Novoletna Indonezija - 22. december 2024

Ognjena Java, eksotičen Gili Trawangan in romantično spiritualen Bali


1. DAN, 22. december 2024: BENETKE– ISTANBUL:
Ob 17.00 uri pridete na letališče Marco Polo v Benetkah, od koder bomo ob 19.35 uri z letalsko družbo Turkish airlines poleteli v Istanbul, s pristankom ob 23.55 uri.

2. DAN, 23. december 2024: ISTANBUL  - JAKARTA
Ob 02.30 uri nadaljujmo s poletom proti Jakarti. Obroki in pijača v letalu. Ob 17.35 uri po krajevnem času pristanemo v Jakarti. Slovenski državljani za vstop v Indonezijo potrebujemo vizum, ki se ga pridobi nepostredno na letališču v Jakarti in stane 500.000 Rupij - cca 35 USD. Prevoz do hotela FM7 4****. Namestitev in nočitev.

3. DAN, 24. december 2024: JAKARTA - JOGYAKARTA
Po zajtrku se bomo odpeljali nazaj na letališče, od koder v dopoldanskih urah poletimo na osrednjo Javo -  v Jogyakarto, kjer pristanete po uri leta. Na letališču nas bo pričal voznik, ki nas bo odpeljal do hotela Loman Park 4**** ali podobnega. Namestitev. Sledi ogledi mesta Yogyakarta, ki velja za kulturno prestolnico Jave. V stari sultanovi palači bomo občudovali nenavadne kamnite bazene, se sprehodili po mističnih podzemnih hodnikih. Kasneje bomo obiskali še razkošni del palače, kjer prebiva sedanji sultan. Prevoz nazaj v hotel ali do živahne ulice Malioboro, kjer si lahko privoščite poceni in okusne dobrote iz uličnih stojnic. Nočitev.

4. DAN, 25. december  2024: YOGYAKARTA – BOROBUDUR – VULKAN MERAPI
Po zajtrku nas bo v hotelu pričakal vaš vodnik in skupaj se bomo odpravili proti najmogočnejšemu svetišču Indonezije – budističnemu templju Borobudur, katerega v stoletjih niso uničili izbruhi bližnjega vulkana Merapi (ognjena gora), ki je eden najbolj uničujočih vulkanov Indonezije. Kasneje se bomo odpeljali do vasice Kaliadem, ki se nahaja pod v Indoneziji najbolj aktivnim in mogočnim vulkanom Merapi. Tukaj nas čaka vožnja s terenskimi vozili po okolici, ki je zaradi izbruha Merapija pred leti še vedno prekrita prekrita s strnjeno lavo. Kasneje bomo obiskali starodaven Prambanan, največji kompleks hindujskih templjev na Javi. Prevoz nazaj v hotel ter nočitev.

5. DAN, 26. december 2024: YOGYAKARTA – BALI – UBUD
Po zajtrku prosto do prevoza na letališče, od koder bomo poleteli na otok Bali, kjer pristanemo po uri poleta. Sledi prevoz po cesti do hribovitega centralnega dela otoka, kjer leži mesto Ubud, ki velja za tradicionalno kulturno prestolnico otoka. Vodnik nas bo  odpeljal v Tirta Empul – tempelj svetih izvirov, kamor si še vedno hodijo množice domačinov izpirati svoje grehe. Tudi sami se boste lahko okopali v vrelcih Tirta Empul. Sledi ogled bližnjega Gunung Kawi-ja, ki velja za eno izmed največjih in najstarejših zgodovinskih znamenitosti Balija. Deset v živo skalo izklesanih jamskih pagod, predstavlja 10 članov balijske kraljeve družine iz 11. stoletja. V Tegallalangu se bomo zazrli v verjetno najlepše riževe terase na otoku, ki se po strmih pobočjih vijejo povsem v dolino. V bližini boste obiskali domačijo, kjer nam bodo pokazali kako gojijo najdražjo kavo na svetu – kopi luwak, kako raste vanilija, ingver in še in še. Večerni prihod v Ubud in namestitev v hotelu Sakti Garden 4**** resort & spa. Nočitev.

6. – 7. DAN, 27. – 28. december, 2024: UBUD
Zajtrk. Prosto z samostojne dejavnosti. Lahko uživate v hotelskem spaju, si ogledate sveti gozd opic ali pa sproščeno vandrate po mestecu. Nočitev. Za doplačilo cca 45,00 EUR so možni tudi vodeni izleti po otoku po dogovoru z lokalnim vodnikom. Na primer:
1/ Ogled enega izmed večjih kraljevih templjev na otoku – Mengwi, in obiska slikovitega in obenem najbolj fotografiranega templja Tanah Lot, ki se nahaja na čeri obkroženi z morjem.
2/ Ali pa  obisk centralnega dela otoka - Bedugul, ki navdušuje s svojimi tremi vulkanskimi jezeri; jezera dvojča Tamblingan in Buyan ter jezerom Batur, kjer bose obiskali tempelj Ulun Danu. Po sprehodu skozi živahno tržniso se boste pelajli mimo riževih teras Jatiluwih in se ustavili na nasadih klinčkov in kakava. Ravno tako vas bo v bližini, navdušil slap Munduk.
3/ Po zajtrku se boste odpeljali do najpomembnejšega templja na Baliju – templja Besakih – imenovanega tudi »mati templjev«, ki leži na pobočju gore Agung. Sledi ogled tipične starodavne vasice Tenganang, ki je do danes ohranila prvotni izgled in običaje. Ravno tako ne boste izpustili obiska Goa Lawah – Templja netopirjev. Pozno popoldan prihod nazaj v Ubud.
K vsem trem celodnevnim izletom pa je možno dodati še obisk tempeljskega kompleksa Goa Gajah – Slonja votlina in Monkey forest - sveti gozd opic.

8. DAN, 29. december 2024: UBUD –  GILI TRAWANGAN
Po zajtrku pevoz na vzhod otoka, od koder bomo odpluli na idiličen otok Gili Trawangan. Namestitev v hotelu Vamana resort 4****. Nočitev.

9. - 10. DAN, 30. -31. december 2024: GILI TRAWANGAN
Zajtrk. Prosto z samostojne dejavnosti na Indonezijskih Maldivih, kakor radi rečejo Gilijem. Laho si privoščimo za doplačilo cca 35 EUR izlet s čolnom z steklenim dnom na sosednje otočke, kjer se bomo z masko potapljali med koralami in zelo verjetno opazovali številne morske želve. Nočitev v istem hotelu.

11. DAN, 01. januar 2025: GILI TRAWANGAN – BALI - KUTA
Po zajtrku se vkrcamo na čoln, ki nas zapelje na sosednji otok Bali. Prevoz do hotela Beach Club, namestitev. Prosto za samostojno vandranje po Kuti, največjem turističnem središču na Baliju. Lahko si privoščite kopanje v morju ali pa bolj verjetno prav nenasiten shopping v kateri izmed neštetih  trgovin, boutiqov itd… med katerimi je tudi veliko raznoraznih restavracij in barov. Nočitev.

12. DAN, 02. januar 2025: BALI – JAKARTA  - ISTANBUL 
Zajtrk in prosto do prevoza  na letališče, od koder poletimo do Jakarte, kjer presedemo in ob 21.15 urinadaljujemo polet proti Istanbulu.

13. DAN,  03. januar  2025: ISTANBUL - BENETKE
Ob 05.30 pristanemo v Istanbulu in nato ob 13.05 nadaljujemo polet proti Benetkam, kjer pristanemo ob 13.40 uri. 

DATUM ODHODA: 22. december 2024

CENA ARANŽMAJA NA OSEBO: 2.395,00 EUR, če potuje manj potnikov – najmanj 10 je cena 100,00 EUR višja po osebi

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNKOV: 16

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: navedeni letalski prevozi in letališke pristojbine, transferji s klimatiziranimi vozili po Indoneziji, namestitve v dvoposteljnih sobah z zajtrki v navedenih ali podobnih hotelih oz resortih, navedeni ogledi, vstopnine za navedene oglede, lokalni angleško govoreči vodniki po programu.

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: kar ni navedeno v programu: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine 25,00 USD, vizum (35,00 USD)

PRIJAVE: Ob prijavi izpolnite prijavnico in plačate varščino 30% cene aranžmaja, preostali del pa najpozneje 15 dni pred odhodom. Plačilo varščine vam zagotavlja rezervacijo. Pri morebitnih odjavah upoštevamo Splošne pogoje za potovanja, ki so vam na voljo v naši agenciji. Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi zadostno število potnikov. Potujete na svojo odgovornost, lahko pa vam uredimo zdravstveno zavarovanje za potovanje in zavarovanje rizika odpovedi. Splošni pogoji in navodila za potovanja so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v naši poslovalnici. Pridržujemo si pravico do spremembe cene aranžmaja, če se spremenijo devizna razmerja. Za prijave veljajo Splošni pogoji in navodila za potovanja ENZ.ZO TA.
 

Povpraševanje


 

Kje smo