Kolumbija

 

Spoznajmo veliko deželo veličastne reke Amazonke, mešanice različnih kultur in ljudstev ter raznolike narave
 

1.DAN, 16.11.2023, BENETKE – MADRID - BOGOTA:
Ob 08.30 uri pridemo na letališče Marco Polo v Benetkah, od koder ob 12.00 uri poletitmo proti Madridu, kjer pristanete ob 14.40 uri in nato ob 16.25 uri z letalsko družbo Iberia nadaljujemo z letom proti Bogoti, kjer pristanemo ob 20.50 uri po lokalnem času.  Prevoz do hotela Windsor house Inn by GEH suites 5***** in namestitev. Nočitev.

2. DAN, 17.11.2023, BOGOTA – ZAPAQUIRA RUDNIŠKA KATEDRALA IN JEZERO GUATAVIA: 
Zajtrk. Ob 09.00 nas v hotelu pobere lokalni voznik in skupaj se odpravimo na zanimiv izlet do podzemne katedrale v rudniku soli. Kasneje se bomo podali še do svetega indijanskega jezera Guatavia, po katerem se je razvila teorija o skritem zakladi El Dorado. Povratek v hotel in nočitev.

3. DAN, 18.11.2023, BOGOTA –  ARMENIA - SALENTO: 
Zajtrk in prevoz po cesti do področja kavnega področja Pereire – cca 5 ur. Med potjo se bomo prvič spoznali z živopisnim kolumbijskim podeželjem. Nato se bomo odpeljali do vasice Salento, kjer bomo lahko občudovali tipične kolonijalne stavbe s barvastimi pročelji in morda tudi kupili kakšen ročno izdelan suvenirček. Nočitev v hotelu El Jardin v Salentu– OPCIJA POLET V ARMENIJO ALI PEREIRO – verjetno cca 70,00 EUR dražje

4. DAN, 19.11.2023 SALENTO – COCORA - SALENTO :
Po zajtrku se bomo z jeepi odpeljali do vhoda v narodni park Cocora. Sprehodili se bomo ob obali reke Quino, kjer bomo opazovali voščene palme, ki so kolumbijsko nacionalno drevo in so najvišje palme na svetu saj zrastejo tudi preko 60 metrov visoko. Vsak se lahko sam odločilo koliko od 26 km krožne poti bo prehodil, ptem se vrne na vstopno točko, kjer čakajo jeepi, ki odpeljejo nazaj do Salenta in potem par korakov peš do hotela. Nočitev.

5. DAN, 20.11.2023, SALENTO - PEREIRA -  MEDELLIN :
Po zajtrku se skozi kavno pokrajino odpeljemo naprej proti Medellinu cca 4 ure. Prevoz do hotela Madeiro v četrti El Poblado, ki velja za najboljšo četrt mesta in namestitev.  Ob 13.30 pride v hotel lokalni vodnik in skupaj se odpravimo na oglede po mestu. Obiskali bomo Comuno 13 in se z gondolo povzpeli na hrib nad mestom. Povratek v hotel in nočitev.

6.DAN, 21.11.2023, PENOL in GUATAPE: 
Po zajtrku se bomo podali do monolitske granitne skale Penol, ki se mogočno dviga nad okolico in s katere je lep pogled na bližnjo okolico.  Sledi prevoz do mesteca Gutape, nekoč podeželskega središča, danes pa turističnega biserčka, ki se ponaša s  svojimi pisanimi, raznobarvnimi fasadami. Povratek v Medelin Nočitev v istem hotelu.

7. DAN, 22.11.2023, MEDELLIN – SANTA MARTA :
Po zajtrku prevoz na letališče, od koder bomo v dopoldanskih urah poleteli v Santa Marto, najstarejše mesto Južne Amerike.  Prevoz do hotela Casa De Leda a Kali hotel v strogem centru mesta. . Peš se bomo podali na ogled Santa Marte, prvega španskega naselja v Južni Ameriki, ki je služilo kot baza za vsa nadaljnja osvajanja. 

8. DAN, 23.11.2023, SANTA MARTA – BARANQUILLA - CARTAGENA:
Zajtrk in prevoz v Cartageno. Med potjo se bomo peljali skozi Baranquillo, rojstno mesto Shakire in se ustavili pri vulkanu del Totumo imenovanem blatni vulkan in  roza morju. Prihod v Cartageno in namestitev v hotelu  Almirante.

9. DAN, 24.11.2023, CARTAGENA:
Zajtrk in ogled mesta z Aleks Sandrom, (gospod že več kot 10 let pozimi biva v Cartageni in odlično pozna vse skrivnosti mesta) ki nam bo razkazal skrite in malo manj skrite kotičke mesta – vstopnine in morebitne prevoze plačujemo sproti.  Podali se bomo na ogled Cartagene. Obiskali bomo katedralo, samostan San Pedro, palačo Inqvizicije in se sprehodili po pisanih ulicah. Nato se bomo povzpeli na hrib Cerro dela Popa, od koder je najlepši pogled na Cartageno. Obiskali bomo še samostan Popa in se podali v San Felipe največji španski gradbeni projekt kolonijalne dobe. Povratek v hotel in nočitev. 

10.  DAN, 25. 11.2023, CARTAGENA:
Zajtrk in nadaljevanje ogleda z Aleks Sandrom – ta dan predlagamo, da najamemo malo večji gliser in se zapeljemo po bližnjih otokih – cca 50,00 EUR po osebi plačamo sproti. Ali pa prosto za samostojno odkrivanje mesta oz uživanje na plaži. Nočitev. 

11. DAN, 26.11.2023, CARTAGENA – BARU:
Po zajtrku se bomo odpeljali v narodni park Baru, ki se nahaja na istoimenskem polotoku. Namestitev na osnovi polnega penziona in nočitev v obmorskem hotelu Isla del Encanto. Prosto za uživanje na čudoviti neokrnjeni plaži.

12. DAN, 27.11.2023, BARU:
Zajtrk in prosto za počitek, uživanje na plaži ali morju itd….Nočitev.

13. DAN, 28.11.2023, BARU – CARTAGENA - BOGOTA :
Zajtrk in prevoz do Cartagene, sledi prevoz na letališče, od kjer bomo poleteli v Bogoto. Prevoz do hotela Regina in namestitev.  Proti večeru se lahko podamo v stari center mesta in obiščemo muzej Zlata in muzej Botero, ki je cca 2 minuti oddaljen od našega hotela. Zvečer se lahko odločimo za večerjo v restavraciji Andres Carne de res. Povratek v hotel in nočitev.

14. DAN, 29.11.2023, BOGOTA - MADRID:
Zajtrk in  prosto za nakupe do prevoza na letališče, od koder ob 182.0 poletimo  proti Mardidu.

15. DAN, 30.11.2023, MADRID - BENETKE:
Ob 10.10 pristanemo v Madridu in nato ob 16.30 nadaljujemo polet proti Benetkam, kjer se s pristankom ob 19.00 naše potovanje zaključi.

CENA PO OSEBI: 3.230,00 EUR

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 15 oseb, če nas potuje 20 je cena 100,00 EUR po osebi nižja.

OPCIJE MORJE:
Če bi ne bi šli na morje za dva dni v Baru in bi ostali v Cartageni ta dva dni bi bila cena nižja za 175,00 EUR po osebi.

Če pa bi se v Baruju namesto za hotel Isla Del Encanto s polnim penzionom odločili za hotel Sofitel Calablanca Baru (nočitev z zajtrkom) je cena  190,00 EUR višja po osebi

PRIJAVE DO 10. SEPTEMBER 2023

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: navedeni letalski prevozi, letališke pristojbine, notranji lete v Kolumbiji, namestitev v dvoposteljnih sobah v navedenih hotelih  na osnovi nočitve z zajtrkom, V Baru polni penzion, ogledi z lokalnimi angleško govorečimi vodniki in vstopninami – razen v Cartageni, kjer se pustimo presenetiti, transferji in prevozi, davki ter organizacija potovanja.

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: napitnine lokalnim vodnikom in voznikom cca 25,00 USD, pristaniške takse v Cartageni cca 23.500 pesos, vse dodatne oglede, vstopnine, obroke, pijače, ki niso izrecno navedeni.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA POTOVANJE SO SESTAVNI DEL ARANŽMAJA

Kje smo