ČILE 

 

1. DAN, EVROPA - JUŽNA AMERIKA

Odhod z enega od bližnjih letališč. Polet preko enega od večjih evropskih letališč do Južne Amerike.

2. DAN, JUŽNA AMERIKA - SANTIAGO DE CHILE (V)

Po pristanku na enem od večjih letališč v Južni Ameriki (Brazilija ali Argentina) nadaljujete s poletom v Santiago de Chile. Po pristanku in opravljenih letaliških formalnostih, vas pričaka lokalni prestavnih, ki vas odpelje v hotel. Namestitev, večerja in prosto. (zgodnji check in glede na razpoložljivost).

3. DAN, SANTIAGO DE CHILE (Z, K, V)

Zajtrk, nato se odpravite na ogled mesta vključno s sprehodom po centru Santiaga: obisk glavnega trga "Plaza de Armas", katedrale, bulevarja Ahumada,  vladne palače "La Moneda". Kosilo v lokalni restavraciji na osrednji tržnici. Popoldne se boste popeljali po glavnih ulicah starega Santiaga in prečkali tudi boemsko četrt Bellavista. Povzpeli se boste na hrib San Cristobal, od koder je čudovit razgled na mesto in Ande. Prevoz v hotel. Večerja v hotelu. Nočitev.

3. DAN, SANTIAGO - CALAMA - SAN PEDRO DE ATACAMA (Z / K / V)

Zajtrk. Prevoz do letališča Santiago in polet proti Calami. Sprejem na letališču Calama (za doplačilo 60,00 EUR obisk odprtega kopa bakra Chuquicamata, ki spada med največje na svetu) in transfer do vasi San Pedro de Atacama. Vožnja čez goro Domekyo in Slano Gorovje. Ob prihodu boste šli na ogled arheoloških ostankov Atacame, odkrivali boste bogastvo nekdanje kulture ter kako so ljudje živeli na tem področju pred Kolumbovim obdobjem. Nato boste nadaljevali proti predkolumbovski trdnjavi Quitor, ki se nahaja n ob reki, kjer so živeli prvi pastirji te civilizacije. Ogled arheološke vasi Tulor, kjer boste našli zanimive okrogle hiše, ki so s posebnimi hodniki povezane med sabo. Vas je bila, pred odkritjem, prekrita s peskom brez sledu prebivalcev. Kosilo v lokalni restavraciji. Popoldne boste obiskali Mesečevo in Marsovo dolino. Obisk Slane gore ponuja čudovit razgled na dolini. Videli boste tudi "Tres Marias", zanimivo geološko tvorbo, ki se nahaja poleg nekdanjega rudnika soli. Ob mraku, boste splezali na velike sipine s čudovitim pogledom na sončni zahod nad Andi. Večerja v hotelu. Nočitev.

4. DAN, SAN PEDRO DE ATACAMA (Z / K / V)

Zajtrk. Začeli boste z obiskom solin Atacama, ki veljajo za ene največjih solin na sveu. Tu boste našli laguno Chaxa, kjer živijo tri različne vrste flamingov. Imeli boste tudi priložnost za obisk slikovite vasice Toconao, znane po svojem zvoniku iz kaktusovega lesa, blata in slame. Sledi vožnja do vasi Socairen ter lagun Miñique in Miscanti, ki se nahajata na 4.500 metrov nadmorske višine. To območje je del narodnega rezervata flamingov. Lagune obdajajo vulkani, ki so nastali ob formiranju Andov. Kosilo. Popoldan povratek v San Pedro de Atacama. Večerja v hotelu. Nočitev.

5. DAN, SAN PEDRO DE ATACAMA-CALAMO-SANTIAGO (Z*/ K / V)

Zgodnji odhod (ob cca 04:30 (zajtrk paket za na pot)) na ogled gejzirjev El Tatio. Izlet boste začeli z vodenim sprehodom okrog geotermalnih polj, kjer boste videli, kako voda bruhne v zrak. Povratek preko Andov, kjer se bam bo odpiral prekrasen razgled na vulkan Putama in gorovje Tocorpuri. Kratek postanek v vasi Machuca in prihod v San Pedro de Atacama, kjer vas bo čakalo kosilo v lokalni restavraciji. Po kosilu prevoz do letališča Calama polet proti Santiago. Prevoz do hotela. Večerja v hotelu. Nočitev

6. DAN, SANTIAGO-TEMUCO-VILLARRICA-PUCÓN (Z / K / V)

Zajtrk. Sledi transfer do letališča ter polet proti Temucu. Tu se začne izredno privlačno območje vulkanov in jezer. Temuco, Villarica in Pucón so področja, kjer živi avtohtono prebivalstvo Mapuche. V kraju Villarrica je poučen muzej o kulturi in navadah Indijancev. Sledi vožnja v Pucón ter sprehod skozi mesto. Ogledali si boste velike plaže z vulkanskim peskom, ter viseči most "Quelhue", od kjer lahko opazujete reko Trancura, Villarrico in vulkan Lanin. Kosilo. Popoldne obisk "Ojos del Caburgua", čudovitih slapov, ki prihajajo iz jezera Caburgua. Nadaljevali boste proti gorski verigi v regiji Araucanía, ki je znana po svojih vulkanih. Njihova visoka stopnja vulkanske aktivnosti proizvaja veliko število termalnih vrelcev, ki izvirajo iz podzemlja in so obdani z bujno vegetacijo. Prevoz v hotel. Večerja in nočitev.

7. DAN: PUCÓN-FRUTILLAR-PUERTO VARAS (Z / K / V)

Zajtrk. Prevoz v Puerto Varas (325 km). Kratek postanek v vasi Llanquihue ob jezeru z istim imenom. Nadaljevanje poti po stari cesti ob jezeru do kraja Frutillar. To lepo mesto je znano po čudovitih vrtovih in hišah v nemškem slogu, ki gledajo na jezero. Obisk muzeja nemške kolonialne naselitve, kjer boste videli številne eksponate, ki segajo v čas prve naselitve tega območja. Kosilo in vožnja v hotel. Večerja in nočitev.

8. DAN: PUERTO VARAS (Z / K / V)

Zajtrk. Odhod po južni obali jezera Llanquihue do čudovitih slapov na reki Petrohué v Narodnem parku Vicente Pérez Rosales. Sprehod po označeni poti vodi do slapov, ki padajo preko vulkanskih kamnin. Slapove obkroža bujna vegetacija, pogled pa se odpira na vulkan Osorno (2652 m), na katerega se boste tudi povzpeli. Postanek boste naredili na približno 1000 m.n.v., kjer si boste ogledali krater "La Burbuja", od koder je lep razgled na dolino, reko Petrohué in vulkan Calbucoain. Kosilo na poti. Nadaljujete z vzponom do smučarskega centra, ki se nahaja na 1.200 m.n.v. Na poti je mogoče opazovati različne formacije iz lave. Povratek v Puerto Varas. Večerja in nočitev.

9. DAN, PUERTO VARAS-OTOK CHILOÉ-CASTRO (Z / K / V)

Zajtrk. Odhod proti jugu do Chiloe Island. Ta dan boste naredili okrog 450 kilometrov. Vkrcali se boste na trajekt in prečkali kanal Chacao (45 min). Izkrcanje v Chacao, kjer si boste ogledali prve znake klasične otoške arhitekture z naslovom "chilota". Po kopnem boste nadaljevali do Dalcahue, ribiške vasi, kjer si boste ogledali obrtniško tržnico ter cerkev, ki je pod zaščito UNESCO-a. Kosilo. Prevoz v Castro, ki se nahaja ob fjordu z mirnimi vodami. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

10. DAN, CASTRO-PUERTO MONTT-PUNTA ARENAS-PUERTO NATALES (Z / K / V)

Zajtrk. Ogled mesta Castro, ki je bilo ustanovljeno leta 1567 pod imenom Santiago de Castro. Očarljivo staro mestno jedro je znano po hišah nad morjem, imenovanih "Palafitos" ter glavno cerkvijo pod Unescovo zaščito. Na severu otoka boste obiskali kolonijo pingvinov, ki je pravi raj za ljubitelje živali. To je posebno mesto za opazovanje tako magellanovih kot tudi humboldtovih pingvinov. Kosilo. Potem boste nadaljevali do kraja Ancud, kjer boste obiskali kulturni center Chilotur, ki pojasnjuje mite in legende otoka. Vožnja do letališča Puerto Montt in polet proti Punta Arenas. Prevoz v Puerto Natales, majhno mesto s približno 16.000 prebivalci. Večerja in nočitev.

11. DAN, PUERTO NATALES-BALMACEDA&SERRANO-PUERTO NATALES (Z / K / V)

Zajtrk. Odhod iz Puerto Natales ob 8.00 uri. Vožnja mimo Puerto Bories, hladilnice ovčjega mesa, ustanovljene leta 1913, leta 2010 pa predelane v luksuzen hotel. Nato se boste peljali mimo ranča Fjord Eberhard, enega prvih rančev v regiji, ter zaliva Última Esperanza s kolonijo kormoranov. Nato boste zagledali prvi ledenik pod goro Balmaceda (2035 m). Od tu se bomo sprehodili do ledenika Serrano, s čudovitim jezerom in plavajočimi ledenimi gorami. Tipično kosilo na ranču Puerto Consuelo. Nato pa vrnitev v Puerto Natales in prevoz do hotela. Večerja in nočitev.

12. DAN, PUERTO NATALES-TORRES DEL PAINE-PUERTO NATALES (Z / K / V) 

Zajtrk. Vožnja vzdolž Seno de Ultima Esperanza do jame Milodón, kjer so našli ostanke prazgodovinskih živali. Nato boste vstopili v Narodni park Torres del Paine. Pume, lisice, gvanaki in druge živali sobivajo v tem divjem raju. Uživali boste v deviški pokrajini, opazovali ogromne kose ledu iz bližnjega ledenika Grey, ki plavajo po jezeru Grey. Kosilo. Nadaljevali boste po obrežju jezera Pehoé do slapov "Salto Chico" in "Salto Grande". Hoja do smaragdnega jezera Nordenskjöld. Povratek v Puerto Natales. Večerja in nočitev.

13. DAN, PUERTO NATALES-PUNTA ARENAS-SANTIAGO (Z/ - /V)

Zajtrk. Prosto. Za doplačilo 80,00 EUR se odpeljete v  vinsko klet Undurraga, kjer si boste ogledali klet in tudi poskušali njihova vina. Sledi transfer do letališča Punta Arenas in ob 15.30 uri polet proti Santiagu, kjer pristanete ob 17.55 uri. Po pristanku prevoz v hotel. Večerja in nočitev.

14. DAN, SANTIAGO - JUŽNA AMERIKA (Z/ - / - )

Po zajtrku prosto do prevoza na letališče od kjer poletite do enega od večjih letališč v Južni Ameriki od kjer nadaljujete s poletom proti Evropi.

15. DAN, EVROPA

Po pristanku na enem od večjih letališč v Evropi, nadaljujete s poletom do bližnjega letališča.

 

Za doplačilo 1.490,00 EUR (minimalno 10 potnikov) se lahko odpravite na raziskovanje Velikonočnih otokov:

14. DAN, SANTIAGO (Z / K - lp / V)

Zajtrk. Transfer do letališča Santiago in ob 08.10 uri polet na Velikonočni otok, kjer na letališču Mataveri pristanete ob 11.50 uri. Na letališču vas pričaka lokalni predstavnik, ki vas odpelje na oglede otoka. Obiskali boste ruševine templja Vaihu, ki je znan po kipih moai, ki ležijo raztreseni po tleh. Nadaljevali boste do Akahanga in naprej do vulkana Rano Raraku, kjer so bili vsi moai na otoku izklesani iz skale. Znotraj kraterja boste videli jezerce ter moai-e raztresene po notranjih pobočjih, ki so tu ostali v različnih fazah gradnje. Sledi vožnja do Ahu Tongariki, kjer je veliko kipov zrušil tsunami leta 1960. Lunch paket v vasi Hanga Roa. Popolden obisk Ahu Te Pito Kura. Tu se nahaja samo en moai, vendar ta meri 10 m in ima več kot 90 ton. Izlet boste zaključili na plaži Anakena plaži z dvema lepima ahu-jema, na katerih so nekoč stali moai-ji. Prevoz do hotela Hotel Rapa Nui 3* ali podobnega. Večerja v hotelu. Nočitev.

15. DAN, RAPA NUI (Z / K / V)

Kontinentalni zajtrk.Odpravili se boste na raziskovanje Ahu Vinapu. Ta je sestavljen iz dveh ahu-jev ali templjev v ruševinah, od katerih eden neverjetno spominja na konstrukcije Inkov. Pot nadaljujete do vulkana Rano Kao, kjer se nahaja nekdanja ceremonialna vas Orongo skupaj s številnimi petroglifi. Tu najdemo podobe "človeka-ptice" Tangata Manu, boga Make Make in Komari, simbola rodovitnosti. Od roba pečine lahko vidite tri otočke Motu Iti, Motu Nui in Moto Kao Kao, ki so igrali pomembno vlogo v kulturi Tangata Manu. Nato boste obiskali jamo Ana Kai Tagata, polno stenskih slikarij, ki prikazujejo ptico Manutara. Povratek v Hanga Roa. Kosilo v hotelu. Popoldne vožnja do Ahu Akivi, arheološkega središča, ki je bilo obnovljeno kot prvo leta 1960. To je obredno mesto, ki je še posebej zanimiva, ne samo zaradi svoje lege (v sredini otoka), ampak tudi zaradi legend o Sedmih Moai-jih. Obiskali boste tudi Puna Pau, vzhodno od mesta Hanga Roa, ki se nahaja v majhnem kraterju rdečega kamna. Tu so nastali "pukao" ali klobuki, ki jih nosijo moai. Večerja v hotelu. Nočitev.

16. DAN, RAPA NUI-SANTIAGO (Z/ - / - )

Kontinentalni zajtrk. Transfer do letališča Mataveri in ob 13.15 uri polet proti Santiagu, kjer pristanete ob 20.00 uri. Po pristanku vas lokalni predstavnik odpelje v hotel.

17. DAN, SANTIAGO - JUŽNA AMERIKA (Z/ - / - )

Po zajtrku prosto do prevoza na letališče od kjer poletite do enega od večjih letališč v Južni Ameriki od kjer nadaljujete s poletom proti Evropi.

18. DAN, EVROPA

Po pristanku na enem od večjih letališč v Evropi, nadaljujete s poletom do bližnjega letališča.

 

DATUM ODHODA: po dogovoru

 

Predvideni hoteli na potovanju:

Santiago de Chile: Hotel President Tulpi Inn 3* ali podoben

San Pedro de Atacama: Hotel Kimal 3* ali podoben

Pucón: Hotel Malalhue 3*ali podoben

Puerto Varas: Hotel Colonos del Sur Mirador 3* ali podoben

Castro: Hotel Castro 3* ali podoben

Puerto Natales: Weskar (Lodge) ali podoben

 

 

CENA VKLJUČUJE: letalske polete v ekonomskem razredu in letališke pristojbine, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*, prevoze s turistični avtobusi in ladjami po programu, prehrana po programu, ogledi in vstopnine po programu, lokalne vodnike v angleškem jeziku, napitnine za hotelske nosače v Santiagu in Puerto Varas, slovensko govoreči spremljevalec in organizacija

 

CENA NE VKLJUČUJE: napitnin za voznike in vodnike, early check in ali pozni check out (glede na razpoložljivost), dodatna hrana in pijača, dodatni izleti in samostojne aktivnosti, nezgodno zavarovanje

 

OPOMBE:

- Muzeji so zaprti ob ponedeljkih

- Izleti lahko odpadejo ali se spremenijo zaradi vremenskih razmer, počitnice ali katero koli drugih nepredvidljivih razlogov

- Izlet do gejzirjev Tatio & Highland lagune v San Pedro de Atacama ni priporočljivo za ljudi, ki imajo težave s srcem (4500 m nadmorske višine).

- ogled rudnika Chuquicamata deluje le od ponedeljka do petka ob 13:00 uri. in se lahko spremeni ali razveljavi zaradi vremenskih razmer, počitnic ali kakršno koli drugih razlogov