TAJSKA – KOH SAMUI

 

Iz angelskega mesta, skozi divjino džungle, do otoka Koh Samui

 

INDIVIDUALNO  ALI SKUPINSKO POTOVANJE

 

1. DAN, 27. oktober: ZAGREB – ISTANBUL – BANGKOK
Ob 07.15 uri se dobimo na zagrebškem letališču, od koder bomo ob 09.15 uri z letalsko družbo Turskih Airlines poleteli v Istanbul, kjer bomo pristali ob 12.25 uri. Možnost ogleda mesta. Ob 20.10 uri bomo nadaljevali z letom v Bangkok. Obroki in pijača v letalu.


2. DAN, 28. oktober: BANGKOK
Ob 09.40 uri bomo pristali v Bangkoku, glavnem mestu Tajske. Prevoz do hotela, namestitev, prosto za počitek. Po želji se zvečer lahko podate na razvpiti Patpong – rdečo četrt Bangkoka in nočni bazar. Nočitev.


3. DAN, 29. oktober: BANGKOK
Po zajtrku se bomo vkrcali na tipično tajsko "dolgorepo" ladjico in se popeljali po slikovitih kanalih - klongih, kjer bomo spoznavali pestrost in raznolikost bangkoškega življenja na reki. Med potjo se bomo povzpeli na mogočen Tempelj jutranje zore – Wat Arun, ki se samozavestno dviga nad reko Chao Phraya. Sledi ogled Bangkoka, angelskega mesta, kot ga imenujejo Tajci. Kraljeva palača nas bo osupnila s svojimi impresivnimi stavbami, skupaj z Wat Phra Kaewom - Templjem Smaragdnega Bude, ki je znan kot najlepše in najpomembnejše budistično svetišče na Tajskem. Ogledali si bomo še najstarejši bangkoški tempelj - Wat Pho, kjer veličastni in enormni (46 m) Buda v nirvani sproščeno počiva. Prevoz nazaj v hotel. Nočitev.


4. DAN, 30. oktober : BANGKOK – KANCHANABURI - BANGKOK:
Po zgodnjem zajtrku sledi izlet v provinco Kanchanaburi.  Najprej se bomo zapeljali do uro in pol oddaljene tržnice na tirih, kasneje se bomo ustavili v Damnoen Saduaku in se s čolni zapeljali skozi najlepše plavajoče tržnice na Tajskem. Pot bomo nadaljevali proti opevanemu zgodovinskemu mostu na reki Kwai. Sledi še ogled vojnega muzeja in povratek v Bangkok. Nočitev.


5. DAN, 31. oktober : BANGKOK – CHIANG MAI:
Zajtrk. Prosto. Lahko se odločite za varen izlet s kolesi, kjer bomo spoznali Bangkok tudi z druge strani. Peljali se bomo skoz ozke uličice, kjer se nam bo zdelo, da se je čas že zdavnaj ustavil. Z dolgorepim čolnom bomo prečkali Kraljevsko reko in se zapeljali skozi zelena pljuča Tajske prestolnice. Povratek nazaj v hotel ter prevoz na železniško postajo, od koder se bomo odpeljali v drugo največje mesto na Tajskem,  Chiang Mai.


6. DAN, 01. november : CHIANG MAI
Zjutraj prihod v »Vrtnico severa«, kakor radi imenujejo Chiang Mai, ki se razprostira ob reki Ping, prevoz do hotela The Park Chiang Mai. Ogledali si bomo tempelj –- Wat Phra Thart, ki leži na gori Doi Suthep in je znan kot simbol Chiang Maia. Ustavili se bomo še v tovarnicah, kjer še vedno ročno tkejo svilo, izdelujejo senčnike, izdelke iz lesa, ratana in keramike, ter v brusilnici dragih kamnov. Povratek v hotel ter nočitev. 


7. DAN, 02. november : CHINAG MAI – CHIANG RAI – CHIANG MAI
Po zajtrku se bomo podali v Chiang Rai, ki leži v srcu Zlatega Trikotnika, ob tromeji Laos, Myanmar (Burma) in Tajska. Najprej se bomo ustavili v vasici plemena Padong, bolj znanega po imenu »dolgovrati Kareni«. Padongi vsem ženskam v plemenu že kot malim deklicam okoli vratu obešajo obroče, ki jim z leti nesorazmerno podaljšajo vrat. Nato se bomo odpeljali k obrežju velike mejne reke Mekong, kjer nas bo čakalo kosilo. S čolni se bomo zapeljali do tromeje Tajska, Burma in Laos, kjer bomo tudi pristali in se podali na krajši sprehod. Če bomo imeli dovolj časa bomo obiskali še najbolj severno mestece na Tajskem - Mae Sai, ki leži ob tajsko-burmanski meji in slovi po ugodnih nakupih. V večernih urah sledi prevoz nazaj v Chiang Mai. Nočitev.


8. -9. DAN, 03. in 04. november : TREKING
Po zajtrku pride na vrsto že težko pričakovani treking. S »pick up« džipi se bomo iz Chiang Maia odpeljali do vznožja hribovitega džungelskega področja, od koder bomo pot nadaljevali peš do vasi gostoljubnih gorskih plemen in v njihovih lesenih kolibah tudi povečerjali in prenočili. Naslednji dan zjutraj nas čaka nekaj urna hoja, nato pa ježa na simpatičnih slonih ter nadaljevanje hoje do plemena Karen. Kareni izhajajo iz Burme in so od gorskih plemen najštevilnejši. So animisti, budisti, med njimi najdeš celo kristjane. Po tipični plemenski večerji bomo sredi vasi posedli okrog ognja. Prisluškovali bomo nenavadnim zvokom džungle in morda celo skrivnostnim legendam vaškega vrača. Po zajtrku pa pot pod noge in hop na bambusove splave, s katerimi se bomo spuščali včasih tudi po precej deročih vodah gorske reke do mesta, kjer nas bodo čakali džipi, ki nas bodo odpeljali nazaj v Chiang Mai. Nočitev.


10. DAN, 05. november : CHIANG MAI - KOH SAMUI
V zgodnjih jutranjih urah se bomo odpeljali na letališče od koder bomo ob 07.35 uri poleteli na jug Tajske, v Suratthani , od koder se bomo odpeljali do pristanišča in naprej na otok Koh Samui. Prevoz do hotela Samui Laguna Resort ali podobnega, namestitev in nočitev.


11. - 13. DAN, 06. – 08. november : KOH SAMUI:
Zajtrk. Nameščeni bomo v prijetnem hotelu le nekaj metrov od morja, kjer nas bo nežna melodija južnokitajskega morja zazibala v prijeten sen. Privoščili si bomo zaslužene počitnice ob toplem morju, primernem za plavanje, ribolov, kot tudi za potapljanje in občudovanje podvodne favne in flore. Ponuja se nam tudi možnost individualnih izletov po otoku, na katerem je veliko naravnih in zgodovinskih zanimivosti, ali pa obisk bližnjega nenaseljenega arhipelaga, ki je razglašen za narodni morski park. Od skupno osemdesetih otokov so naseljeni le trije. Na Koh Samuiju bomo preživeli nepozabne dni pod vročim tropskim soncem, kjer se lahko zatečeš v prijetno hladno okrilje visokih kokosovih palm. 


14. DAN, 09. november : KOH SAMUI – BANGKOK – ISTANBUL:
Zajtrk. Zapustili bomo hotel in se odpeljali na letališče Surathani, od koder bomo poleteli proti Bangkoku in ob 23.30 uri poleteli v Istanbul. Obroki in pijača v letalu.


15. DAN, 10. november ISTANBUL - LJUBLJANA :
Ob 06.05 uri bomo pristali v Istanbulu in nato ob 08.15 uri nadaljevali z letom v Ljubljano in na domačem letališču bomo pristali ob 08.35 uri.

 

DATUM ODHODA: 27. oktober 2018   

 

CENA ARANŽMAJA: 1.499,00 EUR

 

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 160,00 EUR

 

POPUST ZA OTROKA OD 2 DO 12 LET V SOBI S STARŠI: 145,00 EUR

 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 20, v kolikor potuje manj kot 20 potnikov (vsaj 15), se aranžma podraži za 95,00 EUR po osebi, (vsaj 10) potnikov 150,00 EUR na osebo

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: letalski prevoz do Bangkoka in nazaj, navedeni leti po Tajski, letališke pristojbine, prevozi s spalnimi vlaki ali avtobusi, minibusi, »pick up« džipi in ladjo po Tajski, spanje v klimatiziranih dvoposteljnih sobah s kopalnico (WC, prha) v hotelih turistične kategorije (razen na trekingu), zajtrki in navedeni obroki, ogledi, vstopnine, na trekingu polni penzion, vodenje potovanja lokalnega vodnika v angleškem jeziku in slovenskega spremljevalca pri skupinskih odhodih ter organizacijski stroški.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine 25,00 EUR, nezgodno zavarovanje. 

 

 

Želim izvedeti več   

ali pokličite na  01 42 19 220