Filipini

FILIPINI

Podajmo se na čudovito Filipinsko otočje, zaplavajmo z ogromnimi kitovci in doživimo neokrnjene tropske plaže rajskih Filipinov. Privoščimo si nepozabno avanturo in z leseno barko odkrivajmo
nenaseljene in idilične otoke in se na magičnem Siquijorju predajmo  predajmo deviškim plažam in neokrnenjenim plažam

 


1. DAN, 15. februar 2024: LJUBLJANA - ISTANBUL
Ob 17.00 uri se dobimo na ljubljanskem letališču Brnik, od koder bomo ob 19.35 uri z letalsko družbo Turkish Airlines poleteli v Istanbul, kjer pristanemo ob 23.55.

2. DAN, 16. februar 2024: ISTANBUL - MANILA
Ob 06.15 uri bomo nadaljevali z letom v Manilo. Obroki in pijača v letalu. Ob 22.20 uri po krajevnem času bomo pristali v prestolnici. Sledi prevoz do hotela Manila Prince ali podobnega enake kategorije ter nočitev.

3. DAN, 17. februar 2024: MANILA
Zajtrk. Ta dan nas čaka spoznavanje filipinske prestolnice. Najprej se bomo podali v Intramuros – stari kolonialni del mesta z utrdbo Santiago in staro kamnito cerkvijo Sv. Avguština. Nadaljevali bomo sprehod po parku Rizal, ki je Filipincem zelo pomemben, saj se je ravno tam v zgodovini zgodilo veliko pomembnih dogodkov. Obiskali bomo še živahno tržnico v Quiapu, kitajsko pokopališče in četrt Makati, ki velja za finančno četrt Filipinov. Povratek v hotel in nočitev.

4. DAN, 18. februar 2024. MANILA – VULKAN TAAL - MANILA
Zajtrk. Sledi prevoz proti Jugu otoka Luzon. V Talisayu se bomo vkrcali na tradicionalne barčice in se po jezeru Taal zapeljali do enega izmed najmanjših vulkanov na svetu. Sredi jezera je otoček in na njem vulkan Taal. Peš - ali pa za doplačilo cca 10 EUR s konji -  se bomo sprehodili po nenavadni pokrajini do kraterja in se zagledali v slano jezero v notranjosti kraterja, tisti najbolj drzni pa si boste lahko privoščili tudi vulkansko kopel. Povratek v Manilo in nočitev v hotelu.

5. DAN, 19. februar  2024 : MANILA – PUERTO PRINCESA
Zajtrk in prevoz na letališče, od koder poletimo v Puerto princeso na otok Palavan. Transfer do hotela Hue Hotel Puerto Princesa Managed by Hil  ali podobnega in namestitev. Krajši ogled mesta, kjer si bomo ogledali tudi največjo mestno znamenitost – zapor. Nočitev.

6. DAN, 20. februar 2024: PUERTO PRINCESA – PODZEMNA REKA – EL NIDO
Po zajtrku bomo zapustili Puerto Princeso in se odpeljali do Sabanga, kjer si bomo ogledali eno največjih podzemnih rek na svetu. Vkrcali se bomo na kanuje in se z njimi zapeljali v podzemne predele reke, ki se vijejo med votlinami, ki spominjajo na katedralo, ki jo je mati narava izklesala v svoji milijonski zgodovini. Seveda se bomo v kristalno čisti vodi lahko tudi skopali. Po dobrem kosilu sledi prevoz naprej do El Nida ter nočitev v hotelu Garden resort ali podobenem.

7. DAN, 21. februar 2024: EL NIDO
Zajtrk. Prosto za raziskovanje El Nida, uživanje na plaži, potapljanje, »snorkljanje«, ali za organiziran izlet s čolnom – doplačilo 45,00 EUR -, kjer bomo spoznavali samotne otoke z rajskimi lagunami in belimi peščenimi plažami in si vmes privoščili odlično morsko kosilo. Nočitev v istem hotelu.

8. DAN, 22. februar 2024:  KRIŽARJENJE PO NENASELJENIH OTOČKIH
Po zajtrku se bo pričela naša nepozabna avantura. Prevoz do pristanišča, kjer se bomo vkrcali na udobno, leseno barko in pričeli z našim 3-dnevnim križarjenjem proti Coronu. Čez dan bomo spoznavali različne neobljudene otočke, se namakali v romantičnih lagunah, z belili peščenimi plažami in z masko odkrivali popolnoma neokrnjene peščene grebene. Kot pravi »morski volkovi« si bomo na peščenih barih privoščili zasluženo coca colo z rumom,...Prvi dan naše odprave bomo raziskali vzhodni del otoka Culiona, kjer se bomo prepričali, da je tukaj sigurno najlepši pešečni greben na Palawanu. Obilno kosilo nam bo posadka pripravila na otoku. Časa nam ne bo zmanjkalo za občudovanje bogate podvodne favne in flore. Po večerji bomo na neobljudenem otočku prespali v simpatičnem kampu, v za nas pripravljenih preprostih, dvoposteljnih kočah – rahlo podobno glampingu.

9. DAN, 23. februar 2024: KRIŽARJENJE

Zajtrk. Ta dan nas čaka otočje Linacapan, ki nas bo razvajal s čistim in turkiznim morjem. Obiskali bomo zatočišče za želve, lahko bomo v morje skakali z visoke pečine. Po kosilu bomo spoznali kulturo, običaje ter način življenja etične skupine Tagbuano, ki je predstavlja eno najstarejših skupin na Filipinih.  Naša pustolovščina se bo nadaljevala, ko bomo odpluli do otočka Tacling, kjer bomo snorkljali v kristalno čisti vodi ali se samo kopali in se predajali toplim žarkom.  Med plovbo bomo opazovali tropsko pokrajino, dokler se ne bomo ustavili na eni najlepših plaž a tem koncu sveta. Čas je namenjen uživanju na peščenih sipinah. Večerja ob velikem kresu, ki ga bo za nas pripravila posadka. Nočitev v preprostih kočah za dva v prijetnem in majhnem kampu. 

10. DAN, 24. februar 2024: KRIŽARJENJE – CORON
Po zajtrku bomo odrinili proti Coronu. Ustavili se bomo na plaži, kjer bomo lahko snorkljali in se kopali. Po kosilu nas čaka še vožnja do Busuange, kamor bomo prispeli v popoldanskih urah. Prevoz do hotela Westown resort ali podobnega, namestitev in nočitev.

11. DAN, 25. februar 2024: CORON – CEBU - BOHOL
Zajtrk. Sledi prevoz na letališče. Od koder bomo poleteli na Cebu, iz letališča se bomo odpeljali do pristanišča in odpluli na sosednji otok Bohol. Po pristanku prevoz do hotela Alona Vida resort ali podobnega, namestitev in nočitev.

12. DAN, 26. februar 2024: BOHOL - OGLED
Zajtrk in celodnevni izlet po otoku.  V Baclayaonu bomo obiskali »kamnito« cerkev iz 16. stol., ki je ena najstarejših na Filipinih. Ne bomo izpustili ogleda vasi umetnostnih obrti. Kasneje bomo vstopili v tipično, tradicionalno boholsko kočo. Kosilo bomo uživali med plovbo po reki Loboc – Loay, kjer bomo občudovali vedno zeleno okolico. Med vožnjo bomo opazovali najmanjše primate na svetu – opice tarsier. Ravno tako bomo obiskali skupnost plemena Ati. Po kosilu se bomo povzpeli na enega izmed 1268 čokoladnih hribčkov, ki so tako tipični za Bohol in od koder se nam bo razodel pogled na čudovito pokrajino. Prevoz nazaj v hotel ter nočitev.

13. DAN, 27. februar 2024. BOHOL - PLAVANJE S KITOVCI
Zajtrk ter prosto za uživanje na plaži ali pa samostojno raziskovanje tega prijetnega otočka, kjer se nam bo zdelo, da se je tukaj čas že zdavnaj ustavil,....Nočitev.
Za doplačilo 40,00 EUR se lahko odločite za izlet v Lilo. Zgodaj zjutraj se bomo odpeljali do dobro uro oddaljene Lile, kjer nas čaka plavanje s kitovci. Te največje ribe na svetu boste lahko opazovali s čolna, lahko pa bomo z njimi tudi zaplavali, saj so popolnoma nenevarni. Popoldanski povratek v hotel in prosto.

14. DAN, 28. februar 2024: BOHOL - CEBU
Po zajtrku bomo zapustili čaroben Bohol. S trajektom bomo odpluli do uro in pol oddaljenega Cebuja, Prevoz do hotela Savoy Mactan in namestitev.

15. DAN, 29. februar 2024: CEBU
Zajtrk in prosto do popoldanskega krajšega ogled mesta (pred odhodom moramo izprazniti sobe – za doplačilo 70,00 EUR na sobo je lahko zadržite do odhoda na letališče). Obiskali bomo Baziliko del Sto. Nino, Magellanov križ, katerega so prinesli na Filipine prvi španski pomorščaki že daljnega leta 1521 in trdnjavo San Pedro. Če bo čas si bomo ogledali še taoistični tempelj.  Prevoz nazaj do hotela, kjer prevzamemo prtljago. Sledi pozno večerni prevoz na letališče.   

16. DAN, 01. marec 2024: CEBU – ISTANBUL – LJUBLJANA
Ob 02.40 uri bomo poleteli proti Istanbulu, kjer pristanemo ob 13.50 in nato bomo ob 18.30 uri  nadaljevali z letom v Ljubljano, s pristankom na domačem letališču ob 18.45 uri.

 

DATUM ODHODA: 15. FEBRUAR 2024


CENA ARANŽMAJA NA OSEBO: 2.775,00 EUR

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 15 POTNIKOV,  v kolikor potuje manj potnikov, vsaj 10 se aranžma podraži za 165,00 EUR

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 450,00 EUR

CENA VKLJUČUJE: navedene letalske prevoze v ekonomskem razredu, letališče pristojbine, namestitve v navedenih resortih ali podobnih enake kategorije na onovi nočitve z zajtrkom, privatno navedeno križarjenje, kjer nas je na ladji lahko največ 16 potnikov, na križarjenju je vključen polni penzion, navedeni ogledi z vstopninami s slovenskim vodnikom.

CENA NE VKLJUČUJE: dodatne hrane in pijače, storitve po vaših naročilih, napitnine lokalnim vodnikom in šoferjem 25,00 Eur.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA POTOVANJA SO SESTAVNI DEL PROGRAMA.


 

Kje smo