Maldivi in Šri Lanka

 

 MALDIVI in ŠRI LANKA 

Pred nami je 14 dnevni program skozi katerega bomo lahko čisto od blizu spoznali utrip Šri Lanke in življenje njenih prijetnih domačinov. Privoščili si bomo potepanje po starodavnih templjih in sprehod po neokrnjeni naravi, se podali na safari, čas bo tudi za lenarjenje na peščenih plažah rajskih Maldivov...
 

 

1. DAN, 19. julij 2023: LJUBLJANA – ISTANBUL (P)
Ob 18.20 uri se dobimo na ljubljanskem letališču, od koder bomo ob 20.20 uri z letalsko družbo Turkish Airlines poleteli v Istanbul, s pristankom ob 23.40 uri. Obrok in pijača v letalu.

2. DAN, 20. julij 2022: ISTANBUL – MALE – PARADISE ISLAND (P,V,N)
Ob 01.55 uri bomo nadaljevali z letom proti Maldivom, kjer bomo v Maleju pristali ob 12.00 uri po krajevnem času. (Obroki in pijača v letalu). Po opravljenih carinskih formalnostih se bomo s hitrim čolnom odpeljali do idiličnega otočka Paradise Island. Namestitev v Beach Villi na osnovi pol penziona. Prosto ter večerja in nočitev.

3. in 4. DAN, 21. in 22. julij 2023: PARADISE ISLAND (Z,V,N)
Zajtrk ter prosto za samostojne aktivnosti ali le za poležavanje ter kopanje na rajskih plažah Maldivov. Večerja in nočitev.

5. DAN, 23. julij 2023: PARADISE ISLAND – MALE – COLOMBO
Po zajtrku sledi prevoz na bližnje letališče, od koder bomo ob 13.15 uri poleteli v Colombo, kjer bomo v prestolnici pristali ob 15.15 uri po krajevnem času. (Slovenski državljani za vstop na Šri Lanko potrebujemo vizum, ki se ga pridobi na spletu in stane 50,00 EUR). Iz letališča sledi prevoz do Colomba, namestitev v hotelu Grand Oriental. Večerja in nočitev.

6. DAN, 24. julij 2022: COLOMBO – FARMA ŽELV, SAFARI NA REKI MADU – GALLE – UDAWALAWA (Z,V,N)
Po zajtrku se bomo odpeljali v mesto Udawalawe. Na poti bomo obiskali želvjo farmo, kjer domačini skrbno bedijo nad novimi rodovi teh ogroženih bitij, ki jih nato spuščajo v morje. Potem se bomo ustavili ob reki Madu in se s čolnom podali na rečni safari, kjer bomo obiskali otočke, kjer domačini gojijo najbolj kvaliteten cimet. Ustavili se bomo še v mestu Galle, ki še vedno ohranja tipičen nizozemski značaj. Med potjo si bomo ogledali tipične šrilanške ribiče v Ahangami, ki na kolih sedijo v morju, kjer čakajo na ulov. Prihod v hotel Centauria Wild, večerja in nočitev.

7. DAN, 25. julij 2023: UDAWALAWA – PREHODNI DOM ZA SLONE- NARODNI PARK YALE – KATARAGAMA (Z,V,N)
Zajtrk. V Ath Athuru Sevana bomo prisostvovali hranjennju približno 40 slonjih mladičkov. Kasneje nas bo pot vodila do narodnega parka Yala, kjer bomo na safariju iz terenskega vozilla opazovali pester in bogat živalski svet (brkati medvedi, leopardi, različne vrste srnjadi, divji prašiči, krokodili, kače, opice, divji sloni, številne ptice. Prevoz do Kataragame, večerja in nočitev v Hotelu Mandara Rosen.

8. DAN, 26. JULIJ 2023: KATARAGAMA – SLAP RAWANA  - MALI ADAMOV VRH -ELLA (Z,V,N)
Po zajtrku bomo našo pot nadaljevali v pokrajino Ella. Omenjena pokrajina je polna čudovitih razglednih točk. Tako se bomo ustavili ob prelepem slapu, ki bo zagotovo pristal med našimi slikovnimi spomini iz Šrilanke. Sledi lažji enourni trekking do Malega Adamovega vrha. Prevoz do namestitve Ella Gap, večerja in nočitev.

9. DAN, 27. JULIJ 2023: ELLA – PANORAMSKA VOŽNJA Z VLAKOM – NUWARA ELIYA – KANDY (Z,V,N)
Zajtrk. Naše potepanje bomo popestrili z vožnjo z vlakom, ki nam bo postregla z možnostjo občudovanja čudovite narave. V kraju Nanuoya bomo izstopili in z avtousom nadaljevali do Nuwara Eliye. Mesto Nuwara Eliya se zaradi značilne angleške arhitekture imenuje kar mala Anglija. Vzeli si bomo čas za umirjen sprehod in ugodne nakupe po mestu. Kasneje se bomo na čajevih plantažah lahko naučili kako pridne ženske roke obirajo lističe. V tovarni čaja nam bodo pokazali kako pridelujejo eno izmed najboljših vrst čaja na svetu. Seveda bomo to opojno pijačo tudi poizkusili. Sledi vožnja do drugega največjega mesta na otoku – Kandya-a. Večerja in nočitev v hotelu Topaz.

10. DAN, 28. JULIJ 2023: KANDY (Z,V,N)
Po zajtrku bomo dan pričeli z obiskom templja Budinega zoba in to v času, ko se v njem odvija obred daritve. Popoldan se bomo odpeljali v bližnjo Peradeniyo, kjer bomo vstopili v enega izmed največjih in najstarejših botaničnih vrtov, v tem delu sveta. Kandy je ena najbolj priljubljenih točk, ki jo obiščejo turisti in je bila zadnja prestolnica Sinhalezov pred prihodom Angležev na Šrilanko. Tu si bomo vzeli čas za različne ugodne nakupe. Dan bomo zaključili z ogledom tradicionalnih plesov. Večerja in nočitev v hotelu Topaz.

11. DAN, 29. JULIJ 2023: KANDY – NEZAHTEVEN TREKKING (Z,V,N)
Po zajtrku se bomo navduševali nad bogato založeno tržnico z zelenjavo in sadjem. Kasneje se bomo odpeljali proti ne turističnemu področju, kjer se bomo na odmaknjenih čajevih plantažah lotili nezahtevnega trekkinga. Večerja in nočitev v hotelu Simpsons Forest.

12. DAN, 30. JULIJ 2023: PROTI HABARANI– VRT ZAČIMB IN DAMBULA TEMPELJ - HABARANA
Po zajtrku se bomo odpravili proti Habarani. Na poti se bomo ustavili na vrtu začimb, ki jih uporabljajo za različne Ayuverdske pripravke. Potepanje bomo nadaljevali v Dambulli, kjer si bomo v popoldanskem času ogledali jamske templje. Jamski templji skrivajo pet votlin v katerih bomo lahko občudovali preko 90 kipov bud. Današnji dan bomo zaključili z večerjo in nočitvijo v hotelu Sun Green.

13. DAN, 31. JULIJ 2023: HABARANA – SIGIRIYA – GIRITALE - SIGIRIYA (Z,V,N)
Po zajtrku se bomo odpeljali do skale Sigiriya na kateri je kralj Kasyapana, na željo svojega očeta, zgradil svojo rezidenco, v kateri je od leta 477 do 498 tudi razkošno živel. Do kraljeve rezidence vodi približno 1200 stopnic, ki jih je vredno prehoditi, saj nas na vrhu čaka čudovit razgled nad pokrajino, zanimiva simetrija rezidence in kar 18 ohranjenih čudovitih skalnih fresk. Kasneje se bomo odpeljali do skrivnostnega področja Ritigale, kjer se v džungli skriva verjetno tempeljski kompleks, z ostanki samostana ter bolnice. Večerja in nočitev v hotelu Sun Green.

14. DAN, 01. AVGUST 2023: SIGIRIYA – COLOMBO – ISTANBUL (Z,P)
Po zajtrku prosto do prevoza na letališče, od koder bomo ob 20.30 uri poleteli v Istanbul (obroki in pijača v letalu)

15. DAN, 02. AVGUST 2023: ISTANBUL – LJUBLJANA
Ob 05.10 uri bomo pristali v Istanbulu in ob 06.55 uri nadaljevali z letom v Ljubljano, kjer bomo na domače letališču pristali ob 08.50 uri.


CENA ARANŽMAJA NA OSEBO: 2.578,00 EUR

DOPLAČILO ZA ENOPSOTELJNO SOBO: 475,00 EUR

DATUM ODHODA: 19. JULIJ 2023

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 12

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: navedeni letalski prevozi, letališke pristojbine, vsi navedeni prevozi s klimatiziranim avtobusom po Šri Lanki po programu, prevoz s terenskim vozilom na safariju, namestitev v navedenih hotelih ali podobnih hotelih enake kategorije na osnovi pol penziona, navedeni ogledi z lokalnim slovensko govorečim vodnikom,  vključenimi vstopninami ter organizacijski stroški.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: vizum za Šri Lanko 50,00 EUR, dodatna hrana,  pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine.

 

SPLOŠNI PODATKI:

  • čas: srednjeevropski + 3,5 ure na Šri Lanki
  • elektrika: 220V, drugačne vtičnice – vendar adaptarjev ne potrebujete 

 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA POTOVANJA SO SESTAVNI DEL ARANŽMAJA.   


 

Kje smo