Šri Lanka - Februar 2024

 

ŠRI LANKA
 

Potepanje po starodavnih templjih, lenarjenje na peščenih plažah

ter občudovanje rajske pokrajine.

 

1. DAN, 14. FEBRUAR 2024: LJUBLJANA  – ISTANBUL – COLOMBO (P)
Ob 07.35 uri se dobite na letališču Brnik, od koder boste ob 09.35 z letalsko družbo Turskih Airlines poleteli v Istanbul, s pristankom ob 13.55 uri. Ob 19.25 uri boste nadaljevali z letom v Colombo. Obroki in pijača v letalu.

2. DAN, 15. FEBRUAR 2024: COLOMBO – DAMBULLA -JAMSKI TEMPLJI – SIGIRIYA (P,V,N)
Ob 06.10 uri po krajevnem času boste pristali v prestolnici Šri Lanke. Po opravljenih carinskih formalnostih (Slovenski državljani za vstop na Šri Lanko potrebujemo vizum, ki se ga pridobi preko spleta in stane 50,00 EUR), vas na letališču pričaka lokalni slovensko govoreči vodnik. Skupaj se bomo odpeljali proti Sigirij. Popoldan bomo namenili obisku jamskih templjev. Tako ne bomo izpustili ogleda Zlatega Kamnitega templja iz 1. st. pred. n. št, ki je največji tempelj na otoku zgrajen v skali. Skalnat strop je prekrit s freskami, ki izhajajo iz bogate budistične mitologije in pripovedujejo zgodbe o preteklih življenjih Bude. Večerja in nočitev v Fresco Water Villa 4**** ali podobnem enake kategorije.

3. DAN, 16. FEBRUAR 2024: SIGIRIYA – RITIGALE – SIGIRIYA (Z,V,N)
Po zajtrku se bomo napotili proti področju Ritigale, kjer se v džungli skriva najverjetneje tempeljski kompleks, z ostanki samostana ter bolnice. Po kamnitih poteh, ki povezujejo celoten kompleks in ki vodijo skozi starodaven gozd, se bomo dvignili do starodavnega rezervarja iz 4. st. pred. n.št., ki je služil za obredno kopanje. V popoldanskih urah sledi prijetno presenečenje,……Kasneje se bomo odpeljali nazaj v Sigiriyo, večerja in nočitev v istem hotelu.

4. DAN, 17. FEBRUAR 2024: SIGIRIYA – VRT ZAČIMB – TRADICIONALNI PLESI – KANDY (Z,V,N)
Še pred zajtrkom ter kasnejšo gnečo, si bomo ogledali največjo zanimivost Šri Lanke -Sigiriyo - skalno rezidenco kralja Kasyape iz 5. st. Ko se bomo povzpeli po strmih stopnicah navpične skalne gmote, se nam bo razodel pogled na edine posvetne freske na otoku. Od nekoč petsto fresk jih je ohranjenih le še dvaindvajset. Skozi "levje šape", od koder tudi ime skali - Levja skala, se bomo dvignili na vrh nekdanjega kraljevega zimskega domovanja, kjer se odpre obzorje nad tem rajskim otokom. Po zajtrku v hotelu sledi vožnja v Kandy. Na poti ne bomo izpustili obiska vrta začimb, kjer bomo imeli priložnost spoznati razne eksotične in nam neznane začimbe, dišavnice ter njihovo uporabo v šrilanški kuhinji in ajurvedski medicini. Prihod v Kandy. Večer bomo preživeli skupaj s plesalci tradicionalnih, predvsem Kandyjskih plesov, ki vključujejo tudi hojo po ognju. Prevoz do hotela Topaz 4**** ali podobnega enake kategorije, večerja in nočitev.

5. DAN, 18. FEBRUAR 2024: KANDY – TEMPLEJ BUDINEGA ZOBA – BOTANIČNI VRT – KANDY (Z,V,N)
Po zajtrku bomo »skočili« na bogato založeno tržnico v središču mesta. Kasneje bomo vstopili v najbolj znan tempelj na otoku - Dalada Maligawa, kjer čuvajo Budin zob, ki kot najpomembnejša relikvija privlači množice domačih in tujih turistov in to v času, ko se v templju odvija obred daritev. Popoldan se bomo odpeljali v bližnjo Peradeniyo, kjer bomo vstopili v enega izmed največjih botaničnih vrtov, v tem delu sveta in ki se ponaša z že več kot 200 letno zgodovino. Nekaj časa bo namenjenega tudi ugodnim nakupom. Prevoz v isti hotel, večerja in nočitev.

6. DAN, 19. FEBRUAR 2024: KANDY – NUWARA ELIYA – NANA OYA - ELLA (Z,V,N)
Zajtrk. Sledi vožnja do Nuwara Eliye – področja čajevih plantaž, kjer gojijo najboljši čaj na svetu na višini okoli 2000 metrov. Ogled plantaž ter tovarnico s predelovalnico čaja. Po sprehodu skozi Malo Anglijo, kot se zaradi angleške arhitekture imenuje Nuwara Eliya,
Po sprehodu skozi Malo Anglijo, kot se zaradi angleške arhitekture imenuje Nuware Eliya sledi prevoz na železniško postajo v Nanu Oyi, od koder bomo nadaljeval z najlepšo vožnjo z vlakom na otoku, na relaciji Nanu Oya - Ella. Na železniški postaji nas bo zopet pričakal naš avtobus. Kasneje se bomo navduševali nad čudovitimi razglednimi točkami Malega Adamovega Vrha. Prihod v hotel Ella Gap 3*** ali podoben hotel enake kategorije, namestitev, večerja in nočitev.

7. DAN, 20. FEBRUAR 2024: ELLA – SIROTIŠNICA SLONOV – NARODNI PARK YALE (Z,V,N)
Po zajtrku si bomo v Atu Athuru Sevani ogledali  sirotišnico slonov, kjer bomo lahko mlade slončke tudi hranili. Med vožnjo skozi pokrajino Rawana Ella se bomo ustavili pri slapu Rawana, ki bo zagotovo pristal med našimi čudovitimi slikovnimi spomini. Popoldan nas bo pot vodila do narodnega parka Yale. Na safariju bomo iz terenskega vozila, v naravnem okolju opazovali pester ter bogat živalski svet (brkati medvedi, leopardi, divji prašiči, različne vrste srnjadi, krokodili, kače, opice, divji sloni, številne ptice,…). Prevoz do hotela Tamarind Lake 4**** ali podobnega, večerja in nočitev.

8. DAN, 21. FEBRUAR 2024: KATHARAGAMA – GALLE – ŽELVJA FARMA – BENTOTA (Z,V,N)
Zajtrk. Ta dan bomo v  Ahangami spoznali ribiče, ki na hoduljah sedijo v morju in čakajo na bogat ulov. Nadaljevali bomo z vožnjo do obalnega mesteca Galle, ki je še vedno ohranilo tipičen nizozemski značaj. Sledi še postanek na želvji farmi, kjer domačini skrbno bedijo nad novimi rodovi teh ogroženih bitij, katere nato spuščajo v morje. Prihod v hotel Club Bentota 4**** ali podoben, namestitev, večerja in nočitev.

9., 10. DAN, 22., 23. FEBRUAR 2024: BENTOTA  (Z,V,N)
Zajtrk ter prosto za uživanje na čudovitih plažah. Večerja in nočitev v hotelu Club Bentota.

11. DAN, 24.  FEBRUAR 2024: BENTOTA- LETALIŠČE-ISTANBUL (Z,V,N,P)
Zgodaj zjutraj prevoz na letališče, od koder boste ob 07.40 uri poleteli v Istanbulu, kjer pristane ob 14.15. in nato ob 18.40 uri nadaljujete z letom v Ljubljana s pristankom ob 19.00 uri.
 

DATUM ODHODA: 14 .FEBRUAR 2024


CENA ARANŽMAJA NA OSEBO: 1.699,00 EUR

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 10

 

V CENO ARANŽMAJA JE VŠTETO: navedeni letalski prevozi z letališkimi taksami, navedene namestitve na osnovi pol penziona, ogledi in vstopnine po programu, slovensko govoreč lokalni vodnik po Šri Lanki, prevoz s klimatiziranim avtobusom/kombijem po Šri Lanki, pripadajoči davki ter organizacijski stroški.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: vizum za vstop na Šri Lanko 50,00 USD (vizum se naredi preko neta)  dodatna hrana,  pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine.

 

SPLOŠNI PODATKI:

  • čas: srednjeevropski + 4,5 ure na Šri Lanki
  • elektrika: 220V, drugačne vtičnice – vendar adapterjev ne potrebujete 

 

PRIJAVE: Ob prijavi izpolnite prijavnico in plačate varščino 30% cene aranžmaja, preostali del pa najpozneje 20 dni pred odhodom. Plačilo varščine vam zagotavlja rezervacijo. Pri morebitnih odjavah upoštevamo Splošne pogoje za potovanja, ki so vam na voljo v naši agenciji. Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi zadostno število potnikov. Potujete na svojo odgovornost, lahko pa vam uredimo zdravstveno zavarovanje za potovanje in zavarovanje rizika odpovedi. Splošni pogoji in navodila za potovanja so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v naši poslovalnici. Pridržujemo si pravico do spremembe cene aranžmaja, če se spremenijo devizna razmerja. Za prijave veljajo Splošni pogoji in navodila za potovanja ENZ.ZO TA. SPLOŠNI  POGOJI IN NAVODILA ZA POTOVANJA T.A. ENZZO SO SESTAVNI DEL ARANŽMAJA.

 

Povpraševanje

Kje smo