Kolumbija - 25. december 2024

 

Spoznajmo veliko deželo veličastne reke Amazonke, mešanice različnih kultur in ljudstev ter raznolike narave


1.DAN, 25.12.2024, LJUBLJANA – ISTANBUL:
Ob 17.00 uri pridemo na letališče Brnik, od koder ob 19.35 uri poletimo proti Istanbulu, kjer pristanemo ob 23.55 uri. Transfer do hotela, namestitev in nočitev.

2. DAN, 26.12.2024, ISTANBUL – BOGOTA: 
Zgodnji zajtrk in prevoz na letališče, od koder ob 09.20 poletimo proti Bogoti, glavnem mestu Kolumbije, kjer pristanemo ob 14.55uri po lokalnem času. Prevoz do hotela BH Bicentenario in namestitev. Najprej se peš podamo v stari center mesta in obiščemo muzej Zlata, ki je par minut oddaljen od našega hotela. Nočitev.

3. DAN, 27.12.2024, BOGOTA –  IBAGUE:
Po zajtrku se odpravimo v muzej Botero in na vrh Guadaloupe nad mestom iz katerega se v dolini lepo vidi bližnji malo bolj znan vrh Monserrate  in celotna Bogota spodaj.  Odpeljali se bomo do slapov Tequendama, kjer v ozki soteski reka Bogota pada 132 metrov v dolino. Sledi prevoz po cesti do začetka kavnega področja. Med potjo se bomo prvič spoznali z živopisnim kolumbijskim podeželjem. Nočitev v mestu Ibaque v hotelu Sonesta.

4. DAN, 28.12.2024 IBAQUE - SALENTO: 
Zajtrk. Odpeljali se bomo do vhoda v narodni park Cocora. Sprehodili se bomo ob reki Quino, kjer bomo opazovali voščene palme, ki so kolumbijsko nacionalno drevo in so najvišje palme na svetu saj zrastejo tudi preko 60 metrov visoko. Vsak se lahko sam odločilo koliko od 26 km krožne poti bo prehodil, potem se vrne na vstopno točko. Prevoz do vasice Salento, kjer bomo lahko občudovali tipične kolonijalne stavbe s barvastimi pročelji in morda tudi kupili kakšen ročno izdelan suvenirček. Z jeepi se bomo odpeljali do bližnje kavne plantaže, ker bomo izvedeli vse o pridelavi kave. Povratek v Salento. Namestitev in nočitev v hotelu El Jardin.

5. DAN, 29.12.2024,  SALENTO -  MEDELLIN :
Po zajtrku se skozi kavno pokrajino odpeljemo naprej proti Medellinu cca 4 ure. Med potjo bomo opazovali bujno zeleno, hribovito  pokrajino. Takoj po prihodu v Medellin bomo obiskali Comuno 13, nekoč najbolj razvpito favelo, ki se je uspešno integrirala v enega izmed najbolj zanimivih in nenavadnih predelov mesta. Prevoz do hotela Eco hub v četrti El Poblado, ki velja za najboljšo četrt mesta z veliko restavracijami, bari, trgovinami, boutiki itd… Namestitev in nočitev.

6.DAN, 30.12.2024, PENOL in GUATAPE: 
Po zajtrku se bomo podali do monolitske granitne skale Penol, ki se mogočno dviga nad okolico in s katere je lep pogled na bližnjo okolico.  Če kdo želi se lahko po cca 700 stopnicah povzpe na vrh. Sledi prevoz do mesteca Gutape, nekoč podeželskega središča, danes pa turističnega biserčka, ki se ponaša s  svojimi pisanimi, raznobarvnimi fasadami. Če bo dovolj časa se bomo s čolnom zapeljali po jezeru, ki se ponaša z izredno razgibano obalo ob kateri stojijo posestva večine bogatejših kolumbijcev. kjer imajo svoje hiše vsi, Povratek v Medelin Nočitev v istem hotelu.

7. DAN, 31.12.2024, MEDELLIN – SANTA MARTA :
Zajtrk in prosto do prevoza na letališče, od koder bomo poleteli v Santa Marto, najstarejše mesto Južne Amerike, kjer pristanemo po dobri uri leta.  Prevoz do hotela Casa De Leda a Kali hotel v strogem centru mesta.  Najprej bomo obiskali haciendo oziroma quinto San Pedro, kjer je leta 1830 umrl Simon Bolivar največji osvoboditelj južne amerike. Peš se bomo podali na ogled Santa Marte, prvega španskega naselja v Južni Ameriki, ki je služilo kot baza konkvistadorejm za vsa nadaljnja osvajanja. Santa Marta je zelo živahen kraj in zvečer se bomo pridružili veselemu vzdušju ter pričakali novo leto v centru.

8. DAN, 1.1.2025, SANTA MARTA :
Zajtrk in prosto za samostojne oglede mesta ali počitek. Priporočamo za doplačilo cca 70 EUR obisk narodnega parka Tayrona z tipično tropsko naravo in prečudovitimi plažami. Nočitev.

9. DAN, 2.1.2025, SANTA MARTA – BARANQUILLA - CARTAGENA:
Zajtrk in prevoz v Cartageno. Med potjo se bomo peljali skozi Baranquillo, rojstno mesto Shakire in se ustavili pri vulkanu del Totumo imenovanem blatni vulkan, kjer si lahko privoščite blatno kopel. Prihod v Cartageno in namestitev v hotelu Getsemani. Sledi ogled mesta s trdnjavo San Felipe, samostanom Popa in hzodovinskim centrom mesta, kjer se bomo sprehodili po zanimivih ulicah. Povratek v hotel in Nočitev.

10. DAN, 3.1.2025, CARTAGENA:
Zajtrk in prosto za samostojne oglede mesta. Možnost za doplačilo cca 70 EUR celodnevni izlet s čolnom po bližnjih otokih. Nočitev.

11.  DAN, 4. 1.2025, CARTAGENA - BOGOTA - ZAPAQUIRA:
Zajtrk. Prevoz na letališče od koder poletimo nazaj v Bogoto. Če bomo imeli dovolj časa se lahko za doplačilo cca 50,00 EUR odpravimo na zanimiv izlet do starega kolonijalnega mesteca Zapaquira, ki se ponaša z eno izmed največjih zanimivosti kolumbije - podzemno katedralo v rudniku soli -, spustili se bomo v podzemne rove in si ogledali velikansko katedralo. Krajši ogled mesta in prevoz na letališče.  Ob 16.25 poletimo proti Istanbulu.

12. DAN, 5.1.2025, ISTANBUL - LJUBLJANA:
Ob 16.30 pristanemo v Istanbulu in nato ob 18.30 nadaljujemo polet proti domačem letališču Brnik, kjer se s pristankom ob 18.45 naše potovanje zaključi.

CENA PO OSEBI: 2.595,00 EUR

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 15, če potuje manj oseb, najmanj 10 je cena 105,00 EUR po osebi višja.

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: navedeni letalski prevozi, letališke pristojbine, notranji lete v Kolumbiji, namestitev v dvoposteljnih sobah v navedenih ali podobnih hotelih  na osnovi nočitve z zajtrkom, ogledi z lokalnimi angleško govorečimi vodniki in vstopninami, transferji in prevozi, davki ter organizacija potovanja.

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: napitnine lokalnim vodnikom in voznikom cca 25,00 USD, vse dodatne oglede, vstopnine, obroke, pijače, ki niso izrecno navedeni.
 

Kje smo