Filipini

 

FILIPINI

Podajmo se na čudovito Filipinsko otočje, zaplavajmo z ogromnimi kitovci in doživimo neokrnjene tropske plaže rajskih Filipinov. Privoščimo si nepozabno avanturo in z leseno barko odkrivajmo nenaseljene in idilične otoke in se na magičnem Siquijorju predajmo  predajmo deviškim plažam in neokrnenjenim plažam


Skupinsko potovanje
 

1. DAN, 11. NOVEMBER 2022: LJUBLJANA - ISTANBUL
Ob 18.00 uri se dobimo na ljubljanskem letališču, od koder bomo ob 19.50 uri z letalsko družbo Turkish Airlines poleteli v Istanbul.

2. DAN, 12. NOVEMEBR 2022: ISTANBUL - MANILA
Ob 00.05 uri bomo pristali v Istanbulu in nato ob 02.00 uri nadaljevali z letom v Manilo. Obroki in pijača v letalu. Ob 18.15 uri po krajevnem času bomo pristali v prestolnici. Sledi prevoz do hotela Herald Suites Solana ali podobnega enake kategorije ter nočitev.

3. DAN, 13. NOVEMBER 2022: MANILA – OTOK PALAWAN- KRIŽARJENJE PO NENASELJENIH OTOČKIH
Zajtrk. V jutranjih urah se bomo odpeljali na letališče, od koder sledi polet na rajski Palawan in sicer na skrajni sever otoka. Po pristanku v Coronu se bo pričela naša nepozabna avantura, ko se bomo vkrcali na udobno, leseno barko in pričeli z našim 4-dnevnim križarjenjem proti El Nidu. Čez dan bomo spoznavali različne neobljudene otočke, se namakali v romantičnih lagunah, z belili peščenimi plažami in z masko odkrivali popolnoma neokrnjene peščene grebene. Kot pravi »morski volki« si bomo na pešečenih barih privošili zasluženo coca cola z rumom,...Prvi dan naše odprave bomo raziskali vzhodni del otoka Culiona, kjer se bomo prepričali, da je tukaj sigurno najlepši pešečni greben na Palawanu. Obilno kosilo nam bo posadka pripravila na otoku. Časa nam ne bo zmanjkalo za občudovanje bogate podvodne favne in flore. Po večerji bomo na neobljudenem otočku prespali v simpatičnem kampu, v za nas pripravljenih preprostih, dvoposteljnih kočah.     


    
 

4. DAN, 14. NOVEMBER 2022: KRIŽARJENJE
Zajtrk. Ta dan nas čaka otočje Linacapan, ki nas bo razvajal s čistim in turkiznim morjem. Obiskali bomo zatočišče za želve, lahko bomo v morje skakali z visoke pečine. Po kosilu bomo spoznali kulturo, običaje ter način življenja etične skupine Tagbuano, ki je predstavlja eno najstarejših skupin na Filipinih. Večerja in nočitev na otočku v simpatičnem kampu, v dvoposteljnih kočah.

5. DAN, 15. NOVEMBER 2022: KRIŽARJENJE
Naša pustolovščina se bo nadaljevala, ko bomo odpluli do otočka Tacling, kjer bomo snorkljali v kristalno čisti vodi ali se samo kopali in se predajali toplim žarkom. Kosilo. Med plovbo bomo opazovali tropsko pokrajino, dokler se ne bopmo ustavili na eni najlepših plaž a tem koncu sveta. Čas je namenjen uživanju na peščenih sipinah. Večerja ob velikem kresu, ki ga bo za nas pripravila posadka. Nočitev v preprostih kočah za dva v prijetnem in majhnem kampu. 

6. DAN, 16. NOVEMBER 2022: KRIŽARJENJE – EL NIDO
Po zajtrku bomo odrinili proti El Nidu. Ustavili se bomo na plaži, kjer bomo lahko snorkljali in se kopali. Po kosilu nas čaka še vožnja do El Nida, kamor bomo prispeli v popoldanskih urah. Prevoz do hotela Sea Cocoon Resort  ter nočitev.

7. DAN, 17. NOVEMEBR 2022: EL NIDO – PODZEMNA REKA – PUERTO PRINCESA
Po zgodnjem zajtrku bomo zapustili El Nido in se odpeljali do Sabanga, kjer si bomo ogledali eno največjih podzemnih rek na svetu. Vkrcali se bomo na kanuje in se z njimi zapeljali v podzemne predele reke, ki se vijejo med votlinami, ki spominjajo na katedralo, ki jo je mati narava izklesala v svoji milijonski zgodovini. Seveda se bomo v kristalno čisti vodi lahko tudi skopali. Po dobrem kosilu sledi prevoz naprej do Puerto Princese ter nočitev v hotelu Hue Hotel Puerto Princesa Managed by Hll.

8. DAN, 18. NOVEMBER 2022: PUERTO PRINCESA – CEBU - OSLOB
Zajtrk. Sledi prevoz na letališče. Od koder bomo poleteli na Cebu, iz letališča se bomo odpeljali na sever otoka, do Osloba. Ustavili se bomo pri Kawasan slapovih, kjer se bomo enkrat za spremembo osvežili v sladki vodi in kristalno čisti vodi. Prihod v Oslob in namestitev v Seascape Beach Resort. Nočitev.

9. DAN, 19. NOVEMBER 2022: OSLOB – PLAVANJE S KITOVCI – MAGIČNI OTOK SIQUIJOR
Zajtrk. Ta dan nas čaka plavanje s kitovci. Te največje ribe na svetu boste lahko opazovali s čolna, lahko pa bomo z njimi tudi zaplavali, saj so popolnoma nenevarni. Polni novih dogodivščin bomo zapustili Cebu in se s trajektom odpeljali na z magijo prežet otok Siquijor, ki mu domačini pravijo tudi Ognjeni otok, saj ko pade mrak otok kar zažari, zaradi neštetih kresnič. Namestitev v White Villas Resort. Prosto za uživanje na peščenih plažah. Nočitev.



      
10. in 11. DAN, 20. in 21. NOVEMBER 2022: OTOK SIQUIJOR
Zajtrk ter prosto za samostojno raziskovanje tega prijetenega otočka, kjer se nam bo zdelo, da se je tukaj čas že zdavnaj ustavil,....Nočitev.



       
12. DAN, 22. NOVEMBER 2022: OTOK SIQUIJOR - DUMAGUETE – MANILA
Po zajtrku bomo zapustili čaroben Siquijor. S trajektom bomo odpluli do uro in pol oddaljenega Dumagute, od kdoer bomo poleteli v Manilo. Prevoz do hotela Herald Suites Solana ali podobnega enake kategorije. Prosto ter nočitev.

13. DAN, 23. NOVEMBER 2022: MANILA – ISTANBUL
Zajtrk. Ta dan nas čaka spoznavanje filipinske prestolnice. Najprej se bomo podali v Intramuros – stari kolonialni del mesta z utrdbo Santiago in staro kamnito cerkvijo Sv. Avguština. Nadaljevali bomo sprehod po parku Rizal, ki je Filipincem zelo pomemben, saj se je ravno tam v zgodovini zgodilo veliko pomembnih dogodkov. Obiskali bomo še živahno tržnico v Quiapu, kitajsko pokopališče in četrt Makati, ki velja za finančno četrt Filipinov. Preden bomo zapustili, bo nekaj časa namenjenega tudi nakupom. Sledi prevoz na letališče. Ob 22.00 uri bomo poleteli v Istanbul. Obroki in pijača v letalu.

14. DAN 24. NOVEMBER 2022: ISTANBUL – LJUBLJANA
Ob 06.15 uri bomo pristali v Istanbulu in ob 08.30 uri bomo nadaljevali z letom v Ljubljano, s pristankom na domačem letališču ob 08.45 uri.

DATUM ODHODA: 11. november 2022

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 15 POTNIKOV

CENA ARANŽMAJA NA OSEBO: 2.595,00 EUR

CENA VKLJUČUJE: navedene letalske prevoze v ekonomskem razredu, letališče pristojbine, namestitve v navedenih resortih ali podobnih enake kategorije na onovi nočitve z zajtrkom, privatno navedeno križarjenje, kjer nas je na ladji lahko največ 16 potnikov, na križarjenju je vključen polni penzion, navedeni ogledi z vstopninami s slovenskim vodnikom.

CENA NE VKLJUČUJE: dodatne hrane in pijače, storitve po vaših naročilih, napitnine.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA POTOVANJA SO SESTAVNI DEL PROGRAMA.

Povpraševanje

 

Kje smo