Indonezija - 22. oktober 2024

Ognjena Java, presenetljiv Lombok, eksotičen Gili Trawangan in romantično spiritualen Bali


1. DAN, 22. oktober 2024: LJUBLJANA – ISTANBUL:
Ob 18.00 uri pridete na letališče Brnik, od koder bomo ob 20.15 uri z letalsko družbo Turkish airlines poleteli v Istanbul, s pristankom ob 23.40 uri.

2. DAN, 23. oktober 2024: ISTANBUL  - JAKARTA
Ob 01.50 uri nadaljujmo s poletom proti Jakarti. Obroki in pijača v letalu. Ob 17.35 uri po krajevnem času pristanemo v Jakarti. Slovenski državljani za vstop v Indonezijo potrebujemo vizum, ki se ga pridobi nepostredno na letališču v Jakarti in stane 500.000 Rupij - cca 35 USD. Prevoz do hotela FM7 4****. Namestitev in nočitev.

3. DAN, 24. oktober 2024: JAKARTA - JOGYAKARTA
Po zajtrku se bomo odpeljali nazaj na letališče, od koder v dopoldanskih urah poletimo na osrednjo Javo -  v Jogyakarto, kjer pristanete po uri leta. Na letališču nas bo pričal voznik, ki nas bo odpeljal do hotela Loman Park 4**** ali podobnega. Namestitev. Sledi ogledi mesta Yogyakarta, ki velja za kulturno prestolnico Jave. V stari sultanovi palači bomo občudovali nenavadne kamnite bazene, se sprehodili po mističnih podzemnih hodnikih. Kasneje bomo obiskali še razkošni del palače, kjer prebiva sedanji sultan. Prevoz nazaj v hotel ali do živahne ulice Malioboro, kjer si lahko privoščite poceni in okusne dobrote iz uličnih stojnic. Nočitev.

4. DAN, 25. oktober  2024: YOGYAKARTA – BOROBUDUR – VULKAN MERAPI
Po zajtrku nas bo v hotelu pričakal vaš vodnik in skupaj se bomo odpravili proti najmogočnejšemu svetišču Indonezije – budističnemu templju Borobudur, katerega v stoletjih niso uničili izbruhi bližnjega vulkana Merapi (ognjena gora), ki je eden najbolj uničujočih vulkanov Indonezije. Kasneje se bomo odpeljali do vasice Kaliadem, ki se nahaja pod v Indoneziji najbolj aktivnim in mogočnim vulkanom Merapi. Tukaj nas čaka vožnja s terenskimi vozili po okolici, ki je zaradi izbruha Merapija pred leti še vedno prekrita prekrita s strnjeno lavo. Kasneje bomo obiskali starodaven Prambanan, največji kompleks hindujskih templjev na Javi. Prevoz nazaj v hotel ter nočitev.

5. DAN, 26. oktober 2024: YOGYAKARTA – LOMBOK – SENGIGI
Po zajtrku prosto do prevoza na letališče, od koder bomo poleteli na otok Lombok, ki se ponaša z preko 3600 metrov visokim vulkanom Rinjani in zanimivo naravo. Po pristanku prevoz do obmorskega letovišča Sengigi. Namerstitev in nočitev v hotelu Holiday Resort Lombok 4****.

6.  DAN, 27. oktober 2024: SENGIGI
Zajtrk. Prosto za počitek, uživanje v toplem morju ali raziskovanje otoka. Nočitev v istem hotelu.
Za doplačilo cca 35 EUR se lahko odločite za izlet po otoku.  Obiskali boste tradicionalno vasico plemena Sasak, ki predstavljajo kar 80% prebivalcev otoka, nadaljevali bomste z ogledom bližnjega slapu. V Mataramu, glavnem mestu otoka se boste sprehodili po slikoviti tržnici in se pred prihodom v Sengigi ustavili še v vasici, kjer izdelujejo čudovite izdelke iz keramike.

7. DAN, 28. oktober 2024: LOMBOK –  GILI TRAWANGAN
Po zajtrku pevoz na vzhod otoka, od koder bomo v dopoldanskih urah odpluli na idiličen otok Gili Trawangan. Namestitev v hotelu Yambuluvuk 4****. Nočitev.

8. DAN, 29. oktober 2024: GILI TRAWANGAN
Zajtrk. Prosto z samostojne dejavnosti na Indonezijskih Maldivih, kakor radi rečejo Gilijem. Nočitev v istem hotelu.

9. DAN, 30. oktober 2024: GILI TRAWANGAN – BALI – GOA LAVAH – GOA GAJAH - UBUD
Po zajtrku se vkrcamo na čoln, ki nas zapelje na sosednji otok Bali. V pristanišču nas pričaka lokalni vodnik in skupaj se odpeljemo proti Ubudu. Med potjo si bomo ogledali  Pura Goa Lawah – Templj netopirjev. Sledi še potanek v sveti slonji votlini Gao Gajah. Prevoz v Ubud in namestitev v hotelu Sakti Garden 4**** resort & spa. Nočitev.

10., 11. DAN, 31. oktober, 01. november 2024: UBUD
Zajtrk. Prosto z samostojne dejavnosti. Lahko uživate v hotelskem spaju, si ogledate sveti gozd opic ali pa sproščeno vandrate po mestecu. Za doplačilo so možni tudi vodeni izleti po otoku po dogovoru z lokalnim vodnikom. Nočitev.

12. DAN, 02. novemner 2024:  UBUD – RIŽEVE TERASE V TEGALLANGU – DOMAČIJA S KAVO LUWAK - TIRTA EMPUL –GUNUNG KAWI – KUTA
Zajtrk. V Tegallalangu se bomo zazrli v verjetno najlepše riževe terase na otoku, ki se po strmih pobočjih vijejo povsem v dolino. V bližini boste obiskali domačijo, kjer nam bodo pokazali kako gojijo najdražjo kavo na svetu – kopi luwak, kako raste vanilija, ingver in še in še. Vodnik nas bo  odpeljal v Tirta Empul – tempelj svetih izvirov, kamor si še vedno hodijo množice domačinov izpirati svoje grehe. Tudi sami se boste lahko okopali v vrelcih Tirta Empul. Sledi ogled bližnjega Gunung Kawi-ja, ki velja za eno izmed največjih in najstarejših zgodovinskih znamenitosti Balija. Deset v živo skalo izklesanih jamskih pagod, predstavlja 10 članov balijske kraljeve družine iz 11. stoletja. Prevoz do Kute in namestitev v hotelu Truntum 4****. Nočitev.

13. DAN, 03. november 2024: KUTA
Zajtrk in prosto za samostojno vandranje po Kuti. Lahko si privoščite kopanje v morju ali pa bolj verjetno prav nenasiten shopping v kateri izmed neštetih  trgovin, boutiqov itd… med katerimi je tudi veliko raznoraznih restavracij in barov. Nočitev.

14. DAN, 04. november 2024: BALI - ISTANBUL 
Zajtrk in prosto do prevoza  na letališče, od koder ob 21.25 poletitimo proti Istanbulu.

15. DAN,  05. november  2024: ISTANBUL - BRNIK
Ob 05.40 pristanemo v Istanbulu in nato ob 08.35 nadaljujemo polet proti letališču Brniku, kjer pristanemo ob 08.55 uri. 

DATUM ODHODA: 22. oktober 2024

CENA ARANŽMAJA NA OSEBO: 2.395,00 EUR, če potuje manj potnikov – najmanj 10 je cena 100,00 EUR višja po osebi

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNKOV: 16

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: navedeni letalski prevozi in letališke pristojbine, transferji s klimatiziranimi vozili po Indoneziji, namestitve v dvoposteljnih sobah z zajtrki v navedenih ali podobnih hotelih oz resortih, navedeni ogledi, vstopnine za navedene oglede, lokalni angleško govoreči vodniki po programu.

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: kar ni navedeno v programu: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine 25,00 USD, vizum (35,00 USD)

PRIJAVE: Ob prijavi izpolnite prijavnico in plačate varščino 30% cene aranžmaja, preostali del pa najpozneje 15 dni pred odhodom. Plačilo varščine vam zagotavlja rezervacijo. Pri morebitnih odjavah upoštevamo Splošne pogoje za potovanja, ki so vam na voljo v naši agenciji. Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi zadostno število potnikov. Potujete na svojo odgovornost, lahko pa vam uredimo zdravstveno zavarovanje za potovanje in zavarovanje rizika odpovedi. Splošni pogoji in navodila za potovanja so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v naši poslovalnici. Pridržujemo si pravico do spremembe cene aranžmaja, če se spremenijo devizna razmerja. Za prijave veljajo Splošni pogoji in navodila za potovanja ENZ.ZO TA.

 

Kje smo