Istanbul

Cesarsko mesto dveh celin z izredno bogato zgodovino, pestro prehrano in ugodnim »shoppingom«

 

1.DAN, 05. november (sobota) 2022: LJUBLJANA - ISTANBUL
Ob 07.30 se dobimo na letališču Brnik, od koder ob 09.40 poletimo z letalsko družbo Turkish airlines proti Istanbulu, kjer pristanemo ob 13.55. Po opravljenih carinskih in letaliških formalnostih nas pričaka lokalni predstavnik, ki poskrbi za prevoz do izbranega hotela ali podobnega v centru mesta. Hotel stoji v bližini trga Taksim, blizu avenije Istiklal, najdaljše za promet zaprte ulice mesta, ki je obdana s številnimi gledališči, muzeji, trgovinami, restavracijami, pubi in nočnim življenjem. Do velikega Bazarja, St Sofije in ostalih pomembnejših mestnih znamenitosti je le deset minut vožnje ali morda 15 minut peš. Namestitev v dvoposteljnih sobah, nočitev.

2.DAN, 06. november 2022: ISTANBUL – OGLED MESTA
Zajtrk in prosto za samostojne izlete, oglede ali nakupe. Lahko pa se skupaj odpravimo do Egipčanske tržnice in naprej do Grand Bazarja. Za doplačilo (cena odvisna od št potnikov) se lahko odločite za ogled mesta s srbsko govorečim vodnikom. Podali se bomo na izlet z lokalnim srbohrvaško govorečim vodnikom po Sultan Ahmed centru, srcu starodavnega mesta, od koder so imperijem vladali bizantinski cesarji in turški sultani. Za začetek se bomo sprehodili čez antični hipodrom, kjer so se v času bizantinskega imperija odvijale dirke s konjskimi vpregami in kjer stoji tudi Teodosijev - Egipčanski obelisk. Ogledali si bomo St. Sophio (Hagio Sophio) nekdanjo patriarhovo baziliko nato mošejo in sedaj muzeja, ki velja za eno izmed najpomembnejših stavb v Evropi in za enega največjih biserov arhitekture. Potem si bomo ogledali še Modro Mošejo. Sledi obisk palače Topkapi, nekdanje rezidence Turških sultanov in cisterne Serifiye – kjer so od začetka mest zbirali pitno vodo. Povratek v hotel in nočitev.

3.DAN, 07. november 2022: ISTANBUL – KRIŽARJENJE PO BOSPORJU
Zajtrk in prosto za samostojne oglede ali nakupe. Za doplačilo (odvisno od št. potnikov) se lahko odločite za poldnevno križarjenje po Bosporski ožini, ki spaja marmorno in Črno morje. V spremstvu lokalnega srbohrvaško govorečega vodnika se bomo odpeljali proti obali, kjer se bomo vkrcali na ladjico in odpluli po ožini in uživali v čudoviti panorami evropske in azijske obale. Med plovbo bomo občudovali mogočne palače in vile, ki se prepletajo ob obali, saj tukaj prebivajo najpremožnejši Turki. Zlati rog, Galata most, džamija Suleymenija, palača Dolmabache, Bešiktaš, Ortakoy džamija, bosporski most, Rumeli Histar, vse to so osupljivi objekti, katere bomo opazovali med potjo. Po križarjenju se bomo lahko ustavili še na egipčanski tržnici začimb, ki velja za eno izmed najstarejših tržnic v mestu. Povratek v hotel in prosto za samostojne oglede ali nakupe. Nočitev.

4.DAN, 08. november 2022: ISTANBUL
Zajtrk in prosto za samostojne izlete, oglede ali nakupe. Nočitev.

5.DAN, 09. november 2022: ISTANBUL- LJUBLJANA

Zajtrk in prosto do prevoza na letališče od koder ob 18.40 poletimo proti Ljubljani, kjer pristanemo ob 18.55 uri in s tem se naše potovanje tudi zaključi.

DATUM ODHODA: 05. november 2022

CENA ARANŽMAJA po osebi: + 15,00 EUR napitnine lokalnim vodnikom in šoferjem
- Hotel TULIP CITY 4**** - 565,00 EUR
- Hotel Palazzo Donizetti 4* special klass + 160,00 EUR
(Hotela sta cca 40 metrov narazen, tako da je glede izvedbe programa praktično vseeno za katerega se odločite)
DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO:
Tulip City hotel - 115,00 EUR, Palazzo Donizetti 260,00 EUR

DODATNI IZLET:
ISTANBUL – OGLED MESTA + 60,00 EUR/10 OSEB, + 50,00 EUR/20 OSEB, + 45,00 EUR /30 OSEB
BOSPOR KRIŽARJENE + 50,00 EUR/10 OSEB, + 30,00 EUR / 20 OSEB, + 25,00 EUR /30 OSEB

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 30, v kolikor potuje manj potnikov – vsaj 15 – se cena podraži za 45,00 EUR po osebi

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: Letalski prevoz Ljubljana – Istanbul – Ljubljana s 25 kg oddane prtljage + ročna prtljaga po osebi, letališke pristojbine, prevoz z avtobusom letališče – hotel - letališče, spanje v dvoposteljnih sobah s kopalnico (WC, prha) v navedenem hotelu 4**** ali podobnem v Istanbulu na osnovi nočitve z zajtrkom, lokalni srbohrvaško govoreči vodnik, vstopnine, slovenski spremljevalec pri najmanj 15 potnikih, pripadajoči davki in takse ter organizacijski stroški.

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: Dodatna hrana, pijača. Dodatni ogledi, izleti in dodatne vstopnine, storitve po vaših naročilih in vse kar ni navedeno v programu.

DODATNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE Z ASISTENCO : od 8,50 EUR
RIZIKO ODPOVEDI ZAVAROVALNICA EUROPAISCHE : 24,00 EUR
CELOSTNI PAKET ZAVAROVANA: 48,00 EUR
COVID – 19
- Vsi potniki morajo izpolnit ”TRAVELER ENTRY FORM” na netu v zadnji 72 urah pred odhodom na potovanje
- Vsi potniki razen cepljenih in prebolelih morajo predložiti PCR test mlajši od 72 ur ali hiti antigenski test mlajši od 48 ur.
- Cepljeni potniki morajo predložiti potrdilo o cepljenju, ki dokazuje, da je minilo vsaj 14 dni od prejema druge doze cepiva.
- Preboleli morajo predložiti zdravstveno potrdilo o prebolelosti, ki velja za največ 6 mesecev nazaj.
- Potni list mora biti veljaven vsaj še 6 mesecev od dneva izstopa iz Turčije

 

Povpraševanje


PRIJAVE: Ob prijavi izpolnite prijavnico in plačate varščino 30% cene aranžmaja, preostali del pa najpozneje 15 dni pred odhodom. Plačilo varščine vam zagotavlja rezervacijo. Pri morebitnih odjavah upoštevamo Splošne pogoje za potovanja, ki so vam na voljo v naši agenciji. Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi zadostno število potnikov. Potujete na svojo odgovornost, lahko pa vam uredimo zdravstveno zavarovanje za potovanje in
zavarovanje rizika odpovedi. Splošni pogoji in navodila za potovanja so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v naši poslovalnici. Pridržujemo si pravico do spremembe cene aranžmaja, če se spremenijo devizna razmerja. Za prijave veljajo Splošni pogoji in navodila za potovanja ENZ.ZO TA.

 

Kje smo