Novoletna Šri Lanka - 21. december 2024

Potepanje po starodavnih templjih, lenarjenje na peščenih plažah
ter občudovanje rajske pokrajine


1. DAN, 21. december 2024: LJUBLJANA – ISTANBUL – COLOMBO (P)
Ob 07.30 uri se dobimo na letališču v Ljubljani, od koder bomo ob 09.35 uri z letalsko družbo Turkish Airlines poleteli v Istanbul, s pristankom ob 13.55 uri. Ob 19.25 uri bomo nadaljevali z letom v Colombo.

2. DAN, 22. december 2024: COLOMBO - DAMBULLA -JAMSKI TEMPLJI (P,V,N)
Ob 06.10 uri po krajevnem časi bomo pristali v prestolnici Šri Lanke. Po opravljenih carinskih formalnostih (Slovenski državljani za vstop na Šri Lanko potrebujemo vizum, ki se ga pridobi preko spleta), se bomo odpeljali proti Dambulli. Obiskali bomo tamkajšnje jamske templje. Ne bomo izpustili ogleda Zlatega Kamnitega templja iz 1. st. pred. n.št, ki je največji tempelj na otoku zgrajen v skali. Skalnat strop je prekrit s freskami, ki izhajajo iz bogate budistične mitologije in pripovedujejo zgodbe o preteklih življenjih Bude. Večerja in nočitev v Tropical life hotelu ali podobnem hotelu enake kategorije.

3. DAN, 23. december: DAMBULLA - RITIGALE - DOMAČINI - HABARANA (Z,V,N)
Po zajtrku se bomo napotili proti področju Ritigale, kjer se v džungli skriva najverjetneje tempeljski kompleks, z ostanki samostana ter bolnice. Po kamnitih poteh, ki povezujejo celoten kompleks in ki vodijo skozi starodaven gozd, se bomo dvignili do starodavnega rezervoraja iz 4. st.pred. n.št., ki je služil za obredno kopanje. V popoldanskih urah sledi prijetno presenečenje,…. Prevoz nazaj v Dambullo do istega hotela, večerja in nočitev.

4. DAN, 24. december 2024: DAMBULLA - SIGIRIYA - VRT ZAČIMB – KANDY (Z,V,N)
Še pred zajtrkom ter kasnejšo gnečo, si bomo ogledali največjo zanimivost Šri Lanke -Sigiriyo - skalno rezidenco kralja Kasyape iz 5. st. Ko se bomo povzpeli po strmih stopnicah navpične skalne gmote, se nam bo razodel pogled na edine posvetne freske na otoku. Od nekoč petsto fresk jih je ohranjenih le še dvaindvajset. Skozi "levje šape", od koder tudi ime skali - Levja skala, se bomo dvignili na vrh nekdanjega kraljevega zimskega domovanja, kjer se odpre obzorje nad tem rajskim otokom. Skalnat strop je prekrit s freskami, ki izhajajo iz bogate budistične mitologije in pripovedujejo zgodbe o preteklih življenjih Bude. Po zajtrku v hotelu sledi vožnja v Kandy. Na poti ne bomo izpustili obiska vrta začimb, kjer bomo imele priložnost spoznati razne eksotične in nam neznane začimbe, dišavnice ter njihovo uporabo v šrilanški kuhinji in ajurvedski medicini. Prihod v Kandy. Namesitev v hotelu Earl's Regent ali podobnem hotelu enake kategorije. Božična večerja in nočitev.

5. DAN, 25. december 2024: KANDY – TEMPELJ BUDINEGA ZOBA – BOTANIČNI VRT – KANDY (Z,V,N)
Po zajtrku bomo »skočili« na bogato založeno tržnico v središču mesta. Kasneje bomo vstopili v najbolj znan tempelj na otoku - Dalada Maligawa, kjer čuvajo Budin zob, ki kot najpomembnejša relikvija privlači množice domačih in tujih turistov in to v času, ko se v templju odvija obred daritev. Popoldan se bomo odpeljali v bližnjo Peradeniyo, kjer bomo vstopili v enega izmed največjih botaničnih vrtov, v tem delu sveta in ki se ponaša z že kar 600 letno zgodovino. Nekaj časa bo namenjenega tudi ugodnim nakupom. Večer bomo preživeli skupaj s plesalci tradicionalnih, predvsem Kandyjskih plesov, ki vključujejo tudi hojo po ognju.
Prevoz v isti hotel, večerja in nočitev. 

6. DAN, 26. december 2024: KANDY -KITHULGALA -KOSILO Z DOMAČINI - RAFTING -NAWALAPITIYA (Z,K,V,N)
Zajtrk. Odpravili se bomo do vasi Kithulgale, kjer so snemali znameniti film Most na reki Kwai. Spoznali se bomo s pridnimi vaščani, lahko bomo vstopili v njihovo domačijo in z malo sreče poiskusili njihovo tipično pivo – toddy, ki ga pridelujejo iz cvetov palme kithul. V eni izmed domačij nam bodo postregli tipično šri lanško kosilo. Okrepčani bomo ta dan tudi malce športno obarvali, ko se bomo na nenevarnem raftingu spustili včasih tudi po malce bolj deročih vodah reke Kelani do mesta, kjer nas bo počakal avtobus (kdor ne želi, lahko izpusti rafting). Že kar utrujeni bomo prispeli v mestece Nawalapitiya. Večerja in nočitev v hotelu Okwin ali podobnem enake kategorije.

7. DAN, 27. december 2024: NAWALAPITIYA – TOVARNA ČAJA – NUWARA ELIYA – ELLA (Z,V,N)
Zajtrk. Sledi vožnja do Nuwara Eliye – področja čajevih plantaž, kjer gojijo najboljši čaj na svetu na višini okoli 2000 metrov. Ogled plantaž ter tovarnice s predelovalnico čaja. Po sprehodu skozi Malo Anglijo, kot se zaradi angleške arhitekture imenuje Nuwara Eliya, sledi prevoz na železniško postajo v Nanu Oyi, od koder bomo nadaljeval z najlepšo vožnjo z vlakom na otoku, na relaciji Nanu Oya - Ella. Kasneje se bomo navduševali nad čudovitimi razglednimi točkami, po katerih Ella slovi. Prihod v hotel Ella Gap ali podoben hotel enake kategorije. Večerja in nočitev.

8. DAN, 28. december 2024: ELLA – SIROTIŠNICA SLONOV – NARODNI PARK YALE - KATHARAGAMA (Z,V,N)
Po zajtrku si bomo v Atu Athuru Sevani ogledali  sirotišnico slonov, kjer bomo lahko mlade slončke tudi hranili. Med vožnjo skozi pokrajino Rawana Ella se bomo ustavili pri slapu Rawana, ki bo zagotovo pristal med našimi čudovitimi  slikovnimi spomini. Popoldan nas bo pot vodila do narodnega parka Yale. Na safariju bomo iz terenskega vozila, v naravnem okolju opazovali pester ter bogat živalski svet (brkati medvedi, leopardi, divji prašiči, različne vrste srnjadi, krokodili, kače, opice, divji sloni, številne ptice,…). Prevoz do hotela Tamarind Lake ali podobnega hotela. Večerja in nočitev.

9. DAN, 29. december 2024: KATHARAGAMA – GALLE – ŽELVJA FARMA – BERUWELA (PLAŽA) (Z,V,N)
Zajtrk. Ta dan bomo v  Ahangami spoznali ribiče, ki na hoduljah sedijo v morju in čakajo na bogat ulov. Nadaljevali bomo do obalnega mesteca Galle, ki je še vedno ohranilo tipičen nizozemski značaj. Sledi še postanek na želvji farmi, kjer domačini skrbno bedijo nad novimi rodovi teh ogroženih bitij, katere nato spuščajo v morje. Prihod v hotel The Palms ali podoben hotel. Večerja in nočitev.

10. in 12. DAN, 30. december do 01. januar 2025: BERUWELA (Z,V,N)
Zajtrk ter prosto za uživanje na čudovitih plažah. Večerja in nočitev v istem hotelu. 31. decembra bo v hotelu organizirana Novoletna večerja. Nočitev.

13. DAN, 02. januar 2025: BERUWELA – COLOMBO – ISTANBUL – LJUBLJANA (P)
Zgodaj zjutraj sledi prevoz na letališče, od koder bomo ob 07.40 uri poleteli v Istanbul, s pristankom ob 14.15 uri. Ob 18.40 uri bomo nadaljevali z letom v Ljubljano, kjer bomo na domačem letališču pristali ob 19.00 uri.

DATUM ODHODA: 21. december 2024

CENA ARANŽMAJA NA OSEBO: 2.700,00 EUR

OBVEZNO DOPLAČILO ZA BOŽIČNO VEČERJO: 30,00 EUR

OBVEZNO DOPLAČILO ZA NOVOLETNO VEČERJO: 70,00 EUR

DOPLAČILO ZA  ENOOSTELJNO SOBO: 480,00 EUR

MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV: 10

V CENO ARANŽMAJA JE VŠTETO: navedeni letalski prevozi z letališkimi taksami, navedene namestitve na osnovi pol penziona, ogledi in vstopnine po programu, prevoz s klimatiziranim avtobusom/kombijem po Šri Lanki, slovensko govoreč lokalni vodnik ter organizacijski stroški
V CENO NI VŠTETO: storitve po vaših naročilih, napitnine ter vizum za vstop na Šri Lanko 50,00 USD

 

Povpraševanje


 

Kje smo