjer iz slonjih izrebkov izdelujejo papir. Ustavili se bomo še v vrtu začimb, kjer bomo imeli priložnost spoznati razne eksotične in nam neznane začimbe, dišavnice ter njihovo uporabo v šrilanški kuhinji in arjuvedski medicini. Ustavili  se bomo še v  muzeju (to so v bistvu trgovinice, ki imajo naziv »muzej«), peljali nas bodo v trgovino, kjer je predstavljena tudi maketa rudnika za boljšo predstavo) in kjer je predstavljen proces pridobivanje dragih kamnov po katerih Šri Lanka slovi. Zvečer si bomo ogledali tradicionalne plese, ki vključujejo tudi hojo po ognju. Namestitev in nočitev v hotelu Topaz.

4. DAN, 26.12.2019: KANDY - SIGIRIYA:

Zajtrk. V Kandyu se bomo sprehodili po tem prijetnem mestu, ki leži ob umetnem jezeru, ter si ogledali najbolj znan tempelj na otoku - Dalada Maligawa, kjer čuvajo Budin zob, ki kot najpomembnejša relikvija privlači množice domačih in tujih turistov. Nato se bomo odpeljali v Peradeniyo, kjer bomo vstopili v enega izmed največjih botaničnih vrtov, v tem delu sveta. Popoldan bomo izkoristili za ogled Dambulle, kjer bomo občudovali Zlat Kamnit tempelj iz 1. st. pred. n.št, ki je največji tempelj na otoku zgrajen v skali. Skalnat strop je prekrit s freskami, ki izhajajo iz bogate budistične mitologije in pripovedujejo zgodbe o preteklih življenjih Bude. Proti večeru se bomo lahko za doplačilo 66,00 USD odpeljali v narodni park Minneriya, ki se ponaša predvsem po številnih slonih. Prevoz  v Sigiriyo, namestitev in nočitev v hotelu Sungreen.

5. DAN, 27.12.2019: SIGIRIYA – POLONNARUWA - TRINCOMALE

Zajtrk. Sledi ogled Sigirye, skalne rezidence kralja Kasyape iz 5. st. Ko se boste povzpeli po strmih stopnicah navpične skalne gmote, se vam bo razodel pogled na edine posvetne freske na otoku. Od nekoč petsto fresk jih je ohranjenih le še dvaindvajset. Skozi "levje šape", od koder tudi ime skali - Levja skala, se boste dvignili na vrh nekdanjega kraljevega zimskega domovanja, kjer se odpre obzorje nad tem rajskim otokom. Nato boste obiskali Polonnaruwo, ki je bila najpomembnejše središče Ceylona od 10. do 13. st. Ogled mesta in številnih templjev, najbolje ohranjenih primerkov sinhaleške kulture, boste pričeli z obiskom knjižnice Potgul Vihare in se malo severneje ustavili še ob nenavadno realističnem 4 metre visokem kipu religioznega učitelja Agastaye. Malo naprej si boste ob zgoščenem kompleksu templjev, posvetnih objektov in svetišč, ki vključujejo tudi Gal Viharo, najbolj znano Šri Lanško skupino Budinih podob, izklesanih iz enega kosa skale, zlahka predstavljali bogastvo in moč tedanjega kraljestva.

Sledi prevoz v Trincomale in namestitev v obmorskem letovišču Pasikudah v hotelu The Calm. Nočitev.

6.- 7. DAN, 28.- 29.12.2019: TRINCOMALE

Zajtrk in prosto za uživanje na plaži. Nočitev.

8. DAN, 30.12.2019: TRINCOMALE – ELLA:

Zajtrk. Odpeljali se bomo proti Elli, ki leži na področju čajevih plantaž, kjer gojijo najboljši čaj na svetu na višini okoli 2000 metrov. Na poti se boste ustavili tudi v tovarni čaja, kjer se boste seznanili s postopkom pridelave te najbolj priljubljene pijače na svetu. Seveda boste čaj tudi poizkusila in ga lahko tudi kupili. Namestitev in nočitev v Oakray Ella Gap hotelul.

9. DAN, 31.12.2019: ELLA  - NUWARA ELIA:

Zajtrk. Sledi vožnja do Nanu Oye, kjer si lahko za doplačilo cca 15,00 USD privoščite z najlepšo vožnjo z starinskim vlakom na otoku, na relaciji Ella - Nanu Oya. Kasneje bomo nadaljevali z vožnjo proti Nuwara Eliyi, prestolnici čajeve dežele. Sledi ogled kolonijalnega mesta, kamor se angleži radi zatekali pred tropsko vročino. Namestitev in nočitev v hotelu Gallway heights. Svečana novoletna večerja. Nočitev.

10. DAN, 01.01.2020: NUWARE ELIA – WELIGAMA:

Zajtrk. Med potjo proti Weligami se bomo ustavili v Buduruwagi in si ogledali v skalo izklesane kipe bud. V Ahangami, bomo spoznali ribiče, ki sedijo na hoduljah v morju in čakajo na bogat ulov. Ustavili se bomo še v Matari in obiskali najjužnejšo točko Šri Lanke, ki jo krasi čudovit svetilnik, ter budistični tempelj Parey Dewa (skala v vodi). Nadaljevali bomo do Weligame. Namestitev in nočitev v hotelu The Kabalana v bližini Galleja.

11. DAN, 02.01.2020: WELIGAMA:

Zajtrk in prosto za uživanje na plaži. Nočitev. Lahko pa  se odločite za izlet z ladjo na odprto morje ( doplačilo 50,00 EUR), kjer se od cunamija naprej redno pojavljajo kiti glavači, kiti grbavci in sinji kiti, ki veljajo za največje sesalce na planetu. Celodnevni izlet po odprtem indijskem oceanu. Povratek v hotel in nočitev.

12. DAN, 03.01.2020: GALLE - COLOMBO:

Zajtrk. Sledi obisk obalnega mesteca Galle, ki je še vedno ohranilo tipičen nizozemski značaj in je uvrščeno na UNESCOvo listo svetovne dediščine. Med potjo proti prestolnici Colombo se bomo ustavili na želvji farmi, kjer domačini skrbno bedijo nad novimi rodovi teh ogroženih bitij, katere nato spuščajo v morje. Lahko se odločite za safari s čolnom po reki Madu za doplačilo 15,00 USDin si ogledate še rudnike “moonstona” v Meetiyagodi. Večerni prihod na letališče, od koder bomo ob 21.30 poleteli proti Istanbulu.

13. DAN, 04.01.2020: ISTANBUL – LJUBLJANA:

Ob 06.25 uri bomo pristali v Istanbulu. Ob 08.20 uri bomo nadaljeval z letom v Ljubljano in na domačem letališču pristali ob 08.40 uri.

 

DATUM ODHODA: 23. december 2019

 

CENA ARANŽMAJA NA OSEBO:  1770,00 EUR

 

MOŽNOST DOPLAČILA ZA VEČERJE V HOTELIH: 60,00 EUR

 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 16, v kolikor se prijavi manj potnikov (vsaj 10) se potovanje podraži za 95,00 EUR po osebi.

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: letalski prevoz, letališke pristojbine, navedeni prevozi s klimatiziranim vozilom po Šri Lanki, lokalni angleško govoreči vodnik, spanje v dvoposteljnih sobah na Šri Lanki, zajtrki,  vstopnine, slovenski spremljevalec, organizacijski stroški.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: viza 35,00 EUR, svečana novoletna večerja 50,00 USD, dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine, vse kar ni navedeno v programu potovanja.

 

OBVEZNA DOPLAČILA:

  • VIZA 35,00 EUR, vizum si lahko uredite tudi sami
  • SVEČANA NOVOLETNA VEČERJA: 50,00 USD.