Šri Lanka

 

ŠRI LANKA

Pred nami je 14 dnevni program skozi katerega bomo lahko čisto od blizu spoznali utrip te čudovite dežele in življenje njenih prijetnih domačinov. Privoščili si bomo potepanje po starodavnih templjih in sprehod po neokrnjeni naravi, se podali na safari, čas bo tudi za lenarjenje na peščenih plažah,..

 

Skupinsko potovanje
 

1. DAN, 30. oktober 2022: LJUBLJANA – DUBAJ (P)
Ob 12.30 uri se dobimo na ljubljanskem letališču, od koder bomo ob 14.30 uri z letalsko družbo fly Dubai poleteli v Dubaj, s pristankom ob 23.20 uri.

2. DAN, 31. oktober 2022: DUBAJ - DAMBULLA (P,V,N)
Ob 03.30 uri bomo nadaljevali z letom proti Colombu, kjer bomo pristali ob 09.30 uri po krajevnem času. Po opravljenih carinskih formalnostih (Slovenski državljani za vstop na Šri Lanko potrebujemo vizum), se bomo odpeljali do hotela Fresco ali podobenga v Dambulli. Po krajšem počitku si bomo v popoldanskem času ogledali tamkajšnje templje. Jamski templji skrivajo pet votlin v katerih bomo lahko občudovali preko 90 kipov bud. Današnji dan bomo zaključili z večerjo in nočitvijo v istem hotelu Fresco (ali podobnem enake kategorije).

3. DAN, 01.november 2022: DAMBULA – RITIGALE – DAMBULLA (Z,V,N)
Zajtrk. Ta dan nas čaka raziskovanje skrivnostega kraja – Ritigale. Po kamnitih poteh, ki se dvigajo skozi bujno džunglo se bomo dvignili do vrha razvalin budističnega samostana. Obnemeli bomo nad starodavnim rezervoarjem, ki so ga budistični menihi uporabljali za obredno kopanje med 437 in 367 pred n.št. V popoldanskem času nas čaka prijetno presenečenje z domačini. Večerja in nočitev v istim hotelu Fresco.


4. DAN, 02. november 2022: DAMBULLA – SIGIRIYA - KANDY
Še pred zajtrkom, ko ne bo ostalih tursitov, se bomo odpeljali do skale Sigiriya, na kateri je kralj Kasyapana, na željo svojega očeta, zgradil svojorezidenco, v kateri je od leta 477 do 498 tudi razkošno živel. Do kraljeve rezidence vodi približno 1200 stopnic, ki jih je vredno prehoditi, saj nas na vrhu čaka čudovit razgled nad pokrajino, zanimiva simetrija rezidence in kar 18 ohranjenih čudovitih skalnih fresk. Polni novih vtisov se bomo vrnili v hotel. Po zajtrku se bomo podali proti Kandyju – drugemu največjemu mestu na otoku. Na poti se bomo ustavili v vrtu začimb, ki jih uporabljajo za različne Ayuverdske pripravke. Dan bomo zaključili v Kandyju z ogledom tradicionalnih plesov. Večerja in nočitev v hotelu Topaz (ali podobnem enake kategorije).

5. DAN, 03. NOVEMBER 2022: KANDY (Z,V,N)
Po zajtrku se bomo navduševali nad bogato založeno tržnico z zelenjavo in sadjem. Nadaljevali bomo z obiskom templja Budinega zoba in to v času, ko se v njem odvija obred daritve. Popoldan se bomo odpeljali v bližnjo Peradeniyo, kjer bomo vstopili v enega izmed največjih in najstarejših botaničnih vrtov, v tem delu sveta. Kandy je ena najbolj priljubljenih točk, ki jo obiščejo turisti in je bila zadnja prestolnica Sinhalezov pred prihodom Angležev na Šrilanko. Tu si bomo vzeli čas za različne ugodne nakupe. Dan bomo zaključili z ogledom tradicionalnih plesov. Večerja in nočitev v hotelu Topaz 8ali podobnem enake kategorije).

6. DAN, 04. NOVEMBER 2022: KANDY – NUWARA ELIYA – KANDY (Z,V,N)
Zajtrk. Današnji dan bomo pričeli s panoramsko vožnjo z vlakom do Nuwara Eliye. Med vožnjo bomo občudovali lepote mimo bežeče narave. Mesto Nuwara Eliya se zaradi značilne angleške arhitekture imenuje kar mala Anglija. Vzeli si bomo čas za umirjen sprehod po mestu. Kasneje se bomo na čajevih plantažah lahko naučili kako pridne ženske roke obirajo lističe. V tovarni čaja nam bodo pokazali kako pridelujejo eno izmed najboljših vrst čaja na svetu. Seveda bomo to opojno pijačo tudi poizkusili. Sledi vožnja nazaj v Kandy. Večerja in nočitev v hotelu Topaz (ali podobnem enake kategorije).

7. DAN, 05. NOVEMBER 2022: KANDY – SIROTIŠNICA SLONOV – BENTOTA (Z,V,N)
Po zajtrku se bomo najprej ustavili v sirotišnici slonov, kjer doačini skrbijo za njihov razvoj in vzdržujejo njihovo populacijo. Na poti bomo tudi obiskali želvjo farmo, kjer domačini skrbno bedijo nad novimi rodovi teh ogroženih bitij, ki jih nato spuščajo v morje. Prihod na eno najlepših plaž na Šri Lanki – Bentoto. Namestitev ter večerja v hotelu Templetree ali podobnem enake kategorije. Prosto ter nočitev.

8. in 9. DAN, 06. NOVEMBER 2022: BENTOTA (OBALA) (Z,V,N)
Zajtrk ter prosto za samostojne aktivnosti ali le za poležavanje in kopanje v toplem indijskem oceanu. Večerja in nočitev v Templetree hotelu ali podobnem enake kategorije.

10. DAN, 07. NOVEMBER 2022: BENTOTA – COLOMBO – LETALIŠČE (Z,P)
Po zajtrku prosto do prevoza na letališče. Na poti si bomo ogledali še glavne znamenitosti prestolnice, nekaj časa bo namenjeno tudi za ugodne nakupe. Prihod na letališče.

11. DAN, 08. NOVEMBER 2022: COLOMBO – DUBAJ – LJUBLJANA
Ob 01.50 uri bomo poleteli v Dubaj, kjer bomo prisali ob 05.25 uri. Iz Dubaja bomo ob 10.00 uri nadaljevali z letom v Ljubljano in na domačem letališču bomo pristali ob 13.30 uri.


CENA ARANŽMAJA NA OSEBO: 1.588,00 EUR

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 225,00 EUR

DATUM ODHODA: 30. OKTOBER 2022

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 12

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: navedeni letalski prevozi, letališke pristojbine, vsi navedeni prevozi s klimatiziranim avtobusom po Šri Lanki po programu, namestitev v navedenih hotelih ali podobnih hotelih enake kategorije na osnovi pol penziona, navedeni ogledi z vključenimi vstopninami ter organizacijski stroški.

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: vizum za Šri Lanko, dodatna hrana,  pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine.
SPLOŠNI PODATKI:
• čas: srednjeevropski + 4,5 ure na Šri Lanki
• elektrika: 220V, drugačne vtičnice – vendar adaptarjev ne potrebujete 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA POTOVANJA SO SESTAVNI DEL ARANŽMAJA.   
 

Povpraševanje

Kje smo