VIETNAM

 

Spoznajmo deželo starodavnih kultur,

prisrčnih ljudi ter slikovite narave

 

 

Skupinsko potovanje

 

1.DAN, 22.12.2018, ZAGREB - ISTANBUL:
Ob 18.00 uri se dobimo na zagrebškem letališču, od koder bomo ob 20.00 uri poleteli v Istanbul. Obroki in pijača v letalu.


2. DAN, 23.12.2018, ISTANBUL – HO CHI MINH CITY:
Ob 00.10 uri bomo pristali v Istanbulu in nato ob 02.40 uri nadaljevali z letom v gospodarsko prestolnico Vientnama, kjer bomo pristali ob 16.55 uri po krajevnem času. Po opravljenih carinskih formalnostih se bomo odpeljali do hotela Queen Ann v središču mesta ali podobnega enake kategorije. Namestitev ter prosto. Nočitev.

 

            
 

3. DAN, 24.12.2018: HO CHI MINH CITY – HAI PHONG:
Po zajtrku se bomo »spopadli« z ogledi največjega mesta Vietnama in njegove okolice, ki je tako gospodarsko kot tudi kulturno središče dežele. Peljali se bomo mimo bivše ameriške ambasade in mimo bivše rezidence predsednika Južnega Vietnama, katero so preimenovali v Palačo združitve. Nato bomo obiskali nekatere zgradbe iz francoskega kolonialnega obdobja, katedralo Notre Dame, staro pošto…. Če bo čas dopuščal, si bomo lahko ogledali tudi vojni muzej, v katerem so prikazane grozljive fotografije vietnamsko – ameriške vojne. Po kosilu v lokalni restavraciji se bomo odpeljali do razvpitih Cu Chi tunelov – mesta pod zemljo, katere so v dolžini preko 200 kilometrov zgradili vietnamski borci v dolgotrajnem boju za neodvisnost. Prevoz na letališče in polet v Hai Phong. Transfer do hotela Princess ali podobnega in namestitev. Nočitev.
 

4. DAN, 25.12.2018: HAI PHONG – HALONG – HANOI:
Zajtrk. Podali se bomo na štiri urno križarjenje po zalivu Halong, ki velja skupaj s 3000 apnenčastimi otočki za naravni dragulj Azije. Na našem »križarjenju« si bomo privoščili okusno morsko kosilo in se ustavili na enem izmed otokov in se spustili v veličastno podzemno jamo. Popoldan bomo zapustili Halong Bay in se odpeljali do cca 3 ure oddaljenega Hanoia. Namestitev in nočitev v hotelu Adamas ali podobnem.
 

ZANIMA ME VEČ


5. DAN, 26.12.2018: HANOI:
Po zajtrku bomo pričeli z ogledom prestolnice Vietnama z obiskom templja Den Ngoc Son iz 18. stoletja in se nato sprehodili skozi mesto, ki se baha tako z odličnimi primerki francoske kolonialne arhitekture kot tudi z mističnimi budističnimi templji. Nadaljevali bomo z ogledi Templja literature, ki je znan kot prva vietnamska univerza. Obisk katedrale Sv. Jožefa in operne hiše nas bo opomnil na francosko nadvlado Vietnama v 19. in 20. stoletju. Sprehodili se bomo še po bogato založeni tržnici. Obiskali Etnološki muzej, ki velja za najlepši in največji muzej v mestu. Če bo dovolj časa, se bomo ustavili še pri  mavzoleju, kjer v steklenem sarkofagu počiva prvi predsednik Vietnama, spoštovani Ho Chi Minh. Ogledali si bomo njegovo bivšo rezidenco in Pagodo enega stebra, ki spominja na lotosov cvet. Pred povratkom v hotel bomo prisostvovali na značilni predstavi vodnih lutk. Povratek v hotel in nočitev.

 

 

          

 

6. DAN, 27.12.2018, HANOI – DA NANG - HOI AN:
Po zajtrku prosto do prevoza na letališče, od koder bomo poleteli v Da Nang. Po pristanku se bomo odpeljali proti Hoi Anu. Na poti se bomo ustavili v chamskem muzeju, kjer si bomo, med drugim, pogledali spomenik hindujskemu bogu Ganeshi. Nadaljevanje poti v Hoi An. V slikovitem mestu, imenovanem tudi Faifo, si bomo ogledali dvoranski kompleks kitajske skupnosti iz Fujiana in čudovit japonski most iz 16. stoletja. V starem mestnem jedru bomo obiskali tudi najstarejšo hišo v mestu - Tan Ky, ki predstavlja mešanico japonske, kitajske, indijske in vietnamske arhitekture. Sprehod med ozkimi uličicami Hoi Ana, ki je pod zaščito Unesca, bomo zaključili z ugodnim nakupovanjem na slikoviti tržnici. Prevoz do hotela. Namestitev in nočitev v hotelu Pearl River Hoi an resort ali podobnem.


7. DAN, 28.12.2018: HOI AN – HUE:
Zajtrk in prosto za samostojne oglede Hoi Ana ali pa obisk bližnje China Beach. Možnost za doplačilo 50,00 EUR celodnevnega izleta v Hue. Ogled starega cesarskega mesta, ki se nahaja znotraj Citadele in je bilo zgrajeno v zgodnjem 19. stoletju po vzoru Prepovedanega mesta v Pekingu. V cesarsko mesto bomo vstopili skozi glavni vhod Ngo Mon Gate in si ogledali Palačo Thai Hoa, ki je bila zgrajena 1803 leta. Nadaljevali bomo z ogledi Dvoran Mandarinov, kjer so se urili za cesarske obrede in z obiskom Prepovedanega Škrlatnega mesta. Da bi doživeli popoln utrip tega živahnega mesta, se bomo podali še na tržnico Dong Ba, kjer bomo lahko poizkusili različne dobrote iz tega konca sveta. Po kosilu se bomo podali na izlet po Dišeči reki. Med potjo se bomo ustavili in si ogledali Thien Mu pagodo, ki je ena izmed najbolj veličastnih v deželi. Pred grobnico cesarja Tu Duca, ki je uspešno vladal Hueju pred več kot sto leti, se bomo poklonili njegovemu spominu. Prevoz nazaj v Hoi An in nočitev.   

 

 

          

 

8. DAN, 29.12.2018, HUE – HO CHI MINH (SAIGON):
Zajtrk. Prosto do prevoza na letališče, od koder bomo poleteli v Saigon. Prevoz do hotela Queen An in namestitev. Možnost za doplačilo 40,00 EUR večerni streer food tour. Ob 18.00 uri nas v hotelu pobere lokalni vodnik in začnemo s sprehodom po centru mesta – District 1. Obiskali bomo  specializirane prodajalce ulične hrane, znane lokalne restavracije, ki vsakodnevno prehranjujejo okoliško prebivalstvo. Seveda bomo vse to tudi poskusili in na ta način spoznali Vietnamsko kulturo, ljudi, jezik in seveda okusne kulinarične dobrote. Povratek v hotel in nočitev.


9. DAN, 30.12.2018, HO CHI MINH - DELTA MEKONGA – HO CHI MINH:
Zajtrk. Ta dan bomo preživeli z obiskom delte Mekonga, ene izmed desetih največjih rek na svetu. Presenetil nas bo preprost način življenja domačinov ob rodovitnih rokavih delte. Kosilo v lokalni restavraciji. Z ladjico se bomo tudi zapeljali med otoki, kjer se bomo ustavili na plantažah tropskega sadja. Ob povratku nazaj v Saigon prosto za ugodne nakupe. Nočitev v istem hotelu.


10. DAN, 31.12.2018: HO CHI MINH – PHAN TIET / MIU NE:
Po zajtrku nas bodo odpeljali do cca 4 ure oddaljenega obmorskega letovišča Mui Ne. Namestitev  v hotelu Tien Dat Resort ali podobnem. Privoščili si bomo uživanje na plaži, lahko pa se podamo na ogled bližnjih peščenih sipin. Nočitev.


 

 

ZANIMA ME VEČ

 

11. – 12. DAN, 01. – 02. 01.2019: MUI NE
Zajtrk ter prosto za samostojne oglede ali le za uživanje na plažah in plavanje v toplem morju. Nočitev.


13. DAN, 03.01.2019: MUI NE – HO CHI MINH - ISTANBUL:
Zajtrk. Prosto do prevoza na letališče Saigon, od koder bomo ob cca 18.25 uri poleteli v Istanbul. Obroki in pijača v letalu.


14. DAN, 04.01.2019: ISTANBUL – ZAGREB:
Ob 05.30 uri bomo pristali v Istanbulu in nato ob 08.05 uri nadaljevali s poletom proti Zagrebu, kjer pristanemo ob 08.15 uri.

 

DATUM ODHODA: 22. december 2018

 

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 16

 

CENA ARANŽMAJA NA OSEBO: 1.695,00 EUR, pri najmanj 16 potnikih, cena se podraži za 95,00 EUR na osebo, če potuje manj potnikov - najmanj 10.

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: navedeni letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke pristojbine, namestitev v dvoposteljnih sobah v  navedenih hotelih ali podobnih hotelih enake kategorije 3*** na osnovi nočitve z zajtrkom, navedeni obroki, prevozi, ogledi in vstopnine po programu, lokalni angleško govoreči vodnik, slovenski vodnik/spremljevalec ter organizacija potovanja.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO:, stroški pridobitve vietnamskega vizuma (garantno pismo) 25,00 USD v Sloveniji, 25,00 USD se plača ob prihodu na letališče v Ho Chi Minhu.

 

VIZUM:  Za vstop v Vietnam slovenski državljani otrebujemo vietnamski vizum. Vizum se pridobi ob predhodni najavi, direktno na letališču. Za pridobitev vizuma potrebujemo potni list, prazno stran v potnem listu, dve fotografiji in izpolnjen obrazec.  

 

PRIJAVE: Ob prijavi izpolnite prijavnico in plačate varščino 30% cene aranžmaja, preostali del pa najpozneje 15 dni pred odhodom. Plačilo varščine vam zagotavlja rezervacijo. Pri morebitnih odjavah upoštevamo Splošne pogoje za potovanja, ki so vam na voljo v naši agenciji. Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi zadostno število potnikov. Potujete na svojo odgovornost, lahko pa vam uredimo zdravstveno zavarovanje za potovanje in zavarovanje rizika odpovedi. Splošni pogoji in navodila za potovanja so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v naši poslovalnici. Pridržujemo si pravico do spremembe cene aranžmaja, če se spremenijo devizna razmerja. Za prijave veljajo Splošni pogoji in navodila za potovanja ENZ.ZO TA.


 

Kontaktirajte nas   

 

ali pokličite na  01 42 19 220